Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Tikakukac #35900 üzenetére
Ajjajjj ,nem egyszerű
Vannak tápok amikben nincs venti.
Van ssd
Vga-ra víz megy és csendben van.#35901 jones965 :
Ez igazán jól hangzik és megtisztelve érzem magam.
Akkor 1000%,hogy jól és esztétikusan lenne megoldva.
Ilyen szempontból sajnálatos,hogy nem Mo.-on vagyok.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Tikakukac
titán
válasz akoska07 #35902 üzenetére
Passzív táp OK
2TB-os SSD nem OK
VGA OKproci, táp és VGA csicsergés megszüntethetetlen
Én már ezer embernél hallgattam néma konfigot, nem volt az nyitott házzal. Ez van én erre ugrok, ha valami néma akkor az hallásküszöb. Terhelés alatt is. Ha kihallom a tekercseket az nem az
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
MPowerPH
félisten
válasz DigitXT #35893 üzenetére
dT inkabb 8 fok, reszben a radielrendezes miatt. Ha mindegyik friss levegot szipakolna, akkor jobb lenne.
A restriktiv szot anno tanultam a monetaris politikanal, az inflacio merseklesere szolgal ez az iranyvonal, korlatozonak hivjak egyszerusitve. Visszafogjak a hitelek iranti keresletet annak dragitasaval, es allampapirokat adnak el. No a rediszkont es a kamatlab is. En nem tanultam fizikat, nekem Mikro-makro volt helyette. Nem hittem volna, hogy ezek a szavak mashol is megfordulnak. Ez vizhutesnel mit jelent? Nincs nagy ellenallasa a rendszernek?
Azert erdekes amit irsz, mert pl. mikor 2 vagy tobb VGA-t hutesz be, akkor azt mondjak, jobb a parhuzamos kotes. En probaltam eloszor sorosan, egymas utan kotni oket a 2db 980-nal. Azzal a megoldassal a 2. VGA -nak elegge melege volt(+10 fok a GPU-nal az elsohoz kepest), mig parhuzamos kotesnel csak +4 fok.
A 28 fok a pumpahazban vagyon merve. Onnan a felso radibol megy a viz, ami a cpu-t hagyta el.
Vannak, de ahhoz olyan vezerlo kell. Az Apache -ok nem tudnak kevesebbet.(panellal igen, de zajosak lesznek, bar ez a pwm miatt van) A leallas meg megoldhato lenne, de az Asus lapon kivul egyik lap sem tudja azt a funkciot, hogy teheles megszunesere, vagy bizonyos hofok alatt lecsapja oket. Az MSI -nel volt olyan, hogy siman lelotted software-bol a tapjat a 4 pin-es csatiknak. Viszont az manual volt, es sokszor elfelejtettem visszakapcsolni. 980 SLi-nel fel ora alatt azert eleg szepen atmelegedett a viz olyankor.
Akkor ez a megoldas nem jatszik meg 13/19-es csovezessel sem? Vagy forditott vezetessel, tehat a cpu kapja elobb a vizet?
A 900D-ben igy akarom megoldani a hutest. Persze ehhez nagyon ugy nez ki, hogy kulon pumpahazat kell hasznalnom, nem lesz jo a dual, de ezt akkor meg nem tudtam.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Tikakukac
titán
válasz akoska07 #35904 üzenetére
Meg van oldva, alsó boxban lesz a pumpa, 2 centi vastag fa bitumenes lappal mindent elnyel, az a cicergés ami kijön a dolgokból azt megfogja a ház már. Szóval nem nehéz, de ja, cseréltem pár dolgot mire ideértem
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
laci12234
tag
sziasztok vettem egy corsair h100i gtx-et de nem fér be a házba egy zalamn z11 plus csak ugy ha tetején lévő pordákat kiveszem és oda rakom a ventiket tud valaki ajánlani egy házat ami jól is néz ki és be is fér ?? vagy valamit rosszul csináltam ??
-
MPowerPH
félisten
válasz laci12234 #35907 üzenetére
"vagy valamit rosszul csináltam ??"
Igen, rossz topikba irtal. Ez epitett vizes, Neked a kompakt kell, vagy a "Milyen házat vegyek?" topik.
De hogy segitsek, abban a hazban csak igy tudod megoldani a radiator+ventik felszereleset. Kell a rogziteshez uj lyukakat furni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
rocketry23
tag
Sziasztok!
Radi csere előtt állok.
MagiCool Copper Radiator III PRO - 360 mm jó választás lehet?
Esetleg van valami jobb ebben az árkategóriában? Egyelőre egy 4690K-t hűtene de tervezek vga vizezést is (gtx 960 vagy 970).
Kiszolgálna?
Szerk.:
Az alaplapom is hűteném, gyári vizes blokk van rajta. De nem rendes fitting megy bele, hanem gyárilag van rajta amire rá kell húzni a csövet, biztosítás nélkül. Ráadásul a 10es csövem nem szorul rajta, gondolom 8as kell rá. Nem csúszik az le róla menet közben ha nincs biztosítva?
Párhuzamosan vagy sorosan kell kötni? Ha sorosan akkor nem okoz gondot hogy minden más 10es csővel van összerakva?[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
De, a radi mogott, tap utan lesz a 2db pumpa rogzitve. Ugyan igy 2db tartallyal. Azt meg nem talaltam ki, hogy a tartalyok ugyan igy lesznek 'beolvaszta' az also burkolatba, vagy huzok be nekik egy csovet. Ha igy lesz, akkor az acryl csovezes lesz a teljes fix reszen, es csak a blokkokhoz tarto/jovo csovek lesznek simak.
Az en dual xtop -ommal az a gond, hogy mikor megvettem, azt hittem, hogy megoldhato ezzel a ketkoros rendszer. Hat nem. Nekem ilyen van, csak masik tetovel, amin kozvetlen rajta van a tartaly. Szoval mindenkeppen kell vennem 2db toppot a pumpakhoz.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
DigitXT
nagyúr
válasz MPowerPH #35905 üzenetére
Basszus nem mondod, hogy még 1 vízhőmérőd sincs, és úgy mondod a tutit?
A pumpaházban 28 fok, LOL. Na most már tessék csak venni 2 db vízhőmérőt...A két VGA párhuzamos kötése nanáhogy jobb! Azt mondják... Pl. én is...
Most tabletről nincs kedvem visszakeresni, de a topikban az 580SLI szerepelt.
Szóval 2 VGA-t egymással párhuzamosan bekötni az jó ötlet, az eredő elenállás
kisebb lesz - így vagy halkabb szivattyúval kapod ugyanazt a teljesítményt, vagy
ugyanúgy dolgozó szivattyúval nagyobb áramlást érsz el, ami hozhat 1-2 fokot...
(Ha nem növeled az áramlást, akkor a soros kötésben addig első VGA melegebb
lesz, csak a másodiknak jó a hűvösebb víz... de a térfogatáram feleződik. Még jó,
hogy a VGA blokk jellemzően nem turbulens kialakítású, erre kevésbé érzékeny.)De ugyanezt CPU blokkal és VGA-val eljátszani nem lehet! Vagyis öngyikosság.
(Persze, ha arra gyúrsz, hogy minél több vesződséggel minél szarabb legyen...)Leírtam miért... Lehet, "érdekesen hangzik", de szerintem annyi a titok, hogy ne
keverd a szezont a fazonnal. Ami vminél vmire jó, az másnál másra lesz szar.
Párhuzamos kötésnél eleve értelmezhetetlen, hogy előbb kapja a vizet. Ez max.
mutatós megoldás. De műszakilag teljesen indokolatlan, és nem is túl hatékony.Ui: +10 fok helyett a +4 az derék... Csak ez úgy nézhetett ki, hogy javult 3 fokot,
míg az első VGA meg romlott 3 fokot: jó dolog a dT, csak nem mindig! Tudni kell
mihez viszonyítasz. (Az átalakítástól változó paraméterhez mérni a másikat...) -
MPowerPH
félisten
válasz DigitXT #35912 üzenetére
De, itt irom, hogy van. Pumpahazban van egy kijelzom(annak hiszek), meg a felso radinal meg egy. A ketto ugyan azt mutatja egyebkent. Hova pakoljak meg?
Nem, az elso VGA mindket esetben 35-36 fokos volt, mig a masodik 45 es 40 a parhuzamos kotesben. Egyebkent erdekes, mert most bekerult a Ti, es ez szinten pont ugyan azokat a hofokokat hozza, mint a sima 980 anno. Es mivel masnal is ez a 35 fok az altalanos, igy ez ilyen minimum szint, amire le lehet huteni normal korulmenyek kozott.
Nekem az aramlas felgyorsitasa nem hozott pluszt. Igaz csak 3-as(es folotte) fokozaton probaltam, kisebben nem. Mikor felnyomtam oket 5-osre, meg az elso alkalommal, csak a hangjuk nott meg. 4-esen szinten. Ezert visszavettem oket 3-asra.
Egyebkent csak arra akartam ravilagitani, hogy nalam a CPU a VGA nelkul is ugyan annyi fokos, tehat edes mind1, hogy van e kosztes radi, vagy nincs. Azert nem ertem tovabbra sem, hogy ezzel a felallassal miert lenne melegebb a cpu. Nem egyszer, nem ketszer probaltam mar, es majdnem ugyan azokat az ertekeket kapom. Ellenben a igy a VGA biztosan huvosebb lett kicsivel. A viz 2 fokkal ha huvosebb csak a cpu-val, a maghok nem esnek vissza jobban.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
DigitXT
nagyúr
válasz MPowerPH #35913 üzenetére
Ezekkel a megállapításokkal megint azt bizonyítod, hogy pici a különbség.
Az egész beszélgetés abból indult ki, hogy érdemes-e a radi "optimalizált"
elhelyezésével bajlódni. Van-e hideg-meleg víz a rendszerben. És ha van,
ezek hőmérsékletkülönbsége mekkora. Most levezetted, hogy "elég nagy"
áramlásnál a különbség pici, adott esetben a leolvasási hibahatáron belül.Én ennyi különbséget mértem anno a CPU dT-ben anno 2db D5-tel.
Akkor most tulajdonképpen mit is akarsz mondani? Vegyen mérget rá?Ui: amúgy lehet, én értettem félre, de mi is az a pumpaház?
[ Szerkesztve ]
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Az igen közel jövőben tervezem egy Arctic Liquid Freezer 240, ami egy Corsair Obsidian 350D házba lenne beszerelve lehetőleg push-pull -ban.
A kérdésem az lenne, hogy milyen ventiket érdemes a radira venni az eredeti helyett?
A másik kérdése az, hogy milyen ventiket érdemes a házba szerelni?
[ Szerkesztve ]
Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
Joshi
titán
válasz Ra's al Ghul #35915 üzenetére
Remélem a harmadik kérdésed nem az lesz, hogy mit egyél vacsorára.
-
Ra's al Ghul
senior tag
válasz Ra's al Ghul #35915 üzenetére
Bocsánat mindenkitől, sajnos rossz topicba ment a kérdés.
Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
ViZion
félisten
válasz Ra's al Ghul #35917 üzenetére
Nem, ez a JÓ topik, Te kérdeztél rosszat...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
proci985
MODERÁTOR
válasz DigitXT #35912 üzenetére
Nálam nincsenek párhuzamba kötve a VGAk, hogy legyen ellenpélda is. Ez amiatt van, mert két nonref nyákos VGAról van szó, amik a tetejében eltérnek (bővebben: annyira antituning volt a 290X Matrix Platinum, hogy második kártyának nem voltam hajlandó kifizetni a speciális blokk miatti árprémiumot).
A Matrix Platinumnál amíg egyedül volt a kártya előtt és mögött néztem a vízhőfokot, teljes terhelésnél 3 fok volt a kulonbség. Terhelés alatt 250-300Wot fogyasztó 290X OCről beszélünk.
A jelenlegi Matrix Platinum + VTX3D X-Edition kombó kimenete és bejövő oldala között továbbra is 3 fok a különbség terhelésnél. Részemről a jelenségre nincs teóriám. Ezzel viszont a topikban kb worst-case scenario vagyok, a GPU alrendszerem terhelés alatt kb 5-600Wokat fűt be. Nem nagyon emlékszem kiállítási gép kivételével 3/4Way rendszerre a topikban.
Ami a mérési pontosságot veszélyezteti, hogy a VGAn az egyik szabad G1/4edesbe vannak a phobya vízszenzorok bedugva, a blokkok pedig üzemi hőmérsékleten melegek.
Persze, ha fizikailat a két karira rámenne a párhuzamos összekötő akkor valszeg úgy lenne megoldva, de így hogy eleve két 90es csatival van megoldva az áthidalás mivel eltérően magas a VGAk nyákja (és nem is kicsivel), így ez van.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
MPowerPH
félisten
válasz DigitXT #35914 üzenetére
Az a 2-3 fok is szamit. Tehat arra akar merget is vehet, hogy tenyleg jobb. Kerdes, megeri e ezzel szenvedni? Nekem eleg sok plusz csovezessel jart az, hogy igy kotottem be oket. De nekem megert ennyit, mar csak a jobb szerelhetoseg miatt is. CPU, VGA eseten is olyan hosszu a cso, hogy nyugodtan tudom meg az alaplapot is cserelni a nelkul, hogy leengednem a vizet.
Most csinalom a passziv tesztet, csak a 22cm-es megy az oldalaban, nehogy az alaplapi VRM megsuljon, az ad egy minimalis huzatot is.
1 oraja terhelgettem, GTA V, majd a vegen Heaven. Proci alapon, VGA huzva, viz 45 fokos volt maximum.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
senior tag
Sziasztok!
Bocs, de megint kérdezek egy alap dolgot ...
Mikor tudjátok azt megmondani ezekből a tesztekből, hogy mikor van CPU ill GPU limit?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
ViZion
félisten
válasz MPowerPH #35921 üzenetére
"Az a 2-3 fok is szamit." ehhh... leírtuk már, hogy számít, de a CPU-nak. A GPU még símán hibátlanul megy 70°C-on is. Fentebb a korábbi hsz-ednek ellentmondtál a ki- és belépő vízhőfokkal. Azért nem erőltetném a házba ilyen köztes radit (nekem is volt a házban 120-as, mert menő... ), mert a légtelenítést, szerelést nehezíti, házat fűti, cserébe a VGA-nak tök mindegy az a pár fok, amit nyersz. De nem akarom ezt folytatni, úgy csinálod ahogy tetszik.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
DigitXT
nagyúr
válasz MPowerPH #35921 üzenetére
Most ezen a képen mit látunk? Hogy a GTA max. 3 magot használ, vagy mi?
Passzív teszt, amikor egy 22 cm-es venti megy? Passzív? 45 fokos víz? Oké,
de akkor hogy lehet a CPU maghőmérséklete 48 fok? Összevissza beszélsz.
Ne haragudj meg, de ez van. Szerelhetőbb lett így? Jó! Ez volt kérdés? Nem!Megéri így csinálni azért a 2 fokért a VGA-n??? Egyértelműen nem. Amiért te
azt mondod, hogy igen, azt úgy hívják, hogy kognitív disszonancia. Ahogy az
előttem szóló írta, természetesen úgy csinálod, ahogy akarod! Csak hagyd a
kezdőket ezzel békén, mert mérget vehetsz rá, hogy csak neked optimális.Én pl. több ázás után nem rakok semmi "aktív" elemet a gépbe (pl. tartály ha
töltögeted, vagy pl. elreped, meg szivattyú, ha ledobja a csövet, vagy lyukas),
mégsem mondom mindenkinek azt, hogy azt úgy "szokás" csinálni, hogy egy
külső házba megépíted a vízhűtés agyát, a gépben meg csak cső és blokkok.Nem szokás! De van egy csomó előnye, meg egy másik csomó hátránya is...
Valóban nem tudnék alaplapot cserélni, víz leengedés nélkül, bár 5 éve nincs
is erre igényem... és a lapon is víz van: nem kell passzív 22 cm-es ventiznem.
(Azért igen fasza lehet, hogy lógnak a levegőben az alkatrészek, mikor fogod
a lapot, és kirántod alóluk. Teljesen életszerű, mindennapi dolog ez. Tényleg,
tök megérő erre optimalizálni. Ja, hát megértem, hogy utálod feltölteni, mert
múltkor is rengeteget szenvedtél a légtelenítéssel: tényleg így kell építeni.)Béke van persze. A szarkazmusért meg előre bocs... kezeld a helyén.
-
MPowerPH
félisten
válasz ViZion #35923 üzenetére
Oksa, erre akartam kilyukadni. Ezeknek a VGA-nak tenyleg nem szamit, ellenben regebben nagyon nem volt mind1, hogy hany fokos az a GPU.(pl. a 2900XT eseten nekem nagyon sokat hozott az aftermarket hutessel nyert hofok, csak ott a VRM volt tarthatatlan)
Legtelenites tenyleg szivas vele, sajat boromon tapasztalom. Viszont azt hiszem most rajottem a megoldasra. Nekem ez atmeneti megoldas, mert barhogy is van, nem tartom egeszsegesnek azt, hogy a VGA es a cpu egy koron van. Szet lesznek robbantva, mert magasan az a legjobb megoldas.
DigitXT : 45 fokos volt a viz fent meg lent is. Direktbe beszurtam a hwinfo -t is. A cpu-ban levo homerok meg szerintem pontatlanok, mert most 23,5 fokos viznel 15 fokos a leghidegebb mag, ami ugye szinten lehetetlen.
A passziv uzem Nalam az, amikor nincs hangja a gepnek. Ezert lottem le az osszes ventit a radikon. 22cm-es venti teljesen halk.(itt van tolem a gep 10cm-re) X99--et egyebkent sem ajanlatos legaram nelkul hagyni, mert megfo a VRM. Mondjuk ez egy alap dolog, erdekes hogy ez le sem esik. Blokkot pedig soha nem raknek alaplapra, mivel semmi ertelmet nem latom. Csak a szivas van, ha valamit cserelni akarsz, pluszban egy eladhatatlan dolog, miutan mar nincs ra szukseged.
Nekem fontos a gyors szerelhetoseg, mert folyamat cserelem az alkatreszeket a gepben. Ha van nalam tobb cpu tesztre, vagy csak platformot cserelek, akkor nekem ez 5 perc. Mig normal esetben mire leereszted, majd feltoltod, ujra kilegtelenited, az nem fel ora. 2015-ben 4 alaplap volt a gepben, egyszer sem kellett ez miatt leengednem a rendszert. CPU meg mar megfordult benne vagy 15. Amikor leengedtem, mindig a franya VGA miatt tettem. Talan most tettem meg hatodszor. Viszont ha volt egy masik VGA csak tesztre, akkor kiszedtem a vizezettet, kotegelovel felrehuztam, es addig mehetett bele akar a multi GPU is.
Szerelesnel pedig nem log semmi sem. Mind a cpu blokk, mind a VGA kotegelovel ki van rogzitva olyan helyre, ahol nem zavar.Legtelenitesre megtalaltam a megoldast... Lama voltam, mert az elso radim tetejen van egy csonk, ami legtelenitesre szolgal. Szoval a vegen meg csak dontogetnem sem kellett, hanem szimplan kicsit megnyitottam. Ki is jott az osszes ottragadt levego. Szoval legkozelebb mar ez sem fog problemat okozni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
nagyúr
válasz MPowerPH #35925 üzenetére
Legtelenites tenyleg szivas vele, sajat boromon tapasztalom.
Mert nem vagy hajlandó rendes "házat" venni.
Nálam kb 2-3 perc volt a légtelenítés.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
MPowerPH
félisten
válasz akoska07 #35926 üzenetére
Nem a haz a hibas, a radi van bent rossz iranyban. De ugye az a csavar a teton sem veletlenul van. Meg irjak is, hogy legtelenitesre hasznalhato. LOL.... En meg eddig mindig szivtam, pedig egy csavaras kellett volna. Maga a haz az nagyon jo, szeretem. De mennie kell, jon a helyere a 900D.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz akoska07 #35928 üzenetére
Egy rohadt jo haz. Volt szerencsem. Ami muanyag, azok a keretek, azok meg ugyis kikerulnek belole elso korben. A vaza az massziv, talan meg nehezebb is mint az Elysium. Nekem a benchtable nem palya.
Nem a haz miatt van, hanem igy volt idealis a csovezesnek. Forditva is belement volna, csak akkor lett volna egy plusz cso folfele, amit nem akartam.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
rocketry23
tag
válasz rocketry23 #35910 üzenetére
Senki?
-
DigitXT
nagyúr
válasz MPowerPH #35925 üzenetére
Oké, most már új definíciókat is alkotsz. Szóval a passzív hűtés
az az olyan aktív hűtés, amit te nem hallasz. Nyomjad még: vicces!Azt se veszed figyelembe, hogy mennyire irreleváns a felhasználók
99%-nak, hogy pikk-pakk cserélsz lapot, évi 3-4x, meg 10-15 procit
tesztelsz havonta: ezt csak te csinálod, ezért jó SZÁMODRA így.
Használd egészséggel! Mindenki eldönti, hogy ugyanezt akarja-e...Részemről befejeztem. Csak szegény eredeti kérdezőt sajnálom.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz rocketry23 #35930 üzenetére
uhh... bocs.
Szép nagy az a radi, most nem néztem a wattokat, szerintem elbírja az is IRL, bencselés más tészta, arra kevés lehet. Az alaplapi csonkhoz használj bilincset, feltöltés-légtelenítés közben figyeld amikor megy a szivattyú, h csöpög-e. VGA hátuljára rakj pár réteg papírtörlőt, az a biztos. Árakat nem tudom, minél nagyobb, annál jobb.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
MPowerPH
félisten
válasz DigitXT #35931 üzenetére
Mit nem ertesz azon, hogy maga a vizhutes passzivan megy? Nem a szamitogep, hanem a rendszer(ami a vizhutest jelenti) A VGA is lehet passziv hutesu, meg az alaplap is az, attol meg kiegeszito ventilator lehet a hazban, ami a levegot keringteti. Tehat nekem most a vizhutes a passziv, mert az ahhoz tartozo ventillatorok levannak kapcsolva. Komolyan, sima szovegertelmezes.
En pedig tovabbra is azt mondom, hogy nyugodtan rakjon be a cpu es vga koze egy plusz holeadot. Na bumm. Nem huztal fol(mert nem tudtal...) a nehezebb legtelenitesen kivul semmi epkezlab ellenervet az ellen, hogy ez igy nem mukodik. Mukodik, hofokok teren jobb, meg ha az a par fok semmit nem is jelent. De erted, akkor is jobb, meg ha csak par fokkal is. Ez a lenyeg. Te meg ezt irtad le par hsz-el elobb, es erre jossz azzal, hogy az nem szamit, GPU-nak mind1. Okes, Neked nem szamit, masnak meg lehet igen. En koszonom, jobban erzem magam ugy, hogy max 36 fokos a GPU, nem 38 vagy 39. Na bummm.
Latom, hogy probalkozol, de velem rossz lora tettel. Es szerintem ezt itt fejezzuk be, mert folos szetoffolni a topikot. Leirtam en a pozitiv meg a negativ oldalat, Te leirtad a magadet, ami majdnem egyezik is az enyemmel, oszt ammen.
De itt rohadjak meg, ha lesz egy kis szabadidom, akkor leengedem, es atkotom csak ideiglenesen a dolgokat a cpu-vga-radi1-radi2 felallasra. A cpu az biztosan nem lesz melegebb e miatt, ellenben logikusan a VGA az lesz. Ha az lesz, akkor beigazolodott, amit mondtam. Ha huvosebb vagy ugyan akkora lesz a hofoka, akkor terdre borulok a digitalis eterben elotted, hogy igazad volt.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Tikakukac
titán
válasz MPowerPH #35933 üzenetére
Latom, hogy probalkozol, de velem rossz lora tettel.
Lehet rossz lóra tett, de asszonykának átcsaptam a hsz.-t és bezony te írtad rosszul a dolgokat. Most, hogy részletezted na így más. De az ott úgy az bezony nem ezt jelenti. 3 diplományi magyar tanár mondja, nem én
Véleményem a rakjuk radit a blokkok közé is, főleg kezdőnek: mi a jó francnak. Több cső, csati, hibalehetőség plafon 2-3 fok miatt. Rakjon be nyugodtan még 1 radit, de még nyugodtabban felejtse el és költse a pénzt játékra.
-
MPowerPH
félisten
válasz Tikakukac #35934 üzenetére
Nalad a pont. Tenyleg gepet irtam a rendszer helyett.
Ezt is leirtam, hogy jo esetben keves, rossz esetben joval hosszabb csovezessel jar. Csatlakozokbol is lehet tobb kell, ha nem eleg az egyenes, bar ha csak siman a masik radi utan koti be, akkor oda is ugyan ugy kell csatlakozo. Mindegyik megoldasnak megvannak az elonyei, meg a hatranyai.
En azon akadtam meg, hogy DigitXT azt irta, hogy ezzel meg a cpu hofokan is rontok, amire azert befizetek. Aztan lehet nem ezt irta, csak siman faradt voltam, es figyelmetlenul olvastam.Snip3r_HUN: Azonos korulmenyek kozott kell csinalni.... Ez egy melos delutan, de ha DigitXT tovabbra is azt allitja, hogy a cpu ezzel a bekotessel magasabb hofokon uzemel, akkor egyik szabad hetvegemen szetboritom. Rendeltem is 1 meter csovet, csak hogy minden meretre vagva legyen osszekotve abban a felallasban is.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Tikakukac
titán
válasz MPowerPH #35936 üzenetére
Nem követtem a levezetést, annyira nem is foglalkozom ezekkel. Külső boxos hűtés 1 féle módon jöhet létre józan paraszt ésszel, ergo nálam ennyit is ér az egész. Rakhatnám a radikat belülre meg előre meg felülre meg ide így meg oda úgy. Végül megint lesz egy rakat csati meg sok kavargó vacak, ide csöppen ott dugul, bontod, leütöd, lehet töltögetni, folyik, rezeg meg mozog, nem férek el, pfuj. Nekem ebből lett elegem. Blokk bent, vastag fában minden lent, egy idomított csimpánz is bármikor lelégteleníti és takarítja, nem utolsó sorban nyugodtan csöpöghet ha elkottázok valamit, kutyulát sem érdekli.
Na ezért lehetne akár 10 fok is a diffi, akkor sem érdekelne
-
-
DigitXT
nagyúr
válasz MPowerPH #35936 üzenetére
Baszki, "kimérted", hogy mérési hibahatáron belül mocorog a CPU azonos
vízhőmérsékletnél, meg hozzátetted, hogy persze faszságot mér, de most
azzal jössz, hogy majd megint kiméred a nagy semmit... Gratulálok hozzá!Ha megfogadsz egy utolsó tanácsot: szerezz be egy áramlásmérőt.
Majd ezután lapozz vissza a fajhős levezetésre, s ha ekkor a homlokodra
csaptál végre, kapcsold le az egyik D5-öt, a másikat meg tekerd le 1-esre.
Talán lesz esélyed vmit mérni, és azt értelmezni is: használj több, pontos
vízhőmérőt, meg fogod látni a különbséget. Addig csak a fingot reszeled!
Meg magyarázod nekem, hogy a fű kék, az ég zöld, a VGA meg "nem fűt".Megmondtam nem rakétatudomány! De a józan paraszti eszed elhagyott.
(Nincs szükségem arra, hogy leborulj előttem, de örülnék, ha blődségeket
nem terjesztenél... Nem csináltad rosszul! Működik, jó az! Lépjünk végre.)Vki ezután meri kérdezni, milyen sorrendben kösse be az alkatrészeket...
-
törölt tag
Hali.
Most építenék vízhűtést és ugye a proci után érdemes tennem egy radit, hogy hidegebb víz folyjon a VGA-ra? És milyen szivattyút válasszak, hogy nehogy túl gyors legyen és ne legyen ideje lehűlni a víznek a radiban?
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz Snip3r_HUN #35942 üzenetére
Ez de komoly.
-
nagyúr
válasz Snip3r_HUN #35942 üzenetére
Ezmijezz ?
#35941 Joshi :
+1[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
MPowerPH
félisten
válasz #90933760 #35940 üzenetére
Szerintem nem kell bele szivattyu, bizd magad a 'termeszetes' keringesre. Vagy csak siman kossed ra a csapra a bemenot, kimeno agat meg a lefolyoba, es akkor radi sem kell. Es akkor nemcsak a plusz csatlakozok arat sporolod meg, de a radikat, szivattyut, tetot sem kell megvenni. Es meg a pumpa altal fogyasztott aramot is megsporolod.
Snip3r_HUN: Komoly.
DigitXT : Egyebkent itt vitatkozok Veled, kozben meg mindenki masnak ugy epitem, hogy egy radi felulre, azt csokolom. Es olyan rovid csovezessel, hogy a cpu cserehez is le kell eresztened a vizet. Persze direktbe, mert igy visszatero vedegek lesznek.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
ViZion
félisten
válasz MPowerPH #35945 üzenetére
"siman kossed ra a csapra a bemenot, kimeno agat meg a lefolyoba..."
Ezt én javasoltam már nagyon régen, sajnos a hazai vízkeménység miatt nem lenne jó, egyszerűen lerakódások lennének a blokkon. Csökkenne a teljesítménye, meg el is dugulhat. IRL tesztelő önkéntes kellene, h adott NK-nál mennyi idő alatt mennyit romlik a hőátadás hatékonysága a blokknál.DigitXT, ilyen táblázatod még nincs, sztem csak Neked kellene ezt megcsinálni
-
MPowerPH
félisten
válasz ViZion #35946 üzenetére
Nalunk otthon, tehat ahol felnottem, eleg kemeny a viz, tonkretette az azzal erintkezo dolgokat. A megoldas egy 300k -s vizszuru/lagyito berendezes a hazba bemeno csonkra. Azota nem kell vizlagyito, meg vizkotelenito sem. Arra mar ramernem kotni a gepet is, nem lenne lerakodas, ahany szuron az atmegy elotte. Csak kicsit magas lenne a vizszamla.
Itt UK-ban megtudnam csinalni, mert fix osszeget fizetunk, nincs meroora.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
törölt tag
[link]
Használjuk a Vizes offot is kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Autós topik
- Vallás
- PlayStation 5
- Politika
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei Pura 70 - fura lettem