Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Proci85
senior tag
Érdeklődnék, hogy innen indult valaki a HAC-on?
-
Proci85
senior tag
Áh, vagy úgy. Elnézést, akkor este lehetett már nekem
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
Proci85
senior tag
Uszó májmoha
Lebeghet a viz tetején ahol aztán szépen "úszó szigetté" nőhet. Vagy hálóval leköthető, amit ha átnő, dekorativ borítást ad egy kőnek.[ Szerkesztve ]
-
Proci85
senior tag
válasz phanzetomox #3547 üzenetére
resun ac-500 van nekem.
[link]
úgy látom itt fillérekért kapsz resun pumpákat. -
Proci85
senior tag
válasz phanzetomox #3545 üzenetére
Resun elég halk (ha nem rezget be semmit). Használtan vettem egyet 1k-ért az akvarista.hu-n. Boltban sem sokkal több.
-
Proci85
senior tag
Milyen halakat fogsz benne tartani? Sajnos az eheim nagyon elszámolja az akvárium méreteket ill. egyesek szerint úgy lakulál, hogy mellette egy belső is menni fog.
125 literesbe nagyon kevés a 2211. Én a 80literesemben 2213-at használtam és az sem mondható nagynak oda.ajánlott akváriumméret: 150 l-ig
teljesítmény: 300 l/h300lph-ból kb 150-200lph-t kapsz, ha megtömöd anyaggal, az pedig 2x _sem_forgatja meg a vizet óránként.
Legalább 6-700lph-s szűrő dukálna egy akkor aksiba, ha nem tartasz nagyon szemető halakat. Azzal a tényleges kb 350-400lph lenne, ami 3X átforgatja a vized óránként.[ Szerkesztve ]
-
Proci85
senior tag
válasz Motion_Blur #3475 üzenetére
Igen, mert a co2 biztosításával megnövekedtek a növények tápanyagigényei is.
A sera elég gázos tápot árul, ráadásul ha jól olvastam, csak az egyiket használtad. 2-3 féle tápja van és azok együtt hatnak.
Javaslom ezeket a tápokat:
macro
macro nagyobb kiszerelésben
microA növényeknek macro+micro tápanyag is kell a CO2 ÉS fény mellé.
A növények által felvehető táp mennyiségét a vízben legkevésbé jelenlévő komponens határozza meg (szab gátat). Így fontos, hogy minden egyensúlyban legyen, különben hiánytünetek lépnek fel. Továbbá a CO2 ingadozást nehezen tolerálják. Tehát, ha belekezdeszt a co2-zésbe, érdemes stabilan tartani, mert az algák lecsapnak rá(d ) -
Proci85
senior tag
válasz Atomgeszi #2901 üzenetére
"Én aktívszénnel szűröm a vízem, így nagyon szép tiszta."
Halkan jegyzem meg, hogy az aktiv szenes szűrés 1 max 2 hétig ajánlott a nagykönyv szerint, mert megköti a vízben lévő hasznos sókat, nyomelemeket. Így pl. ha trágyázod a növényeidet, azt szinte 1:1-ben megköti. Az aktiv szén felülete porózus, így egy idő után telidődik, haszntalanná válik. Regenerálni kell. Általában gyógyszeres kezelés után szokták alkalmazni, hogy a részleges vízcsere után még benne maradt gyógyszert is megkösse.
-
Proci85
senior tag
"Ha izgaga modon *sundorog* egy hal /csiszalja a testet a kovekhez/...W.C.! Mert eloskodos!/fertozott/"
Darakor a neve, megfelelő szerekekkel kezelhető. Mivel én sem vagyok a szerek híve, ha éppen beüt a dolog, néhány vízcsere után eltünik.
Elevenszülőknél anno gyakrabban, neonhalaknál most _nagyon_ritkán fordul elő. Egyáltalán nem kell lemondani a halról. Azt hiszem az egyik leggyakoribb betegség és könnyen orvosolható.beluk:
Használtok szűrőt? Egy ekkora víztömegnek nem lenne szabad így megborulnia[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest