Új hozzászólás Aktív témák

  • b0bcat

    addikt

    válasz Dhampir #103622 üzenetére

    Továbbra sem értelek. Van ez a lehetőség. Törvény biztosítja. Azért találták ki, mert amikor neten vásárolsz, nincs lehetőséged "alaposabban" megismerkedni a termékkel, mielőtt kifizeted. (Abba most ne menjünk bele, hogy egy boltban, amikor leveszed a terméket dobozostul a polcról, és a kosaradba teszed, mennyivel több lehetőséged volt kipróbálni...)

    Tehát van ez a törvényes lehetőség, hogy akármi miatt elállhatsz a vásárlástól. Miért inkorrekt dolog szerinted élni ezzel? Olvastam egy cikket, amiben a kereskedők nyilatkoztak, hogy valójában nem okoz kárt nekik ez a dolog, sőt, erősíti a vásárlói bizalmat, és valójában nem sokan élnek ezzel a lehetőséggel. De a lehetőség adott, és aki élni akar vele, az megteheti. A kereskedést akkor sem éri anyagi kár, ha korrekt módon viselkedik, és nem adja el újként a már kibontott terméket.

    Olvastam olyanról is, hogy valaki visszaélt ezzel a lehetőséggel. Például vásárolt egy kamerát, elvitte nyaralni, majd a nyaralás végeztével "visszaváltotta". Ilyen is van. Ez valóban nem korrekt vásárlói magatartás (bár a feltételekbe belefér, ha nem sérült a termék). Nálunk ilyesmiről nincs szó, hiszen tényleg nem lehet tudni előre, hogy tetszeni fog-e a feleségemnek a telefon - ha viszont nem, akkor szó nélkül és rossz érzés nélkül vissza fogjuk küldeni, ha egyszer erre lehetőség van. Meglátásom szerint nem kérdés, hogy ezt kínai boltokkal el lehetne-e játszani (nyilván nem), miután egy magyar törvényi lehetőségről beszélünk.

    U.i.: Velünk anno a Trémobil játszotta el azt, hogy egy használt, hovatovább hibás készüléket adott el nekünk újként, de sikerült - nagy nehezen - kicseréltetni egy új és hibátlan készülékre. De ettől még a törvényt jónak tartom.

    Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r

Új hozzászólás Aktív témák