Új hozzászólás Aktív témák

  • Ájvé

    veterán

    válasz robi1979 #104091 üzenetére

    Kínai cégeket alapvetően talán 3 kategóriára lehet osztani (én így szoktam),
    vezető/élvonalbeli márkák: Xiaomi, Huawei, Lenovo, ZTE, Meizu,1+ esetleg Jiayu, Coolpad. Ezeknek általában megbízható jó készülékei vannak, de általánosítani így se lehet, mert így is lehetnek széria hibák vagy gyengébb képességű készülékek, de alapvetően elég jók szoktak lenni.
    Második élvonalbeli: Thl, Elephone, Zopo, Oppo, Dogee, Iocean, Cubot, UMI (ami amúgy Indiai), Laegoo, Kingzone meg párat még lehetne említeni. Ezek azok a márkák amik valamennyire ismertek. Itt lehetnek már gondok rendesen, minőségben, használhatóságban, élettartamban (volt Thl w100-as telefonom érintő panele 1 évig bírta és ez nem egyedi eset, hanem gyenge minőség miatt van). Ezek már elég kompromisszumos készülékek szoktak lenni, ismert vagy rejtett hibákkal. (Felsorolás lehet nem teljes, majd biztos kiegészítik azok akik jártasabbak nálam a témában.)
    Harmadik kategória minden más ami kínai, ha ismeretlen a márka az nem jelent túl sok jót, főleg ha sokat ígér alacsony áron. Ha nem tartozik ismert márkák közé az már alapba elég gyanús, bármit is ír készülék leírásban. Fentieken kívül más kínait maximum nagyon erős ajánlás mellett lehet érdemes venni.
    Minden esetben adott készüléke egyébként a mérvadó, pl Xiaomi legtöbb készüléke nagyon jó, de akkor is ott a Redmi 2 ami 1GB RAM-al még sem ajánlható már, úgyhogy nincs tuti vétel semmilyen márkából sem, mindig érdemes utána nézni az adott készüléknek vásárlás előtt.

Új hozzászólás Aktív témák