Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz HollyBoni #34850 üzenetére
Igazából ez egyéni preferencia kérdése. 5% bármelyikből elég az élet ellen.
Anticorro-val nekem kellemetlen tapasztalataim vannak. Laing szivattyúkhoz nem ajánlott a cucc. Mondjuk alkohol mellett is beindult a rendszeremben a gyári hibás EK blokk, szóval nem tudom. Bár az elég vad cucc volt, legalább 15%-os.
Tartályon repedés meg simán lehet öregedés/mechanikai behatás. Én, ha tehetném akkor Aqualis tartályt vennék, csak nekem nem fér, mert nagy és nehéz. Annak az átlátszó része boroszilikát-üveg. Nem eszi meg semmi.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
HollyBoni
veterán
válasz TESCO-Zsömle #34851 üzenetére
Én azt hittem a fagyálló korrózió ellen kell, az alkohol pedig élő cuccokat öli meg. Nekem DDC-m, ezzel mit tud csinálni az anticorro?
A tartály nagyon öreg, meg utazott a gép is jó sokat, szóval biztos hogy mechanikai behatás miatt repedt meg.
Csak azért írtam ha ebbe alkoholt raknék tovább repedne? Kéne új tartály, de azt csak akkor szeretnék ha lesz új gépház is. -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz HollyBoni #34852 üzenetére
Mindkettő az élet ellen van. Pontosabban a glikol és az alkohol is az élet ellen van, de a fagyállóba ugye van más is. Mindkét fent említett anyag aktív OH-csoporttal bír, ez öli az életet, fertőtlenít. Csak míg az alkoholon egy, addig a glikolon két ilyen csoport csücsül molekulánként. Ezért lehet a fagyállótól emberesen berúgni, mielőtt megöl. Nem tudom pontosan mi baja a laingnak az anticorro-val, az nem volt odaírva, hogy miért ellenjavallott. Nekem anno a D5 rozsdamentes acél részére elkezdett rárakódni a blokk. Szóval a réz elvándorolt...
Ha nem öntöd nyakon valami 10%-nál erősebbel, akkor szerintem nem, de nem tudom. Igazából annak se kéne bántania a tartályt.
BTW körbenéztem, és úgy néz ki, hogy az üvegfalú aqualis-ból már van "normál" méretű (5cm átmérő) is. Régen csak 8cm-es volt. Az úgy már méretben sem gázos és egy 100ml-est megkapsz 35€-ért. Az már nem vészes, ha azt veszed, hogy ellenáll minden vegyszernek és a karcoknak is. Lehet kapni nano-bevonattal, ilyenkor a belső felülete kap egy vízlepergető réteget, amitől még jobban néz ki, illetve van változat, aminek az aljába 5mm-es LED-et lehet tenni.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
HollyBoni
veterán
válasz TESCO-Zsömle #34853 üzenetére
Akkor inkább cseréljem le a vizet, vagy ez a DDC dolog szerinted csak urban legend?
Fagyállóval nekem volt gondom, de valószínű valami olcsó sz*rt vettem. 2 hónap működés után leeresztettem és "kásásodott", tele volt kék darabkákkal. Tömíteni semmit nem tömített el.
Most a tartály nem létfontosságú, működik csak csúnya. Az egész gép csúnya szóval passzol hozzá. Az volt a cél hogy egyáltalán működjön a vízhűtés, most spórolok videókártyára, ha az meg lesz utána jöhet a gép szépítése. Idővel minden alkatrészt le akarok cserélni kivéve a radikat csak hát $$$.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz HollyBoni #34854 üzenetére
Nekem is megrepedt a gyári tartály, és tovább is repedt... szal. készülj fel rá. Szigszalaggal körbetekerve használtam egy ideig.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
hszilard666
veterán
Basszus LMG is visszament légre [link]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
HollyBoni
veterán
válasz TESCO-Zsömle #34858 üzenetére
Szuper.
Akkor jöhet a fagyálló. Remélem most nem lesz vele gond.
-
Joshi
titán
-
Omli85
őstag
8-8.5V környékén az enyém se akar mindig indulni ezért fix 9V-re van állítva így minden esetben elindul és bőven elég így is a teljesítménye.
[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
ViZion
félisten
...vagy Conradból DC-DC converter, olcsó és jó. Nekem a fiókban van, csak a karácsonyi őrület miatt megint a saját vasamra nincs időm.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
HollyBoni
veterán
válasz Snip3r_HUN #34874 üzenetére
Nem mondtam hogy PWM-es D5-öt vegyen, csak azt hogy D5-öt. Amúgy tudom én is, személy szerint én PWM-est vennék mert kényelmesebb kattintani mint tekerni a potit csavarhúzóval, akkor is ha csak egyszer kell megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Matisz77
aktív tag
Hát nincs az az isten hogy vegyek még hozzá bármit is! Így marad annyira nem vészes a hangja, de ha le tudnám szabályozni 9V-ra akkor szinte néma lenne a rendszer!
-
Matisz77
aktív tag
Ezzel az átalakítóval próbálom de sajnos nem indul! [link]
-
Omli85
őstag
válasz Matisz77 #34879 üzenetére
Pár száz forintból megvan ebay-ről a szabályzó nálam eddig problémamentesen teszi a dolgát.
Meg még világít is meg minden .[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Omli85
őstag
válasz Matisz77 #34882 üzenetére
Tessék válogass [link]
De amúgy nézz körül aprón is mert mintha múltkor láttam volna, hogy valaki hirdetett ilyet.
(#34883) HollyBoni : Ha hiszed ha nem még nem is melegszik pedig 0-24/7-ben megy a gép. Először én is tartottam tőle, hogy majd mennyire melegszik de kézzel megérintve is max langyosnak mondanám.
Rámértem most pl infrás hőmérővel 29-30 fok belűröl a szivacs meg a pumpa alsó része.[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
válasz HollyBoni #34885 üzenetére
Alaplapi szenzor szerint 3700-at forog. Amúgy 12V-n használtam sokáig amíg nem vettem meg a szabályzót akkor sem melegedett sokkal jobban.
-
ViZion
félisten
válasz Omli85 #34886 üzenetére
Nem is a melegedés, inkább a hang miatt érdemes leszabályozni a szivattyúkat.
-
Omli85
őstag
válasz ViZion #34887 üzenetére
Én is ezért szabályoztam le 12v-n ha játszom az nem para fejemen a füles stb de este ha aludna az ember elég zavaró tud lenni egy idő után.
Amúgy meg felesleges is 12V-n járatni légtelenítésnél tekerem fel ott mondjuk hasznos amúgy meg totál felesleges akkora nyomással keringetni a rendszert .ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
seniman
veterán
válasz Matisz77 #34880 üzenetére
Volt valakinek olyan problémája,hogy az átalakító molex végében fel voltak cserélve a vezetékek,amikor hozzá került.Tehát nem 12voltot hanem 5-öt kapott,ráadásul még azt is tovább szabályozva Pillants azért rá,hátha nálad is csak ez a gond.
Szabályzó elektronika most is van az aprón,a vízhűtés rovatban.Nem linkelhetem ide,de biztos könnyen megtalálod.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
HollyBoni
veterán
válasz Omli85 #34888 üzenetére
Szvsz maxon járatva kibírhatatlan a 18W-os DDC, persze ha fülessel tolod mindegy.
Most hogy PWM-es verziót vettem nagyon megváltozott a véleményem erről a pumpáról. Csak azért vettem mert olcsó volt, gondoltam egyből váltok D5-re ahogy lesz rá pénz. Viszont leszabályozva nagyon halk. Múltkor próbáltam, kihúztam az összes ventit és úgy hallgatóztam a gépházban, az 1db WD Green túlnyomja a pumpa hangját 1700-as fordulat alatt... Akárhogy próbálom minimum 1300 és maximum 4500-as fordulaton ugyanolyan procihőmérsékleteket kapok. Légtelenítésnél meg tényleg nagyon jól jön az erő.
De újonnan inkább D5-öt választanám, majdnem egy árban vannak. Használtan viszont nagyon jó vétel szvsz.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Nah, a rokonlátogatások után pucolás... enyhe kékes lerakódás van a prociblokkban, inkább kitakarítom most. Azon agyalok, ha csak megfordítom az áramlást, az elég lenne-e?
Leszedni és szétszedni a blokkot eléggé macerás...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Ijk
nagyúr
Tud valaki forrást hol lehet vga blokk alá hővezető párnát szerezni?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
ViZion
félisten
PC vízhűtés / Tody. Korrekt és gyors, sok minden van raktáron is. Aprón is fent van. Van neki nagyon komoly Phobya 7 W/mK és nemtommi 11 W/mK is.
-
-
ViZion
félisten
válasz #90933760 #34899 üzenetére
Nem, ez nem tűnik vészesnek, hőfokon nem is látni. Aztán lehet, h este van már, majd ránézek rendes fénynél is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest