Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nintendo Switch
- EA Sports WRC '23
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
-
Muerte68
addikt
-
Muerte68
addikt
válasz Ed Parker #46207 üzenetére
igen sejtetük a szándékot-meg hogy nem láttad a hdr-t benne,de attól itt még a hdr-szelektív szinezés-szépia stb kerülendő az a face-s hatásvadász fórumokra való ott értékelik is itt más az igényszint
Kis hdr mint a képen elmegy a több mint amit linkeltél is giccses.
nem baj hogy felraktad csak ne lepődj meg fattyú reakcióján ő nem az a kímélő fajtaamúgy a hdr-nek is vannak fokozatai a kevés is az
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
fattyu
veterán
válasz bandhajon@ #46211 üzenetére
a tied határeset volt. csak egy kicsivel van túl a szaturáció a még vállalható szinten. Nem is szóltam be. a példaképek már nagyon a ló mögött voltak. undorkodom ettől a tömény giccstől. szerintem a linkelt képecske tökéletesen illik ehhez a stílushoz.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
válasz Ed Parker #46219 üzenetére
szerinted ez egy jó kép?
tényleg érdekelne hogy szerinted ez a te mércéddel egy hibátlan jól komponált és kivitelezett kép-e amit kinyomtatnál és kitennél a faladra.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
vihartigris
őstag
Nagyon mennek neked ezek a madaras képek
Az optikát már ismerjük, de mi a helyzet a géppel, kroppos vagy full frame-s?(#46217) randras_83 nekem nem jön át a fotózás pillanatában a fotós érzelmi világa, nem szerencsés, hogy a jobb kéz, csak úgy ott van a bal felső sarokból benyúlik, a fények az alkaron és a derékon vannak, mintha az lenne a téma, a modell nagyon csinos, biztos tudsz ettől jobb képet is készíteni
(#46219) Ed Parker ki van égve, hiányzik a madár lába, felül sok, zavaró a jobb oldali féli fa, összességében irány a lomtár
bármi reciproka a semmi
-
marcitp
őstag
válasz randras_83 #46217 üzenetére
Egy kép - nem kèp! Hol a többi?
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
vond
MODERÁTOR
válasz Ed Parker #46224 üzenetére
Már ketten is elmondták, hogy mi nem jó rajta. Az összefoglalót átolvastad? Az alapvető komponálási tudnivalók megvannak? Ha nem gondolod jól komponált képnek, akkor minek osztottad meg? Már bocs, de ez nem jó irány. Olyat tegyél be, amiről - a fentiek ismeretében - te is azt gondolod, hogy ez egy nagyon jól sikerült fotó.
(#46217) randras_83: Mi a véleményem? Sok a ruha.
Komolyra fordítva: a fény helyzete tényleg fura egy kicsit. Túl hangsúlyos így a jobb alkar.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
marcitp
őstag
Vihartigris már elég jòl leírta. tényleg ne vedd már magadra, olyan finoman írt fattyú. Ez a kép így tényleg: "nem túl jò". Mondhatni tényleg kuka, vagy shift+del, az már csak egyéni, kinek mennyire szabad õvatosan megmondani, de a lényeg ugyanaz.
-
torzo
őstag
Hadd legyek már békebíró egy kicsit!
Fattyu stílusa ismert és megszokott itt. Szakmai alapon bírál, a stílusa meg olyan webkarakter, amely hiányozna, ha nem lenne. Szóval, ne mérgelődj már!
Ez a darukép rettenetesen pocsék. Szerintem te is látod, ha jobban megnézed. Csontkolt, rosszul elhelyezett téma, kontraszttalan, zavaró, részletgazdag és ronda háttérrel. Értékelhetetlenül rossz.
Régi motoros vagy már itt a PH-n, de azért látod, hogy itt a kezdőben ennél jobb képek mennek mostanában.Szóval lazíts, nem akar senki sem rosszat neked, de jobb képeket publikálj már, ha van!
Mindenkinek kösz, aki reagált a pintyekre. Igen. Cropos gép és durván magas iso max tág rekesszel lőve. Ennek és sok madaras képnek a technikai paraméterei erős kompromisszumot jelentenek. HA ezeket nem vállaljuk be, nincs kép. Ahogy tudjuk, madarazáshoz kell a legdurvább optikai rendszer. 300/2.8-cal jobban sikerült volna és több lenne a részlet, az biztos.
randras_83: nem jó. Az ujjak behajlítva és terpesztve, a modell hasa elődomborodó hatást kelt. A szép dereka ívére rátakar a csukló, nem látszik a legszexibb rész, a has, a köldök környéke. Nem vagyok én aktfotós, de ennek a hölgynek a szép, tökéletes testét másképp mutatnám meg. Ez a totál oldalnézet egyáltalán nem OK, kicsit a kamera felé kellene fordulnia, hogy a fények kiemeljék azt, amit kell! Nekem így csak érzékekre ható fotó és nem akt.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz vihartigris #46221 üzenetére
Sajna elég erős volt a napsütés, próbáltam állítani,de igaz, sok a fény.
A komponálás így sikerült, ez egy hirtelen elkapott madár 120mm-en. -
fattyu
veterán
válasz Ed Parker #46229 üzenetére
Na megy ez. Szelektíven még lehet dolgoznék a madár sötét részein hogy ne legyen ennyire bebukva a háttérhez képest ami viszont a lehetőségekhez képest korrekten meg van mentve a beéégéstől. Nem korszakalkotó kép de ez egy korrekt madárfotó. Illetve talán egy picit lehet az egész elbírna még egy FÉ-t
Azt értsd meg hogy a kezdő fotós nem azt jelenti hogy az összes kattintásod feltöltöd ide és mi majd jól sugarcoatolva elmondjuk babusgatva hogy mi nem jó rajta. ami SZAR az szar. masszírozhatod a híg fost attól még büdös marad. van egy szint ami alatt igenis annyi hogy shiftdel. felette éán is elmondom kifejtve hogy mi lehetne jobb rajta.
elvárás az hogy szanáld válogasd le a képeid önmagaddal is kritikusan. Nem baj az ha nem látsz meg minden hibát a képeiden nyilván idővel finomodik és fejlődik a látátásod is. De ha már neked se jó kép akkor tiszteld már meg magad és a fórumot azzal hogy szart nem töltesz fel.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz fattyu #46231 üzenetére
2500s F4, ez egy régebbi kép, nem sokat mókoltam vele és rohadt gyors volt a szélben, nem volt egyszerű elkapni.
Ha húztam volna egy rekeszt tuti kiég a háttér.Na làtod, kritikát lehet másképp is megfogalmazni, sosem zavart ha valaki elmondja a véleményét, még ha az szigorú is.
Ebből lehet tanulni, ez nyitja fel az ember szemét.
De az alpári suttyóságot rühellem, van egy szint ami alá nem feltétlen kellene le ereszkedni, beszéltünk mi már régebben is és akkor tudtál kulturáltan beszélgetni/véleményezni -
*Ropi*
félisten
Ez volt a születésnapi ajándékod (Boldogat!)?
A mozdulat így nagyon merev, jobb lenne fordítva: ha csak a hüvelykujj lenne a bugyin innen, a többi meg a bugyin túl, a combot simítva.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
marcitp
őstag
Én is hozok egyet, családi. Szeretnék jobbféle családi fotòkat, ezen sokat agyalgattam, jöhet a kritika.
Telòròl vagyok, asztali gépem nem jò, majd azon lesz még editálás a véleményeitek alapján is.
Csak így tudok most linkelni.http://kephost.com/images/2017/05/24/image.jpg
-
-
torzo
őstag
válasz marcitp #46235 üzenetére
Nagyon szeretem a monokróm megjelenítést, ezt már többször kifejtettem Fandango képeivel kapcsolatban.
Portréban pedig elemi erejű tud lenni, ha karaktert rajzolunk vele.De ez egy lágy, simogató, intim pillanat, minek ide a monokróm? Ide finom színek kellenek!
És fény!!!!!!!!
És az anya haja a kép bal oldalát teljesen betakarja, holott nem az a fő mondanivaló, hanem, ahogy a picit megpuszilja!
-
gorgo
őstag
Sztem egészen jó kép, nekem így is tetszik, bár az oldalról-hátulról történő fény túl erős. Tipp:
A fő fényt a modellel szembe helyezném nagyobb fényerővel mint a mostani.
A modell jobb oldalát csak enyhén deríteném, a mostani túl erős megvilágítás helyett.
Tennék még egy kemény megvilágítást a modell mögé, így kapna a testkontúr súrlófényt (de lehet, hogy ez rontana, mindenesetre egy próbát megér).v2: valahogy olyan szögben adni a fő fényt elölről, hogy finom árnyékok képződhessenek a hasizom vonalánál, ha lehet. Ennek megvalósításához mondjuk egy méhsejtrács lehet jó lenne...
Vegyél a párodnak egy üveg kellemes bort (v. amit szeret) hátha nagyobb/több kedve lesz!
Hogy jobb lenne-e? Reméljük a legjobbakat, és hogy meglássuk![ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
total90
veterán
Az ötlet tetszik, de olyan férfias keze van 🤔
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
törölt tag
válasz jjeahh #46093 üzenetére
(#46093) jjeahh
Ez tényleg szürreális látvány volt, különleges fényviszonyok uralkodtak, szép volt!
(#46096) torzo
"Ha leguggoltál volna, jobb perspektívát találhattál volna, amúgy elég mutatós lövés. "
Próbáltam innen-onnan megnézni, guggoltam is, de ez tűnt a legjobbnak.
"Klassz az égbolt meg a fények! Az árnyékos részeken talán egy kis utóderítés még elférne."
Köszönöm a kritikát! Szerintem is jobb lesz árnyékhúzással. Hoztam egy másikat is:
8mm @ ISO 3200 (teljes méretben is)
-
Aventador91
őstag
válasz #31733248 #46245 üzenetére
nem lőtted be jól középre. meg itt nem ártana ha kicsit sötétebb lenne a kép. és nagyon dőlnek az oszlopok mert felfelé fényképeztél. erre találták ki gondolom a tilt-shift objektívet, ezt kiküszöbölni. bár egy hobbi fotósnak elég húzós az ára
nem vagyok fotós, csak ötlet
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Szólánc.
- Windows 10
- Horgász topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs