Új hozzászólás Aktív témák

  • oliba

    őstag

    Sziasztok!

    A jövőbeni gépfejlesztés miatt előre szeretnék egy kicsit informálódni, hogy meglegyen a terv. Adott a mostani konfigom és a mostani radiátorjaim (360x38 + 120x38).

    Kicsit méregettem és 280W körüli fogyasztás mellett a gpu hőfoka 41°C. Itt a kártya órajelei és feszültsége vissza van véve az alapról. Ha megtuningolom a kártyát, mert éppen a játék megkívánja, akkor 47°C, de a fogyasztás is 380W körüli. A ventilátorok 1500rpm körül mennek. A 100W melletti 6°C-os különbség azt jelenti, hogy ha mondjuk köv évben vennék gépet és az már 480W-ot fog enni a játékok alatt, akkor az is +6°C-ot jelent a gpu-ra, vagy exponenciálisan többet? Persze itt most azt vegyük ki a képletből, hogy a szobát jobban felfűtöm ami miatt megint melegebb lesz és a nagyobb fogyasztás miatt jobban megreked a házban a levegő, stb...

    Szóval ha új konfigot veszek, akkor lehet, hogy nagyobb hőleadó felület kellene. A jelenlegi házban elértem a maxot, amit be lehet építeni. Ha nem veszek házat, akkor külső megoldás után kell néznem. Itt mik a lehetőségeim? Vannak olyan csatlakozók, a megnevezésüket nem tudom, hogy ha mondjuk a gépet szállítom, akkor a külső radiátort le tudjam úgy csatlakoztatni, hogy nem folyik sehonnan sem a víz? Végsőként, ha nincs ilyesmi, akkor milyen házak vannak, amikben kényelmesen le tudnék hűteni 500W-ot?

    Köszi :R

Új hozzászólás Aktív témák