Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dani_golf
tag
Meiket ajanljatok akkor full HD filmekhez 3d nélkül?hogy folyamatos legyen a kandencia.
-
djnice
veterán
válasz vadasz70 #52786 üzenetére
4 lehetőség van, ha nem akarsz HTPC-t építeni és Kodi-val szeretnéd megoldani a lejátszást:
Ha kell a Full HD 3D, tehát aktív TV-d van:
- Ha nem kell 4K, HEVC, akkor Raspberry Pi3 + LibreELEC
- Ha kell 4K, HEVC, HDMI 2.0 is, akkor Himedia Q5/Q10 Pro vagy Zidoo X9S/X8 (A Himedia egyelőre nem kadenciahelyes 3D-nél)Ha nem kell a 3D, vagy kell, de passzív TV-d van:
- S905 vagy S905x-el szerelt eszközök, pl Beelink MiniMXIII + LibreELECMinden más lejátszó ami ma manapság kadenciahelyes, fapados lesz ezekhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz dani_golf #52780 üzenetére
De az nem bremux, én tudom mit szeretnél leirni csak valahogy nem vagy tisztában ezekkel.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dani_golf
tag
válasz junkpod #52795 üzenetére
a himedia q5-re gondoltam hogy veszek 1et azt kiproba hétvégén.
de ha tudsz ajánlani olcsobbat mint 50 ird nyugodtan.érdekes a viláég.full minden tudnak a tvk azt mégis kell hozzá ez a sok cucc.vagy ezeket nem androidos tvkre találták ki?még az elödökhöz lettek tervezve?bár gondolom ártani nem árt.de csak 50 az 50..
neten megrendelem azt ha nemválik be amire kell nekem akkor van pár napom visszavinni...délután lehet megis rendelem. -
SunMount3r
nagyúr
válasz DoItYourself #52793 üzenetére
De van olyan is amibe bele lehet tenni egy lemezt.->Ilyenre gondolsz?! Mert ez már eléggé kifutó típus, szerintem már csak használtam kapni... És azt hiszem, hogy a 4K-s sem tudja 60Hz-en...
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
addikt
válasz vadasz70 #52792 üzenetére
4K a felbontás, duplája a fullhd-nak (vagy négyszerese, nézőpont kérdése), bIztos hallottál már róla.
Igen, a lejátszókon van USB port, amire kötheted a mobil adattárakat, vagy NAS-ról is le tudja játszani, ha van olyanod. De van olyan is amibe bele lehet tenni egy lemezt.[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
vadasz70
aktív tag
válasz DoItYourself #52791 üzenetére
Igen fullhd a tv, de mit takar a 4k?És hogy tudom a lejátszón keresztül lejátszani a filmeket külső HDD rátudom csatlakoztatni?
-
dani_golf
tag
tvnek ,erösitönek van hdmi,optikai .3d egyáltalán nem érdekel.wifi és kábeles net is van az erösiöben és a tvben is. eddig penröl tolom a tvbe dugva.
-
-
vadasz70
aktív tag
Nos akkor tud valaki tanácsot adni hogy milyen lejátszót érdemes venni a mi a kornak megfelelő és árban sem túl drága.Rá kellett jönnöm hogy a 3D TV nem játszik le mindent ezek a lejátszók meg nekem teljesen ismeretlen ezért kérnék tanácsot csak sajnos nehezen jön a segítség. Esetleg ebeyról érdemes rendelni? Köszönöm.
-
junkpod
veterán
válasz dani_golf #52784 üzenetére
Hidd el, ha megfelelő média lejátszót veszel akkor ezek a gondjaid megszűnnek, ahogy multibit is írta.
De javaslom, hogy alaposan nézz utána mielőtt választasz. Amit figyelembe kell venni: milyen típusú fájlokat szeretnél lejátszani (fhd, 4k, 3d...), mi lesz a megjelenítő (hdmi-s tv, fhd tv,4k tv...), mi lesz a hangszoro (tv, erősítő, optikai vagy hdmi vagy analóg jel kell...).
Ezzel a lendülettel ne ugorj bele. Olvass ph topikokat.Box's don't touch!
-
dani_golf
tag
összvissz az a bajom hogy a tv-röl tolom pendrival..és ha egyenletesre teszem a motion flowot akkor brutál a kép de akadozik a szememnek.mondták hogy lehet nem jo a kandecia lejtászása.ezt kiküszöbölné a mp lejátszó. de nemakarok addig venni 50é amig tuti nemaz a gond.egyszerüen lehet szegény 50w755 ös nembirja olyan szépen folyamatosan tolni.vagy nemtom már...
-
junkpod
veterán
-
Multibit
nagyúr
válasz dani_golf #52778 üzenetére
Nem "visznek le mindent" Olyan mediaplayer nincs.
A tévék beépített playerei válogatósak, nem kadenciahelyesek. A BD-játszók is válogatósak. A hálózatos lejátszás is csak kötöttségekkel megy (pl. gyakori, hogy csak DLNA-val barátkoznak). Ismétlem, nem lesz szebb a kép egy korrekt mediaplayerrel, egy BD-játékoshoz képest, hanem kevesebb gondod lesz. Formátumtámogatás tekintetében magasan jobb a mediaplayer. A kódolási és muxolási trükkökkel szemben is toleránsabb, rugalmasabb (bár ez utóbbiak a remuxokat nem érintik).[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
-
dani_golf
tag
válasz Multibit #52777 üzenetére
én az vágom hogy mindent levisznek stb...de plul engem csak az érdekel hogy a bremux filemt lemezen nézem vagy mp lejátszon akkor vane képminöségben különbség ha uyganazt nézem? jelenleg penröl tolom a tvn de mondtak olyat hogy az lepkefing .és akadozik is a kép a szememnek..
-
Multibit
nagyúr
válasz dani_golf #52776 üzenetére
A mediaplayer képe nem szebb, mint a BD pörgetőé. Nem azért szeretjük. Az mp-k virágboltos forrásból származó anyagok lejátszására "szakosodtak". Ezeket a BD-játszók és a tévék lejátszói gyakran szabotálják. Ráadásul a BD-játszók és a tévék beépítettjei szoftvereik tudását tekintve is a mediaplayerek mögött kullognak.
[ Szerkesztve ]
-
dani_golf
tag
srácok..kérdés :
okés hogy vannak ezek a media lejátszok..és elvileg és jobb minöségben tolják le a filmeket mint a tv lejátszoja pendrivrol..
de kérdésem az hogy egy sony ps3 vagy egy bluray lejtászónak is szépen kell letolni aegy bremux filmet?vagy ezektöl is jobb képet kapok ha nem lemezeröl nézem hanem hdd röl egy media lejtszon keresztül? -
törölt tag
Hogyan lehet beállítani a min mxIII LE könyvjelzőjét hogy az meg is maradjon ( ha lehet egyáltalán) ? Nekem valamiért időről időre elfelejti, újra kell állítani.
Kösz annak aki válaszol. -
-igu-
addikt
válasz Nemdick #52770 üzenetére
Ez esetben az OPPO BDP-105D te készüléked - nem olcsó, nem kell lecserélni rajta a szoftvert, jó a távirányítója és dicsérik az Amazon-on.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
DoItYourself
addikt
válasz Nemdick #52769 üzenetére
Ha már kódoltál bármit is, akkor tudod, hogy nem csak az akarat kell hozzá, hogy egy jól működő rendszer legyen a vasból, hanem sok csillag szerencsés együttállása is. A Kodi és az Openelec/LibreELEC is hosszú évek fejlesztésének eredménye. A kínai boxok a support hiánya miatt tudnak ilyen olcsók lenni. Ha minőségibb cuccot akarsz, akkor a Wetek márkát ajánlom a szlovénektől. De ha nem vagy biztos benne, hogy kell-e neked ilyen cucc, akkor ne vegyél, nem kötelező. Én nem foglal rábeszélni.
[ Szerkesztve ]
-
Nemdick
csendes tag
Nem a topikot akarom rombolni, tényleg szeretnék venni egy androidos lejátszót, de eddig csak ezeket a tanácsot kaptam:
Rendeljek Kínából egy nagyon olcsót.
A software, amit adnak vele nem jó, le kell cserélni.
A kapott távirányító se jó, másikat kell venni vagy telefonról irányítani.
Az Amazon vásárlói visszajelzések szerint a jobb minőségűnek tekinthető készülékekkel is sok a probléma.Ettől még nem lelkesültem fel kellőképpen ...
-
Nemdick
csendes tag
válasz DoItYourself #52768 üzenetére
Nem sértésnek szántam.
A gyártók nem képesek használható szoftvert adni a készülékeikhez, más meg tud.
(Van több tízezer sorból álló ma is jól működő programom, amit sok évvel ezelőtt írtam.)
[ Szerkesztve ]
-
-
Beni2360
félisten
válasz junkpod #52765 üzenetére
Az, hogy felesleges fel állni és kivenni az SD kártyát amikor 22 mp alatt betölti az LE-t és onnan át lehet lépni a droidba.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
dani_golf
tag
hello all
srácok mondjatok pár jó lejátszót..max 50-55 ig
Himedia Q5-öst is mnondták teljesen jó és brutál képet tol a tvre.
én csak pendrivrol tolom a 20 gigás remuxokat de mondták ég és föld a különbség ha lejátszorol tolom?igaz ?köszike elöre is -
Beni2360
félisten
válasz junkpod #52761 üzenetére
ha kiveszem gyári droid indul el - azért azt te is tudod, hogy nem teljesen így van és ez kicsit félre vezető. Nem kell kivenni az SD kártyát van könnyebb a fotelból elvégezhető megoldás.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Nemdick
csendes tag
válasz junkpod #52761 üzenetére
Az „átírja a rendszert” azt jelenti, hogy a belső memóriában levő Android rendszert írja át? Ha igen, akkor ennek mi lesz a következménye (garancia, update, stb.)?
Ami ennél lényegesebb, mennyire használható a hozzá adott távirányítóval?
A példaként linkelt készülékek távirányítóján van egy egér gomb. Ezzel kapcsolható, hogy a nyilak egérként működjenek? Az OK a bal egér gomb?
[ Szerkesztve ]
-
Nemdick
csendes tag
válasz junkpod #52758 üzenetére
A táblagépen használom Bluetooth egérrel és billentyűzettel is, nagyjából ismerem a lehetőségeket. Ezért feltételezem, hogy hasonló lenne asztali lejátszóként is.
Nem világos számomra, hogy mennyire jól irányítható a hozzá adott távirányítóval.
Valami ilyesmi kategóriában gondolkodom:
Bqeel TX8
Bqeel K12 Pro
+++
Nem egészen értem, hogy a gyártó miért adja ki használhatatlan szoftverrel, ha egy tini a garázsban jobbat készít.
+++
Tehát kell egy SD kártya is.
Hogyan lehet megadni, miről induljon?
(Tudom, a példaként megadott készülékekben S912 van, amire nincs mókolás.)
[ Szerkesztve ]
-
*miklos*
csendes tag
Na meghozta a postás a Beelink MiniMXXIII II-t. Pont 20 napja rendeltem. Valaki azt írta korábban, hogy nincs rajta Toslink, de mégis van rajta. Én is úgy emlékeztem, hogy analóg van helyette, mindegy most már, egyikre sincs szükségem perpill.
Egyébként cukorfalat a jószág Meglepően szép a csomagolás, minden. A DC adapter akkora, mint egy gyufásdoboz. Mintha nem is Kínából jött volna.
Majd kérdezek[ Szerkesztve ]
"Az internet explorer arra való, hogy letöltsünk vele egy másik böngészőt"
-
junkpod
veterán
válasz Nemdick #52752 üzenetére
Pedig nem táblagépre hanem tv-re tervezték.
A mokolas az azt jelenti, hogy out of the box nem teljes értékű és módosítani kell rajta hogy jó legyen. Ez pedig nem Kodi tulajdonság hanem az olcsó tv boxok velejárója. MegjegYzem azért, hogy az sd kártyáról futtatott LE+Kodi telepítése csupán 5 perc és szaktudást nem igényel.
Ami viszont a kodit jellemzi az a végtelen testreszabható felület, a csilivili jukeboxtol az egyszerű fájl nezetig illetve a számtalan addon telepítési lehetőség.
A hazai kereskedők pedig azért vannak gondban mert hivatalos supportot nagyon nehéz adni egy olyan termékre ami hw és fw szinten havonta változik.Box's don't touch!
-
Beni2360
félisten
válasz Cutoff #52590 üzenetére
Ne izgulj nekem is kettő van belőle és simán minden vezérelhető vele. Csak rá kel jönni mit, mikor, hol lehet használni. Csak esetleg spéci infók miatt lehetne másik távot beszerezni.
-
-igu-
addikt
"A látványelemek, a mókolási lehetőségek, és egyéb kényelminek nevezett szolgáltatások nem érdekelnek."
A Kodi-t futtató készülékek használhatók ezen funkciók nélkül is.
"Az is fura számomra, hogy miért azok a készülékek népszerűek ezen a fórumon, amikkel a hazai és európai forgalmazók nem tartanak érdemesek kereskedni."
Mert töredék áron hozzák ugyanazokat a funkciókat és minőséget. Manapság már semmivel sem bonyolultabb Kínából rendelni, mint mondjuk Ebay-ről, Amazon-ról, vagy akár magyar online boltokból.
"A ténylegesen jónak látszó Androidos lejátszók ára már csaknem azonos a Dune Solo Lite készülékével."
Nem igaz. Esetleg ha definiálod a "ténylegesen jónak látszó" kifejezést, bár akkor se hiszem. Sokkal olcsóbban megkapod ugyanazt.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
blakey
titán
válasz Nemdick #52754 üzenetére
Attól még, hogy ajánlanak valahonnan még körül lehet nézni, amúgy van olcsóbban is Q5/Q10 Pro, pl.
Futekon is megvehetted, de a kínai ajánlások azért vannak, mert lényegesen olcsóbban veszed meg akár EU raktárból is, míg itthoni forgalmazótól vagy netán apróról néha 2X áron jutsz hozzá.
Nálam már sok médialejátszó vagy androidos lejátszó fordult meg, van amelyik gyengébb de van amelyik hozzá a több tízezres lejátszó minőségét sőt felhasználás valamint kényelem szempontjából lényegesen jobbak.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Akkor telepítsd gépre és meglátod, hogy milyen egy lejátszón.
Mini MX-et a Futeko forgalmazta ráadásul Openelec-kel (később LibreELEC-kel) is, tehát vannak olyan androidos lejátszók amiket EU-ban is forgalmaznak, pl. Himedia Q5/Q10 Pro, Minix Neo U1, Zidoo X9S, Wetek Play 2, de még biztos van néhány.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Nemdick
csendes tag
válasz karesz501 #52750 üzenetére
Azért olvasom a topikot, mert kacérkodom egy tartalék Andoidos lejátszóval, de a táblagépen használt Kodi applikációt nagyon nehezen tudom elképzelni asztali lejátszóban.
A látványelemek, a mókolási lehetőségek, és egyéb kényelminek nevezett szolgáltatások nem érdekelnek.
Az is fura számomra, hogy miért azok a készülékek népszerűek ezen a fórumon, amikkel a hazai és európai forgalmazók nem tartanak érdemesek kereskedni.
A ténylegesen jónak látszó Androidos lejátszók ára már csaknem azonos a Dune Solo Lite készülékével. HDMI 1.4 és maximum 30 fps később lehet probléma, de jelenleg még nem az.
-
blakey
titán
válasz karesz501 #52750 üzenetére
A Dune esetében nincs HDMI 2.0 (1.4 van), azaz 4K esetén max a 30 fps-t tudja, ezt vedd figyelembe ha fontos számodra a 4K.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
karesz501
senior tag
válasz Nemdick #52749 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, de én nem tudok és szerintem nem is nagyon akarok mókolni semmivel. A kis Dune 102 mindent vitt és szépen lejátszott, nem kellett vele babrálni semmit.
Igazából pont egy ilyen lejátszó kéne, csak 4k -sbanA Solo Lite nekem bőven elég lenne, de ha van más ebbena kategóriában, azt is szívesen meghallgatom.
De akkor hol tegyem fel ezt a kérdést?
[ Szerkesztve ]
Life is no picnic!
-
Nemdick
csendes tag
válasz karesz501 #52748 üzenetére
Solo vs. Solo Lite
A lejátszható formátumok megegyeznek, kép- és hangminőségben nincs különbség.
A Solo Lite nem fogad 2,5"-es belső lemezeket, nincs benne Z-Wave kártya, WiFije belső antennás és lassabb, Tv-tunereket nem tartalmaz, nem várható rá Android operációs rendszer, és külön vásárolható meg a teljes menüs Blu-ray lejátszáshoz és a jukebox alkalmazáshoz tartozó licenc, amelyek a Solo 4K esetében alapfunkciók. (Szerintem ezek közül egyik sem lényeges.)
Rossz helyen kérdezted. Ebben a topikban „Kodi képes” Android alapú lejátszót fognak javasolni. A lejátszó elvesztette Media Player jellegét. A lényeg a show: borítókép, előzetes, háttér információk, menet közben feliratkeresés, mókolási lehetőségek és egyebek.
-
karesz501
senior tag
Jóreggelt Fórumtársak
Pár éve sikeresen beszereztem egy Dune HD TV 102 -t, hála nektek
Most költözés miatt új rendszert kell(ene) építenem, és elég tanácstalan vagyok ismét..... a Dune szolgáltatásai és support -ja nagyon tetszett (nincs persze viszonyítási alapom....), valamint az is ahogyan felskálázta a gyengébb anyagokat.
A Dune Solo Lite -ról mik a vélemények? Ebben az árban (60k) érdemes lenne nézzek valami mást is? Ami fontos lenne, hogy UHD-t tudjon (ilyen lesz a TV) és nem kell beépített HD-nek hely.
Egyáltalán, mennyire tudják a mai "okos TV" -k kezelni a külső médiatartalmat? Fel tudnak skálázni? Mondjuk 1080-ról? Mert akkor lehet nem is kell az UHD-s lejátszó...
Segítsetek...
Life is no picnic!
-
+Techno+
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy mi a különbség a MED450X2 és MED600X3D illetve a MED800X3D között?
Az egyik tud 3D-t a másik nem? csak ennyi lenne ? illetve melyikbe lehet HDD-t rakni melyikbe nem?
Válaszokat előre is köszönöm! -
SunMount3r
nagyúr
válasz Erwinke #52741 üzenetére
A 7.1 kisugárzást hogyan kell érteni? Az majd tényleg szép lesz, ha a lejátszók kábelek helyett BT-n küldik majd külön a csudás HD hangot a több százezres erősítőkbe. Sőt akár képpel együtt, miért ne? Az erősítő meg képet tovább BT-n a TV-be, a hangot meg a szintén BT-s félmillás hangfalszettbe. Csudás lenne. Teljesen új dimenziók nyílnának a "minőségi" házimozi hangzás területén.
(A kérdés része csak költői...)
[ Szerkesztve ]
-
dani_golf
tag
hello all.
kédésem hogy vennék a tvhez ,sony 50w755 öshöz lejátszot. ajnálották ezt :
Amlogic S905X
olcso és álltolag jo is. ezt csak ebayen tudom megvenni?
vagy ha lenne másik is 15 ig miet ajánlatok? bluray remux lejátszására kéne a tvn csak.
köszönöm elöre is . -
Patice
Topikgazda
válasz Erwinke #52741 üzenetére
Go to --> Amlogic S905, S912 processzoros készülékek topik.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Erwinke
aktív tag
Hello!
Szükségem volna egy ilyen kis kütyüre. Csak film menne róla közvetlen sz.gép helyett. FHD megjelenitésre és 7.1 kisugárzás kéne, semmi más internet meg ilyen hülyeségek nem kellenek, persze ha ez alap és nem felár akkor oké jöhet úgy is, de nem szükségesek ezek a funkciók, mert úgy sem használnám. Kösz! Cca 30e ft -
envagyok
veterán
válasz blakey #52720 üzenetére
Vettem én is százezres nagyságrendben telefonokat.
(Nokia n70, n80, 6600,stb)
Ma max 5-10000 Ft-ot érnek, nem is árulom emiatt.
Nexus 7-et is 80 körül, ma max 10-20 körül ér.
A régi p3,p4 procikról, és szörnyeteg vga-król ne is beszéljünk
Én se adnék többet a popiért, hiszen 10 alatt százszor használhatóbb mp-t lehet venni.
Nem mondom h nem lehet 30-ért eladni egy nem túl naprakész hozzá nem értőnek, ha türelmes az ember, de a valóság más. Szerencsére sok ember nem olvassa ezt a topikot. -
vadasz70
aktív tag
válasz DoItYourself #52737 üzenetére
Aktív .
-
junkpod
veterán
válasz liszi70 #52734 üzenetére
Ha kényszerből szükség van mondjuk analóg hang és video kimenetre, akkor lehet még létjogosultsága a régi cuccoknak. Nekem i svolt egy régi vasam amit normál vevőknek még jelképes áron sem tudtam eladni, míg valaki nem speciális igénnyel jelentkezett. Eladás előtt kipróbáltam és szinte fájt a szívem, olyan szép képe volt. (persze se hd hang, se online felirat, se jukebox, se 4k, se h265... de vannak erre is releasek.) Szóval eszmei értéke nagyobb volt a szívemben, mint amiért "elpocsékoltam"...
De persze az is lehet, hogy az én általam képzelt vlág és a valóság között nagyobb a különbség mint hittemBox's don't touch!
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Milyen média lejátszót érdemes venni amivel a 3d filmeket letudok játszani tv-re amúgy a tv is 3dre alkalmas. Sajnos nem nagyon láttam még ilyen lejátszót azt sem tudom mit kell neki tudnia. Köszönöm
-
SunMount3r
nagyúr
válasz junkpod #52732 üzenetére
Szerintem olyanok is vannak akik csak az apró miatt regisztrálnak ide ("használt kütyü"->Keresés) és egy részük be se kukkant a Fórumokra. Persze ettől még potenciálisan benne van a dologban. De telóról, kávészünetben "rush attitűd"-el keresik ki a "mindegy de jó legyen" cuccokat, aztán ha lement a biznisz, lehet már csak a legközelebbinél login-ol be újra. (És persze új profil-al, mert a régit "kitudja már" ...)
Nem mondom, hogy túlnyomó részt, de szerintem lehet ilyen réteg is...
-
junkpod
veterán
-
gyeniko
őstag
válasz liszi70 #52727 üzenetére
"...de a piaci értéket nem csak az befolyásolja, hogy a PH médialejátszó topikjában milyen az aktuális trend...."
Nem mondod? Az itt tekergő fórumtársak nem vásárolják fel mind az évi kb. 47 millió legyártott dedikált média lejátszót? Hát miért smucigoskodnak, hogy csak kb. 188 db-ot vesznek meg, hogyan szeretnék így érdemben befolyásolni a piacot?
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
nagyúr
válasz DoItYourself #52728 üzenetére
Jogos, ez a többség, az biztos. De akikre én gondolok, azok már ismerik az alapfogalmakat, egy két bevált márkát, viszont nem akarnak vagy tudnak túlságosan belemerülni.[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
addikt
válasz liszi70 #52727 üzenetére
Nem tudom, hogy létezik-e egyáltalán az vásárló tömeg, akire gondolsz. Nekem az a tapasztalatom, ha szóba kerül a médialejátszó, akkor nem értik, mi az. Vagy kérdeznek: ok ok, de hol teszed bele a dvd-t? Ez egy settop box? De honnan játssza le a filmet? Milyen NAS, az meg mi? Ha látják az Usb portot, akkor szokott felcsillanni a szemük.
-
nagyúr
válasz junkpod #52724 üzenetére
Én azt gondolom, hogy sokak, akik nem olvassák ezt vagy más tech-fórumokat, márkanevek és pozitív tapasztalatok alapján döntenek, és egy picit sem akarnak belemenni a mókolás macerájába, azok szerintem keresik és megveszik még az ilyen régebbi, jól bevált, kiismert lejátszókat. Ez egyre kevésbé lesz így, nyilván esik az áruk folyamatosan, ahogy terjednek a nagyobb tudásúak, de a piaci értéket nem csak az befolyásolja, hogy a PH médialejátszó topikjában milyen az aktuális trend. A vásárlóréteg többsége nem videofil, mint a fórumok törzsközönsége, nekik szerintem bőségesen elegendő lesz még sokáig az a tudás, amit a régi lejátszók tudnak.
[ Szerkesztve ]
-
T_Stark
őstag
válasz junkpod #52724 üzenetére
Hát nemtom, én a múltkori Q5 Pro-s kalandom után most szívesebben vennék egy régebbi típusú, de mindent lejátszó, kadencia helyes, stabil lejátszót, amin sem android, sem semmi mókolni való nincs, csak megy.
Pl egy Dune vagy Popcorn régebbi 3D-s típusai.
Minden másra meg ott lesz az Apple TV. -
Joshi
titán
-
junkpod
veterán
válasz blakey #52719 üzenetére
Nem, én durvábban fogalmaztam, én azt mondtam, hogy a vinyó ér talán 10.et, a lejátszó meg semmit (piacon semmit, ha van ilyened akkor persze eszmei értéken sokat ér, mert jól működik és kiváló lejátszó).
Amúgy ennek a sigma chipnek van kikapcsolhatatlan képjavítója?
(nem akartam megbántani senkit, ezek a saját szempontjaim)Box's don't touch!
-
DjKoxi
senior tag
válasz blakey #52719 üzenetére
Minden szavaddal egyetértek! Talán annyi a különbség, hogy én nem szeretek kísérletezni, változtatni azon ami jó, időm sincs, idegrendszerem sem. Telefonhoz hasonlítani az elavultság tekintetében alma-körte.
10-ért én is megvenném , hamarabb mint 7-8-ért bármelyik itt emlegetett kodi-s lejátszót. -
blakey
titán
Gondolom ha a Mede8er 600-ast piacra dobnád akkor 5e-ért árulnád, mert kb. így viszonyul a C-200-ashoz.
-
blakey
titán
válasz junkpod #52717 üzenetére
Neked az az álláspontod, hogy 10e a C-200+ 500 GB vinyó, ez vicc, de a véleményed, nekem az a véleményem, hogy kompletten 30e-ért meghirdetheti,. Mit tudna nyújtani számomra a c-200? Minden jelenlegi anyagomat vinné, megfelelő minőségű, jó a képminősége, stb.
Egyébként igazad van, 10e-ért azonnal eladná és annyiért én is megvenném, de utána kapnék a fejemre, hogy miért árulom 30e-ért. Én elég sok terméket adtam/vettem (igen, használpiacon szoktam vásárolni) és szinte biztos, hogy nem 10e az értéke. Egyébként ezt ne itt vitassuk meg, úgyis annyiért hirdeti amennyiért akarja és utána annyiért adja amennyiért megveszik.
A Kodinak jelenleg semmilyen előnye nincs számomra, minden anygomat minden lejátszó vinne, tehát a C-200-as tökéletesen kiszolgálna, tavasszal váltam meg a Dune Duomtól, kipróbáltam egy A400-as Popcornt utána jött a Himedia Q10 Pro, most van egy Mini MXIII igaz mellettük folyamatosan ott van még 4 stabil lejátszóm amit nem változtatok olyan sűrűn, lejátszhatóság szempontjából egyik sem élvez előnyt, egyik-másiknak talán jobb a képminősége. Jelen pillanatban a Kodi nekem nem nyújt többet, mint pl. a C-200, de mint mindenki én is szeretem kipróbálni az újat, a másmilyent.
-
Joshi
titán
válasz DjKoxi #52716 üzenetére
Itt elsősorban nem a 4K-ról van szó. A rendszerchipek olyan ütemben fejlődnek, hogy sebességben használhatóságban ezek a régebbi készülékek már nem veszik fel velük a versenyt. Oké hogy még ma is használható ha FHD filmet nézel, de a jelenlegi készülékek már többre hivatottak.
Egyébként én is junkpod-al értek egyet abban, hogy nagyon nincs használt piaci ára egy ilyen és hasonló készüléknek. -
junkpod
veterán
válasz blakey #52713 üzenetére
ok, most komolyan érdekel, hogy az érzelmi szálon kívül, mit tud ez a doboz amit egy kodi-s lejátszó nem tud?
Azután írd le azt is mi tud egy kodi-s lejátszó amit ez a popi nem tud.
Szerintem az első lista üres lesz, a második meg fog tartalmazni jó pár dolgot.
OK, hogy egy nagy márka profi készülékéről van szó és lehet hogy eszmei értéke meg van 30eFt, de piaci értéke az érdekes.DjKoxi: megértelek, ha minden igényedet kielégíti akkor nem szabad eladni, neked most (és még sokáig) tökéletes. Semmi baj nincs a képességeivel, kiváló lejátszó lehet használatra, de nem eladásra. Ha valaki médiaplayert akar venni most, akkor nem ez a legjobb választás, sőt.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
DjKoxi
senior tag
válasz junkpod #52712 üzenetére
Rendben. Nem vitatkozok, mert mindenki más szempontok alapján osztályoz.. Míg nincs 4K megjelenítőm nem fogom lecserélni.Nekünk itthon még jó ez a középkori masina.
junkpod : rádiós távirányító, kijelző, rack méret, dokkolható HDD, és megy-megy-megy hiba, fagyás, mókolás nélkül. Ennyi nekem elég.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Mármint mi túlzás? Kb. 7e Ft a vinyó, nehogy már 23e Ft-ot ne érjen a C200. Egyáltalán tudjátok, hogy melyik lejátszóról van szó?
-
blakey
titán
válasz junkpod #52712 üzenetére
Igen, adnék. Más kérdés, hogy most nincs rá szükségem, de 10e Ft még viccnek is rossz. Használtam is, tudom mit tud, mennyit ér.
-
junkpod
veterán
válasz DjKoxi #52710 üzenetére
Mert iszonyatosan lementek a kiváló képességű médiaplayerek árai, az 50ezer forintos medie8er és popi lejátszók 2016-ból visszatekintve a sötét középkornak tűnnek. Nem az számít, hog ymennyiért vetted és mennyire vagy vele elégedett, hanem az, hogy újjonan mit és mennyiért lehet kapni ezen a piacon. Egyszerűen nincs piaci értéke ezeknek az elavult lejátszóknak, mert nincs rá kereslet.
(pl. akár 7-8 ezerért lehet olyan lejátszót kapni ami reggelire megeszi bármelyik popit vagy medet vagy dunet...)
Így megy ez a telefonokkal is, 4 éves készülék elavult, újakkal szemben nincs értéke.blakey: ugyan már, Te adnál érte ennyit? Ugye, hogy nem?
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
DjKoxi
senior tag
válasz junkpod #52709 üzenetére
10e Ft?? Ilyet használok több mint 4 éve, és eszemben sincs lecserélni. Miért nincs piaci értéke? A 4k meg a 3D miatt? Az eredeti doboz, meg a sérülésmentesség használt készülékeknél szerintem nagyon is fontos és értéknövelő tulajdonság.
blakey : kb ilyen áron tenném fel én is. Még HDD nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz Gsx-rr #52700 üzenetére
úgy hogy készítenek a filmekből 16:9 tv optimalizált verziót is. Ezt úgy csinálják, hogy belezoomolnak, de nem fixen, hanem a jelenetekhez igazítva a kivágás ablakát mozgatják. Figyeld meg, hogy néha a film eleje szélesvásznú mert a feliratok miatt nem tudják észrevétlenül ezt megoldani, aztán amikor elindul a story rész akkor átváltanak zoomba.
Box's don't touch!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Nemdick #52699 üzenetére
KODI -> Pipa
Android->? nem feltétlenül. Csak, ha kellenek a plusz app-ok is esetleg. Sőt az olcsóbb lejátszóknál épp a médiára felejtős. Vannak jó interpretációk is rá, de azok kicsit drágábbak.
Root->? Minek? Ki írta?
Rendszercsere-> Inkább Dual Boot LE-vel.
Légegér-> Pipa. De a médiás alapfunkciókhoz jók a gyári távok is. Egyéni preferencia kérdése, inkább csak "ajánlott".Az aktuális és régebbi formátumok keretébe miket értesz pontosan? HEVC, BD iso, 3D iso, HD hangok, 4K kellenek?
Mondjuk sejtem, hogy úgy is egy s905-ös dobozka lesz a helyes válasz.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Gsx-rr #52700 üzenetére
Használják a Zoom funkciót, jobb mintha nyújtanák a képet.
Vessző a szóköz előtt van és nem utána.
-
Patice
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- FEJHALLGATÓ / FÜLHALLGATÓ / DAC beárazás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gyúrósok ide!
- OTP Bank topic
- Horgász topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest