Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Senki9876 #46299 üzenetére
Nem az hogy "ráharapsz" a szobának ilyenekről kellene szólnia.
Kielemezni cikkeket és az igazságtartalmukat leszűrni.
Én valóban szeretem a monolit hozzászólásokat ami inkább logout cikkbe való ez is olyan lesz aki nem szereti kikerüli és kész.A Steam-re nem lehet adni, az csak azt mondja meg hogy aki 300 450 ezer ft-ért vesz videókártyát az gazdagabb és jobban telik neki AAA játékra mint aki 60 ezerért veszi .
Az új kártya eladásokat jól mutatják a felbukkanó céges adatok amiket ide is be szoktam vágni, és ebben AMD kifejezetten jól áll.
De ez meg nem mutatja régóta meglévő kártyákat."Ha csak annyit tudna hogy szorosan az új nv kártya mögé felzárkózna, én már elégedett lennék."
Ipon fórumon is azt írtam (na az aztán toxikus ottókával )
hogy amin változtatni fog az RDNA2 az az hogy régen volt az egy GPU tervezés és annyiért kaptam amennyiért az NV gamer skálán teljesítményben nyomott ! Ennek a jellemzője hogy nincs kereskedelmi harc, tudható hogy NV erre memória cserével erősít, amd meg pici árat enged...Mi meg jól meglepődünk hogy naháát...
Most meg tud egy bizonyos előre eldöntött teljesítményre tervezni.
A PC piac toxikus ellentétes tervezések.
hajmunka -> amd driverbe default kapcsoló amd optimized tesszláció
RT-> majd lesz nekünk is de nem olyan, puff az RT elterjedésének és amúgyis csak a két csúcskártyán volt értelme.
Shadow cache-t előre be lehet tölteni horror játékba? Nv support youtubber: Kikapcsoljuk a sadókesst és majd úgy mérünk
A Vega legyőzi az 1080-at a Far Cryba ahol minden technológiája támogatott...ahogy Te mondtad megeszi reggelire
hát majd az nV supportedek nem támogatják a rapid packed math-t és meg van oldva
DLSS 1.0 : (fejvakarás ) az élsimítás egy olyan effekt ami kiveszi azokat a grafikai anomáliákat amit a dlss1.0 visszahoz
és még a GCN-ből kivett 3D hanghatást is ide lehetne venni amit mindenki elfelejtett és kikerült a GCN-ből hogy ne foglalja a helyet.
Ebből azért látható hogy hogy is megy ez.
NV a csúcskártyáin hoz valami új technológiát és eladják a "nyertünk életérzést", AMD pedig forintért eladja a konzolt ami töri neki az utat a technológiák elterjesztésében.
Míg a konzolokon kitapossák az APU lelkét hogy maxra optimalizálhassanak és God of war-ok , Horizon Zero Dawn-ok pattogjanak ki mi neg nyálcsorgatva várjuk hogy egyszer esetleg leessenek.
Mi lenne erre a megoldás ? Hát valószínű az ami nincs egy egységesen lefektetett irányelv.
A biodiverzitás jó és előnyös dolog, a hőskorban mindig valami szignifikáns történt egy új kártya megvásárlásával, amikor megjött a 4850-ben a víz effekt szájtátva jártam a elder scroll tájait, én el nem megyek a sivatagba kalandozni mikor a víz mellett is lehetek fíling
A megoldás az lenne Bill Gates bácsi leül és azt mondja:
Na ide figyeljetek bőrkabátos, meg bőrblézeres suhancok itt a DX13 támogatni fogja a chipletes GPUkat, minden chip kap saját puffert a kész képnek maximálisan memória koherens eléréssel ,jövőre jön tessék maximálisan ráfeküdni és ilyen GPU-kat kihozni. Na ehelyett van most a DX12 ujratöltve helyet adva új függvényeknek.
és mindenki járja tovább a saját útját...[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Busterftw #46302 üzenetére
Egészen pontosan nullaszor követte le. Mivel a Steam egy nem reprezentatív felmérés, és nem is foglalkozik a Valve azzal, hogy a statisztika módszertant kövessék akár csak mininális mértékben is. Emiatt nyilván nem is képes a Steam lekövetni a valóságot, ahol az Intelnek van 70%-os részesedése a GPU-piacon. A Steamen ennek a töredéke látszik csak.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
veterán
Gondolom azért nem látszik a 70%, mert a játékosok, akik jellemzően Steam-et használnak, jellemzően nem Intel IGP-vel tolják a játékot.
Félre ne érts, ettől még nem mondom, hogy reprezentatív lenne a Steam, csak megjegyeztem.(#46305) Abu85:
Ha már Steam survey, megint változhatott valami, mert egy hónap alatt 3%-ot nőtt az Intel részaránya procik terén, miközben nagyon rég látott arányok vannak a DIY piacon.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz solfilo #46304 üzenetére
Ez a lényeg. A Steam a piacnak egy szeletecskéje. Az egész tortából egy kis vágás. Még értékes is lehetne az eredménye, ha a Valve megoldaná a hwsurvey sebeit, és valamennyire követnék a statisztika módszertant, de a kezdetektől szarnak bele. Csak akkor nyúltak hozzá normálisan, amikor nagyon elbaszódott az egész Kínával, akkor már elképesztően egyértelmű volt, hogy ugyanazt gépet napi tíz-húsz júzer is lejelentette.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Petykemano
veterán
Annak mennyire látod esélyét, hogy a steam kvázi értékesíti ezeket az adatokat, vagy legalábbis megrendelésre gyűjti be?
Tehát, hogy odamegy XY fejlesztőcég, akinek valamilyen játéka pörög a steamen és megkéri, hogy légyszi mondd meg, hogy milyen hardverrel játszák a játékomat?
És akkor a steam bekérdez azokhoz, akik a kérdéses játékot nyomják. De teljesen elkerüli azokat a survey, akik nem játékosai ilyen adatmegrendelőknek?
Ennek megfelelően a steamsurvey soha nem lesz reprezentatív a teljes játékos közösségre nézve, de egy-egy megrendelésre, vagy játékra nézve igen, csak ezt nem kötik az orrunkra.Nem tudom van-e olyan játék, ami a világ különböző részein eltérő mértékbe népszerű. De ez (tehát az, hogy csak bizonyos játékok esetén vehetsz részt a survey-ben) esetleg megmagyarázná az időről időre megjelenő torzulásokat.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #46306 üzenetére
Amennyire le se szarják az adatok értelmezését, gyakorlatilag semmi esélyt nem látok rá.
Az meg tök mindegy, hogy egy játékot min játszanak. A fejlesztésre használt hardverről nem ez dönt, hanem mondjuk az, hogy lehet-e rajta normálisan fejleszteni. Attól nem lesz jobb egy fejlesztőnek, hogy GeForce-on játsszák többen a játékát, de eközben a RenderDoc csak RGP interoperabilitást kínál. Kitörölheti az információval a valagát, ha a debug eszközről nagyon nehéz átvinni az információkat a profilozóba. Valószínűleg az Unreal Engine 4-et sokkal többen használják GeForce-on, mégis le kellett cserélni a VGA-kat Radeonra a Vulkan porthoz. Ennek az oka a RenderDoc volt, amibe csak az AMD profilozójára van kiemelt támogatás.
Ugyanez volt a No Man's Sky esetében is. Azzal a különbséggel, hogy ott a Vulkan portra nem oldották meg a megjelenésre a jó teljesítményt GeForce-on. Hiába játsszák a játékot sokan ilyen hardveren, ha nincs eszköz, amivel optimalizálni lehetne rá. Az NV egyébként ezt a problémát éppen pár hete oldotta meg a Vulkan esetében, noha RenderDoc interoperabilitás még mindig nincs, de legalább már nem lehetetlen feladat az optimalizálás. Csak az a baj, hogy eközben az AMD memóriaelemzőt fejlesztett, tehát megint egy lépéssel előrébb vannak. Ezek döntenek arról, hogy min fejleszt egy fejlesztő.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #82819712 #46301 üzenetére
na hát igen, ilyen amikor egy AMD párti párti elemez a saját szemszögéből.
Abu:
Mert rengeteg Vulkan támogatott A kategóriás játék jön ki . ja nem.( sajnos hozzáteszem)
összesen 59 játék támogatja a Vulkant 2010 óta nézve a megjelenésüket abból 6 darab Unreal 4 és egy nevezhető A kategóriásnak ,a Life is Strange 2...[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Yutani
nagyúr
válasz Petykemano #46306 üzenetére
Engem például nagyon rég kérdezett a Steam, pedig automatikusan indul és minden nap be van kapcsolva a gépem.
#tarcsad
-
Busterftw
nagyúr
Akkor nezz ra a grafikonokra.
Pl tavaly Q3-ban 73% volt Nvidia market share, Steam szeptember honapban 74.9% mutatott.
Nekem ez eleg kozelinek tunik.
Amugy ezzel kezdtem, hogy nem reprezentativ es nem 100%-ig pontos, de eleg pontos kepet adott eddig.Persze amikor 1 nemet
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Ha osztanának díjat álértetlenkedésre, te lennél az örökös bajnok...
Értem én, hogy szereted nézegetni az integrált megoldásokat is tartalmazó grafikonokat, hogy legalább kimutatható legyen az AMD, de ha így megy tovább, a jövő évi április elsejei hír simán lehetne itt a péhán, hogy a Matrox felvásárolja az AMD-t, hogy megduplázza a dGPU-piacon a részesedését - bár ezt nyilván nem te írnád le, a kezed beletörne..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Busterftw #46314 üzenetére
A Steam statisztikából nem, mert az nem különbözteti meg a dedikált és az integrált GPU-kat. Mindkettő benne van. Ergo a valós piacon is olyan statisztikai összehasonlítás kell, ami mindkettőt tartalmazza.
-
Busterftw
nagyúr
Pontosan, akinek UHD 620-a van, az azzal jatszik. Neki az a "dvga", mert nincs a gepben AMD/Nvidia.
Mindkettot nem szamolja, ha igy lenne, akkor a Steam hardware 81% Intel procik elegge az Intel integraltak fele dobna a merleg nyelvet a vga statisztikaban es nem 8%-on allna.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Busterftw #46316 üzenetére
Ott van benne a Steam statisztikában több Intel IGP is. Nem értem ezek után mit szeretnél. Teljesen reális összehasonlítás a JPR GPU-piaci elemzése a Steam statisztikájával, mert ugyanazok a hardverek találhatók ott is. Csak a JPR az összes eladást elemzi, míg a Steam csak a torta egy aprócska szeletét.
-
addikt
Uborka szezon - vegyük elő a steam statisztikát.
5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Pontosan ez a lényeg, és amíg a Steam nem szűri normálisan, hogy egy gépet ne regisztráljon a rendszer naponta mondjuk tízszer, addig ebből sokra nem megy senki. Az nem elég, hogy a kínai adatokat kitiltjákk, mert ott érződik ez a probléma leginkább. A többi esetet sem kellene a szőnyeg alá söpörni. De igazából évek óta szarik rá a Valve, nem hiszem, hogy ebben bármi üzlet is lenne számukra, így semmi erőfeszítést sem tesznek azért, hogy rendbe hozzák.
Igazából a kínai adatoknál, amikor ez a probléma a felszínre került, ott kellett volna azt csinálni, hogy helyreteszik magát a működést. Ehhez képest, annyit tettek, hogy kitiltották az adatok egy részét. De ettől a felmérés ugyanúgy szarul történik meg, mert a hiba, ami miatt az adatok jó részét törölték, benne maradt a rendszerben.
Persze azt is megértem, hogy nekik ez az egész csak púp a hátukra.
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
Redditen volt róla szó, anno, hogy Több, mint 1 éve változtatott a Steam, most már korrektebb statisztikákkal dolgoznak, kisebb,de szabályozott behatárolt bázissal és időközzel. Most már nem dobálja fel orrba szájba a felmérést mindenkinek havonta.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nekem meg az elmúlt két évben nem dobta fel. Ez is a gond része, de a nagyobbik baj, hogy figyelmen kívül hagyja a Valve a statisztika módszertant. Inkább azt csinálják, hogy nem reprezentatív a statisztika, aztán szarnak bele. Mert sokkal drágább lenne törődni az adatok szűrésével.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem tudom az okát,de abban nem vagyok biztos, hogy szarnak bele ebbe a dolgokba, azt nem hinném azért.
Megpróbálom megkeresni a reddites topikot ahol valami Steames szaki írta a dolgokat. Utalt arra hogy földrajzi elhelyezkedés és lakosság száma alapján is szanáltak.
Amúgy nekem is ezer éve nem dobta fel. Lehetséges, hogy kis hazánkból kevesebb adatra van szükségük már, ha egyáltalán mérvadóak vagyunk valamennyire is.[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Nekem 2-3 éve volt talán hogy utoljára feldobta Radeon kártyára a felmérést. A steam egy lófütyi ebből a szempontból.
Tény hogy a szoftveres töketlenkedés(driver) nem tett jót a Navi szériának, de hogy nincs a listában benne vagy csak alig fellelhető módon,ez bizony hiba mert abból is fogyott, nem is kevés.[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Raymond #46325 üzenetére
Iskolában oktatják, aki tanult statisztikát.
Bármiről készítünk valamilyen felmérést, akkor tudni kell a kiválasztott réteg arányát a teljes réteghez képest. Ez az alap. Ezután még lehetnek egyéb tényezők, például a Steam esetében meg kellene adni a teljes felhasználóbázishoz képest az engedélyezők arányát, illetve gyártókra és OS verziókra lebontva is szükséges az, hogy az úgynevezett táboron belül mi az adatokat közlők és nem közlők aránya, majd ebből meg kellene adni a táborpárosításokat, hiszen például a Windows 10-et negatívan érinti, ha sokan nem engedélyezik a lekérdezést, miközben Windows 7-re meg sokan engedélyezik, és fordítva, de ugyanez igaz a gyártókra is. A statisztikai módszertan ezen elemeinek az a lényege, hogy ne csak egy csomó eredmény legyen felhányva a falra, hanem azok legyenek megfelelően szűrve, hogy egy minimálisan is érvénye legyen a piacra nézve.
A Steam jelenleg azt csinálja, hogy feldobja a kérdést néha-néha, aki engedélyezi, annak begyűjtik az adatait, aki nem engedélyezi, azt nem zaklatják tovább. Az eredményeket pedig kibasszák a falra, mindenféle módszertani szűrés nélkül. Egyszerűen nem éri meg ebbe pénzt rakni, mert nem jön belőle pénz.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
"Bármiről készítünk valamilyen felmérést, akkor tudni kell a kiválasztott réteg arányát a teljes réteghez képest."
Mi lenne itt a kivalasztott reteg es mi a teljes reteg?"Ezután még lehetnek egyéb tényezők, például a Steam esetében meg kellene adni a teljes felhasználóbázishoz képest az engedélyezők arányát"
Miert fontos ez? Mennyi most ez az ertek hogy azt mondod problemasak az eredmenyek?"illetve gyártókra és OS verziókra lebontva is szükséges az, hogy az úgynevezett táboron belül mi az adatokat közlők és nem közlők aránya, majd ebből meg kellene adni a táborpárosításokat, hiszen például a Windows 10-et negatívan érinti, ha sokan nem engedélyezik a lekérdezést, miközben Windows 7-re meg sokan engedélyezik, és fordítva, de ugyanez igaz a gyártókra is."
Miet fontos ez? A vegeredmenyt ez nem befolyasolja."A statisztikai módszertan ezen elemeinek az a lényege, hogy ne csak egy csomó eredmény legyen felhányva a falra, hanem azok legyenek megfelelően szűrve, hogy egy minimálisan is érvénye legyen a piacra nézve."
Az amit leirtal nem szures. A szures megtortenik a lekerdezes elott es az eredmenyeken is amiket aztan lathatsz midnen honapban.
"A Steam jelenleg azt csinálja, hogy feldobja a kérdést néha-néha, aki engedélyezi, annak begyűjtik az adatait, aki nem engedélyezi, azt nem zaklatják tovább."
Igen, es ez pontosan igy jo. Az engedelyezes es a nem engedelyezes nem befolyasolja a vegeredmenyt, a nem engedelyezok osztodnak az osszes lekerdezett kozott igy mindegy milyen hardvert hasznalnak.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Raymond #46328 üzenetére
A kiválasztott réteg a teljes vizsgált réteg egy halmaza. Jelen esetben a Steam felhasználók a kiválasztott réteget képviselik, míg a teljes réteg a PC-s GPU-k piaca.
Azért fontos meghatározni, hogy mennyien utasították vissza a válaszadást, hogy a statisztika eredményeinél meg legyen határozva, hogy mennyi a rejtőzködő. A Steam esetében pont az a probléma, hogy nincs megadva ez az adat.
Vegyünk egy egyszerű példát. Megkérdezel 10 felhasználót. Ebből 5-nek van Windows 10 és 5-nek Windows 7 operációs rendszere. Válaszol 5 felhasználó, 1 aki Windows 10-et mond, 4 pedig Windows 7-et. A statisztikába bekerül az, hogy a Windows 7 vezeti a piacot 80%-kal, a Windows 10 részesedése pedig 20%, pedig a valóság 50-50. Itt jön képbe az, hogy mennyi felhasználó utasította vissza a válaszadást, és az is, hogy a táborokon belül mennyi a rejtőzködő. Ezért találták ki ezeket a statisztikai módszertan során, hogy ha valaki rejtőzködni akar, akkor azt meg tudja tenni, de legyen valami arány arról, hogy a táborokon belül mik az arányok, mert akkor korrigálhatók lesznek az eredmények a szűrés után.
Ha megtörténik a szűrés, akkor miért nincs kiadva, hogy a megkérdezettek közül mennyien nem akartak bekerülni a statisztikába, mennyi a táborokon belüli rejtőzködés, stb. Ezek nélkül csak eredményeket hánysz a falra, lásd az előbbi példa.
Hiába mondod, hogy ez így jó, a statisztikai módszertan nem ért vele egyet. Márpedig ez egy tudományág, nem csak varázslás.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
"Jelen esetben a Steam felhasználók a kiválasztott réteget képviselik, míg a teljes réteg a PC-s GPU-k piaca."
A kiemelt resz a Steam Hardware Survey szempontjabol lenyegtelen, ugyanis a Steam Hardware Survey csak a Steam felhasznalokrol szol."Azért fontos meghatározni, hogy mennyien utasították vissza a válaszadást, hogy a statisztika eredményeinél meg legyen határozva, hogy mennyi a rejtőzködő. A Steam esetében pont az a probléma, hogy nincs megadva ez az adat."
Teljesen mindegy hogy mennyien utasitottak vissza, a vegeredmenyt nem befolyasolja, a visszautasitok kozt a felosztas ugyanaz lesz mint a nem visszautasitok kozt. Teljesen minegy hogy egy bizonyos valaminek a publikalt 50% reszese ugy jott ki hogy a megkerdezettek 100%-a vagy eppen 50%-a engedelyezte, ugyanis az a valami mindket csoportban ugyanugy 50%-al van jelen."Vegyünk egy egyszerű példát. Megkérdezel 10 felhasználót. Ebből 5-nek van Windows 10 és 5-nek Windows 7 operációs rendszere. Válaszol 5 felhasználó, 1 aki Windows 10-et mond, 4 pedig Windows 7-et. A statisztikába bekerül az, hogy a Windows 7 vezeti a piacot 80%-kal, a Windows 10 részesedése pedig 20%, pedig a valóság 50-50. "
Ez a pelda hasznalhatatlan es nem csak az alacsony lekerdezettek szama miatt."Itt jön képbe az, hogy mennyi felhasználó utasította vissza a válaszadást, és az is, hogy a táborokon belül mennyi a rejtőzködő."
Ez ahogy mar irtam teljesen mindegy, ugyanis belekevered az engedelyezok es nem engdelyezok szamat abba hogy milyen adat jon vagy nem jon toluk vissza."Ezért találták ki ezeket a statisztikai módszertan során, hogy ha valaki rejtőzködni akar, akkor azt meg tudja tenni, de legyen valami arány arról, hogy a táborokon belül mik az arányok, mert akkor korrigálhatók lesznek az eredmények a szűrés után.
Hiába mondod, hogy ez így jó, a statisztikai módszertan nem ért vele egyet. Márpedig ez egy tudományág, nem csak varázslás."
Nem, csak ehhez mondjuk jobban kene erteni ahhoz amirol irsz es te itt most szepen bizonyitod hogy nem ertesz hozza. A Steam teljes felhasznalo bazisa es a lekerdezettek mennyisege mellett szursz semmit. Azok a szuresek amiket felhoztal teljesen mas dolgokhoz vannak hasznalva.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Raymond #46330 üzenetére
Nem csak, de ha csak arról szólna, akkor is jó lenne tudni, hogy a Steam felhasználók között mennyi megkérdezett van, és mennyi a rejtőzködő.
Nem mindegy, hogy mennyien utasították vissza. Példával demonstráltam. És a példám azért rendkívül egyszerű, hogy megértsd a problémát, és azt ami miatt a statisztikai szabályokat alkalmazni kell egy statisztikánál. Ezek nélkül az nem statisztika, hanem eredmények összehányása.
Akkor számít, hogy milyen adat jön vissza az engedélyezőktől és a rejtőzködőktől. Ha nem jelzed vissza, hogy mennyien vannak a rejtőzködők. Ezt a Steam nem jelzi!
Egyelőre te szokás szerint nem mondtál semmit a statisztikai módszertanról, míg én elmagyaráztam, ugyanis ezt tanultam az egyetemen. Példát is hoztam fel rá. Nagyon egyszerűt, egy ötödikes is megérti.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
"Nem mindegy, hogy mennyien utasították vissza. Példával demonstráltam."
De igen, a SHWS-nel mindegy. A peldaval csak azt demonstraltad hogy nem ertesz hozza."És a példám azért rendkívül egyszerű, hogy megértsd a problémát, és azt ami miatt a statisztikai szabályokat alkalmazni kell egy statisztikánál. Ezek nélkül az nem statisztika, hanem eredmények összehányása."
A peldadnak aboszolut semmi koze a valosaghoz. Egy allitasbol/hitbol kiindulva kerestel szamokat es szamolast ami illik hozza, de ez termeszetesen badarsag igy."Akkor számít, hogy milyen adat jön vissza az engedélyezőktől és a rejtőzködőktől. Ha nem jelzed vissza, hogy mennyien vannak a rejtőzködők. Ezt a Steam nem jelzi!"
Nem jelzi mert lenyegtelen. A Steam teljes felhasznalo bazisa es a lekerdezettek mennyisege miatt teljesen mindegy hogy a lekerdezettek kozul mennyien egedelyezik es mennyien nem. Ezt kene megerteni."Egyelőre te szokás szerint nem mondtál semmit a statisztikai módszertanról, míg én elmagyaráztam, ugyanis ezt tanultam az egyetemen."
Nem mondtal rola semmit sajnos, ha ezt tanultad ha nem.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Raymond #46332 üzenetére
Ezeket már elmondtad fentebb, és tételesen cáfoltam mind.
Lehet, hogy neked a Steam hw survey a statisztikák császára, de nem véletlenül, dolgoznak teljesen másképp a valós statisztikákat generáló cégek. És nem véletlenül adják ők pénzért a saját statisztikájukat, míg a Valve ingyen publikálja. Előbbiért komoly összegeket hajlandók sokan fizetni, míg utóbbira sokan ingyen sem néznek rá. Utóbbinak a fő oka az, hogy hiányoznak azok az adatok, amik azt az információokádást statisztikává változtatják.
Ha szembejön veled egy csomó autó az autópályán, akkor nem biztos, hogy ők mennek rossz irányba.
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
[HWiNFO] Version History
https://t.co/0gvimTlnLb
>Added preliminary support of Navi21 and Navi22.(Ez 2-4 hónappal szokta megelőzni a release-t. Utoljára a navi10 esetén szintén 2019 áprilisban történt. Ez alapján - ha az élet nem szól közbe - június - augusztus magasságában lehet valami)
[ Szerkesztve ]
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #46334 üzenetére
Eredetileg az E3 lett volna a bemutató, ahogy azt szokta csinálni az AMD. De nem tudom, hogy az E3 törlésével mi lesz majd.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Én úgy tudom, hogy az E3 mint össznépi bejelentgetés nem marad el, csak maga a LA-i népgyűlés. Szóval elvileg az eredeti E3-ra tervezett bejelentések meglesznek, csak mind online formában.
Legalábbis eddig külföldi oldalakon ezzel találkoztam.
Nyilván, akinek volna oka halasztani ,annak most könnyebb, mintha "nem lenne ott az E3-on". De csomó nagy amúgy is külön rendezvényt csinált, legfeljebb időben igazította oda.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
törölt tag
Nem tudom mennyire vágjátok hogy USÁban most mi van, de hogy NewYork beleállt a földbe. február óra a részvények a harmadukat elvesztették. Nem az a kérdés lesz e E3 hanem hogy kik fognak megroppanni. Last of US2 már nem jelenik meg, a konzolok állítják hogy idén kijönnek, de én ezt erősen kétlem. Ha még beáll pár ilyen város ott nem nagyon lesz irányítás semmire.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #46340 üzenetére
Azért mert most egy felelősségteljes vezető nem tudja azt mondani hogy képesek vagyunk karácsonyra kiadni egy konzolt, a teljes beszállítói út képes lesz működni Kínától az amerikai HQ-kig.
Hogyan determináljuk a konzol árát ? Maga a konzol az egy kényes termék mivel a hardvernek el kell érnie az elterjedési szintet amin érdemes AAA főleg exclusice AAA fejlesztése. Amellett hogy az ára kritikus tényező ! és legalább a nem súlyosan veszteséges szintet el kell érnie...
Trumpot most azért hibáztatják mert nem zárta le NY-ot, mert úgy itélte meg hogy a kereskedelmi világbank meg a NY tőzsde, annyira fontos hogy államérdek , azt érted hogy a Római Birodalom miért bukott el?
Egy erősen centralizált világuralmi szervezet központok nélkül semmi. Arról most ne beszéljünk hogy ott mindenkinek van fegyvere és ha balhé van már pedig most van akkor az az első hogy kifosszák az üzleteket , de így csontra. Elég ha egy beszállító kiesik valahol sérül az ellátási lánc de ha mondjuk egy Microsoftos döntéshozó kiesik hónapokra nagy a baj.
Az APU ezesetben szerencsés mert kevesebb a beszállítói út.
Azt gondolhatná az ember hogy a szoftver az önmagában nem sérülékeny, mindenki hazamegy a hómoffiszba és picivel dezintegráltabban de folytatódnak a benti folyamatok, majd veszünk fel táv rendszergazdákat és konferenciahívásokkal kompenzálunk. Egyrészt kiesnek a dobozos verziók. Kiesnek országok. LINK
A végére azt tegyük hozzá hogy a Sony annyira tőkeerős hogy egy teljes konzol kress sem vinné csődbe.[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz #82819712 #46339 üzenetére
Ha csak nem lesz valami kikerülhetetlen fizikai akadály (pl. nem mennek gyárak), akkor kijönnek a konzolok. Óriási bukó lenne 1 évvel elhalasztani őket, mindent meg fognak tenni azért, hogy ne kelljen.
USA-nak meg nem sok köze van a gyártáshoz, oda már csak eladni viszik a cuccot. Ha a Távol-Kelet működik (és most semmi nem utal arra, hogy nagy gond lenne a gyártással), akkor lesz konzol. Mint ahogy most is vannak PC-k, laptopok, telefonok, stb. -
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #46343 üzenetére
Japánban is kijárási tilalom van remélem ezt értitek :d
Meg azoknak a Santa Clara-i közepesen ismert alkalmazottaknak kell lekommunikálni, fizetni a TSMC-t. A kommentem leginkább arról szólt a beszállítói lánc sérülékeny. Értem hogy azt mondjátok hogy a semi customnak már sok dolga nincs. Amíg nincs baj mint a Vegánál ahol nem működtek megfelelően dolgok...Nyugi már múködnek a Vertex shaderek.
AMD ACO Begins Using Navi NGG For Tessellation + Vertex Shaders[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz #82819712 #46345 üzenetére
Vagyis sokkal nagyobb lesz az igény új konzolokra, remélem ezt érted.
A beszállítólánc 99%-a mindkét konzol esetében Kínát jelenti, ahogy az összeszerelés is.
Amerika összeomlása a MS-nak lehet kellemetlen, de szerintem neki is van egy kisebb HQ-ja Taiwan-ban. A konzolok szempontjából az USA beomlása leginkább mint kieső piac lehet érdekes, de még az is jobban fáj a MS-nak, akiknek Japán a mai napig alig létezik.
Szóval a PS5 valószínűleg ki fog jönni év végén, legfeljebb kizárólag belpiacon, ha akadozik az ellátás.
Persze ez csak az én vélaményem atények és japánok ismeretében.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
törölt tag
EHP:
Exoscale Heterogén Processzor:
32 mag + GPU + HBM2 egy csomagban
GURU 3D cikk
Datacenter központú munkaterheléshez és a mesterséges intelligenciához, a CPU és a GPU előnyeit nyújtanák
maximális teljesítmény egyetlen többszörös felhasználású chipben
Ez nagyon a Gamma Cassiopeia rendszer legfényesebb csillagának hangzik. (Arcturus-osan ).
Érdekes a srác kommentje alatta hogy miket pótol és annak össz árát is kifejti.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Miután lelövöldöztétek az összes csokinyuszit a réten
a Kellemes Karantén Húsvét keretében nézegessetek AMDs csajokat akik beszélgetnek.
Director of Radeon Technologies Group, Laura Smith
Amiből még a Hype Train szine is megtudható[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Hol tudom beállítani képernyőfrissítés frekvenciáját Radeon Softwareben?
Köszönöm!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
válasz Hegyirabló #46349 üzenetére
Köszönöm, megoldva!
Utolsó szoftverfrissítés után valamiért leszabályozta 60Hz-re, egy FreeSync kapcsoló ki-be kapcsolás megoldotta, most megint 75Hz.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Notebook hibák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kedvenc zene a mai napra
- Elden Ring
- Suzuki topik
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest