Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nintendo Switch
- EA Sports WRC '23
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
-
GAMEPOD.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
válasz szecsgeri #45950 üzenetére
ja. focus stacking nehéz üzem. nekem egy értékelhető eredményem lett eme technikával.
ez a kép így kuka. értékesebb lenne kiválasztani ama egyet ami a szemén éles.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
marcitp
őstag
válasz szecsgeri #45950 üzenetére
Gratula!!!
A fények sztem egész jòk!
Telòn látom sajnos csak, de jò lett, a nyakfòkuszt, meg a setup-ot nagyon is àtérzem, stack-et is, tudom, mennyi a dof; technikailag is nagy bravúr!!
Innen már csak türelem (háttér stb) és tuti meglesz az űber ugròmakrò! Le a kalappal!https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
Nameste
tag
válasz Fotonhámozó #45917 üzenetére
Bírom az ilyen képeket. Tetszik a sok "negative space".
-
m3ss
veterán
válasz szecsgeri #45946 üzenetére
jo ez nem rossz ez a feny, foleg a munkatavot figyelembe veve mennyi lehetett?
van egy program, ha jol emlekszem zerene stacker, amiben konnyen tudsz olyat csinalni,hogy kimaszkolod a temat, es mondjuk kivalasztasz 1 forraskepet, amirol tulajdonkeppen az eloteret meg hatteret megtartod..sot akar a labakat is. a szemeket meg osszerakod abbol a par kepbol ami epp osszejott.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
szecsgeri
tag
válasz fattyu #45953 üzenetére
Sajnos ahol csak a szemén van a fókusz, az értékelhetetlenül kevés. Addig csinálom ezeket, amíg azt nem mondod az egyikre, hogy "ez igen öcsém, ez má' valami"
@marcitp: Köszönöm!!! Igyekszem vadászni a jó hátteret hozzájuk, de nagyon félénkek, meg ritkán is találkozok velük. Egyébként igen, ismerem Thomas Shannan képeit, oda vagyok értünk, kellő inspiráció is származik tőle, illetve Csíkos István képei (aki szintén Thomas nyomdokaiban jár) is lenyűgöznek. Mostmár a vasárnapjaim nagy részét ugrók keresésével töltöm, lenyűgöznek ezek a kis teremtmények
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
szecsgeri
tag
Óriási köszönet! A munkatáv kb. 30 cm körül lehetett, úgy hogy egyenlőre még csak a gépen volt a vaku, mert még nincs meg a vakutartóm+TTL kábelem. Ezt a programot megtekintem, nagyon jól hangzik, köszönöm!
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz marcitp #45922 üzenetére
Köszi! Igazából egy korábbi FF változatnak a színes verziója ez. Van egy másféle kompozícióval készült fotó is erről a fáról, ez szintén egy korábbi kép üdezöld változata.
(#45921) vihartigris: köszi, bár nem érzem így, nem lehetne a jobb alsó sarokban pont sarkon kifuttatni a képet.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
g.killer
aktív tag
Jaj de jó! Szeretem ha van itt élet!
Háát én mindjárt falra mászok! Németország közepében (Fulda) töltöm a hetet, de a vendéglátóim nem annyira értékelik a fotózást és állandóan sürgetnek én meg nem győzöm kapkodni a fejem annyi a téma.
Egyet kidolgoztam laptopon, hogy legyen mit mutogatni a megenyhült fattyunak!
(laptopos szerkesztés szóval nem biztos, hogy ott vannak a színek...)
[ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
szecsgeri
tag
Lehet kevesebb akkor, mert a téma vadászásakor a gépbe néztem, akkor lehet inkább keresésnél volt 30cm, fótózáskor meg jócskán kevesebb. Igazából nem ezt figyeltem... De ha ez segít az obi 30-40mm köré volt tekerve, ha jól tudom a fókusz meg az obi közelpontja fele volt hagyva. Holnap lemérhetem, hogy itt körül mennyi a munkatáv.
szerk.: volt közgyűrű is, most jut eszembe.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz szecsgeri #45965 üzenetére
merd mar le majd, kivancsi vagyok. egy vonalzot is lefotozhatnal vele, erdekelne mekkora a nagyitas. megjott a kedvem a makrozashoz par cm-re tippeltem volna, de ha a vakud vazrol hasznalhato vele...erdekes. 105 makro+raynox 250 komboval, ami talan 2:1 sem volt mar ki kellett tenni sinre a vakut, annyira kicsi volt a munkatav, par cm.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
szecsgeri
tag
válasz marcitp #45968 üzenetére
Már lemértem, m3ss-nek már privátban el is ment, de egyébként gyutávtól és közgyűrűtől függően 3-8cm. Elnézést a ''félre tájékoztatásért''
[ Szerkesztve ]
-
-
szecsgeri
tag
válasz marcitp #45971 üzenetére
Simán 30-nak mondom nekik is a 3-at
Amúgy van amikor ujjal tartom, de van egy kis papír darabom úgy hajtva, hogy full tág rekeszen tartsa, vagy egy kicsit szűkebbre is tudom vele állítani, ha a rekeszvezérlő pöcök és a bajonett közé szorítom. Gondolkoztam már én is valami mehanichán, de ennél tovább még nem jutottam.
szerk.: az ugró egyébként full tág rekeszen készült, mert már késő délután volt, és már árnyékban voltam.
[ Szerkesztve ]
-
belovary
senior tag
Elképesztő, hogy mit tudtok szarozni ilyen pókos képekkel... Ilyen olyan technika, fordított obi, stb....
Eleve ha nagy nehezen találok ilyen pókot, kb annyi ideig van mozdulatlanul, amíg pislantok egyet.
A pislogásra már elkezd brékelni valamerre, nemhogy helyezkedjek, meg gépet elővegyek, stb...
Az tuti úgy felbosszantana 1 perc alatt, hogy agyoncsapnám...
Szóval lehet hogy maszatos, meg nem tökéletes a kép, de én értékelem a munkát ami mögötte van!
Ez rohadtul nem egyszerű téma, és ezért én meg sem próbáltam soha. De lehet nem is fogom. -
fattyu
veterán
válasz Tomdriver #45975 üzenetére
Ugrók mocorgósak valóban de azért nem ennyire nehéz ahogy a kolléga hiszi. kell hozzá türelem a részedről és gyors magabiztos kezelése a gépnek rekeszelésnek nyakból fókuszálásnak.
cserébe nagyon szép színpompás cuki állatok, akik amugy nagyon figyelnek és érdeklődőek. Nem egy nem kettő nem elmenekül hanem ráugrik az obira hogy mi a fene ez amit beletolsz az arcába.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
szecsgeri
tag
válasz fattyu #45976 üzenetére
+1
Most szereztem egy 35mm-es Revuneon obit, amit ugyan így ahogy mondod, be lehet ugrasztani a kellő rekeszre, csak még nem volt alkalmam kipróbálni.
@belovary: Ha agyoncsapnád, akkor inkább tényleg hagyd ezt a fajta makrózást. De köszönöm, hogy értékeled a mögötte lévő munkát!
[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz marcitp #45978 üzenetére
Végül is igazatok vam: ha létezik madárles, lehet hangya vagy légy lest is csinálni: ki kell választani egy szép és ingermentes környezetet ahol megfordulnak, pár csepp cukros víz vagy méz a levélre csepegtetve (hangyák vonulási útjába esően tuti siker), váz és obi előtte állványon, fókusz az etetőhelyre irányítva aztán ha ott a téma távkioldóval meglövés.
-
g.killer
aktív tag
válasz g.killer #45964 üzenetére
Elhiszem hogy kell a szűk rekesz a makróhoz, de csúnyán beszűkült a látómezőtök...
Mondjon már erről is valaki valamit!"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
torzo
őstag
válasz vihartigris #45982 üzenetére
+1+1+1+1+1
-
g.killer
aktív tag
válasz vihartigris #45982 üzenetére
A szűk dof itt két dolog miatt volt,a kevés fény, és azért mert így akartam. Lehet, hogy online nem jon át de a lány tökéletesen éles nem nevezném életlennek, úgy komponáltam, hogy ne vigye el a tekintetet a kapu élessége. Az ég meg színtelen mert a földön lévő lágy szórt fényt akartam kiemelni! Ezt a képemet nem nevezném semmit mondónak.
Köszönöm a véleményt.[ Szerkesztve ]
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
Balinov
titán
válasz g.killer #45984 üzenetére
g.killer. osztom a tobbiek velemenyet abban, hogy lattunk toled ettol sokkal, de sokkal jobb kepet is, nemegyszer. Ennek ellenere az alap elkepzeles tetszik.
Ami nem, az hogy a kapu es az eloter nem eles. Tovabba, hogy a kapuhoz vezeto ut szerintem nem ad hozza a kompoziciohoz, sot. A kertites meg, bar ketsegkivul impozans engem zavar, allandoan pingpongozik a szemem a kerites aljarol oda-visza jobbra-balra, szerintem az elviszi a hangsulyt a fo temarol, a biciglizo lanyrol.
Szivesen megneznem ugy, hogy a kapu szarnyaig mindket oldalrol megvagod, vagy a kaput es keritest teljesen kivagod (alloban)
udv
BUI: Kivancsian varom a tobbi kepet
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz Fotonhámozó #45987 üzenetére
pff ekkora magaslabdat nem en csaptam le
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
g.killer
aktív tag
válasz topikk #45986 üzenetére
Lehet, hogy nagyon fáradt vagyok de ezt most nem értem.
Bali: Köszönöm! Valójában a keritést le se xartam.. arra figyeltem, hogy a fényeket megfogjam és, hogy az ötvenessel benne legyen a kapu teteje is..
Fotonhámozó:
Fiúk, (?lányok) értem ezt a láttunk már jobbat is dolgot de ne felejtsétek, hogy most eléggé beszűkült a nézőpontja a képeimnek az obi parkom bősége végett.. Nem mindig sikerül újat mutatnom, mást vagy jobbat mint eddig...
-
marcitp
őstag
válasz g.killer #45984 üzenetére
Na ez a baj, hogy "a lány..."
na ez nem jön le. Jó kép, de igazából semmi extra. Utómuka jó, látvány jó, lehet, pont a "lány" töltené meg... na de hol a lány? ja, belenagyítok, látom, bicajos vki. Nem áll össze egésszé....off: ééés: mindeközben ey csomó rovarmakrót kihagytál, egycsomó lehetett a képen!
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
g.killer
aktív tag
válasz marcitp #45991 üzenetére
Köszönöm!
Ismerősökkel voltam, megkértem, hogy guruljon végig az úton.. erre valamelyik roh@dék nem direkt belemászik? : Nem akartam még egyszer a "gyerevisszanemjo kozeprealjalbejomehetszahjonegyautogyerevissza"-ba belekezdeni.Torzo: Tudom én de, ameddig nem érek haza csak ezt tudom mutogatni, beszélgetni.. lehet utána is. Azt képzeld el amikor ráülsz egy biciklire tekersz húsz percet a naplementében és egyszerre eléd tárul a vidék, kastélyostúl, pitypangostúl, város, viadukt, Autobahn, gyönyörű erdő, iszonyatos árnyalatok... már állítod az állványt töröd a felyed, hogy lesz ez jó, panoráma vagy sem.. erre megszólalnak mögötted hogy mikor mehetünk már.. és te szíved szerínt azt mondanád menjetek én holnap is itt leszek mert meg kell lőjem a viaduktot éjszaka csillagokkal.. de nem teheted.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
Hogy ON is legyek.
Nemtulfrisskep tavaly oszrol..
Gyonyoru volt az eg, koraoszi fenyek, meg valamiert az az alabecsult, de fasza kis O12-50 olyan kellemes kis halszemes hatast dobott.B+, most esett le, ez tobb allokepbol pano..akkor ez a PS pano ficsore, nem is az obie..mind1,tetszik)
SZerintetek?
B
-
marcitp
őstag
Nagy +1!
De ha látszik is rendesen, hogy ott bicajozik, komolyan belegondolva... mit ad hozzá a képhez? Tegyük félre a szűk obiparkot. Ez akkor sem "az" a kép. Így meg pláne nincs töltet szerintem. El kell engedni, egynek jò, de nem igazán sikerült, bármennyire szeretem is gkiller képeit. Az 50 fixben meg van tartalék, csak nem pont erre a fotòra. Szerintem.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
g.killer
aktív tag
válasz Balinov #45994 üzenetére
Nem rossz de nekem sok a zöld..
marctip: elengedtem! Persze én egy szép formás mercit képzeltem oda, de mivel az nem volt kéznél ez maradt.. magában nagy dofal sem mutatna jobban..
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest