Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
NTonee
veterán
válasz adamsky92 #21298 üzenetére
Ha M-es i3 lenne (pl 4100M, 4100M, 4110M), akkor oké, de egy 4010U 1,7GHz-en? Szerintem nem. És itt most nem arról van szó, hogy milyen proci kell egy 840M vga alá, hanem arról, hogy a 4010U nem elég a játékokhoz. Igazából amilyen kislányos hisztit csaptak ott többen, szerintem még azt sem nézték meg, hogy pontosan milyen prociról is van szó. Te csak annyit írtál, hogy az egyik gép i3, a másik i5 és ők itt el is akadtak.
Itt egy i3 4030U, 840M BF4 gameplay. A 4030U 200MHz-el magasabb órajelen fut, mint a 4010U. Aztán nézd meg ezt, i5 4210U, 840M BF4 gameplay. Döntsd el, hogy neked mi az, ami elég. Szerintem látszik a különbség.[ Szerkesztve ]
-
Aron989
csendes tag
Sziasztok! Első kérdésem ,hgy van e valami különleges dolog amit egy új aksival kell csinálni? Második kérdésem pedig az lenne [link] ide beírom a dobozon lévő serial kódját és nem adja ki mi lehet a baj?
-
csigay2k
csendes tag
Azt tudja valaki, hogy a fő típus után mit takarnak még a kódok?
pl. ASUS X550JK- XO059D, XO031H, stb. Színkód? Felszereltség? -
Dapro
senior tag
Milyen markaju modult erdemes nezni x550jk ba l-esek kozul?
-
valeno
tag
Sziasztok!
Egy olyan kerdesem lenne,hogy az Asus X550JK geprol amiben i5 4200H-s proci es gtx 850M-s videokartya van tudnatok mondani par szot,hogy milyennek szamit anyagminosegre,megbizhatosagra,esetleg van-e valami tipushibaja,vagy valakinek tapasztalat? -
NTonee
veterán
válasz CHIPman #21280 üzenetére
Egy másik gép miatt utánakérdeztem, DDR3L-t kell venned mindenképp sajnos. A 1,5V-os modul instabil lehet a gépben, így valós, amit az asus faq ír.
(#21284) telefonfulke:
Az egy low voltage modul, amit kinéztél, az kell neked, igen. Elvileg megy dualban, ezt asymmetric mode-nak hívják. Gyorsabb, mintha single channel lenne, de kicsit lassabb, mint a normal dual. Nem hiszem, hogy éreznél különbséget amúgy.(#21285) Adammer:
Ahogy már írták előttem, nem igazán ajánlott win7-el szórakozni egy olyan gép esetében, ahol nincs gyári támogatás hozzá. Megoldható, de kínlódás lenne, nem ér annyit. Instabil lehet a rendszer működése, bizonyos hardverek nem működnének rendesen, bármilyen hülyeségbe bele lehet futni.(#21287) KisBundi:
Hát őőő... Egy időben valóban javult a helyzet, de az elmúlt kb 1-1,5 évben szvsz elég érdekes gépek kerültek piacra az asustól. Nyilván vannak normálisak is persze, de sok az elégtelen hűtésű gép, több bios letérdelésről is olvasni mostanság. Az anyagminőség is eléggé furcsa pár gép esetében és itt nem feltétlenül a burkolatokra gondolok. És bár ez nem enyhítő körülmény, de a többi gyártónál is ez van, esik a színvonal. De azért is tettem offba, mert ezt nem lehet ráhúzni egy komplett gyártó összes termékére. Én jobb szeretek adott típusokról véleményt alkotni.(#21290) Davidoff91:
,,Miért oltanak le mindenkit aki Asus laptopot akar venni?"
Ha kicsit huzamosabb ideig elkezded olvasgatni a noti vásárlós topicot, akkor egy idő után fel fog tűnni valami. Nem akarok bántani közülük senkit, mert tényleg vannak ott tapasztalt, segítőkész emberek is, de maradjunk annyiban, hogy egyeseknek egyéb érdekei is fűződnek az ajánlott gépekhez, nem csak a kérdező segítése.[ Szerkesztve ]
-
KisBundi
őstag
válasz Davidoff91 #21290 üzenetére
Rengeteg 4-5 éves ASUS-t hoztak nekem javítani, hogy nézzem meg mi a baja, de mára talán már tényleg kicsit összekapták maguk. Eddig ez az X550JK nagyon csendben és gyorsan teszi a dolgát!
-
Davidoff91
aktív tag
válasz KisBundi #21289 üzenetére
Első körben az mondjuk nagyon kicsapta a biztosítékot, hogy internetről le kell töltenem a Classic Shellt, hogy legyen start menü. De mindent beállítottam, és szépen összebarátkoztunk a 8.1-el.
Marha nagy mázlim van, hogy múlt hétfőn megrendeltem a gépet...ha még 1 hetet ülök rajta, lemaradok én is.
Miért oltanak le mindenkit aki Asus laptopot akar venni? Nekem az informatikus ismerős direkt az Asust ajánlotta, mert összekapta magát a cég, és jó gépeket gyártanak...
[ Szerkesztve ]
Mint régen: Nokia 3410 > Siemens A60 > Nokia 6070 > Nokia 5300 > Nokia 5800 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note II > Xiaomi Mi 9T Pro
-
KisBundi
őstag
válasz Davidoff91 #21288 üzenetére
Aláírom! Nekem a 7-el Wifi problémáim voltak, de 8 alatt már semmi!
-
Davidoff91
aktív tag
válasz Adammer #21285 üzenetére
Ne próbálkozz a win 7-tel. Egyrészt lassabb, másrészt pl az én esetemben az X550JK-nál gyakorlatilag nincsenek driverek win 7-re. Mindenképpen win 8.1 64 bites rendszert tegyél fel, ha meg akarod könnyíteni a saját életed. A metro felületet totál el lehet tűntetni, szóval végeredményben egy továbbgondolt win 7-et kapsz majd.
Mint régen: Nokia 3410 > Siemens A60 > Nokia 6070 > Nokia 5300 > Nokia 5800 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note II > Xiaomi Mi 9T Pro
-
Adammer
csendes tag
válasz Davidoff91 #21259 üzenetére
és NTonee:
Köszönöm a segítséget. Ez a jelzett 15-ös elgondolkodtatott nagyon is, megérné a plusz erő.
De 15ösön játszani?
Az asztali gépemet lehet eladnám monitorral együtt, akkor már a 17-es jöhet szóba.Viszont ez a 15ös már nem kapható sehol, ugyh eldől végülis a dolog.
Úgyse a játék a fő szempont, az csak unaloműzés végett néha, és mire végignyomom a jó játékokat 2007től addig lehet meg is unom
Ez az asus téma tényleg kiverte a biztit a másik topikba.
Acert írják hogy jó, nekünk az ment hamarabb tönkre, az Asus jól tartja magát, igaz celeronos, de hamarabb feláll mint a főnököm 4 magosa.Amugy ezekre fel lehet rakni win7-et?
Vagy sebességben jobb a 8? -
telefonfulke
tag
válasz NTonee #21279 üzenetére
Megnéztem hardwerinfoval is a ram feszkót, az is ugyanezt írta. Lehet, hogy mindkét feszültségértéken tud futni ez a ram modul talán?
Most ezt rendelném a gyári 4 Gb mellé (ami talán majd a későbbiekben cseréve lesz):
http://a4team.eu/notebook/memoria-c376691/kingston/8192mb_1600mhz_cl9_ddr3_hyperx_impact_black_-_hx316ls9ib_8-p21245807
Elvileg fogja tudni duálban kezelni őket, ugye? -
csigay2k
csendes tag
Sziasztok!
Látta valaki az x550jk-t i7-4710HQ procival ([digiprime link]) 209ezer körül, azóta, hogy elkapkodták az edigitalnál? Nagyon sajnálom, hogy lemaradtam róla. Azóta a digiprime-nál a legolcsóbb, de így is egy 20-assal több
-
NTonee
veterán
milyen géped is van neked? X550 és az alap memóriával, jól emlékszem? Azért nincs ott semmi, mert a 4gb integrált. Ha teszel az üres slotba memóriát, azt fogja majd írni. De neked 1,35V-os kell.
(#21280) CHIPman: erre nem tudok neked válaszolni, én biztos meg sem próbálnám, pláne mivel az asus faq is azt írja, hogy ne tedd.
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz telefonfulke #21278 üzenetére
Alaplap/SPD, modult felül kijelölöd, az alatta lévő ablakban a "Modul feszültsége" sorban az van írva? Jó lenne eldöntenie, hogy melyik.
-
CHIPman
nagyúr
válasz NTonee #21275 üzenetére
A DIMM feszültségeket kijelzik ezek a gépek akár biosban, akár AIDA-ban? Ilyen RAM-árak mellett egy próbát tennék azért.
A gyári ramot egyébként ki se szedtem, nem véletlenül nem akartam még azt is bolygatni. Annyira emlékszem, hogy kék színű volt.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, Thrustmaster TCA X-et
-
NTonee
veterán
válasz CHIPman #21274 üzenetére
G56JK, ugye? Mi van a gépben? Gyárilag low voltage ramnak kellene benne lennie.
Asus FAQ:
"It will cause no boot when the notebook which shipped with low voltage memory DDR3L(1.35V) exchange the memory to standard voltage memory DDR3(1.5V)".
Tehát a gyári mellé sem, meg úgy egyáltalán sem kéne a normál DDR3 (1,5V) modult betenni, ha gyárilag DDR3L-el szállítják a gépet. Több esetben olvastam, hogy a gyakorlatban ez nem okozott problémát, de szerintem jobb a nyugalom. Maradj a DDR3L-nél.[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz NTonee #21270 üzenetére
Tegnap olvasta, hogy a mobil Haswell procik mellé is 1,35V-os memóriák kellenének. Ennek lehet valami valóságalapja? Netán jellemzően 1,35V-osak a SODIMM DDR3-ak?
Oké, megvan. Akkor nem ártana vennem új ramot? vagy ha benn van első slotban a gyári, és berakok egy 1,5V-ost, akkor nem lesz gond?[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, Thrustmaster TCA X-et
-
KisBundi
őstag
válasz Davidoff91 #21269 üzenetére
Ahogy NTonee is írta egyD DR3L (1,35V) 1600MHz-es ram megy bele. Vagy 4 vagy 8 Gb. Nekem egy 8 gigás Micron márkájú van benne és tökèletesen megy.
-
NTonee
veterán
válasz telefonfulke #21271 üzenetére
Több ssd-hez szoktak is adni ilyen programot, de ha nincs, akkor keress egy klónozó progit. Régebben a Ghost-ot használtam, van acronis true image hd cloning sw, vagy aktuális kedvenc a macrium reflect.
-
telefonfulke
tag
Van olyan program, amivel a rendszermeghajtó tartalmát teljes egészében, a windowst működőkepésen hagyva át tudom másolni hdd-ről ssd-re? Tudom, hogy talán nem ide kéne, de Asushoz kéne a segítség.
-
NTonee
veterán
válasz Davidoff91 #21269 üzenetére
elmegy bármivel, én Kingston ramokat veszek többnyire, ha szükség van rá. Az ismeretlen nevű izéket kerüld legfeljebb, de azok sem valószínű, hogy rosszak lennének.
-
NTonee
veterán
válasz Virae39 #21267 üzenetére
ez mondjuk elég furcsán hangzik, de akkor keress egy live linuxot, pendrivera feldobod, bebootolsz róla és gparted, vagy egyéb partíció buherálóval le tudod törölni. Vannak csak partíció kezelő alkalmazások is, amiknek van bootolható képfájluk, azok is működni fognak. Például EaseUS Partition Master Free, és itt van leírás a bootolható pendrive létrehozásához.
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz Virae39 #21263 üzenetére
mondjuk ez windows-os kérdés és arra is van külön topic, de jön a karácsony...
Azon a képen, ahol a partíciót kell kiválasztanod, alul van egy haladó beállítások (vagy hasonló) gomb. Megnyomod, megjelennek a particionálási opciók, törlöd az aktuális partíciót, aztán az üres területet kijelölve megnyomod a tovább, vagy telepítés gombot és majd a telepítő létrehozza magának.(#21264) Davidoff91: semmi extra, DDR3L (1,35V) 1600MHz-es ram megy az egyetlen slotba a 4gb integrált mellé. 8GB-os modul is mehet bele akár, KisBundi gépe is 12-vel megy.
[ Szerkesztve ]
-
Virae39
újonc
de hiába megyek rá hogy formázzam nem engedi mert más a kiterjesztés ami gyárilag rajta van
-
Davidoff91
aktív tag
válasz NTonee #21260 üzenetére
Lenne egy kérdésem, remélem tudsz segíteni. Bővíteném egy 4GB-os modullal a RAM-ot, mire kell figyelni, mit érdemes választani?
Virae39: A partíció választása ablakban tudod formázni az adott partíciót. Formázd, és utána már engedi telepíteni a windowst.
[ Szerkesztve ]
-
Virae39
újonc
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy tegnap vettem egy ASUS x200m laptopot és nincs rajta elvileg semmi, csak DOS! Azt irja hogy csak win8-at rakhatok rá, de mikor oda kerül a sor, hogy melyik particióra telepitsem akkor kiirja hogy nem jó a particio mert hogy nem NTFS a gyári? hogyan és mivel tudom ezt formázni? Előre is köszi
-
Davidoff91
aktív tag
válasz sfbukfenc #21261 üzenetére
Szia!
Ez nagyban függ attól, hogy engeded-e a gépnek az energiatakarékos módot. Ilyenkor leviszi az órajelet 1 GHz alá, és természetesen a kijelző fényerejét is leviszi. Filmezni ígyis tudsz, és kibír egy pár órát. Viszont akksiról energiatakarékos mód nélkül úgy merül, mint a parancsolat Bár a filmet ígyis kibírja szerintem.
-
sfbukfenc
tag
Sziasztok!
Noti vásárlás előtt állok, és az X550JK-XO058D-t néztem ki.
A kérdésem az lenne, akkumulátoros üzemmódban mennyit bír, ha akkor csak netezésre, filmnézésre használnám?
Köszönöm! -
NTonee
veterán
válasz Davidoff91 #21259 üzenetére
igen, ha meg tud barátkozni a kisebb kijelzővel, akkor az jobb. Viszont azt is írta, hogy a kisebb gépért nem adna ki ennyit. Ezt mondjuk nem értem, de nem is nekem kell gép, ő lesz a tulaj.
[ Szerkesztve ]
-
Davidoff91
aktív tag
válasz NTonee #21257 üzenetére
Ha nem fontos a fogyasztás, akkor egy X550JK XO058D-vel is jól jár. Én azt ajánlottam neki. i5-4200H gtx850m, bár csak 15.6 colos. Ha nem ír butaságokat a windows akkor, 3,33 GHz-en megy hálózatról, energiatakarékos módban pedig 760MHz-en...
Az X750LN-TY169D-t ez a gép szétgyalázza...ugyanazon az áron. Csak a kisebb kijelzővel kell megbarátkoznia.[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz Adammer #21253 üzenetére
hogy tiszta legyen... A játékoknak nem csak a vga fontos, proci is kell alá. Az általad elsőre linkelt gép egy i3-4010U procit tartalmaz, ami nem tud turbót. A maximum frekvencája 1,7GHz. Ez nem csak a mai játékoknak, de még a régieknek elég kevés. Ezzel szemben az i5-4210U 1,7GHz alap órajelű és a turbó frekvencia 2,7GHz. Itt azért nem kis különbség van.
Az utoljára linkelt ASUS X750LN-TY169D már kifejezett értelmes gép, amivel fogsz tudni játszani is. Ezért linkeltem azt a videót egyébként, hogy lássátok, ezzel már elég jól el lehet mókázni. Az eredetileg kiszemelt géphez képest tudom, hogy 35ezerrel drágább, de hidd el, hogy van is különbség. Plusz kiadás lenne még, hogy a márkaszerviz kedves segítségével jó lenne bele +4gb ram.[ Szerkesztve ]
-
HoaryFox
őstag
válasz 0Hagyma0 #21235 üzenetére
Szia!
Most tartok 2. ASUS laptopomnál és sajnos el kell, hogy keserítselek, szerintem nem lehet ilyet beállítani
Pedig szvsz tök kényelmes 2 ujjal görgetni... persze, kinek mi
[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
törölt tag
Régebben már írtam ide ezzel kapcsolatban, akkor maga a Power4Gear telepítése megoldotta a problémát, de most megint előjött. Az a bajom, hogy folymatosan max sebességen pörög a proci, persze ha spórolós profilt állítok be akkor nem, de úgy meg értelemszerűen lasabb a gép. Mint írtam, amikor feltettem a Power4Gear-t, tökéletesen működött minden a high performance profillal, azóta nem nyúltam a beállításokhoz, nem állítódtak el. Valakinek van ötlete, hogy mitől lehet? Annyira nem zavarna, mert nem hangos nagyon a gép, meg nem is melegszik, de gondolom nem tesz jót a procinak...
Ja, N550Jk-ról van szó, ha számít valamit.
-
Adammer
csendes tag
válasz NTonee #21248 üzenetére
Köszi.
Odáig eljutottam, hogy 840m video kari kell.
Játéktesztekben pontok alapján azt néztem, hogy így is ez a szűk keresztmetszet.
Lehet nem is kell i5 hanem az i3 az i5 se tud többet belőle kihozni nem?Amúgy a javaslatod alapján most itt tartok.
i54210u gt 840m
plusz 17es ami nekem fontos, a 15ös csak 8ezerrel olcsóbb. ennyit nekem megér.Szerinted?
-
NTonee
veterán
Hagyjuk ezt a caddys témát inkább, mert sajnos nem tudok válaszokat. Az egyik boltban is suttognak ilyeneket (mint az említve lett), felhasználói oldalról is hallottam ilyen rémtörténetet, másik topicban olvastam ilyesmit, de semmi konkrét dolog, ami bizonyított lenne.
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz NTonee #21227 üzenetére
na hát ez egész szuperül hangzik.
na de várj, az SSD a HDD helyre megy, tehát két külön helyen van a caddy meg az SSD. akkor miért kérdés, hogy melyik süti meg az alaplapot?
egyébként a caddy, amit vettem, ilyen, ahogy nézem teljesen átlagos, SSDnek meg ezt néztem ki. hátha segít az esetlegesen betévedő Dell XPS fórumtársnak.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
NTonee
veterán
válasz Adammer #21247 üzenetére
Adammer, adamsky92: core i5 4210U + gt 840m Battlefield 4 futás közben.
[ Szerkesztve ]
-
Adammer
csendes tag
válasz NTonee #21246 üzenetére
Szia!
Köszönöm.
Most találtam egyet az oldalon amit ajánlottál.
[link]i5, 840m, 17es.
Szerinted?
Ezzel már el lehet pötyögni?
nem kell max grafika a játékokba meg ilyenek.
Csak hogy ami kimaradt pár éves játékok, azokkal szabadidőmbe eljátszogatnék.180e a keret de akkor 17-es, 160ig 15.
-
NTonee
veterán
válasz Adammer #21238 üzenetére
A "Milyen notebookot vegyek?" topicba kérdezz be, hogy X összegért 17es méretben van e olyan noti, ami elvinné a gta4-et, farcry2-t 1366x768as (hd) felbontásban. Az összefoglalóban lévő kérdéseket is válaszold meg. Este valamikor körülnézek én is. Mennyi lenne a max,amit rá tudsz szánni? Használt is lehet e? Mert azzal nagyot dobnál szerintem a lehetőségek számán.
-
NTonee
veterán
válasz Adammer #21238 üzenetére
Az a gond, hogy pont olyan játékokat is írtál, amik köztudottan borzasztó hardverzabálóak, pl a gta és fc sorozat. Ezek sajnos nem egy 140ezres gépen fognak menni rendesen. Az i3-ban nincs turbo, a 820m sem épp játékra lett kitalálva.
A hdmi-s tévés játék megvalósítható lenne egyébként, de ott meg már fullhd felbontásba menne ki, az meg még rosszabbul jönne ki egy ilyen konfig esetén. Kontrollerről fogalmam sincs, de nem hiszem, hogy gond lenne.adamsky92: gt 840m mind a kettő
[ Szerkesztve ]
-
adamsky92
csendes tag
válasz 0Hagyma0 #21235 üzenetére
Intel® Core™ i5-4210U (Dual-Core, 1.7 - 2.7 GHz)
Chipkészlet: Mobile Intel® HM76 Express Chipset
Memória: 4GB RamKijelző:
15,6" HD LED matt TFT 16:9 (1366 x 768)
Háttértár: 1 TBOptikai meghajtó: DVD író / olvasó (SuperMulti)
Videórendszer: NVIDIA® GeForce® 840M 2GB DDR3
Hangrendszer: Beépített SonicMaster sztereó hangszóró
Billentyűzet: magyar teljes méretű, numerikus billentyűkkel
Akkumulátor: 2 cellás (37 Wh) Lithium-polymer
Interfész: D-Sub, 10/100/1000 Mbps LAN, USB 2.0 (1 db), HDMI, Wireless LAN 802.11 b/g/n (WiFi), USB 3.0 (2 db), Bluetooth v4.0 + HS
Multimédia: Beépített 0.3 MP-es webkamera, 3 az 1-ben kártyaoló EBBE VAJON GT S A KÁRTYA VAGY NEM? A másik X450LN-WX026D (i5-4200u, 4GB RAM, 1TB HDD, GeForce GT 840M 2GB) ezüst
VÉGULIS CSAK A PROCI MÁS 4200u vagy 4210u a jobb meg az egyikbe GT kártya van nem tudom a másikba is vagy nem? -
Adammer
csendes tag
válasz adamsky92 #21233 üzenetére
Hát igen, de csak 15-ös.
Jó lenne ami benne van, csak lenne 17es, és mondjuk 180e-ig...
Már a 180-at is sokallom, de ha már veszek tudjak kicsit játszani is.Amúgy a korábban linkelt i3 / geforce gt820m laptop ilyenekre, hogy COD Modern Warfare 2, GTA 4., COD Black ops, Battlefield 3, Farcry 1-2, NFS most wanted.
Ezek mennének rajta kulturáltan?
Gépigényeket meg tudom nézni, de nem tudom pariba állítani a mostani processzorokkkal, hogy mi minek felel meg.Bocsi a szenvedésért.
-
0Hagyma0
csendes tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni. Vettem egy ASUS X552C laptopot a feleségemnek, de a vásárlás után másfél hónappal rájött, hogy az ASUS smart gesture nem jön be neki. Ebben a toucpad vezérlőpultban az ablak scrollozása két ujjal működik, míg a régi laptopján a touchpad jobb szélén kellett scrollozni.
Szóval, egy olyan kérdésem lenne, nem tud valaki segíteni felhegeszteni az új laptopra a régi megoldást?
Nagyon nagy segitség lenne.
Jah és win8 van fent
www.youtube.com/c/hagymatvgamer
-
NTonee
veterán
válasz adamsky92 #21232 üzenetére
A laptopszalonos címet most telefonról pont nem tudom megnézni, mert nem nyitja meg rendesen. Furcsa az oldal. Az a gép, amit most írtál már lényegesen jobban néz ki, de azért U-s (energiatakarékos) proci ez is (a 450ben is), szóval nem bika, de már használható. A kijelzője is matt, ami részemről pozitívum, de persze ízlés kérdése.
Az ssd egy flash memória alapú háttértároló, ami ugyan többnyire jóval kisebb kapacitású, mint a hdd, de baromi gyors (értsd: pl 5-6mp-es windows boot idő). Cserébe viszont ugye a hdd-t ki kell venni.[ Szerkesztve ]
-
-
NTonee
veterán
válasz CHIPman #21229 üzenetére
ezért kérdeztem korábban, hogy volt e benne caddy, igen. Csak átfutott az agyamon az a lehetőség is, hogy esetleg nem a bios feküdt le a gépedben, hanem a caddy miatt a pch. De ezt már úgysem fogjuk megtudni. Legyen kész a lehető leghamarabb, ez a legfontosabb.
De majd ha esetleg Dell XPS fórumtárs bepillant ide, akkor hátha ő hozzá tud tenni valamit a témához, mert ez így csak feltételezgetés.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz NTonee #21227 üzenetére
Ebből kiindulva szerinted lehetséges, hogy az én G56JK-mat például nem is a boot sorrend átállítása halasztotta le, hanem az, hogy közben benne volt a caddy?
szerk: Ma utánajártam, a K52-t napra pontosan 2 évvel a G56JK szervizbe adása előtt küldtem be, remélem ez is kész lesz Karácsony előtt...[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
-
NTonee
veterán
válasz frigoo #21226 üzenetére
én nem hiszem, hogy egy adott gép sorozat lenne hibás. Inkább arra tippelnék, hogy bizonyos caddyk okozzák a problémát. Abban is van ugye elektronika, ami lehet hibás, esetleg a csatlakozó. Sajnos semmi sem biztos. Az egyik webshopban láttam is olyan kiírást, miszerint már valami upgrade-elt cuccot árulnak, mert egyes gépek nem indultak be vele.
Én már olyan tippet is kaptam amúgy (egy notebook szervizestől), hogy talán maguk az ssd-k, amik bekerülnek a gépbe, tépik meg a pch bajszát és hogy intel ssd-t kell venni. De mivel az egész csak találgatás, így inkább offba rakom az egész hsz-t.[ Szerkesztve ]
-
Adammer
csendes tag
válasz NTonee #21211 üzenetére
Tudtok esetleg olyan oldalt ahol a processzor konkrét típusára is lehet keresni.
Tehát nem csak az hogy i5-ös legyen benne hanem azon belül is.
Ahogy nézem az U végű az energiaspórolós változatok.
Nekem viszont mind1 a fogyasztás mert keveset használnám konnektortól távol. -
NTonee
veterán
válasz uregpapa #21218 üzenetére
win8-al szerintem jobban járnál, de amúgy ahhoz sincs külön webcam driver.
próbáld felrakni a life frame progit a support oldalról. Indítsd el és kiderül, hogy működik e.[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz KisBundi #21217 üzenetére
megsüti bizony. Mint minden a gépen belül, a pch is melegszik és annak is van egy tűréshatára. A pch foglalja magába az i/o controllert is, ami talán az esetleges hibás kommunkáció miatt (vagy a fene tudja) túlmelegszik, így kompletten megsül az egész. HWinfo programmal (nem minden gépnél) tudod figyelni ennek is a hőmérsékletét.
[ Szerkesztve ]
-
uregpapa
csendes tag
Sziasztok! x552ldv re telepítettem win7-et, de a kamerához sehol sem találok drivert. Tudnátok vmi linket?
Lehet jobban járnék win8-cal?[ Szerkesztve ]
-
KisBundi
őstag
válasz Lisztomania #21216 üzenetére
Nekem kb 1,5 hónapja van a gépben és semmi gond! Egyébként ezt a megsütöm dolgot nem értem. Meg mi az hogy típushiba?
[ Szerkesztve ]
-
Lisztomania
csendes tag
válasz ZavaBalazs #21214 üzenetére
Mikor vettem az 550-est a laptopszalonban mondták, hogy kerüljem el a caddyt ennél a típusnál, mert egy pár alaplapot megsütött már nekik.
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz ZavaBalazs #21214 üzenetére
nos, ki fog derülni. Én úgy tudom, hogy háttértár+memórián kívűl semmilyen gyáritól eltérő hardvert nem lehet a gépbe rakni garanciavesztés nélkül és ők sem vállalják a felelősséget egy esetleges idegen alkatrész okozta meghibásodás miatt. Azt tudni kell, hogy volt már rá példa, hogy a caddy, vagy az abban lévő háttértár annyira megcibálta a chipsetet (hibás kommunkiáció, vagy mittomén), hogy emiatt kinyúlt. Mindenképp írj majd róla, hogy mit sikerült kihozni a dologból.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz NTonee #21213 üzenetére
Telefonon már lebeszéltem velük elvileg, háztartás másik laptopja kapcsán hívtam őket, aztán ha már úgyis beszélünk, erre is rákérdeznék alapon megérdeklődtem (csak a fentit elfelejtettem megkérdezni ). Én mondtam, hogy vinném az SSD-t meg a caddyt, az SSDt a HDD, a HDDt meg az ODD helyére kérném, csak annyit mondott rá, hogy xy lesz a munkadíj, azt egy szóval sem, hogy ördögtől való gondolat lenne.
no mindegy, akkor marad a telefon feléjük, még kijelzőügyben is úgyis jó lenne megpróbálni kihisztizni partnerkapcsolaton keresztül egy előre berendelt cserepanelt
[ Szerkesztve ]
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
NTonee
veterán
válasz ZavaBalazs #21212 üzenetére
őszintén szólva kétlem, hogy be fogják neked szerelni a caddyt. Nem gyári alkatrész (jó, persze az ssd sem az, de azzal biztosan nincs gond). Bepróbálkozhatsz náluk ugyan caddyvel, majd szólj, hogy milyen gyorsan dobtak ki az ajtón.
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
ha már HDD-SSD-caddy-gari a téma, ha én a fixdirecttel rakatom be a SSD-t és HDD+caddyt (ugye n550jk-nál állítólag hatványozottan igaz, hogy velük kell csináltatni ), akkor onnantól a későbbi gariztatásnál nem kell bontani, gyárira visszaszerelni, mert úgymond hivatalosan került bele, ugye?
NTonee?wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
CHIPman
nagyúr
válasz KisBundi #21205 üzenetére
A hozzáállást tükrözi, hogy a K52-met a gari végén(tehát kb pont 2 éve) küldtem vissza, mert megrepedt a szalagkábel. Mondtam, hogy a winyót valahogy meg kéne oldani, hogy nálam maradjon, mert kell az adat róla. Mondtam, hogy egy ssdt belerakok akkor. Azt válaszolták, hogy küldjem vissza háttértár nélkül.
-
NTonee
veterán
válasz adamsky92 #21202 üzenetére
a kettő közül én mindenképp az X450LN-t venném. Hordozhatóságban is jobban jársz, a processzor miatt egyértelműen jobb, belecsapsz még 1db 8GB-os DDR3L 1600 MHz-es ramot (elég 4gb is) és teljesen jó a gép. (Még egy 256-os ssd is bele és így még én is megvenném azonnal. )
Az 555-nél az a proci igazából max netezés, irodai munka, semmi egyéb, vagy nagyon régi játékok. Igaz, nagyobb lenne a kijelző ennél, de a másikkal egyértelműen jobban jársz. -
NTonee
veterán
válasz Adammer #21203 üzenetére
mondjuk az az U-s core i3 + GT820M az nem igazán való lényegében semmilyen játékra. Annyi mázlid van, hogy legalább a kijelző nem fullhd, így minimális esélyed lesz olyan régi játékokra, de újabbakra semmiképp. Youtube videókra, netezésre teljesen alkalmas.
frigoo: Ha caddy-vel együtt küldöd szervizbe, akkor helyből bukta. Ha visszaépíted a gyári állapotot, akkor mehet a móka, csak reménykedni kell, hogy nem veszik észre (mondjuk csavaron, vagy apró karcolás). Ha a gyári hdd helyén ssd van, az nem gond, de a caddy nem lehet benne.
[ Szerkesztve ]
-
frigoo
aktív tag
Hali!
Az itteni garmegvonós kérdéssel kapcsolatban:
Kb 1 hónapja vettem a laptopszalontól egy N551JM-et. Azonnal ment bele egy kingston ssd, illetve a gyári 1tb-s hdd egy hdd caddybe. Ugye az n551-nek, akárcsak a g551 esetében nem az egész alját kell eltávolítani, hanem csak egy kis szerelőnyílást, ugye én ezt levéve oldottam meg a hdd cserét, ill. egy csavar az odd liszerelése. A kérdésem: buktam a garit avagy megmaradt?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Adammer
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a alptopot [link] néztem ki magamnak. Ár érték arányban jónak találom.
Netezéshez kéne leginkább
1080p youtube videók mennének rajta rendesen pl?
Játszanék 2009-2011-es játékokkal normális grafikán
esetleg új játékokkal alacsonyabb grafikán.
Ezeket elviszi?erősebbet olyan 180körül találtam, de azok csak 15-ösek, jó lenne a 17-es
Esetleg 17-es 180 körül erősebb van? -
adamsky92
csendes tag
hello mindenkinek olyan kérdésem lenne, hogy most állok laptop vásárlás elött és a 2 gép közül vacilálok meik a jobb netezésre filmekre és hordoznám nah meg a hátékokat is vigye de nem kell a legujabakat http://computerimperium.hu/images/ASUS_X450LN-WX026D.jpg vagy http://akcio.expertnet.hu/?Page=Product&ProductID=152684 meg ezeket lehet boviteni 8 gb os ra?
-
Dapro
senior tag
Egyik ismerősöm pont vett egy gépet radiumnál a hetekben. Acer e1-et. Először is azt hazudták, hogy akciós, vmi 150k-ról 135-re leértékelve (alapból laptopszalonban 130 volt). Miután megrendelte felhívták, hogy ugye látta, hogy pixelhibás? Mondta, hogy nem mert nem is volt kiírva (tényleg nem volt kiírva, utána frissítették). Áthozta hozzám, hogy rakjak fel rá win-t, az oké, hogy dummy a dvd író... de, hogy még pixelhibás és NÉMET matricázott billentyűzetes volt az lol. Vissza vitettem vele és vett mást laptopszalonból... Amúgy egy x550lnv-t vett és szerintem az is korrekt gép alap használatra. főleg ilyen 130k körül.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest