Hirdetés
- Hogwarts Legacy teszt
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- World of Tanks - MMO
- Assetto Corsa Competizione
- Battlefield 4
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
-
GAMEPOD.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem az AFR a lényeg. Az egy technika, amit meg lehet valósítani egy csomó módon. A WDDM 2.0 AFR egy mód rá, amit az AMD dolgozott ki, és a Microsoft kiadott. És ez a mód nem vegyíthető. Itt konkrétan arról van szó, hogy a Microsoft a rutint megírta magába a WDDM 2-be, amit a fejlesztő pusztán meghívhat, így nem kell megírnia a saját DirectX 12-es vagy Vulkan játékába. Ennek az előnye, hogy egy sor, míg hátránya, hogy csak Windows 10 alatt működik, még akkor is, ha a játék Vulkan API-t használ.
SFR ezer éve létezett. Benne van még a driverekben a rutin, de csak tesztelési céllal. Az AMD driverében konkrétan engedélyezni kell hozzá a developer módot, másképp elérhetetlen. Különösebb haszna amúgy sincs, nem igazán működik a modern játékokban, mert duplán kell hozzá számolni a geometriát.
Az NV driverébe egy Checkboard Frame Rendering került be. Ehhez hasonló az AMD-nek az SFR supertillingja. Az is sakktáblaszerűen osztja fel a képet, de ugyanaz a hátránya, mint az SFR-nek. A geometria duplán terhel, és ez igaz a sugárkövetésre is, vagyis nem elég egyszer átmenni bejáráson, kétszer kell minden egyes frame-ben.
A több GPU-s problémákra egyébként ez lesz a megoldás: [link] - kap majd az API is módosítást, hogy ezt segítsék, viszont a probléma vele az, hogy az árnyalást a motorokban át kell írni az objektumtérbe, vagyis texel shading nélkül nem működik.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
paprobert
senior tag
válasz Petykemano #45092 üzenetére
Az "almost exactly 2x the Navi" frázisból hogy lett hirtelen dual Navi GPU?
Ez csak a méretre vonatkozott, ami kb. kétszeres.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
félisten
válasz paprobert #45104 üzenetére
csak tipp volt a részemről, ha már találgatós. egyébként logikus lenne, mert ha csak 50 % körül skálázódna már akkor 2080 Ti szint lenne,de AMD a Strange Brigade alatt 90 % körüli eredményt ért el két vegával.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
paprobert
senior tag
Szerintem a multi GPU még túl korai, és Wang pár hónapja erősen tagadta az ezt firtató kérdéseket. Illetve pont a jobb kihozatal előnye bukik egyetlen 500mm2 chip gyártásával a chipletekhez képest, tehát az megint csak fura lenne.
Ez szerintem az a nagy monolitikus Navi lesz, amit már annyi ideje vártunk. A leggyorsabb konzumer kártya lesz, alacsony(abb) órajelekkel, de brutál TDP-vel. A kérdés csak az, hogy hány hónapja marad a csúcson a 7nm-es NV széria előtt.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Erről beszélek. Az a koncepciója, mint az AMD-nek a régi SFR supertillingjának. Ugyanazokkal a hátrányokkal, amelyek miatt az sem működik jól, és csupán +40-50%-os előnyt tud felmutatni egy extra GPU-val. Egyszerűen duplán számolja a geometriát, és minden jelenetszámítással kapcsolatos futószalaglépcsőt.
Ennél sokkal-sokkal jobb az, amin a Microsoft dolgozik, mivel azzal magát az árnyalást osztod szét több GPU-ra. Így nem csak a hatékonyságot maximalizálod, hanem gyakorlatilag annyi GPU-ig tudsz vele skálázódni, amennyi rajzolási parancsra csinálsz texelszintű árnyalást. Nyilván eddig senki sem fog elmenni, de 30-40 GPU-ig ezzel simán tudsz közel lineárisan skálázni (ami szintén egy extrém szám, de kelleni fog majd a chiplethez, hogy azok a dizájnok skálázódjanak). A gond vele az, hogy új leképezőket kell írni hozzá, mert a legtöbb motor leképezője fragment szinten árnyal.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
nagyúr
A másik gond pedig az, hogy a geometriának és a shadingnek szinkronban kell lennie - ha egy GPU-nak odaadsz egy halmaz shading parancsot, akkor annál a GPU-nál rendelkezésre kell állnia a shading által érintett összes geometriának. Hasonló probléma, mint az SFR-nél, bár nyilván könnyebb megoldást találni rá.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
félisten
A fenti Nvidiás és a régebbi AMD SFR nek az előnye az hogy bármilyen GPU-t tud együtt dolgoztatni még ha szarul is skálázódik. A régebbi leképezővel egy Vega 56 és egy Vega 64 együtt hozta egy 2080 teljesítményét.
Ha jól értem halandó nyelven, minden GPU ra rátölti a teljes parancslistát és mindkét GPU ugyan azt a geometriát ás shading parancsot számolja akkor ezek szerint az SFR csak annyit csinál hogy a kirajzolásnál nem egy GPU hoz nyúl hozzá, hanem kettőhöz, AxA méretű mezőkre felosztva kb elfelezi a kirajzolásnál framet?
Ezért lehetséges a maximum 50-60 % skálázódás?[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
sutyi^
senior tag
"Azok akciosak."
Ez mit is változtat az aktuális piaci viszonyokon és az átlag vásárlót hol érdekli?Ha van 320USD-ért RX 5700, akkor miért is vennél 2GB-al kevesebb VRAM-mal egy jól meggyeplőzött RX 5600 XT-t 5%-al alacsonyabb áron?
Nagyon max. 249-279USD ha legalább olyan gyors mint egy GTX 1660 Ti. Ha ennél drágább lesz, akkor ez is mehet a futottak még fiókba az RX 5500 XT mellé...
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezért működik csak texel shadinggel. De ott működik, és ez a lényeg. Viszont kell hozzá a módosítás a motorokba, illetve a Microsoft hoz könnyítést az API-ba is, hogy jobban lehessen implementálni.
(#45109) b. : Úgy lesz a fragment shader lépcső megoldva, mint egy sakktábla. A fekete táblák az egyiket, a fehérem a másik GPU-n futnak le. Ennyi. Régen ez azért működött jól, mert amikor ezt kitalálták még nem volt unified shader, és a GPU-kba eleve sokkal több pixel shader feldolgozó volt, tehát a geometriai munka pusztán kevesebb volt, mivel nem volt ezeknek elég erő. A mai GPU-knál ez nem igaz, mert az összes feldolgozó használható fragment shader előtti számításokra, vagyis egy-egy motor dizájnja lehet annyira megterhelő, hogy 20%-ot sem tudsz ettől gyorsulni, holott vettél még egy GPU-t. Előnyösebb szimplán meghívni a Microsoft WDDM-be épített AFR-jét, és az minimum 80%-ot ad, ha nincs sok interframe kommunikáció, miközben alapvetően pár sor az egész a programban.[ Szerkesztve ]
-
.Ishi.
aktív tag
Az utoirattal egyetertek, viszont az RX5500 ara nem azert magas, mert meg van egy rakat Polaris a raktarakban?
Valaki irta is nemreg, hogy a Vega 56-64-ekbol mar szinte kifogytak, igy elkepzelheto, hogy versenykepesebb aron johetnek az RX5600ak.
Az RX5500rol is jottek pletykak, hogy 229-249USD lesz, de megsem annyi lett. (Mas kerdes persze, hogy a mostani aron is AMD-fele "onkannibalizmus".)
Az en tippem tovabbra is az, hogy belovik a teljesitmenyt a 1660Ti-hez, ranyomjak ugyanazt az arat, es kalap-kabat.
Talalgatasokban gazdag uj evet mindenkinek!
-
Z10N
veterán
válasz sutyi^ #45110 üzenetére
Az AMD szemszogebol es erdekeirol volt szo
"Ez mit is változtat az aktuális piaci viszonyokon és az átlag vásárlót hol érdekli? "
Ezt nekik mondjad, de vigyazz, mert itt sokan nem birjak a kritikat."Ha van 320USD-ért RX 5700, akkor miért is vennél 2GB-al kevesebb VRAM-mal egy jól meggyeplőzött RX 5600 XT-t 5%-al alacsonyabb áron?
Nagyon max. 249-279USD ha legalább olyan gyors mint egy GTX 1660 Ti. Ha ennél drágább lesz, akkor ez is mehet a futottak még fiókba az RX 5500 XT mellé..."Igy van, de tovabbra sem ertem, hogy ezt miert pont nekem mondod. Tudod jol es hangoztattam is tobbszor - ami egyeseknek nem tetszik -, hogy mi a velemenyem errol. Amig a polaris a piacon van, mar pedig meg jo sokaig itt lesz, addig ertelmetlen ilyen arakon adni. Itt a PH-n volt egy cikk nemreg, hogy meg tovabb dragulnak a memoriak miatt a dVGA-k (persze pont akkor, amikor a gddr6 kezd csokkeni). Szoval csinaljak csak. Ekozben igy ev vegen van ahol a banyasz kartyakat 470/570 4G bulkban $50-ert dobaljak, ha legalabb 10 db-t veszel. Az most ~15k.
Ezt is mondtam korabban, de senki se hitte el, hogy ez vissza fog utni...
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Petykemano
veterán
2⃣ things that should be a story, but are tweet:
🔥 Big Navi is real, but not expected at CES
🔥 NVIDIA has a press call this week
Happy New Year🥳
(Via)Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Petykemano
veterán
Hát mégis
Navi 12: 36CUTalálgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
szmörlock007
aktív tag
"Itt a PH-n volt egy cikk nemreg, hogy meg tovabb dragulnak a memoriak miatt a dVGA-k (persze pont akkor, amikor a gddr6 kezd csokkeni). Szoval csinaljak csak."
Hát annyira nem féltem a gyártókat. Nvidia negyedévről negyedévre olyan profitokat hoz, hogy nem hinném bármit is éreznek ebből, amd meg előtte se hozott sokat
[ Szerkesztve ]
-
AtomSiló
lelkes újonc
válasz Petykemano #45116 üzenetére
Neked is Boldog Újévet manócska !
Ez az 1144 MHz biztos hogy nem 12nm Navi ?
590-et felváltani jó lenne.Buddha halott, a Moore törvény halott és már én is köhögtem a héten :D Mítú
-
Z10N
veterán
válasz Petykemano #45117 üzenetére
Ez elegge ellentmondasos. Az Asrock leak mar ugymond hivatalos, hiszen az egy aib-tol kerult ki, aki mar gyartja a kartyakat. Ugyanannyi CU-val ez elegge valoszinutlen, hogy ket kulonbozo lapka lenne.
Szerintem ez 5600/XT varians lesz es a modositasok miatt adtak neki egy uj design nevet. Az alacsony orajel is egybevag valamelyest. Lehet a ROP-okba is belevagtak a memoria vezerlo mellett. A GFX1011 kod sem ugrott csak egy picit. Lehet kap valami uj multimedia kepesseget (VCE).
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
"Price being considered for the 5600XT is $279-$299. $299 seems likely :( - clocks around ~1300Mhz depending on the AIB model. It's a new tape-out of the 5700 die, different specs though."
(Via)Ennyikeh'...
BTW, új tape-out? Vajon mi célból? Ez már 7nm+? Vagy nem N7 HPC, hanem ULV? (Kisebb lesz a lapka?)Mi van a $300m-ba kerül egy új lapka tervezése sztorival?
"Heard pretty much the same thing 😐 Board partners want 279, but AMD says 299 USD. It's going to be a very hard sell with custom models touching 5700 pricing.."
(Videocardz)Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
félisten
válasz Petykemano #45122 üzenetére
Akkor az 5700 ára nem fog lejjebb menni...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz Petykemano #45124 üzenetére
Én is 2070 Supert vettem. Utálom az nVidiát, de egy nagyságrenddel vállalhatóbb minden szempontból jelenleg, mint az RX5700XT (pedig abból is Nitro+ változatos gépet raktam össze karácsony előtt). Lehet, hogy az RX5700 széria egyszer beérik, de én már csak annak hiszek, ami van, nem abban, amit remélnek az emberek tőle...
Az árak terén pedig csak azért gáz a dolog, mert az AMD szépen fogta, és az árversenynek a lehetőségét sem akarja felvállalni. Most vagy az van, hogy márpedig azt mondják, hogy ha talpra áll a szoftveres téren a Navi, akkor az árakat alátámasztja majd a teljesítmény, vagy az, hogy tényleg ennyire drága gyártani (amit azért kétlek, mert a 'partners'-ek ugye 279$-t akartak az 5600XT-nek is, márpedig ők aligha adnák veszteséggel).
-
veterán
válasz Petykemano #45124 üzenetére
Valamit megint módosítottak a survey algoritmusán, mert hirtelen beszakadt egy hónap alatt az AMD GPU és CPU fronton is, ilyen mértékű súlyváltozás sok hónap eredménye szokott lenni.
GPU
Nvidia: 74,5 >> 80,5
AMD: 15,5 >> 11,9
Intel: 9,8 >> 7,5CPU
AMD: 20,5 >> 16,2
Intel: 79,5 >> 83,84 magos procik aránya is újra növekedésnek indult.
54,6 >> 54,8 >> 53,3 >> 52,0 >> 52,7 >> 51,3 >> 51,2 >> 51,2 >> 54,5[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Régi probléma, hogy a Steam nem szűri ugyanazokat a gépeket, külön felhasználóval. Tehát ha egy gépbe mondjuk tíz felhasználó belép, akkor az a gép tízszer lesz regisztrálva. És ugye karácsonykor elképzelhető, hogy voltak összeröffenések, és a haverok elkezdtek belépni ugyanarra a gépre.
Igazából az egész rendszer, ahogy mér szimplán fos. Csak a Valve-ot nem különösebben érdekli, hogy ez működjön. Van az adat, beömlesztik, aztán kész. Túl drága lenne azt normálisan megszűrni.
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
válasz solfilo #45127 üzenetére
A windows 7 rendszerek aránya is durván megnőtt hirtelen.
@Raymond
Szerintem se. A nem részletes grafikonokon látszanak a 2018 decemberi adatok is és akkor semmilyen ehhez hasonló kilengés nem volt látható.[ Szerkesztve ]
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Yutani
nagyúr
válasz Petykemano #45131 üzenetére
Ez csak erősíti Abu magyarázatát. Mennyire valószínű, hogy hirtelen mindenki Win7-et kezdett el telepíteni?
#tarcsad
-
Petykemano
veterán
-
Devid_81
félisten
válasz Petykemano #45134 üzenetére
Az ott egy teljes erteku 2060 legalabbis orajeleket tekintve.
Akkor ez az 5600XT lesz ha 6GB, egesz jo lesz gamer laposnak ilyen teljesitmennyel...
-
félisten
válasz Devid_81 #45137 üzenetére
ha valóban az 5600 XT 279-299$ . 1660 Ti-t is veszik 279$ ért, bár az 1660 Super erős konkurenciája lesz ennek,mert az meg 230$.
[ Szerkesztve ]
-
And01
aktív tag
Ez az erősebbik Renoir
Itt remélhetőleg nem lesz annyi driveres probléma mint a Navi-val (ez még vega gpu)[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Combined score +30% a 2060 javára nem jön ki a rész pontszámokból. Vagy nincs korreláció a megjelenített számok között.
#tarcsad
-
Z10N
veterán
válasz Petykemano #45122 üzenetére
Most mondjam azt, hogy ezt mar a mult heten/evben megmondtam?!
Az meg kulon beszedes, hogy az AIB-ok olcsobban akarnak adni. Pedig az msrp kozelebe alig szoktak menni, azaz tenyleg lehetne olcsobb.
Osszegezve:
5700/XT nagyon dragan jot, majd instant arvagas
5500XTdragan jott es tul van arazva
5600/XT dragan jon es szinten tul lesz arazvaPersze ennek fenyeben az eleve tularazott 5700/XT mar hirtelen nem is olyan rossz vetel, ahogy masok is mondjak (mekkora marketing huzas).
Semmi szandek nincs az arversenyre. Csak tudnam mire ez a nagy magabiztossag. Ritka ostobanak kell lenni, hogy a 1660/1660S/1660Ti triot korbe lojek, szinte mar szant szandekkal. Mintha nem is akarnanak eladni, csak mutatoba legyen. Es akkor meg le lettem hurrogva egy idi@ta altal, aki azota se valaszolt, hogy ezek csak demozni vannak.
Ekozben a CPU reszleg rekordokat dont price/perf-ban es eladasokban. Nemreg volt hir itt is, hogy $85-ert adjak az ujabb 1600-t 2600 magokkal.
-
félisten
A másik topicban nemrég leírtam a saját tippemet erre: az AMD úgy véli, hogy a Navi teljesítménye az adott árakat képviseli, "csak" a szoftver körítés miatt nem tudnak igazán kifutni a kártyák. Egyszerűen nem akarják elinflálni a teljesítményét a kártyának, mert hardware szinten (elvben) ott lennének, ahova az árukat lőtték. Ebben lehet valami, mert itt-ott látszott az RX5700(XT) esetén is, hogy ha megfelelőek a körülmények, akkor az árban egy szinttel feljebb lévő nVidia kártyákkal is felveszik a versenyt. Csak éppen kevés ilyen van, és a driverek terén sem állnak ott, ahol kellene.
A másik, amit Abu az 5500XT topicban írt, hogy az intel és az AMD azt tervezik a következő generációnál (felteszem Zen4 ill. Meteor Lake), hogy csomagokban fogják adni az alaplapot, CPU-t és GPU-t. Ha külön-külön vásárolja meg őket majd az ember, akkor a részelemek drágábbak lesznek.
Ez hosszabb távú dolog, de feltehetően még erősebb lesz a szeparáció a kék-piros oldal között, és egyben "megágyaz" az AMD a magasabb dVGA áraknak. Ők most úgyse tudnának kellő mennyiséget gyártani, ha olcsóbban adnák se, tehát nem is fogják olcsóbban adni. Ha a TSMC előrejelzései helyesek, akkor ez egész 2020-ban így lesz, vagyis a rendelkezésre álló gyártókapacitás határozhatja meg, hogy mennyi GPU-t akarhatnak eladni. Az árakat pedig ehhez lövik be...
-
Petykemano
veterán
Valószínűleg a meggyőződés állhat emögött, hogy a GPU eladás volumene nem a DIY piacon levő áraktól függ. Hanem majd a CPU sales viszi a GPU-t is, OEM-ek kapnak bundle kedvezményt és el lesz adva a GPU.
Hogy ez a meggyőződés igaz-e, azt végső soron nem tudjuk, mivel mostanában nem próbálta ki az AMD, hogy pl a király cím megtartása 4-5 éven keresztül vajon megdobja-e az alsóbb szegmensek eladását.
Ennek megfelelően sajna én nem is várnék mérséklődést az árakban. Szerintem nincs az, hogy az AMD nem kap elégséges 7nm-es wafert. Persze a GDDR6 lehet, hogy drága, de az az is marad.
Akkor jöhet ármérséklődés, ha
- mégse megy el az a mennyiség az OEM piacon, amit az AMD remélt és ki kell szórni az oda gyártott raktárkészletet a DIY piacra
- jön a nexgen (és az OEM-ek már arra gyúrnak)De sajnos még az is benne van a pakliban, hogy ha az Nvidia tétet emel, akkor egyben árakat is fog az elmúlt 2 generációnál megszokott módon és mértékben.
-
félisten
válasz Petykemano #45143 üzenetére
Szerintem nincs az, hogy az AMD nem kap elégséges 7nm-es wafert.
Akkor mivel magyarázod az RX5500 és RX5600 késését?
Direkt megszívatnak mindenkit, saját magukat is beleértve?De sajnos még az is benne van a pakliban, hogy ha az Nvidia tétet emel, akkor egyben árakat is fog az elmúlt 2 generációnál megszokott módon és mértékben.
Az nVidia azért teheti ezt meg, mert nincs verseny. A nyereségrátából lehet látni, hogy ők simán adhatnák olcsóbban a GPU-kat, hiszen éves szinten cirka 3 milliárd dolláros nyereségük van ebből. Van mozgásterük tehát.
De miért engednének a nyereségükből, ha megtehetik, mert így is uralják a piacot és az eladásokat?
Te talán kérnél alacsonyabb fizetést, ha semmi sem indokolja, hogy kevesebbet kapj?
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
válasz Petykemano #45143 üzenetére
"RX 5600 XT for desktop is an afterthought for AMD just like the RX 5500 XT.
AMD is focusing on gaining momentum with OEMs both in laptop & desktop.
- RX 5300 XT
- RX 5500 OEM
- RX 5600 OEM
- Radeon Pro 5300M/5500M Apple
- Radeon Pro W5700X Apple
- RX 5300M/5500M
- RX 5700M
- AMD Radeon Pro W5300M
- AMD Radeon Pro W5500M"
(via)Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
félisten
válasz Petykemano #45145 üzenetére
Ebből a felsorolásból nagyon hiányzik a sokak által várt RX 5800 (XT)...
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Az 5700/XT árával nem tudom, mi a gondod, perf/price szinten ott van az NV-vel egy szinten. Sőt, az 5700 tényleg jó mutatóval rendelkezik.
Ja, hogy minden drága? Köszönhetjük a bányász szezonnak és a(z állítólagosan) dráguló gyártásnak.
A Polaris mutatóit meg ne vedd referenciának, mert azok kb. 10 dolláros (túlzok) GPU-k akármennyiért lehet adni őket.
#tarcsad
-
Petykemano
veterán
Akkor mivel magyarázod az RX5500 és RX5600 késését?
Direkt megszívatnak mindenkit, saját magukat is beleértve?Szerintem itt inkább arról lehet szó, hogy az AMD-nek nincs elég tervezési erőforrása. Egy csapat dolgozott az RDNA-n és az a csapat most már biztos az RDNA2-n dolgozik és akik implementálták az RDNA-ból a navi10-et, az szerintem csak egy csapat és először megcsinálták a navi10-et, aztán a navi14-et és most a navi12-t.
De végső soron ki fog derülni. Ha még azelőtt esnének az árak, hogy jönne új termék - saját vagy konkurens, vagy amikor halljuk, hogy valaki 7nm-ről 5nm-re ugrott és akkor áresés van az AMD-nél akkor valóban a kapacitás volt a limitáló tényező.
Az nVidia azért teheti ezt meg, mert nincs verseny.
Eddig azért tehette meg, mert nem volt valós elérhető alternatíva. Most már van. Csak az alternatíva nem ajánlott az nvidia alá. De azért azt látjuk, hogy van verseny - abban az értelemben, hogy kijöttek a SUPER kártyák, tehát az nvidia reagált az AMD termékeire. Ez betudható egyfajta árcsökkentésnek. De az nvidia azt gondolta, hogy a 2070-et 2060S néven olcsóbban adni kisebb arcvesztés, mint a 2070-et olcsóbban adni.
Ezzel együtt azt azért érezzük, hogy az nvidia jelenleg nincs lépéskényszerben, tehát megteheti, hogy 30%-os teljesítménytöbbletért mondjuk 10-15%-kal többet elkér. Ami az AMD-nek is teret fog adni az árak emelésére. Csupán erre szerettem volna felhívni a figyelmet.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
félisten
válasz Yutani #45147 üzenetére
Ezzel a táblázattal az a probléma, hogy az MSRP árakkal számol a ref. kártyák esetén. Csak nézz meg egy brand custom hűtésű kártya tesztet a TPU-n ( tessék egy példa ), és rá lehet jönni, hogy ez így rohadtul nem ér semmit.
-
félisten
válasz Petykemano #45148 üzenetére
A Super kártyák kb. megfelelnek annak, amit az AMD csinált az RX480 -> RX580/RX590 esetében. Csak az nVidia szinte a teljes palettán végigcsinálta, és a legtöbb helyen egy szinttel feljebb srófolták a teljesítményszintet az adott kategórián belül. Ez nem kisebb arcvesztés szerintem, egyszerűen ők jobban csinálták az átnevezést...
Főleg, hogy nem azt csinálták, hogy RTX 3060-ként adták el az RTX 2070-et.
Ami azért megsüvegelendő dolog, ha belegondolunk (bakker, dícsérem az nVidiát. Hova jutottunk... ).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Hogwarts Legacy teszt
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sweet.tv - internetes TV
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest