Hirdetés
-
GAMEPOD
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila157
tag
Szia
Segítségedet szeretném kérni X96 Max+ szeretném coreElec sd kártyáról indítani de nem sikerül, próbáltam app-al és resetel is de csak az X96 4G 64G logóig jut utána elsötétül és nem csinál semmit. Mindent úgy csináltam ahogy te leírtad. Mi lehet a baj?
Illetve ha valaki tud segíteni nagyon örülnék.
Válaszotokat előre is köszi -
gyűrű
addikt
-
bestpixel
tag
Közben utánanéztem és a következő érdekelne:
- alapvetően egy okostévéhez (újabb LG) és egy Sony UBP-X800M2 lejátszó kombó mellé keresek tévébox kiegészítőt online tévézéshez (kb. a Mediaklikk + egyéb magyar kereskedelmi tévék kínálata, meg még ami jöhet a Kodin: filmek, ezek esetleg 4K-ban, ha vannak), letöltött 4k-s filmekhez és veszteségmentes zenékhez.
- Itt a fórumon utánanézve az X96 MAX Plus, vagy a Beelink GT-King lenne a befutó, de ezek, ugye, más ár- és szolgáltatási kategóriát képviselnek.Szóval az érdekel, hogy
1: a fenti konfighez kell-e nekem a Beelink, vagy bőven elég az olcsóbb X96?
2: A Beelink tényleg annyira gagyi, mint ahogy azt egy itteni tesztelő írja (összefoglalva: ne vegyél ilyet!): ittJa, és újra milliónyi köszönet!
-
bestpixel
tag
Sziasztok!
Vettem pár hete egy boxot, amin RK3328 Quad-Core 64bit Cortex-A53 chip van (ezt itt). Még semmit sem telepítettem rá, csak a gyári Android van rajta, a friss Kodi Leiával. Használat közben néhány 4K-s YT videónál néha megáll 10-20 másodpercre és onnan megy tovább az adás. Ha visszatekerem, akkor ugyanott ugyanez, azaz kimarad a műsorból ez a rész.Nem minden 4K-s anyagnál történik ez, van, amelyik folyamatosan fut.Szóval, ez a chip mennyire jó 4K-ra a tapasztalatotok szerint? (Amiket itt ajánlotok mostanában, azok Cortex-A55-ösek.) Az LG tévém (egyik legújabb modell) simán viszi a 4K-s YT anyagokat (csak utálom a reklámokat), illetve 4K mozifilmekkel nem teszteltem még a boxot.
Ezermillió köszönet előre is! -
Beni2360
félisten
válasz
m165le3 #75837 üzenetére
Hát ha engem kérdeztél akkor ott a válasz gomb a felső sávban.
Őszintén még nem formáztam androidon így nem is tudom de a CE általában mindent lát (mint a nagy vezír).Én formáztam win alatt extfat4-re és minden látta. Ott nálad a boot részivel lesz a gond. Lehet, hogy fent említett ptogiban azt látni lehet és át lehet formázni
MBR vagy GPT-re és akkor fogja látni az android. -
m165le3
tag
arról van infód, hogy az androiddal formázott HDD -vel a coreelec boldogul-e?
-
Beni2360
félisten
válasz
m165le3 #75835 üzenetére
ubuntu alatt formáztam ext4 -re - lehet, hogy itt van elásva a bibi. nem értek a linux rendszerhez. Nem tudom, hogy egymás közt ubuntu és Android miképpen viszonyul.
De már nem is akarom megtudni. 91-ben sem boldogultam vele.
Ui: Nincs mit. Szerintem az lesz a megoldás. Vagy ha van win géped akkor ott is lehet formázni PL Mini toll partitio wizarddal. Én adtam egy nevet a HDD-nek és akkor avval fogja kezelni és felismerni nem a saját akármilyenével. -
m165le3
tag
válasz
Beni2360 #75833 üzenetére
csak annyit csináltam, hogy ubuntu alatt formáztam ext4 -re , a coreelec felismerte és használta.
erre is fogok rakni coreelecet és tuti hsználná a HDD -t, csak az új boxnál szeretném az androidon is használni a HDD -t, mert ezen az android már egész jó.
amúgy köszi hogy időt szántál a témára!
ui. kínomban elkezdtem lementeni vagy öt helyrea tartalmát , aztán az androiddal megformázom, és visszamásolom. remélem azután meg a coreelec felismeri az androiddal formázott HDD -t.
-
Beni2360
félisten
válasz
m165le3 #75832 üzenetére
Hát már ott is olvastam és gondoltam jönnek a linux guruk és adnak tanácsot de hátha itt.
Én csinálnák egy erre boxhoz is egy CE-t de még a régi CE is elindúl ha a távnak megfelelő dolgokat kicseréled az sd kártyán és ott megnézném. Esetleg nem adtál elérésnél jelszó párost neki?
WinSCP-n is látni kellene a rádugott HDD-t.
Talán blakey vagy Csicsoka tud segíteni. -
m165le3
tag
Ide is bemásolom, hátha valaki tud segíteni.
egy androidos box -al coreeleccel használtam egy ext4-re formázott HDD -t.
vettem egy újabb androidos box-ot és az androidon szeretném használni a HDD -t de csak azt látja hogy rádugtam, de a rajta lévő adatokat nem.
azt mondja hogy formázzam a használatba vételhez, de nem akarom elveszíteni a rajta lévő dolgokat.
valahogy rá lehetne venni, hogy formázás nélkül lássa az android a tartalmat? -
sambenez
addikt
Sziasztok!
Meghalt a Beelink Mini M8S III lejátszóm. Kellene vennem valamit helyette, de teljesen vakon vagyok, évek óta nem foglalkoztam ezzel a témával.
Mit érdemes most venni kb 50$-ig? CE-t mindenképpen szeretnék rá. -
kokokka
addikt
-
kokokka
addikt
Megtudná valaki mondani, hogy YT addon használata alatt (pontosabban nemhasználata alatt, ugyanis tegnap frissített és azóta nem is működik) mi a fenéért dobálja fel ezt az üzenetet?
youtube [errno 98] address already in use
Egyáltalán mi ez és mit jelent? Csak teker a kör, de nem indít el semmit...
-
T95Z
csendes tag
Adott egy x96 air 4/32 . Se android se a legújabb coreelec alatt nem műküdik a wifi és a bluetooth.Valaki járt már így.Lehetséges hogy egyszerre mindkettő modul tönkrement.
-
ztsoft
őstag
-
attila157
tag
Sziasztok!
X96MAX+ vettem és kérdésem hogy mi a különbség a libreELEC és a coreELEC között.
Most az X96 -on libreELEC van. Melyiket érdemes feltenni javarészt csak film nézésre használom kodival.
Válaszotokat előre is köszönöm -
kzkz
őstag
Nekem volt egy Nexbox A95X S905X 4K TV BOX 2G+8G, amin az Android-ot lecseréltem libreelec-re, majd ezt Linux-ra GUI nélkül, egy 3D nyomtatót vezérelt évekig. Sajnos már több éve volt, az eszközt eladtam, és nem emlékszem már mennyire volt macerás feltenni rá, de szerintem nem kellett kernelbuhera hozzá.
-
dzz
aktív tag
Van itt rajtam kívül még valaki idióta aki simán csak linuxot akar ezeken a kütyükön futtatni? Érdekelne, hogy ki milyen kernelt és konfigot faragott hozzá, hogy minden működjön (egyenlőre nem akarok X-et, elég ha a konzolon be tudok jelentkezni, illetve nekem nem létszükséglet, hogy legyen X. MINIX NEO S805-re simán megy a kernel, de ezen (X88ProX3) mindig elhasal valamin! Coreelec alatt a chroot-ban minden rendben, illetve úgy tűnik, hogy minden rendben. A systemd persze az öröklött dolgok miatt nem tesztelt, de a kerneleim el sem jutnak odáig, hogy a systemd elinduljon. Sose volt még ilyen. Az 5-ös szériával próbálkozom. Már megőszülök
)
-
kzkz
őstag
válasz
kenand #75787 üzenetére
Köszi az infókat, meg blakey-nak is.
Akkor úgy tűnik az lesz, hogy Netflix-re, Youtube-ra marad a TV, Kodira meg egy külön box, ha a Mi box-al nem jutok stabil működésre az cache XML mókolása után se.
Ha így külön box-on lesz a Kodi, akkor nem jobb neki egy Raspberry Pi 4?
Raspberry Pi 3-at használtam ezelőtt, de az ugye nem tud 4K kimenetet, meg ott szerintem kevés a RAM, az 50GB-os videó anyagokkal már el se indul, hanem újraindítja magát a Kodi.
-
joydrv
aktív tag
válasz
blakey #75807 üzenetére
Nem kellene különösebben nagy tudású NAS. Van most is egy régebbi kis Zyxel, ami tökéletes nekem letöltögetni. Viszont mivel csak egymagos, ha megy 150-200 torrent-seed, akkor necces róla közben filmet is nézni. Ezért gondolkodom egy második NAS-on, amiről kizárólag 2 vinyón tárolt filmeket, zenéket játszanám le a boxokkal. Nemrégiben összeraktam egy asrock lapra egy xpenologyt futtató kis gépet. Új alkatrészekből az is 75-80 ezer volt kb. Barátom gyerekei aztán elkunyerálták. Most ezért néztem ezt a Beelinket, 2 vinyót tud fogadni, csak lejátszáshoz ideális lehet. A Zidoo árban hasonló, de ha nem tévedek, csak 1 vinyó megy bele. A tudásbeli különbségbe annyira nem mélyedtem egyelőre bele.
A legegyszerűbb megoldást most a Csicsóka féle OMV jelenti. Már próbaképp feltettem a Tanix-ra. De hosszabban csak úgy tudom tesztelni, ha megveszem a X96 Air-t is mellé.
Addig is az esetleges kiváltásukra jegyzetelem a lehetőségeket.
A Shield-et egyáltalán nem ismerem, de rákeresek. -
joydrv
aktív tag
Én egyébként a Beelink cuccait vizsgálgatva, még ezt a NAS-sal kombinált boxot is talonban tartom [link] . Meglátom az OMV-s box mennyire lesz instabil vagy macerás, mert ha igen, akkor ez is szóba jöhet.
Használ valaki esetleg ilyet? Tapasztalat? -
hunaqua
addikt
válasz
DoItYourself #75795 üzenetére
Pedig igazából ennél minden adott lenne a "normális" hőfokra.
-
joydrv
aktív tag
válasz
farkas-j #75799 üzenetére
Optikai gondolom azért nincs rajta, mert az 5.1-hez van kitalálva. A Dolby True HD vagy DTS HD MA 7.1-es felbontású hanghoz már eleve HDMI csatolás kell, hogy rendesen megszólaljon. Ami nekem még számít, az a Hi-Res, DSD zenék lejátszása. A "H" erre is utal.
Mindenkinek van itt valami becsípődése amúgyBiztos vagyok benne, hogy megveszed majd te is azt a Zidoot idővel. Én meg az atmos hangzással vagyok így, ezért fogom lecserélni az erősítőmet, meg a hangfalakat is... hacsak közben nem ébredek egy szép napon a garázsban a kutyákkal, amire már a nejem tett célzásokat...
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G1 USDT i5-4590s 8gb ram 120gb ssd wifi gigabit minigép eladó olcsón
- Eladó Silverstone Rack szekrény sínek!
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest