Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz Ed Parker #46899 üzenetére
Nálamnál hozzáértőbbektől olvastam hogy arra kell több helyet adni amerre az állat néz. A te másik vágásod is sokkal jobb, mint az eredeti, de sztem jjeah vágás jobban kiegyensúlyozott
És igen, nekem ez tetszik a legjobban az eddigi képeid közül
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Ed Parker
nagyúr
válasz psycroptic #46904 üzenetére
Jesss
-
jjeahh
nagyúr
válasz Ed Parker #46900 üzenetére
+1 psycroptic kollégának, max én a madárkán világosítanék. Amúgy szerintem nem muszáj ennyire feltolnod az iso-t, ha jól látom mindkét képnél 1/1600-as záridőd volt, én megpróbálnék valamivel hosszabb záridő+alacsonyabb iso kombóval sorozatokat lőni... amúgy szvsz nagyon állat géped van, irigyellek érte, ennél sokkal gyengébb vasakkal is lőttek már kismillió zajmentes állat-madárfotót. Ha nagyon mozog a téma akkor persze muszáj felhúzni az iso-t, ilyenkor már csak alapos pepecselős szelektív zajszűréssel mentheted meg a képet.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ed Parker
nagyúr
válasz jjeahh #46906 üzenetére
Ezt eddig úgy használtam hogy auto ISO 8000 max, ezen a vázon ISO 4000 max amire van állítva.
A nyitó rekesz 5.6, a többit az automatika állítja sztem eléggé logikátlan módon, abszolút nem értem az algoritmust.
Amikor kevesebb a fény, a záridőt növeli, és az ISO meg alacsony
Amikor meg több illetve elég, akkor meg felnyomja az ISO-t és még nagyobb záridőt rak.
Fura.
Ezeket mind erdőben lövöm, nem nyílt terepen, ugyan beszűrődik a napfény, de sok az árnyék a levelek miatt.Ennyire mélyen nem vágom ezt az utómunkát, biztos hogy sokkal többet ki lehetne hozni ezekből, csak érteni kellene hozzá
Vond:azt azért hagytam picit bővebbre, mert arra kiált a madár, hogy legyen tere
Igekeztem nagyon haloványra és szimplára csinálni a víz jelet még évekkel ezelőtt.
Lehet hogy ráférne pici megújulás, de ilyen xy photography-t nem akarok.
De köszönöm az észrevételt, átgondolom.[ Szerkesztve ]
-
grigo
őstag
Dobok én is egy vasárnapi giccset. Már bánom, hogy nem vettem vissza a színekből, de még egyszer neki nem ülök az biztos Mielőtt meggyanúsítotok egy műéggel, jelezném, hogy az égboltból levettem -30 szaturációt, mondván úgyse hiszik el majd hogy ilyen volt.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Muerte68
addikt
nem sok a szín szerintem-jó kis kép
topikk-egy pár volt közülük régebben is nem rosszak
marcitp-jók ezek a minimál makrók jó ötlet kis gyakorlás és tutik lesznek A hangulata most is jó a képnek kis hibákkal de ahogy ismerlek hamar tökéletesre csiszolod[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
marcitp
őstag
válasz Muerte68 #46912 üzenetére
Köszönöm!
Igazából nem is makró ez, azt inkább olyan 1:1 leképezéstől felfelé szoktam, inkább csak közelkép, vagy mi. Ennek a portrézoomnak 1m a legkisebb fókusztávolsága, na az meg nem sok , illetve sok.
Gyűrűt neki - egy picit legalább, csak még nem rendeltem meg, lehagyták róla a rekeszgyűrűt, azt meg azért nem ártana vezérelni valahogy. A mostani sorom ehhez nem jó. Úgyhogy most kicsi rekeszelés, meg crop, és ami marad. Az 55mm-es makróobi után felüdülés, hogy van bokeh.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
Csari93
aktív tag
Van egy szép bokor teli nagy virágokkal a kertben, már tavaly le akartam fényképezni a kutyát előtte, de elvirágzott. Idén megcsináltuk hárman, én, egy akire figyelt meg egy aki derített. Nem lett olyan mint amit elképzeltem, ilyen kis látószögön elég hézagosak a virágok, a segítők türelmetlenek, stb, nem akarom túlmagyarázni, fel kellett már valamit töltsek.
[ Szerkesztve ]
www.flickr.com/csari
-
jjeahh
nagyúr
válasz topikk #46910 üzenetére
A linkeltekben pont nem látok semmi extrát, de vannak nagyon jó képeid szerintem, csak szinte mindegyiken vágni kéne így vagy úgy.
grigo: Nekem tetszik, valszeg ha színesebb lenne az égbolt sem zavarna, pedig a túlhúzott képeket nem szeressem.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
g.killer
aktív tag
válasz Csari93 #46914 üzenetére
Csak telefonról! - Ez a kép nagyon nem. a fókusz elcsúszva, a kutya kiszorúlt a kép aljára a kép felső egyharmada felesleges. Esetlen a vágás is mert már bele vágtál a lábába. Ha nem lenne frontos a fókuszos akkor szűkebben vágva jó lenne, de így nem..
[ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
marcitp
őstag
-
randras_83
addikt
Bassusz annyi madár fotó van hogy lassan kell vennem egy hosszabb telét és nekiállok én is
https://www.flickr.com/randras83/
-
Ed Parker
nagyúr
válasz randras_83 #46923 üzenetére
Jó móka, az épület nem száll el, a madár viszont elég hamar
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz randras_83 #46923 üzenetére
Valaki posztolhatna már végre normális madarat is. Mondjuk sült pulykát, grillcsirkét stb...
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Fotonhámozó #46925 üzenetére
Először kapják le élve, majd megfogják, megsütik és kaja formájában is?
A mókusokra amúgy én is rá akarok mozdulni, nemrég itt valaki több mókusos képet is linkelt és meginspirált.[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz jjeahh #46926 üzenetére
Abból én raktam fel pár próbálkozást
Egy olyan igazán közelít akarok, vagy akció közben amikor a madarak ütik vágják, mikor megy tojásokat rabolni, aminek már sokszor szemtanúja voltam, de elkapni a lombok miatt nem lehetett.
Egy ilyet viszont sikerült elkapni, kormos légykapó vs fakopáncs
Sajnos ez sem lett tiszta, de a jelenet látszik azért.[ Szerkesztve ]
-
Csari93
aktív tag
válasz marcitp #46920 üzenetére
Köszi a véleményt srácok! Mindennel egyetértek, én is máshogyan képzeltem alapvetően, ahogy írtam is, így adta ki, persze ettől még ami rossz az rossz.
Van szűkre vágott példány is, persze, de mivel itt nem ez volt a koncepció, nem azt publikáltam, olyan már van. Fekvő nem adta ki sajna, én is próbáltam.@topikk: Köszi, de kutyás tapétám sajnos nincsen a kertben, sem boxer típusú virágom, úgyhogy nem tudtam önmagával homogén hátteret produkálni. Kutyát akartam bokor háttérrel, nem gondoltam hogy ez sátántól való. A fejen virágot aláírom persze.
Örülök, hogy meg lett köpve valami képem végre, jobb mint a semmi.
[ Szerkesztve ]
www.flickr.com/csari
-
Ed Parker
nagyúr
válasz topikk #46931 üzenetére
Mert valami zöld basz volt a tárgy és az obi között, ami adott egy ilyen homogén zöld hátteret, amivel nem tetszett, plusz mivel ez egy támadás, próbáltam picit a hatást növelni a FF szín világgal.
Majd ha sikerül rakok jobbat, ezek mindennapos küzdelmek, a fakopancsnak fiókái vannak így nonstop hordja neki a kaját a hím és a tojó és van hogy a kormi fájára száll eleségért, amit azonnal meg is torolnak -
Ed Parker
nagyúr
válasz randras_83 #46940 üzenetére
Ön nyert
-
grigo
őstag
válasz randras_83 #46940 üzenetére
Jól teszed. Csak aztán lássunk belőlük mi is
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
marcitp
őstag
válasz randras_83 #46944 üzenetére
Ez a bőrszín - mintha nèhol ki is égett volna - nem igazán tetszik.
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest