Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacman_123
tag
válasz
csui83 #68130 üzenetére
Még az jutott hirtelen eszembe, a ragasztáson kívül: hogy 4 db mondjuk 10x4-es neodym mágnes, besüllyesztve a díszcsík belső oldalára, az ellenoldalra, a korpusz éleibe meg pl. süllyesztett fejű csavarokat betolni, amihez tapadnak a mágnesek? 4 ilyen mágnes egy kicsi csíkot bőven ott tartana, és ha valamikor bontani kell, mégis lehet.
Meg lehet még toldani a dícscsík belső oldalára csavarozott L alakú idommal is, ami a korpusz belső oldalait követve csavarozod a díszcsíkra. Így a fel-le, oldalra mozgás is tutira fixálva van. Enyhén kihajtogatva még plusz tartást is ad. Süllyesztett csavarok helyett persze lehet oda is neodym mágnest tenni, csak vigyázz a jó oldalával ragaszd be (nehogy taszítson
)
Skicceltem gyorsan egyet, ha nem lenne érthető:
Lehet kicsit bonyolultabb, mint egyszerűen odaragasztani. De a zindexesről hozom a betegséget, hogy amit lehet egyszerűen, azt inkább ne(súlyosbításként még infós is vagyok.) De azért a bonthatóság lehet jó szempont. De ha nem akarod, ott a korábban linkelt építési ragasztó/2K epoxy.
-
pacman_123
tag
válasz
csui83 #68130 üzenetére
A sima faragasztó kizárt, mivel beívódni nem tud. Építési ragasztó jó lesz. Például:
https://www.obi.hu/ragasztok/pattex-epitesi-szerelesi-ragaszto-palmafix-300-ml/p/2384261
De kis felületre a korábban linkelt 2K epoxy is jó.
Arra figyelj, hogy a leírásban ne legyen az hogy legalább az egyik felület nedvszívó legyen, mint pl ennél:
https://www.obi.hu/ragasztok/pattex-erosragaszto-super-fix-50-g/p/1725183 -
kavalkád
aktív tag
válasz
csui83 #68090 üzenetére
anyagra nincs tippem, izlés kérdése és pénztárca, én borovit választottam az ára miatt.
min. 5 cm-re legyen a kapaszkodó a faltól és kb. 4 centi széles és 12-magas. a szélességtől nem érdemes eltérni, mert ennyi kell hogy jól meg tudj kapaszkodni bele, viszont nem lehet túl sok sem. mivel középen végig egy talpfa van érdemes annyit hagyni felfele, hogy jól meg lehessen kapaszkodni benne, tehát kb mint az ujjaid hossza. nem saját kútfőből jönnek egy ötletek, egy lépcsős cég oldalán olvastam, mert tőlem is kértem egy hasonló kapaszkodót, utánolvastam.
rögzítésre sincs ötletem, amit tőlem kértek ott konzolokkal lesz feltéve, de pár hete valaki berakott ide egy lehetséges megoldást, képekkel, olvass vissza.update: megtaláltam az oldalt, klikk ide.
-
B_I_G
tag
válasz
csui83 #68054 üzenetére
javítóviasszal kevésbé feltünővé tudod tenni, vagy aldi/lidl vonalon szokott néha lenni laminált parketta javító készlet
-
kavalkád
aktív tag
válasz
csui83 #68031 üzenetére
úgy rögzitettem ahogy mondod, mind a bútorlapba, mind az ajtóba fúrtam egy lyukat amibe passzentos volt a mágnes, mivel szorosan volt benne ezért nem ragasztottam semmivel, de géles pillanatragasztó a hátoldalára és úgy told be ha azt akarod.
picit mélyebb legyen a lyuk mint a mágnes vastagsága.
nem vagyok otthon, de emlékeim szerint olyan 8mm átmérő és 5-6mm vastag, de kisebb is elég lenne. brutális erősek, ez egy D8x5-ös, majdnem 2kg-t megtart.ha nem akarod szétfurkálni a bútort vehetsz öntapadós mágnesszalagot is, nincs 1mm vastag, szerintem nem fog zavaró lenni ha lesz egy kis rés.
-
-
varsam
őstag
válasz
csui83 #68026 üzenetére
1db pánt nem tart meg semmit, az nyeklik nyaklik. Ezt fel vagy lenyílóra tudod megcsinálni, 2db pánt elég hozzá vagy valamilyen felnyíló vasalat ami befér oda.
-
Winner_hun
félisten
válasz
csui83 #67890 üzenetére
Felrakás előtt kimarom. Kell hozzá egy sablon, néhány mp-es művelet az egész. Multifunkciós rezgőfűrésszel vágnám ki utólag. Ha az nincs akkor dekopírral, óvatosan, bár a vízszintes rész macerás lehet.
Szekrényfüggesztőhöz 4x30 vagy 35, erre hirtelen nem emlékszek. Kivetőpánthoz 3,5*16 vagy 18, attól függően hogy milyen a frontfelület.
-
hzsolee
őstag
válasz
csui83 #67890 üzenetére
Ez az L alak nem tudom kifér-e, de én egy lécet (pld tetőléc) nyomok a hátfalhoz majd kintről egy forstner fúróval csinálok egy lyukat. Esetleg ha van élmaró azzal is egyszerű. Ehhez hasonló camart használtam csak egyenest, de mar rászoktam erre.
Masszívabb.
Kivetőből talpból eleve csavarost, meg van a másik oldalhoz is...vagy reisser 4x16 -
Winner_hun
félisten
válasz
csui83 #67704 üzenetére
A szalag és a kivágás között van ~1 cm hely, azt húzom végig. Ahogy sikerül. A felesleg majd kijön.
Saját gyártás, de lehet találni sok helyen. Sok helyen csak a tömeggyártott, tetején lapos van...
-
Winner_hun
félisten
válasz
csui83 #67688 üzenetére
Konyha:
Duo Power tipli jó, a Fischer is azt ajánlja. Használhatsz ilyet is, ezzel se lesz gond. Ha biztosabbnak érzed akkor rögzítsd oldalra is. Ártani nem ártasz vele.
Rögzítéshez a Blum függesztőjét használom, az ikeás mélységben nem igazán állítható. Mosogatótálcát én beleteszem szárazon a helyére, körbemaszkolószalagozom a munkalapot, majd kiveszem és a mosogatótálcát is körbemaszkolószalagozom. Ha nem ragad rá a szalag akkor szappanos vízzel körbe kenem a látszó élét. 1x körbenyomom a munkalapot, beleültetem a mosogatótálcát és lefogatom (ha lehet), a kijött szilikont lehúzom, leveszem a szalagokat és ha nem muszáj akkor nem piszkálom tovább. Ha van még eltávolítandó szilikon akkor szappanos vízzel befújom a környékét és elhúzom a felesleget.Lépcső: én is tartottam tőle, de semmi gond nincs azzal hogy nem középre kerül a tartókonzol. Nagyon jól néz ki, ha világít a kapaszkodó.
Vagy beteszel keskeny, alu profil nélküli világítást. A fényereje nagy valószínűséggel gyengébb lesz, mint amit beépítenél alu profillal. -
tfe
tag
válasz
csui83 #67682 üzenetére
1. Bármilyen minőségi tipli jó lesz. Ytongban tart szinte bármilyen tipli mint állat, csak győzd beletekerni majd a csavart.
2. Nem kell másképp rögzíteni, bőven elég a függesztés.
3. A camar jobb, mint a felsorolt alternatívák, árban meg pont epszilon a teljes költséghez képest.Bónusz:
Miért nem egy vonal a szekrények teteje ? Így picit fura az egész. -
válasz
csui83 #67682 üzenetére
Az ytong falat nem ismerem, csak betonba meg téglába fúrtam. Az ytong az könnyebb porozusabb talán? Azt is kéne tudni milyen nehezek a bútorok, mennyire lesz terhelve. Páromnál belső függesztésűekkel raktam fel, három közepes méretű konyhaszekrényt, kettő között nyolcvan centis két polc van amit a két szekrényhez van rögzítve, a legszélsőn meg két kissebb polc, kb 3.5 méter hosszan, és csak a a konyhaszekrények vannak két két helyen befúrva és téglába, és még fent vannak pedig tele tudta pakolni rendesen.
-
pacman_123
tag
válasz
csui83 #67624 üzenetére
Lehet hogy én vagyok lemaradva, de milyen felsőmarót akarsz asztalba építeni? Azért az nem mindegy, hogy egy 6 kilós Triton, vagy egy másfél kilós kis élmaró az alany ... a emelésről már nem is beszélve, míg egy Triton (vagy pl Makitának valamelyik modellje) arra (is) termett hogy asztalba építsd, addig sok más maróval dolgoznod kell még rendesen, hogy értelmes módon tudj vele maró(szára)t emelni.
Azt olvastam, hogy a kicsit drága (de valószínűlej jó minőségű) WC Master asztallal szemeztél. Arra, hogy felsőmarót építs be, szerintem ágyúval verébre. Minek ... veszel negyedáron faanyagot, meg egy értelmesebb maróbetétet, vastagabb bútorlapot (konyhai munkalapot), alámerevítesz - és még mindig nem jársz annyinál, mint a WC Master ára, amit ha megveszel, még mindig csak egy "kereted" van, maróbetét még sehol. De te tudod, meddig ér a takaró.
Én anno egy ilyen maróbetétet építettem be a nagy műhelyasztalomba.
Az utolsó előtti képen talán látszik, hogy egy TRiton (TRA 001) lógott alatta.Aztán azt a betétet odaadtam egy fórumtársnak, és a Bosch GTS 10 XC asztalába építettem be egy ilyen Incra betétet, (Magnalock betét, a Tritonhoz előfúrtat vettem) ugyanazt a Tritont tartotta. Csak már ez sincs meg, kompletten eladtam a Bosch-Incra-Triton triót.
Incra kicsit odébb van árban, de minőséget képvisel, és lehetett hozzá sok szűkítőgyűrűt is venni. De ha nem túl nehéz a maród, az első "FRT2" betét is megfelel majd neked.
Én biztos lapoznám a WC Mastert, mint "vázat". Óccón vmi vázat építenék, vennék egy fél konyhai munkalapot, valami leesőt egy lapszabászatból, abba belemarnám ezt az olcsóbb Kentech betétet, kezdetnek vmi egyszerűbb ütközőt varázsolni, és elkezdheted használni, aztán majd fejleszted. Én errefelé mennék.
-
MDMA
tag
válasz
csui83 #67624 üzenetére
Hát én bírom a Güdét, a kompresszorom pl tök jól bevált tőlük, de ilyen vékony lemez vacakot biztos nem vinnék be a műhelybe még ingyen se. Ettől sokkal jobbat építsz magadnak rétegelt lemezből. Még nekem is sikerült, pedig az elején járok ennek az egésznek.
Egyedül a maró emelését nehézkes megoldan a házi gyártmány esetében, de arra is vannak megoldások. -
kavalkád
aktív tag
válasz
csui83 #67615 üzenetére
vegyél egy felsőmaró betétet (vagy gyárts 6/8-as rétegeltből, esetleg pexiből) aztán nézz egy olcsó asztalt a jófogáson/bárhol és abba hefteld bele, sokkal olcsóbban megúszod mint ezzel a 90 papíros Wolfcrafttal. még akkor is ha az asztal lapját cserélni kell laminált bútorlapra, mert mondjuk hulámos. jó minőség a WC (nekem legalábbis beváltak a termékei) csak baromi drága sajna.
ha hordozhatónak kell lennie akkor ez nem jó megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kenwood Kmix 750
- Hatalmas szerszámcsomag Új!!!!!!!! Továbbértékesítésre is!+néhány ajándék CSERE IS!
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest