Új hozzászólás Aktív témák

  • gippazoid

    senior tag

    válasz alázógyík #134325 üzenetére

    Nem csak hardvert veszel. Jó esetben.
    Nekem megért 48e Ft-ot a J5 2015 és most 62900,- Ft-ot a 2017 (ha vártam volna vele jövő májusig, mint a 2015-ös J5-tel, amit 2016-ban vettem meg, akkor ez is lemenne 50e körülre).
    Miért érte meg?

    1. MŰKÖDIK - nincs flash-elgetés, 18 főzött ROM kipróbálása, hátha jó lesz az egyik, fórum bújás. Soha egyetlen restart nem volt, se fagyás, se semmi. Nem indítom újra, csak ha jön rá frissítés, de akkor viszont factory reset-et is kap. Még a 2015-ösre is jött ki idén frissítés.
    2. dual SIM + microSD - eddig nem sok teló tudta de nekem ez kell
    3. Bármi baja van, mire egy Xiaomi elindul a garis szervize felé az átvevőhelyről Bp.-re vagy külföldre, addigra ez a helyi Samsung szervizben alkatrész rendeléssel együtt is elkészül. És nincs huza-vona, hogy visszajön pl. Csehországóbl 1 hónap után, hogy a hibát nem tapasztalták. Mert személyesen beviszem és sokkal meggyőzőbb tudok lenni mint ha leírom harmadjára is, hogy de ez akkor is rossz...
    4. Hihetetlenül jó akkuidő - ez megint csak számít nekem

    Előtte 60e körül vettem egy Huawei P8 lite-ot, 2 nap után vissza is vittem. Amellett, hogy refurbished teló volt - minden jel erre mutatott, pedig Media-s vásárlás - pocsék beszédhangja is volt és már akkor érzékelt érintést amikor még hozzá sem ért az ujjam. Előtte egy ócska Galaxy S2 volt, 2015-ben már nem számított olyan magas lécnek, de mégsem ugrotta meg a P8 lite.

    Ekkor újraértékeltem a szempont rendszeremet és így lett a J5 2015 pár hónappal később.
    Annyira stabil az a teló hogy végül meg is untam.

    Igényem nem nagy, legyen reszponzív a mindennapokban (böngészés, Viber, WhatsApp, SMS, Waze). Semmilyen extra procisebességet igénylő dolgot nem csinálok. Persze, számít a hardver teljesítmény, mert műszaki beállítottságú vagyok, de valójában sosem használom ki. Így lemondok erről.

    Sokkal fontosabb lenne a kamera, de úgy látom, abban csak a 150e és felette lévő telók virítanak igazán. Egyelőre nem tudtam meggyőzni magam, hogy annyi pénzt érdemes kiadni egy telefonra.

    Körülöttem a kínai telókkal mindenki szívott. Pl.: német raktárból vette, de Kínába kellett visszaküldeni mert nem volt rajta általában hálózat. 5 hónap és 5e Ft mire visszakapta a pénzét.
    Másik: Xiaomi, nem lehet navigálni mert ha nincs szabadtéren, hanem az autóban van, állandóan elveszíti a GPS jelet.
    Nekem ezek nem hiányoznak. Van más dolgom is, mint a teló nyűgjeinek megoldásával tölteni a szabadidőmet.

    Kinek mi éri meg.

    Gippazoid Novelties Inc.

Új hozzászólás Aktív témák