Új hozzászólás Aktív témák

  • Dominó85

    veterán

    Akkor fussunk neki utoljára.
    Tények: Jiayu G3 gépem van, EtoTalk Mod Rom-mal 4.0.4 androiddal. Az oprendszer kb 90%-ban magyar, amiért az EtoTalk elkért 5 dollár felárat. Csak a nyelvet figyelembe véve tehát 5dollárt kell fizetni pluszba az EtoTalk-nak azért, amiért itthon a magyar fejlesztőknek hála egy árva garast sem kell adnunk. Sőt, míg a magyar fejlesztői csomag TELJESEN magyar, addig az EtoTalk-os NEM (kamera teljesen angol, beállításokban és szerkesztési menükben is vannak angol részek még). Tehát a képlet egyszerű:

    100% magyar, magyaroktól-magyaroknak - 0 Forint
    90% angolból-magyarosított, orosz+kínaitól-magyaroknak - 1100 Forint (5USD)

    Aki ezek után az EtoTalk féle "vacakra" azt mondja, hogy jó, az VEGYE MEG! Fizessen feleslegesen, ha ilyen hülye! Nem fogom szebben leírni, mert azt fel sem fogja az akinek inge a dolog.

    G3 árai a különböző webshopokban:
    Hivatalos Jiayu oldal - 202USD
    EtoTalk - 199USD
    Antelife - 194USD
    TTmalls - 192USD
    Mixeshop - 188USD

    Ezek után arról se eshet szó, hogy az EtoTalk olyan marha olcsó lenne. Sőt, nevetséges, hogy a Jiayu hivatalos oldaláról 500 kőkemény forinttal drágább. És nem mellesleg a legtöbb webshop NEM számol fel akkora felárakat a root-ért kínai apkok eltávolításáért és egyéb apróságokért, mint az EtoTalk. A magyar nyelvet meg már fentebb láthattátok. Mindegy is nem koptatom feleslegesen tovább a billentyűzetem.

    Aki abba köt bele, hogy miért pont a G3-as áraknak néztem utána, szimplán azért, mert benne volt a böngészőm bookmarkjaiban valamennyi link. (természetesen lefrissítettem őket). Na meg ha valaki nagyon ebbe akar belekötni, akkor vegye a fáradtságot és keressen rá random pár készülékre és vesse össze az árakat. Az eredmény a fentieket fogja adni.

    A G3 fényképeire kitérve, azokat mind alap gyári automata beállítások mellett lőttem. Pont azért, hogy korrekt összehasonlítási alapot tudjon képezni. Aki kicsit is ért a fotózáshoz még annál is jobb képeket tud kihozni belőle. hevizmus kollegának csak annyit írnék, hogy abban igaza van, hogy más telefonokhoz kell hasonlítani a képeket és nem fényképezőgépekhez. DE csak úgy lehet érdemben összehasonlítani két készülék fotóit, ha egy azon helyen, egy azon scene-t (eseményt, tárgyat) ugyanabban az időben és körülmények között vetjük össze. (lásd legtöbb mobilarénás teszt). Én láttam Chriss21 kollega Zopo ZP300+ képeit, a nyers véleményem a cikkjének első hozzászólásában olvasható. Mivel én is több éve hobbi szerűen fotózok (most fog megpurcogni a digit gépem kb 60.000+ expo után) és hugom ... értékű Pentax-át is tudom kezelni, talán valamicskét konyítok a témához. (nem mellesleg fél tucat szakmai könyvet is elolvastam a fotózásról).

    [ Szerkesztve ]

    * Péter - 06302461862 *

Új hozzászólás Aktív témák