Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
Megmondom az őszintét..amikor én vettem először kompaktot..és ugye nem az a része van meg az embernek amikor nézelődik hogy "kompakt" hanem hogy VÍÍZHŰŰTTÉÉSS
Azonnal,csípőből betámadja a vízhűtés topicot Legalábbis ha magamból indulok ki[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
ViZion
félisten
válasz Apollo_21 #35201 üzenetére
Ehh, jogos, magam is ezt tettem, de akkor még nem volt kompakt, a levegőhöz volt csapva.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Apollo_21
addikt
válasz ViZion #35202 üzenetére
A másik betegség ezzel kapcsolatban...mármint a vízzel, 1x építettem csak meg magamnak egy kezdetleges rendszert, aztán a gépet is eladtam meg a full vizet is...és akkor megfogadtam h áhh..drága játék ez nekem, és sosem építek még1et.
Valszeg már akkor tudatalatt terveztem hogy milyen lesz a kövi, ugyanis a mostaninak a fele cucca már az asztalomon hever, és a befejezésre várAsus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Modst3R
senior tag
Na megint én vagyok!
Nekem bekapcsolásnál konstans zörög a dcp 2.2 de csak annyira h közelről (5-10 cm) hallani, aztán ha jár egy félórát abba hagyja!
Vki akinek van ilyen pumpa meg tudná mondani ez hiba v tulajdonság? Fontos lenne..ezért nem árulnám ki a gépet!
️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)
-
törölt tag
De van ám, és a múltkor beszéltem is róla a háttéremberkékkel hogy mit lehetne csinálni vele, de én nem támogatok semmiféle átnevezést, mert a Vízhűtés topik így ahogy van minimalista s egyben maximálisan fasza, mint cím. Pont.
Annyit tettem, hogy fent a kis fehér boxba is beírtam a kompakt vizek linkjét.Egyébként meg Jones akivel meg kell beszélni, én nem támogatom az átnevezést, de az ő munkássága és lelke van a topikon, ő dönti el.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
PWM szabályzásra ti milyen programot használtok? Nincs valami olyan ahol meg tudnám adni ha egy konkrét programot megnyitok akkor vigye fel a pumpa fordulatszámot arra amit beállítok?
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Nem túlzok, ha 1700-ról feljebb viszem 3000 körülre 4-5 fokot esik a proci hőmérséklet, meg a VGA is kicsit. Sokszor próbáltam, mindig reprodukálható. Mikor csak a CPU volt vizezve tök mindegy hol járattam mindig ugyanolyan hőmérsékleteket kaptam, most hogy VGA is bent van már van különbség.
1700-on kussol, de játék közben nem zavar a 3000, mivel a tápom úgyis elnyomja.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz HollyBoni #35214 üzenetére
Az a 4-5 C° gyanítom hogy csak a hirtelen áramlás növekedésének a következménye, monitorozd huzamosabb ideig de a ventifordulat változása ne szóljon bele.
Ja várjunk csak egy kicsit, ha jól emlékszem te MORA radikat használsz passzívan. Akkor ne is folytassuk tovább. A MORA-nak passzívan minden pozitív változás felüdülés.(#35215) Baltoafarkas szerintem ejtsük a témát, annyira nem fontos.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
NAh, nekem ugye korábban is 5 V-on volt a szivattyú, most meg kevés. Ki lett takarítva a rendszer, de ezek szerint valami maradt benne, ami kioldódott és a CPU blokkot leöli: egyszerűen 5 V-on játék közben túlmelegszik. Mondjuk asszony fázik, most itt is 27°C van a 23 helyett... da akkor is, nyáron ilyen nem volt.
Takarítás, ami többet árt, mint használ...
Sebaj, lötyi van, hétvégén szétkapom, kitakarítom. Ismét...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Modst3R
senior tag
️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)
-
jones965
Modder
Részemről mindkét fél álláspontját eltudom fogadni a topik átnevezése kapcsán, de nézzük meg az itteni fórumtagok szemszögéből. Igaz hogy alkalmanként idetéved egy kezdő user, aki felvilágosítást kér xy típusú kompakt ketyerével kapcsolatban, aztán tovább lép a megadott helyre. Viszont ha már idetévedt, és esetlegesen komolyan gondolja az épített víz kategóriáját, akkor szívesen veszi a tanácsokat, felvilágosítást, amit itt sokan adtok. És ez a fórumozás lényege.
Gondoljatok csak bele, hogy számotokra ismeretlen témában felkerestek egy másik topikot, ahol kioktatóan küldenének el benneteket másik helyre. Oda szívesen visszamennétek?Az meg hogy én itt lennék a főszóló, enyhén szólva is túlzás, függetlenül hogy kiterjesztett jogkörrel rendelkezem. Az tény, hogy a szemem folyamatosan itt van, és tudok minden hozzászólásról. Az is igaz, hogy építettem már jó pár vizet, mondhatni tesztelések alkalmával napi szinten szerelek vízhűtéses konfigokat, de aktívan nem veszek részt a fórum életében. Amit most leírtam is csak szemléltetésként tettem, próbálva felnyitni a nem rosszindulat miatt beszűkült szemeket.
Az álláspontom: én maradnék a meglévő név mellett.
-
HollyBoni
veterán
GTA5 alatt 61-63 fokon megy a CPU a lényeg hogy folyamatosan 60 felett. Ha felveszem a fordulatszámot lemegy 55-56-ra, és ott is marad 2 óra játék után is. Folyamatosan monitorozok minden hőmérsékletet, próbáltam már sokszor variálni a fordulatszámot és mindig van változás. Mielőtt nem volt vizezve a VGA is semmi változást nem hozott a fordulatszám változtatása. Most terhelés alatt ventik mennek rajta.
Lehet hihetetlennek tűnik de tényleg igaz.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz HollyBoni #35222 üzenetére
Milyen prociról van szó? A vga hogy áll?
(#35221) jones965 annyira nem hülyék ám az emberek. Aki kompaktot vesz az általában azért akar olyat, mert jól néz ki és megfizethető. Azt el tudom képzelni, hogy egy olyan fórumozót át tudunk csábítani az "építtett" vízhez, aki csalódott a kompaktban.
Azt viszont már nehéz megmagyarázni, hogy ehhez el kell válni és még az ingóságait is el kellene adnia. -
HollyBoni
veterán
i7 920 3.8ghz-re húzva. VGA ventikkel 40 fok alatt marad, a pumpa fordulatszám ezt annyira nem befolyásolja, 2-3 fok max.
DigitXT szerint 1700-as fordulatszám már nagyon gyengusz a pumpa, ezért van különbség. Ha pl 3000-ről felveszem 4500-ra (max) semmi hőmérséklet változás nincs.
Lehet ha már 2500-ra felvenném akkor is lenne változás, igazából eddig nem igen bencheltem meg tesztelgettem a dolgokat csak játszok és élvezem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem kell ejteni, a mi topikunk és most arról van szó mi legyen vele. Az átnevezés akkor megtárgyalva, hogy nem lesz, ez helyes döntés.
Akkor amit én tudok csinálni, hogy az összefoglalóban zárt állapotban egy sor látszódik, oda betettem az olvasd el szöveg helyett a kompaktok linkjét. Illetve oldalt a boxban is első helyre tettem a linkjét. Ennél jobban már nem tudom kiemelni rá a figyelmet, meg nem is kell. Aki így is idejön, annak leírjuk hozzászólásban, nincs azzal baj, kell egy kis barátságosság, úgy is sokszor nincs üzenet napokig.
-
-
Makesz79
tag
Hello
Egy kérdés a EK DCP 4.0 800L/h szivattyut lehet szerintetek Phobya TPC Fan and Pump Controllerel
szabályozni ???Alapbol nagyon hangos ???
" Rövid az élet, hosszú a sír, mindenki játszon, amennyit bír "
-
Apollo_21
addikt
-
Joshi
titán
válasz HollyBoni #35224 üzenetére
Szerintem 2000rpm körül tökéletes, nem kell azt babrálni mert tökmind1 hogy 55 vagy 60 C°-os a cpu. Egy 4.6GHz-en lévő delidelt 4790k-val szerintem lenne az 50 is, és akkor a teljesítmény többletet nem is mondtam.
(#35225) Baltoafarkas nem akartam megreformálni a fórumot, csak valahogy elkezdtünk beszélgetni a témáról. Szerintem ez így már okés lesz.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Felesleges nekem ultraerős i7, mikor így is mindenhol VGA limitbe ütközök. Tudom hogy őskori a gépem, ez van, egyelőre teljesen jól elvagyok vele. Ha suli mellett sikerül munkát találni lesz ez jobb is.
Szerettem volna egy oké videókártyát és összerakni igényesen a vízhűtést, nem slagcsatikkal mint mikor hozzám került. Mindkettő meg van, én ennek is nagyon örülök.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz HollyBoni #35232 üzenetére
Egyszerűen nem tudom összeegyeztetni a 2db MORA radit a konfigoddal. Most már emlékszem hogy most vettél egy használt gtx580-at, ahhoz elég a 920 is nem vitás.
Én elég gyakran szoktam negatív kritikát írni, de ott nálad valami nem jó. Két MORA radival jobb hőfokoknak kellene lennie. Milyen pasztát használsz? Milyen CPU blokkot? Bocs de egyszerűbb írni mint visszakeresni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Makesz79 #35231 üzenetére
Ja igen emlékszem, hát ugyanazt tudom mondani, hogy lehet túl sok áramot vesz fel induláshoz a szivattyú és azt nem engedi a vezérlő. Lehet az EK-val menni fog, ez csak kipróbálás után derül ki.
Joshi
Miért? Két zabagép, két nagy radi. Ennél egyszerűbb képlet nincs. A 920 meg az 580 is.... Öko ugye. Ja nem.[ Szerkesztve ]
-
seniman
veterán
válasz jones965 #35221 üzenetére
Pontosan.Jó ez így ahogy van.Így legalább a vásárlás előtt álló,tévhitekkel rendelkező usereket a helyes útra lehet terelni.Vagy ha utána nem is vesz épített vizet,de sikerül arról lebeszélni,hogy hülyeségre költsön 20-50ezret.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
HollyBoni
veterán
Történet: tesóm vette a gépet jó pár éve kompletten, EVGA x58 lap, i7 920, 4870x2, 6GB ram, meg valami 1200W-os táp. Akkor még ütős gép volt. A slagcsatis 2db MORA az első tulaj műve volt.
Tesóm kiköltözött Hollandiába, vitte magával a gépet, aztán kitalálta hogy neki nem is kell mert nem akar játszani, vett egy Macbook-ot és a gép állt évekig. Én kint voltam nála látogatóban, és kitalálta hogy hozzam haza a gépet eladni, mert itt nagyobb igény van erre. Hazahoztam, annyira megtetszett hogy megvettem tőle nagyon jó áron, azóta sok pénz nem volt fejlesztésre. Ennyi.Én is sokkalom a CPU hőfokot, valószínűleg a nagyon gagyi ősrégi Alphacool Yellowstone blokkom a hibás. El sem fér rajta két 13/10-es hollandis csati, cserélni fogom ahogy tudom.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Igen ezt már mondták páran, DigitXT-nek is ilyen procija van, jobb blokkal sokkal hűvösebb. Most a táp a legfontosabb, utána jön a blokk. Na meg a radik is párhuzamosítva lesznek, most sorosan vannak bekötve.
Még a gép hirdetése is meg van.
"És adok még 5db S-flex ventit meg a tudatot hogy ezt a gépet nem tudod meg akasztani semmivel és mindezt 30 fokon MINÖSÉGI vízhütésel ."
Hááát az a 30 fok volt 60 is...
Kegyetlen mit művelt ez az emberke a szegény Cosmossal.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz seniman #35239 üzenetére
Összesen 16 lyuk kellett volna a gépházon és a MORA-n, ehelyett van kb 20. Tartálynak 2 kellett volna, 5 van. Fém 3/8-1/4 átalakítókat használt, hogy rárakhassa a radira a narancssárga műanyag slagcsatlakozókat. Átalakítót használt, hogy kisebbre alakítsa át a csövet a VGA csatiknál, . A tartályon 8mm-es kúpos csatira ráhúzott egy rövid 8-as csövet, arra pedig ment a 10-es cső
A házban felül a ventiknél kivágta a rácsot, meg még van egy pár kivágott rész amit nem tudok felfogni mire jó. Az egész gépházat telerakta valami szivacs cuccal, aminek olyan erős a ragasztója hogy semmivel nem lehet leszedni.
Olyan mintha valami bolond ember csukott szemmel csinálta volna az összes átalakítást.
(#35241) Joshi : Tesóm vette, amúgy konyított valamit a gépekhez. Mikor tavaly hozzám került a gép kb az sem tudtam mi az a vízhűtés.
[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
válasz HollyBoni #35236 üzenetére
Nekem az előző blokkom Alphacool Nexxos XP féleség volt kb ugyan ez a belseje mint a te blokkodnak.
Nálam sem bírt már 4.5-ön az FX-el IBT-t nem tudtam futtatni mert elszálltak a hőmérsékletek...
"Supermaci" blokkal 4.8 1.5v+al 10 kör Very High ibt 63 fok volt a max kupakon. Csak nyersz ha beruházol egy ilyen újabb fajta blokkra .ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #90933760 #35215 üzenetére
újonc jön, átirányítjuk a kompaktba.
viszont az épített vízhet jellemzően tudni kell, hogy mit keres az ember. szvsz jó ez így, ahogy van.
ezt most sima fórumozóként mondom, véleményként.
HollyBoni: gondolom a ventirács kivágása jót tett a ház stabilitásának .
btw ha sorban rendben vannak a radik akkor hagyd a fenébe.
cpu blokkon meg legrosszabb esetben vannak 45/90es csatik, úgy el kéne férnie a 13/10es csatinak.
60 fok picit magas, de végülis nálam se sokkal jobb a helyzet.
btw, ragarszó ellen hajszárító . ha nincs akkor szerezz, pl VGAra FC blokkot felrakni kb alapfelszerelés a szemöldökcsipesszel együtt.
viszont, pro tip: ha egyébként egyszerre működik és nem kritikus, akkor tapasztald ki, szedj össze minden cuccot (jellemzően a magyar viszonyokat elnézve ez hetek kérdése is lehet... más kérdés, hogy nekem se ment gyorsabban, a 290X SE blokkra vártam pár hetet) rakd össze fejben és ha minden megvan, akkor egyszer szedd szét és rakd össze normálisan. gondolom Neked is egész napos munka a gépet szétszedni-összerakni, szóval egyszerűbb adott esetben egy egész hetet végigszerelni meló után, mint hónapokon keresztül iterálgatni.
----
más, egy gondolat: van nekem egy NZXT 630am, aminek a tetejében van egy Alphacool XT45 (360x45), Sflexekkel szívón. azon agyalok, hogy felülre a három Sflex helyett berakok két 200as NZXT ventit. Ezek ugyan nagyobbak meg zaj/légszállításban jobbak, de kevésbé csak a radiátorról szedik a meleget. Alulra csak egy Sflex fér el, a másik két slot beleütközik a ramokba / VRMhűtésbe. ezen kívül még egy push Antec TC 140ekkel szerelt Black Ice GTSem van, a gép terhelés alatt 7-800Wot is benyal.
szerintetek érdemes ezzel foglalkozni? elvileg kb egy óra alatt át tudnám szerelni, extra 200as venti van a polcon kettő.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
HollyBoni
veterán
válasz proci985 #35244 üzenetére
Megmozgatom a házat és össze vissza recseg ropog, bármilyen ventit bárhova teszek hihetetlenül felhangosítja... Valószínű az az oka hogy szét lett vágva. Menni is fog a kukába a ház. Próbáltam megmenteni, festegettem, eltűntettem a lyukakat, de félúton rájöttem hogy felesleges. Iszonatosan rezonál, minden ventit felhangosít, hangszigetelés 0, kábelmenedzsment 0, meg igazából nem is tetszik. Eléggé oldschool ház, tele van 5.25" hellyel.
A CPU blokkon úgy fér el egy 90-es és egyenes hollandis csati, hogy egymáshoz ér a kettő, alig lehet meghúzni. Passzív üzemmódban a CPU kóstolgatja a 65-66 fokot, az már nem tetszik. Tudom vegyek rá ventiket, tervezgetem még mi lesz. Valószínű mikor olyan idő van hogy nem hűl nagyon szobahő alá a víz megy ki az udvarra valami brutális ventivel a két radi, télen pedig bent lesz és telepakolom alacsony fordulatú 18-as ventikkel amik csak terhelés alatt kapcsolnak be.
Szeretem bütykölni a gépet, most időm is van, az nem gond.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz seniman #35246 üzenetére
Dede, az lesz. Ha élőben látnád a házat megértenéd. Ilyen állapotban még ingyen sem adnám oda senkinek.
(#35248) seniman: Túlságosan szét van cseszve. De mondom, élőben kéne látnod. Nekem kell egy normális ház, ez nagyon messze áll attól. Szerintem egyáltalán nem nagy szám ez a ház. Igen, óriási, mégis a kábeleket sehova nem lehet elrejteni, az alaplap mögött 0 hely van... Még akkor sem tartanám meg ha gyári állapotú lenne.
[ Szerkesztve ]
-
kukac1999
csendes tag
Sziasztok.
Érdeklődnék,hogy van 1 MORA2 radim és,hogy mennyit képes elviselni,mármint ha teljesítményben gondolkodom,azaz hány wattot tud el disszipálni.
Nem postázok senkinek!! Ha kell gyere nézd meg, így látod mit veszel és nincs probléma!!
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest