Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 2042
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- GTA V
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chrys_
addikt
Aquasuite-kérdés:
Van két hőmérő a Mo-Ra csatlakozásainál. Láttam valami power measurement dolgot a beállításoknál. Ezt hogyan lehet beállítani, és mit ad meg a Watt-érték?[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz hszilard666 #34647 üzenetére
Hogy Oncsik "Mocsok" Zoli bácsit idézzem: "Az élet csupa cukor,csak meg kell tanulni sz@pni!"
Részvétem!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Apollo_21
addikt
Modmytoys csatlakozót vki 16/10mm méretben használ itt a topic lakói közül?
Ha igen mik a meglátásai a termékkel kapcsolatban?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
seniman
veterán
válasz hszilard666 #34634 üzenetére
Láttam 540-ben már EVGA SR-X-et is Faltól falig
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
-
hszilard666
veterán
Rohadt jó ez a phobya 1080, 19 fokos a videókártya alapon De szedem szét lassan, várja majd a gép az air 540 es házat
Ha esetleg lenne valakinek fölös írjon püben!
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
HollyBoni
veterán
válasz hszilard666 #34662 üzenetére
Hány fok van a szobában? 5?
-
Drizzt01
őstag
válasz hszilard666 #34664 üzenetére
Elment a gáz ára az alkatrészekre.
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
DigitXT
nagyúr
válasz hszilard666 #34669 üzenetére
Nekem a 780Ti önmagában elpukkantotta (szó szerint) a tápomat tegnap éjjel...
Na jó, ez azért túlzás, mert 1250W-os tápot nem terhelhet túl, de mégis meghótt. -
DigitXT
nagyúr
válasz DigitXT #34670 üzenetére
Viszont vettem helyette gyorsan egy Corsair RM750i-t, ami tök jó kis táp.
Passzív egy csomó ideig (kisebb terhelésen). Szerintem az Enermaxnak
az tett be, hogy zavart a Noctua venti hangja is, és még lejjebb tekertem:
elég forró volt, amikor kiszereltem, hogy WTF van? Mindenesetre a 780Ti
jóval kevesebbet fűt a vízen, mint az 580SLI tette: kb. 160W előnye van...
Minek következtében a MO-RA3-on lustán forgó FM181-ek alig-alig kellett
gyorsuljanak a játék során. Végig 450 rpm alatt maradtak, miközben a víz
nem melegedett 38 fok fölé. Ugyanehhez, az SLI mellett 700 rpm is elkelt,
de ami sokkal érdekesebb, hogy olyankor 450 alá nem tudott menni soha.
Tehát átlagban csendesebben üzemeltethető a kisebb fogyasztású gép.Captain Obvious for the rescue!
Azt is jó látni, hogy egyáltalán nem teljesít rosszul az Enzotech blokk!
Szándékosan tekertem le a szivattyúteljesítményt, az összehasonlításhoz.Mellesleg, így felszabadult egy ventiportom is az Aquaero-n, arra mehet a
PWM-es DDC, ha lesz valaha valami ebből a nyüves Aquaductból végre...Megjegyzés... mivel a "meleg" víz hőmérsékletére van belőve a szabályzó,
ezért a kisebb fűtőteljesítmény hatására a "hideg" víz 2 fokkal melegebb...
Ezt persze a HDD-k rögtön érzik, ők kapják a hideg vizet: na nekik készül
az Aquaduct, hogy CPU/VGA terheléstől függetlenül szobahőmérsékleten
üzemelhessenek (úgy nagyjából). Direkt felfűteni nem akarom őket...HollyBoni: sok adat, ja, csak kár, hogy a Corsair monitorozó cuccát, nem
tudom az Aquasuite-ba becsatornázni (akkor ott lenne a valós fogyasztás).[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #90933760 #34672 üzenetére
165, de az a ref.
970 ref is papiron 145W, ehhez kepest a 970 G1 nalam siman behuzott 200Wot. mas kerdes, hogy kb 20%al ment az alaporajel felett, 1400 korul, alapbeallitasokkal.
ha a fogyasztas szabalzoyas nem fogja meg, akkor vizen egy Maxwell kb addig fogja magat clockolni, amig a fogyasztas hagyja (70 fok miatt nem fog visszavenni), az meg ugy eleg messze lesz a TDP szerinti eredmenytol.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
törölt tag
válasz proci985 #34673 üzenetére
Tudom, hogy turpisságok vannak benne, de ha lekorlátozza akkor elvan 160W-tal és úgy még mindig megvan a 780Ti szint. Tuning az már más. Meg ki lenne az aki lekorlátozza.
Az viszont jó, hogy az őskövület 580 párost kicserélte, meg egyúttal az esetleges Sli gondokat is. Én azt a Nehalem i7-et is dobbantanám egy Ivy platformra, odáig még azért volt gyorsulás, csak felette állt be. Sőt, eleve órajelben is van egy ugrás. -
mindig.ujreg
csendes tag
Sziasztok vízhűtés guruk!
A segítségeteket, véleményetek szeretném kérni a következőben!
Van már idestova a gépembe, egy thermaltake bigwater 780, ő az bigwater
ami az i7 3770-emet szépen hűti kb 40 fok körül.Nem mai darab, és a gyártó szerint 80 Ezer óra, tehát olyan 9 év a pumpa élet tartalma.
A következőt szeretném tenni.
A gépben van egy r9-290 Amd kártya, referencia modell, és finoman szólva, k. hangos!Vennék rá egy blokkot, és rákötném a vga-t is, de mivel a szivattyú, nem mai, és lassan az élet tartalma is lejár, bekötnék egy másik pumpát.
Ha a csőre közvetlen rákötöm in-out a vízpumpát, akkor mehet a kettő egyszerre? Igen csak meggyorsítaná az áramlást, plusz ha behal a régi szivattyú, akkor az új viszi tovább.
Előre is köszi a választ!
-
senior tag
válasz mindig.ujreg #34676 üzenetére
Szerintem a hőleadó felület nagyon kicsi ahhoz...
Meg akkor már egy D5 pumpát tennék bele, az eredetit meg kivenném! Nem kínlódnék 2 szivattyúval. -
ViZion
félisten
válasz mindig.ujreg #34678 üzenetére
He? 4 radit szeretnél?
Hát akkor készülj fel, mert mire légteleníted...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
DigitXT
nagyúr
válasz HollyBoni #34674 üzenetére
Annyi, de ez FC4, nem IBT, vagy LinX. Utóbbit linkeltem korábban,
hogy akkor 70 fokba is benéz... Számít természetesen a CPU blokk,
de ha nem ősrégi lenne, hanem egy modern, akkor sokat nem. Vagy
megfordítva: ha egy 5 éves blokkot cserélsz egy másik 5 évesre mint
én, akkor sem biztos, hogy sokat... legalább nem lett rosszabb. Sőt!Nem tudom persze, milyen az az Alphacool. Lehet, hogy egy jobb
blokk simán 5-6 fokot hozna rajta. De csodára sem kell számítani.
Vízhőmérsékletet viszont én mindenképp mérnék a helyedben, pláne
hogy passzív radikat használsz! Lehet, hogy lenne meglepetés.
Értsd nem biztos, hogy a blokkod a vacak, csak mondjuk nem 35-38
fokos vízzel hűtesz, hanem 48-50 fokossal, ami ugye nem mindegy...Ui@farkas: az az őskövület a mai napig brutálisan teljesít. Minimális
előnye van a 780Ti-nek, pedig 2,5 generáció van köztük. Ha jól megy
az SLI, akkor jól megy: nincs vele baj. (Captain Obvious rides again.)
970-et nézegettem tavaly, de cicergős nem kell, a 980Ti meg 200K+.Szoktam viccelődni, hogy retró a gépem! Mivel tényleg 5 éves benne
sok minden... sőt, lassan lesz az 6 is. Ennek ellenére, amire nekem
kell, arra tökéletes. Volt ám ebben 990X is, videokódolásban hasított:
persze, egy 5960X lenne az ideális! Ha adsz fél misit, holnap veszek.
(Az Enermax táp anno 75K-ba fájt: megmakkant, vennem kellett újat.
Ivy procit viszont nem kell vennem, amíg a lap + a proci "bírja".)
Játékban meg amíg simán tolja a fix 60 fps-t, addig hova jobb proci?!
Órajelugrás? Mekkora? 4200-at megy ez az őskövület: ugorgyunk![ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
válasz DigitXT #34680 üzenetére
Ilyen kevés volt a gari arra a drága tápra?
BTW tápot egy évvel gari lejárta előtt cserélni kell, for safety reasons.(Hibás persze az új is lehet, illetve a Corsair RM széria, az én véleményem szerint, nem ajánlott, bár más Corsair-t se vennék már...elég rosszak a tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Modst3R
senior tag
-
hszilard666
veterán
válasz #Morcosmedve #34681 üzenetére
majdnem 6 éves 1K wattos CM tápom 2x elfüstölt máe, azzal hajtom a gépet Szeretek veszélyesen élni
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
senior tag
válasz mindig.ujreg #34678 üzenetére
Én biztos, hogy nem kínlódnék vele!
Az én véleményem a következő:
Na igen, de pont ez az a ház ami egy szép nagy házikó, de még se elég nagy...
Sajnos az első helyre a VGA hossza miatt nem tudsz berakni egy valamire való 360 radit.
Amit lehetne, ha lehetne 2db 240 vastag radi a hátsó felső részbe.
Semmi esetre sem tennék sok kicsi 120-t, mert mint a kolléga is említi a légtelenítés macerás.
Bár én a "gyári" dolgok híve vagyok, ennek a háznak lehet neki esnék és kicsit szét szabnám és csinálnék bele egy tuti vízhűtést! A mostanival csak kínlódni fogsz és a vége úgy is egy D5-360-240-tartály-cpu.blokk-vga.blokk verzió lesz!
(amennyiben halk gépet akarsz) -
HollyBoni
veterán
válasz DigitXT #34680 üzenetére
Nekem is i7 920 van, és ugye 2db mo-ra passzívan. Alapon idle 35 fok körüli maghő, AIDA64-el terhelve 55 fok, 3,8-ra húzva 60 fok.
Ami még érdekes, fél óra stress test után mikor már langyos a radi meg a víz is rátettem mindkét radira egy 22cm-es ventit, a víz és a radiátor érezhetően sokkal hidegebb lesz egy pár perc után de a CPU hőmérséklet szinte semmit nem megy le.
Mindenképp veszek valami hőmérséklet szenzort a jövőben.[ Szerkesztve ]
-
Weareus
addikt
Sziasztok! Olajjal próbálkozott már valaki hűtőközegként? Nyilván vannak előnyei és hátrányai a vízzel szemben, ami érdekelne, hogy egy megépített vízről mekkora mókolást igényelne átállni (szivattyúcsere kell e, stb) mondjuk paraffinolajra.
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Modst3R
senior tag
New takony
️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)
-
ViZion
félisten
válasz Weareus #34687 üzenetére
Röviden: marhaság, nem érdemes.
Bővebben: ahol olaj hűtés van, ott többnyire a szigetelés miatt (pl. trafók), ha belegondolsz autókban is megfelelő a víz, pedig magasabb hőmérséklettel kell megküzdeni. Tehát a rendszerekben nem a víz a gyenge láncszem. Intelnél a kupak alatti paszta, de a kis hőleadó felület, vagy a rossz elhelyezés (pl. megreked a meleg a radi körül) sokkal többet jelent, mint a víz vs. olaj. Tehát az olaj és az erősebb szivattyú árából veszel egy szép nagy radit (extrém esetben chillert) és sokkal beljebb vagy.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Weareus
addikt
Köszi a válaszokat. Igazából személyes tapasztalat érdekelt volna, mert amiket leírtatok, azzal kb tisztában vagyok. Persze azért köszi a fáradozást, de ha mégis van itt olyan kolléga, aki elég elvetemült volt ahhoz, hogy megépítsen egy ilyen olajos hűtést, megkérem, ne habozzon megosztani tapasztalatait, hátha okulunk belőle. (Ugye első hallásra a vizes táp is meredeken hangzik, meg az éterhűtés, mégis voltak bátor pionírok, akik bevállalták). Több-kevesebb sikerrel...
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
ViZion
félisten
válasz Weareus #34693 üzenetére
OK, személyes tapasztalatom nincs, de amikor leírják külföldi fórumokon akik csinálták, h mivel jár, az nekem elég. A vizes tápban sok meredekség nincsen, ott az alu hűtő kap egy vizesblokkot. Éterhűtésre voltak próbálkozások (logouton is van), de nem nagyon használjuk... vajon miért? Drága és veszélyes. Na ugye. Ott vagyunk megint, hogy aki extrém hűtést akar és nem elég az épített víz, az vesz egy chillert. Biztonságos, a többihez képest olcsó és hatékony. Kísérletezni ettől lehet, Baltoafarkas is szerintem eszkimópisivel is próbálta kiváltani a vizet, de nem lesz jobb...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
DigitXT
nagyúr
válasz #Morcosmedve #34681 üzenetére
Miért lett volna rá kevés gari? És ha van rá gari, másnap adnak cserét?!
Vagy (szerinted) maradjak gép nélkül hetekig, amíg legarizzák? Amúgy
megnéztem, valóban kevés: 3 év gari volt rá. (Az új ára 100K fölött volt:
1 évesen aprón vettem. És betöltötte a 6. évét: amperszag, függöny.)Ui: pont Corsairt váltott, az az i7-es komfigommal ciceregni kezdett, de
előtte tökéletesen tette a dolgát, és az új tulajánál szintén. Azelőtt meg
FSP-m volt: mai napig megvan. Még korábban meg Enermax 465AXVE.
Van amin nem érdemes spórolni. Most, hogy kibeszéltük az off topikot,
ugorhatunk? Én vízhűtéses tapasztalatokat megosztani járok ide. És ti?
(Ez vonatkozik a pluszegyező kollégára is.) Az RM750i-ről meg pont itt
olvastam tesztet a napokban, és nem írták, hogy nem ajánlott. -
Weareus
addikt
válasz ViZion #34694 üzenetére
Értem. Akkor táp esetében szétszedem, megeresem az aluhűtőt, leszedem, gyártok egy rézbordát átfolyóval, csatikkal, bekötöm és hűtöm vízzel. Ez a tápnak elég lesz? Úgy értem nincsenek a tápban egyéb olyan melegedő alkatrészek, amik így kipurcanhatnak? Mert ugye a venti hűti az egészet (nyáklap, stb), de a borda csak azt a valamit fogja hűteni, amire rászerelem. Úgy meg nem akarom levizezni, hogy maradjon a venti, mert akkor nincs értelme (legalábbis nekem), mert én a vízhűtést a hangja miatt használom, pontosabban akkor éri meg hálásítani, egy-egy komponenst levizezni (nekem), ha azzal decibeleket nyerek.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- E-roller topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vezeték nélküli fülhallgatók