Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, ötletet.
Ami nagyon bejött még ebben az Asus laptopban, hogy bátran állíthatom, ebben van eddig a legjobb alaplapi hangkártya, amivel ez idáig találkoztam.
Szépen, tisztán szól, az eddigiek után nagyon pozitív meglepetés.
Szétszedéstől azért félek, mert asszony gépében (Acer) szerviz cserélte ki a HDD-t SSD-re, azóta is szétáll a burkolat egy helyen, letörték gondolom ezeket a műanyag füleket. Én meg eléggé fakezű vagyok.
Amúgy 2 db ilyen TUF Gaming A15 van a családban, lányom kilesett valami akciót a Media Markt-ban, egy napig egy százassal olcsóbb volt szinte ugyanaz a típus amit én vettem, csak 8 magos Ryzen 7 proci van benne, meg gyárilag w11-el. Neki is nagyon bejött! -
Zoli bácsi
őstag
Pár hete lett egy Asus Tuf Gaming [link] laptopom.
Picit a tárhelyet keveslem (512 SSD), mielőtt kérdezitek, így is túlléptem a rászánt keretet.
Tárhely bővítésen kezdtem gondolkodni, tudom hogy 2 db M2 SSD foglalat van az alaplapon, ezért nem is aggódtam nagyon vásárláskor.
Első kérdés, szétszedhetem garanciavesztés nélkül a gépet SSD bővítés céljából, vagy szervizbe kell küldenem?
Illetve a másik kérdés, ha külső 2,5" merevlemez házba teszek egy SATA 3 SSD-t, természetesen USB3.2 csatolófelülettel, ez nem járható út, mármint sokkal lassabb lenne így? Több száz GB fotóm van (20 éve van digitális gépem, a régi papírfotók meg be lettek szkennelve) azokat tárolnám, esetleg játékot telepítenék rá. 55 éves vagyok, ha más játékkal nem is, de a Far Cry sorozatot hosszú téli estéken tolom.
Ez a külső ház lenne a legegyszerűbb, de azon aggódom lassú lenne. Van külső 2,5" tokom (Azt hiszem USB 3.1 gen 2.), de merevlemez van benne, gondolom emiatt érzem lassúnak.
Van a laptopon USB4 port is, de ilyen külső házzal még nem találkoztam.
De ha van más ötlet, azt is szívesen fogadom. -
Zoli bácsi
őstag
válasz 7Heads Drago #8813 üzenetére
Nem tudom ki hogy van vele, én nem szeretek "setup.exe" fájlt indítgatni drivertelepítéshez. Én bemegyek az eszközkezelőbe, megkeresem a hardvert amihez nincs még driver telepítve, vagy frissíteni akarom. Azt választom hogy keressen a windows drivert, és megmutatom neki a könyvtárat, ahova előtte már kicsomagoltam az illesztőprogramot. Ugye egy inf kiterjesztésű fájl kell lenni, ezt keresi a windows. Tényleg végső esetben rá lehet azzal is erőszakolni a drivert a rendszerre, hogy jobb kattintás az inf fájlon, és telepítés opciót választva fölrakja. Volt már, hogy csak ez segített. Sokszor exe kiterjesztésű, futtatható a deiver, de jobb gombbal kattintva rajta fölajánlja a winrar hogy kicsomagolja, mert csak egy önkibontó fájl.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz 7Heads Drago #8806 üzenetére
Sajnos közvetlenül linkelni nem tudom, csak ezt : [link] Válaszd ki a laptop típusát, és a Vista drivereket. Szerintem az ATK driverek közül töltsd le a 63 kbyte-osat, és a kártyaolvasótól a Ricoh drivert. Emlékeim szerint ez a kettő kellett tegnap az X51H típushoz, ezeket nem ismerte fel automatikusan a w7. Vista driverrel tökéletesen megy.
Kali: Köszi, megpróbálom.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz 7Heads Drago #8801 üzenetére
Tegnap raktam x51H-ra w7-est, ott sem ismert fel mindent, ugyanígy két dolgot nem látott.
Megoldás: Beletettem a gyári driver lemezt a meghajtóba, és mindegyik ismeretlen eszköznél drivert kerestettem vele a CD-n. Mindegyiket meg is találta, az egyik az ACPI driver volt, a másik valamilyen vezérlőt írt ki, mikor megtalálta, de ha agyonütnek sem emlékezem már rá, hogy mi volt az.Szerk: Wifi megy? Én azzal kínlódtam, ha visszaolvasol, láthatod mivel kínlódom.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék az Asus tulajoktól...
Tegnap este munkatársam gépére (Asus X51H) feltettük a w7-est. Hamar megtalált mindent, az Atheros vezeték nélküli vezérlőhöz is feltette a saját driverét, de mégsem működik a dolog, a bekapcsoló gomb a laptopon inaktív, nem lehet vele bekapcsolni a vezérlőt. Leszedtem a gyártó honlapjáról a wireless console2 nevű utility-t, ez elvileg Vistához való, de nincs más, de ezzel sem működik a dolog, ezzel sem lehet bekapcsolni az eszközt. Leszedtem a legújabb drivert, win7-hez, semmi változás. Nem tudja valaki, hogyan lehet működésre bírni ezt a wifi bekapcsoló gombot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- E-book olvasók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest