Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
giigz
veterán
Na jólvan, megvan nyilván a CPU hőmérséklete lesz a mérvadó, nem a magoké... Most megy a prime 10 perce, 4 GHz-en, viszont amikor a processzor 66-72 fok között ugrál. Tehát van olyan, hogy 72 fok, aztán visszamegy 68-ra... Miközben az órajel és a terhelés végig megy maxon. Ha ez így stabil lesz, akkor ez még belefér? Azért gondolom, mert a prime ha felviszi 71-72 fokig, gondolom egy játék, vagy egy konvertálás nem fogja ennyire...
(#14501) =HG=: Ez a leszabályozás miben nyilvánul meg? Baj, ha így hagyom?
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
Bő 1 óra prime után 69 fok volt a max., tehát mondhatom, hogy valamilyen szinten stabil így, és a hőfok is okés. 3,8 GHz-en van most, ami viszont egy kicsit furcsa, hogy a terhelés alatt végig 1,18-1,20V körül mozgott, 3,8 GHz mellett, és így sem volt probléma... Gondolom a biosban gyári beállításként szereplő dolgok veszik vissza a feszt, vagy nem tudom mi lehet.
A lényeg a lényeg, most megnézem 4 GHz-en, bios szerint 1,30-at adva neki, és kiveszem az apm-et.
-
giigz
veterán
Ha nem is történt óriási ugrás, de úgy érzem, hogy ez elég lesz ahhoz, hogy ne kelljen vennem cpu hűtőt.
A régi jó öreg 3.500 Ft-os TX2 teszi a dolgát, igaz egy kicsit jobbra számítottam, de szerintem ez így már elég lesz...Majdnem 20 perc prime95 után:
Gyári: 72 kupak, 58 mag
TX2: 67-68 kupak, 50-51 magJa, és még ugye lehetne rá nagyobb légszállítású PWM-es ventit vennem.
-
giigz
veterán
válasz Malibutomi #14453 üzenetére
Az a kupakra vagy a magra vonatkozik?
-
giigz
veterán
15 perc Prime95 után a kupak 72 fokos volt, a magok 58 fokosak... Ez a gyári hűtővel mért érték, viszont egyáltalán nem hangos, gondolom valami rosszul van beállítva, és nem veszi feljebb a fordulatot...
Na mind1, átrakom a TX2-t, kíváncsi vagyok, hogy az mennyivel lesz jobb...
-
giigz
veterán
Akkor mi van, ha 71 fok fölé megy?
-
giigz
veterán
Na végre megvan az új táp, szóval a dolgok végére tudok járni, hogy mit megy a kis 6100 Tehát akkor órajelet felveszem, és prime95-tel teszteljem, hogy stabil-e? Félóra elég?
-
giigz
veterán
Most éppen filmet konvertálok már vagy 10-15 perce, gyári hűtővel CPU 61 fokos, magok 50 fok. Pedig fesz. emelés sem volt, húzva is alig van... Kíváncsi leszek, hogy ehhez képest mekkora előrelépést hoz a TX2...
Na mindjárt 62 fok, ki ne kapcsoljon már itt nekem...
-
giigz
veterán
válasz Malibutomi #14098 üzenetére
Ilyen én a laptopomon szoktam tapasztalni F1 2012 közben, pedig az Intel, és nincs tuningolva...
-
giigz
veterán
Igen, az Asus-ok manapság nagyok jók tuningra. Sokszor gondolkozom rajta, hogy lehet nem ezt a 990FX-et kellett volna venni, de ha jövőhéten meglesz a CX500 V2 tápom, akkor majd megnézem mit megy a proci, és akkor kiderül, hogy jó vétel volt-e az alaplap.
A proci már kiderült, hogy jó vétel volt. Most 3 Mentalista részt konvertáltam át 18 perc alatt, a régi géppel meg 1 rész volt 22 perc. A program szépen használta mind a 6 magot 95-100% körül.
A játékoknak is biztos elég lesz ez a 6 mag, 4 GHz körül nehogy már ne legyen elég bármire is... Meg a GTA V is remélem elmegy majd szépen.
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
Szóba került a konvertálás:
A régi procimmal (Athlon II X2), igaz nem emlékszem pontosan, de egy Mentalista rész konvertálása 20-30 perc volt, idegesített is, hogy mindig ennyi időt kell várni... Ma csináltam egy konvertálást, és 6 perc volt!
-
giigz
veterán
Most jöttem rá, hogy nekem 95W-os 6100-am van... Ez csak azért érdekes, mert idáig 125W-nak gondoltam, de úgy látom az 6130-tól van... Az megint más kérdés, hogy ha magasabbra veszem az órajelet fesz. emelés nélkül, akkor ennyit nőne a fogyasztás?
-
giigz
veterán
Ha tuningoltok, a szorzót veszitek feljebb, vagy az FSB-t? Én most a szorzón állítottam, meg kikapcsoltam a TC-t. Így most 3,8 GHz, bios szerint 1,3V, az AIDA szerint meg 1,2V fölött egy kicsivel.
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
A turbo core-t ha kikapcsolom, akkor ugye abból nem lesz semmi baj? Nincs szükségem arra, hogy ilyen hülyeségeket állítson, tökéletes nekem a 3,3 GHz magonként, ha meg az van, akkor felveszem magamnak... A C&Q az meg szépen teszi a dolgát.
-
giigz
veterán
válasz Lavidaloka #13685 üzenetére
Igen, 6100-at biztos vinni fogja szépen. Egyébként a 6 mag 4 GHz körül sok dologra elég lesz remélem.
-
giigz
veterán
válasz Lavidaloka #13683 üzenetére
Remélem nálam ilyen problémák nem lesznek 990FX mellett.
-
giigz
veterán
válasz Lavidaloka #13676 üzenetére
Nem értem mi célt szolgálna az a minimeet.
Nekem visszaveszi az órajelet a C&Q...
-
giigz
veterán
ASRock 990FX mennyire alkalmas tuningra?
Nemsoká meglesz egyébként a táp, meg egy ideiglenes HD4850 vga, megnézhetem már végre, mit megy a kis 6100. Később meg majd falni fogják a játékokat egy 6870 vagy 7850-nel.
-
giigz
veterán
válasz bandika0626 #13466 üzenetére
És a gyárin meddig megy?
-
giigz
veterán
válasz bandika0626 #13463 üzenetére
1,26V? Az egyáltalán nem sok.
-
giigz
veterán
válasz bandika0626 #13460 üzenetére
Asrock 970 Extreme3
-
giigz
veterán
válasz Lavidaloka #13188 üzenetére
Üdv a 140-esek között.
-
giigz
veterán
válasz Lavidaloka #13086 üzenetére
Örülök is, hogy a 6100-ast vettem, sokáig jó lesz még.
-
giigz
veterán
válasz Lavidaloka #12925 üzenetére
1400 MHz-re alapból visszaveszi alapjáraton.
-
giigz
veterán
válasz Highground #12884 üzenetére
Valami 3D tesztet szívesen megnéznék róla, hogy mennyire hajtja ki 3,3 és 4 GHz-en
-
giigz
veterán
válasz Lavidaloka #12783 üzenetére
Túlzásba sem kell vinni. Egy minőségi 500-as tökéletesen elég. Sőt a 400-as is, ha marad ez a vga.
-
giigz
veterán
Én is törekszem a halk gépre, egyelőre ezzel halk. Ha játék alatt hangos lesz, az nem érdekel, csak netezés közben legyen halk... Van egyébként egy CM Hyper TX 2-es hűtőm, arra kellene egy jobb PWM-es venti, a táp CTG500, vinyó WD Green, meg egy halk hűtésű vga, és akkor teljesen csendben lesz a gép.
-
giigz
veterán
válasz frescho #12758 üzenetére
Szerencsére nekem az a pár W, vagy akár 30W nem számít, ráadásul egy netezés közben 1400 MHz-en megy, 0.86V mellett, így szerintem nem is beszélhetünk akkora különbségről. Terhelés alatt meg havonta meg lehet spórolni 100 Ft-ot, ha az Intelt veszem.
Akkor meg inkább ez a 6 magos AMD.
-
giigz
veterán
válasz Highground #12722 üzenetére
Gyári hűtővel nekem 35-40 fok körül van netezés közben. Van egy TX2-m is, de elő sem veszem, így is simán jó.
-
giigz
veterán
válasz Highground #12718 üzenetére
4 GHz körül Az meg már elég sokmindenre.
-
giigz
veterán
Most akkor ez a turbo core játékokban le fog kapcsolni 3 magot, és 3,9 GHz-en megy majd, vagy mi?
-
giigz
veterán
Én is néztem a 7850-et, azt pontosan nem tudom, hogy átlagosan hány százalékkal jobb a 6870-nél, de 6870-et tökéletes állapotban 35k-ért lehet kapni, a 7850 meg 50k...
-
giigz
veterán
Ilyenkor a processzor miért 3600 MHz-en jár? Van olyan is, amikor 3900 MHz-et ír ki.
Tehát alapból állítgatja nekem? Ha pl. egy játékban kell, akkor ott 3900-on megy, úgy hogy én nem is állítgattam még semmit?
Tetszik ez nekem, 3,9 GHz jó lesz, egyébként meg 1,4 GHz-re veszi vissza, 0,864V mellett.
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
Meglett a fejlesztésem, ASRock 990FX Extreme3 és egy FX 6100.
-
giigz
veterán
6100-as CPU-k mennyit mennek általában alapfesszel?
-
giigz
veterán
Úgy néz ki, FX 6100-am lesz... Ugye nem fogom megbánni?
-
giigz
veterán
válasz atti_2010 #12322 üzenetére
Van itt egy árlista, és itt így van írva:
- CPU AMD FX Series 4100 X4 BOX: 25.990,-
- CPU AMD FX Series 4170 X4 BOKSZ: 29.990,-
- CPU AMD FX-6100 X4 AM3+ BOX 29.990,-
- CPU AMD FX-8120 X6 AM3 BOX: 37.500,-
- CPU AMD FX-8150 X8 BOX: 45.500,-Ezért nem értem most a dolgokat...
-
giigz
veterán
Az FX-4100 és az FX-6100 is 4 magos, de a kettő között van ~ 5.000 Ft. Azt írtátok, hogy inkább a 6100-at vegyem, és most az lenne a kérdésem, hogy miért azt? Más mag?
-
giigz
veterán
A Phenom II magja nem erősebb? Árban ugyanaz, csak a 4 magosnál +200 MHz a 6 magosnál meg +500 MHz az FX javára.
Ugye az FX megy 4 GHz-et mindenféle nehézség nélkül, és a Phenom? Mert ha a Phenom is megy 3,5-4 Ghz körül, akkor az a mag, ha jól tudom erősebb.
Innen gondolom ezt, hogy a Phenom 3,4 GHz-en is több pontot ért el, mint a 4,9 GHz-es FX...
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
Sziasztok!
FX 4100 jó vétel?
Jelenleg egy HD 4850 vga lenne mellette, de gondolom ennél jóval erősebbet is kihajt, szóval azt is lecserélném később.
A Blach Edition-t venném, azt a +500 Ft-ot csak megéri, hogy zármentes, vagy mi.
4 GHz körül mennek ezek, nem? Az meg csak elég a mai játékokhoz, F1, GTA IV, Fifa, NFS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- Elemlámpa, zseblámpa
- JavaScript topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest