Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- Battlefield 2042
- EA Sports WRC '23
- GTA V
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz korcsi #33448 üzenetére
Nézd meg a molex átalakítót is, hiába közös a GND, ha az átalakítóba csak egyre csatlakozik ami pont nincs bekötve. Azért kell átkötni. De ez már többször is előkerült ilyen tápokkal más topikokban is. Trógerság a gyártóktól amúgy, egyrészt mert előírás hogy miért kell több GND akkor is ha közös, másrészt ezért mert csomószor ilyen baki jön elő miatta.
-
korcsi
veterán
-
stoon
addikt
hát ilyen lett , ilyen tesco-s!
[ Szerkesztve ]
steam, origin uplay: artika78 -- Az élők, csak wickendező holtak!!!
-
Pöttön
őstag
válasz korcsi #33454 üzenetére
A 2x12-es előlre, az 1x14-es meg felülre, vagy lehet hogy 1x12-es lesz és az befér hátra is akár. A pumpát a táp és a hdd blokk közé gondoltam, vagy max a hdd blokk helyére. A tartály az tényleg nem férne el sehol se, bár azt alapból a házon kívülre gondoltam, de ott is necces. Helyette akkor inkább egy 5,25-öst tennék be az odd helyére, vagy olyan pumpát vennék ami alapból tartályos.
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
ViZion
félisten
Elég rá az a pici ramsüni? Én valahogy rettegek ezektől, a 4770-es VGA-ról potyogtak örökké, mázli, h soha nem okozott valami zárlatot.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
odorgg
addikt
-
mackosajt
addikt
válasz #90933760 #33464 üzenetére
Első képen még van a jobb felső sarokban borda szabadon az asztalon.
SZerintem valaki paintben rajzolja be neki segítség képpen, hová gondolt még bordát.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
stoon
addikt
így remélem jó?
(#33465) mackosajt: van ott még ahonnan az jött
[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
Végre eljutottam oda, hogy befaragjam a másik radit és összerakjam a gépet.
Nehéz szülés volt, főleg a csövezés, (10db 90es,8db 45ös adapter).
Kis DCP vígan elviszi ezt, 3 radival,2 blokkal, 7V-on.
Kívülről nagy változás nincs, leszámítva hátul a feketeséget. (Na meg az új matricát alul )Csövezés előtt jól látszik, mennyire koppra fért be a fenti radi, a ventit tartó csavarok hozzáérnek az alaplap éléhez.
A vga-n ki lehet szűrni, hogy backplate alatt van valami. Végig raktam hővezető lappal, hőelvezetésben nem árthat, gondoltam kicsit tompít a cicergésen, ami alóla jött. Minden várakozásomat felülmúlta, ugyanis megszűnt a cicergés, gyanítom valamihez hozzáért a backplate, mert amíg azt nem tettem fel, nem volt hangja. Most megint néma kuss van, és boldogság.És végül a végeredmény, a pcie kábeleket illene harisnyázottra cserélni,mert nagyon gány így,illetve a jobb felső sarokban látszik, hogy mennyire szűkös a hely, 2x2 90es adapterrel tudtam összekötni a front és felső radit.
Tesztelni még nem volt idő, de remélem közel duplázott radival ugyanúgy megleszek 60C alatt, de 500 alatti fordulattal, mindezt (fogjuk rá) full belső radikkal megoldva.Szerintem kimaxoltam az Evolv-ot, ennél több radi már nem fér be
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Mikor megláttam ezt a EK @ ASUS Z170 - monoblock-ot, akkor elkapott a "nekem kell egy ilyen", avagy "megvan az ürügy, hogy leváltsam a Sandy-t Sky-ra" lila ködös őrült gondolat.
A platform most ugyan Z68, de a blokkok még durván a '90-es évekből valók (azt hiszem még Tody™, amit valaki más fújt feketére + az Asrock lapon volt még Socket 775 hűtőnek való furat is, de már nem emlékszem a CPU blokk nevére), és elég nagy a rendszer ellenállása, mert körbe-körbe kell csövezni két 180˙-os fordítóval a két alaplapi VRM blokkot és a CPU-t.
De aztán megnéztem az EK oldalán a fotót az aljáról, és elég kiábrándítónak tűnik, mint ha csak a FET-ek felét-harmadát érné el. Bár nem találtam jó képet "meztelen" Maximus VIII lapokról, vagy akár csak házi fényképeket erről a monoblokkról, mert egy webshop fénykép is lehet "illusztráció", pl. egy régi prototípus fényképe, vagy csak én nézem el a méretarányokat két fénykép közt, hogy durván hol is lehetnek a hűtést igénylő IC-k.
Szóval... látott már ilyet valaki élőben (esetleg használta is)?
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
stoon
addikt
hát egy kis süni tunig után bf4 ultrán
(#33467) iszilard : igen oldalról a házon kettő venti a kártyán meg már linkeltem mi hűti!
#33469) Joshi : sajna nehéz ráilleszteni a "hűtőt" a kartyára és ez miatt kicsit elkenődött ezért tűnik gányolásnak!
[ Szerkesztve ]
-
stoon
addikt
azt néztem sehogy nem menne rá a 290 blokkja! az elején az a kis "hűtőháromszög" ami a fesz szabályzót vagy mit hűt ezen fent van a 390 pedig lent és a formája sem tökéletesen egyforma. azon kívül jónak tűnik ..................lehet egy kis flexelés segít rajt????
[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #33475 üzenetére
Ez valóban szűkös tud lenni, főleg ha a gyártó által megadott radiátoroknál jóval többet és nagyobbat faragsz bele.
Viszont ez a normál Evolv, ez matx, én az ATX-es Evolv-ot mondtam neked, az ennél sokkal nagyobb.
Jó, annak is ugyanez a hátulja, szóval oda max 12es megy be faragás nélkül,de előre és fentre jóval több lehetőséged van.
Ha azt nézzük, hogy egy matx dobozba mit sikerült beletuszkolni, szerintem nem rossz.
Azért majd később lehet kipróbálom,hogy a cpu-t leválasztom külön körre
(Gene IV vrm blokk jó lenne ha rámenne az alaplapra, de a lyukakat pont annyival variálták, hogy ne lehessen )Brumi: Köszönöm, igen ez sima Evolv. Tied is nagyon pofás lett
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz brumi1024 #33476 üzenetére
Nagyon betyár ház, amikor megláttam a masinádat akartam venni egyet én is, de az előlapja annyira nem jön be hogy végül az lett a dealbreaker.
Kap a villám blokkot?Ghoula:
Nagyon csinos így szürke karbonfóliával![ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
brumi1024
veterán
válasz hszilard666 #33478 üzenetére
Köszi Még nem tudom, EK-nál ugye tudtommal még nincs blokk hozzá, illetve csavarmatricás, aminek az eltávolítását az MSI nem tudom mennyire tolerálja. Így viszont ugye befűti a házat, kicsit melegebb a proci játék alatt.
-
mackosajt
addikt
Valaki tudna adni tippet, hogy mely házakban fér el 2 db 360-as radiátor?
Lehetőleg különösebb mokolas és a nemzeti bank vagyona nélkül.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
-
mackosajt
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
válasz mackosajt #33485 üzenetére
NZXT H630 amit keresel, es olyan 40 korul mozog erre.
Nekem a markatarsa van, a sima 630. Ami a kulonbseg, hogy a 630nal kevesebb az 5.25os rekesz, -3x5.25 pedig azt jelenti, hogy az orraban nem csak 240as radi fer el, hanem 360as is.
ha kell 2nel tobb ODD, akkor Phantom H630 tud 360x55 + 280x60at ugy, hogy meg legalabb 3 3.5os egyseg elfer (alaplap hatoldalan van ket 2.5os SSD hely, de gyakorlatban harom SSDt is fel lehet pakolni a ket helyre, pl mint nalam).
esetleg a Switch 810/Phantom 820 ami meg hasonlo felepitesben, de a Switch kifutott modell, a Phantom820 meg igazabol egy picit eltero belteru, dragabb 630 nemi extra leddel es extrabb ventivezerlessel (ami viznel majdnem mindegy, ugyis az ember sajat szabalyozot akar).
ha ezekben nem fersz el, akkor 50ezer korul ott a Thermaltake X9, ami kvazi egy gyengebb anyagfelhasznalasu kevesbe atgondolt CaseLabs Merlin, harmadaron. 70korul ott a Phanteks Primo es a Stacker 915 egy plusz modullal, aztan ha ez se eleg akkor jellemzoen 100ezer folotti hazak maradnak cask.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #Morcosmedve #33487 üzenetére
ilyen 5-10ezer korul lehet kapni hozza olyan ablakot, mint ami a NZXT Switch810en van.
nekem se tetszik az alap ablak a 630on, szoval bundleben vettem melle egy extra teljes ablakot is 5ezerert. meg meglatom, hogy extra hutes, vagy jobb kinezet kell.
btw, az NZXT szamozasa megteveszto, a hatos es a nyolcas szeria is ultra tower, a 630 70x70x30 centi, minden iranyban nagyobb a maga koraban hatalmas Cosmosnal es kb annyira magas, mint a Chieftec Bravo/Dragon nagytorony volt. csak sokkal de sokkal jobb a helykihasznalasa. vazra a 630/H630/810/820 ahogy neztem minimalisan ter el.
epitett vizre jelenleg ertelmes arkategoriaban szvsz a Fractal / Phanteks / NZXT ami jo hazakat gyart 2015os mercevel nezve. esetleg meg van par Corsair (750D/900D), Thermaltake (X9), CoolerMaster (Stacker/Cosmos2), In-Win (909), Deep Silence 6 (ha epp kaphato), aztan kb ki is fujt a kinalat.
btw, tippre az NZXT / Fractal ODM ugyanaz, gyanusan hasonlo fogasra a Define es a 630 (barati korben szinte mindenki Definekkel szaladgal). szerelhetoseg szempontjabol mindketto elsoosztalyu. minosegre talan a Phanteks EVOLV a legjobb a 100k alatti kategoriaban, de ha alu kell, akkor marad a 909 es a Cosmos 2. utobbi mondjuk igenyektol fuggoen alig tud tobbet vizre, mint egy Phanteks EVOLV / Fractal S.
par hete ujitottam hazat, most valamennyire kepben vagyok.
--
ja igen: epitett viznel itt foleg azt ertem, hogy legalabb egy 240x60 + 360x45os radi elfer kenyelmesen, ugy hogy lehet hova rakni a tartalyt / pumpat. tettem ezt abbol kiindulva, hogy a jelenlegi 250+Wos csucsGPUkat figyelembe veve aki jelenleg vizezik az jellemzoen csendet akar 500Wos fogyasztas mellett.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
mackosajt
addikt
válasz proci985 #33486 üzenetére
Köszi.
Most is csak 1 db odd van. Viszon egy csinos vezérlő már ahogy nézem ezzel is felejtős, mert a felső 360 belog az odd részre.
Akkor asszem a családi béke érdekében marad a 690 a fent kívülre hekkelt radival.
-
stoon
addikt
1 óra bf4 után ultrán minden a víz 38.4 fokos volt
-
Modst3R
senior tag
válasz #Morcosmedve #33487 üzenetére
Asszongya hogy vki házat cserélne?
️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)
-
mackosajt
addikt
válasz proci985 #33492 üzenetére
Kérdés, milyen vezérlő fér oda.
Nem mindegy, hogy milyen hosszú hátra.
Utálom, ha szűk hely marad valahol.
690-el is az a bajom, hogy a kábelek a lap mögött alig férnek el.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
janos666
nagyúr
válasz jones965 #33473 üzenetére
Kösz, így már látom, hogy tényleg szépen rá van szabva a blokk (csak a levegőbe lóg túl a gyári hűtőborda, de nincs mit érintenie).
Ha lemegy majd a platform használatpiaci ára durván a jelenlegi felére (de min. 2/3-ra), akkor tényleg lesz kedvem egy ilyen szép praktikus megoldáshoz.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Modst3R
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest