Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- PlayStation 5
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 2042
- EA Sports WRC '23
- GTA V
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
A 290-es blokkok jók a 390-re is, kérdés hogy melyik gyártó kártyájáról van szó.
-
DigitXT
nagyúr
Sajnos fagyállós kicsapódásom nekem is volt, szóval nem véletlen kérdeztem.
Mondjuk ez olyan régi kép, hogy lehet, hogy még a Zalman-féle kék lötyi csinálta.
(Rohan az idő: 5 éve már. És még ma is ugyanaz a blokk... Hiába: jó vétel volt.)
Szerk: de tuti volt gondom fagyállóval is, mondjuk enyhén túltoltam az adagolását.[ Szerkesztve ]
-
-
Drizzt01
őstag
Nekem a giga r9 380-ra sincs.
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
ViZion
félisten
válasz seniman #33414 üzenetére
...meg a giga az egyik legvariálósabb gyártó, valamit mindig máshogy csinálnak, sztem még a ref kártyát is átfaragják...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz ViZion #33415 üzenetére
Nekem is várnom kelett anno amíg kidobták a v2-es R9 290-es blokkot,mivel a giga windforce3-hoz nem ref nyákot használt...(bár ugyan ez a blokk kellett az msi féle megoldáshoz is)
Azóta meg ugye néma csend
(és hulla szag)[ Szerkesztve ]
In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
-
Plasticbomb
addikt
válasz Snip3r_HUN #33417 üzenetére
(Lehet néha takarítani kéne. )ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
ViZion
félisten
válasz Plasticbomb #33418 üzenetére
van, aki tényleg ölni tud egy vizesblokkért...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
proci985
MODERÁTOR
megjott a D5. Nem Laing van rairva mondjuk, de egyebkent ugy nez ki stimmel.
meg hozza az XRes is.
elvileg uton van hozza az EK uni holder 50/70, vettem harmat, hogy legrosszabb esetben valahogyan ossze lehessen offsetelni a tobbi komponensel. Jo lenne, ha az also 140es radi fole oda tudnam allitani, mert ott van hely.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
törölt tag
válasz proci985 #33420 üzenetére
Nem Laing van ráírva amúgy se, múltkor vett valaki egy ugyanilyet és linkelte a képet is. Eredetit kaptál nyugi. Gondolom mivel az elektronika, talán a tekercsek, rotor is ki van cserélve az alap melegvíz keringető megoldáshoz képest, így már csak félig Laing. Nem tudom miben más, elektronikában tuti, mert PWM-es.
A DDCknél is volt variálás a rotorral, meg az Eheim Innovatek HPPS is másfélét kapott mint a 1046-os alap Eheim szivattyú, meg szerintem az Aquacomputerbe is más van.[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
No beaplikáltam az ebayes fesz szabályzót Most csak így ideiglenesen oda van fogatva majd valamit kitalálok. Plusz bekötöttem akkor már a fordulatszám visszajelzést is a pumpára.
Így 9v-on 3700 körüli fordulatot ír. Hangja alig van most a ventik tűnnek hangosnak.... xD
Próbálgattam amúgy 8v-n nem mindig kapcsol be 8.5v-n kb 20 alaklomból egyszer nem indult így maradtam a 9v-nál az a tuti .ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
evola
senior tag
válasz Omli85 #33422 üzenetére
Szia.
Ez az "ebayes fesz szabályzót" merre találni az e-bayen milyen néven van?
Illetve nehéz a bekötése? Én is nézegettem már megoldást a pumpa teljesítményének csökkentésére..
De eddig nem jártam sikerrel..Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás. -Alber Einstein-
-
ViZion
félisten
Fentebb vhol linkeltem magyar oldalt is, dc-dc konverter a keresőszavad, vagy step-down converter
-
Omli85
őstag
Szia,
Link: [link]
Bekötni nem bonyolult, bal oldalt a bemenet + - jobb oldalt a kimenet. Fent középen a borda felett azzal a kis csavarral tudod állítani a feszültség értéket. lent a két gombbal tudod váltani, hogy mit mutasson a kijelző a kimeneti vagy bemeneti értéket.
Rámértem multiméterrel annyit ad ki amennyit ír, tegnap ment jó pár órát rámértem a bordára lézeres mérővel 32-33 fokos volt szóval melegedni se nagyon melegszik a 18W-s DDC-alatt.ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
AGE-T
őstag
Sziasztok!
Végigolvastam az összefoglalót, de még lenne kérdésem. Én a Gigabyte Gtx970 G1 kártyám hangtalanításában gondolkodom, egyszerűen megőrjít, hogy 30fok mellett is 1600-al pörög.
Ha a vga-ra fel van rakva minden, a vga szabályoz bármit is? Értsd magasabb teljesítmény mellett felpörgeti a blokkokon a ventiket? Azokat a vga fogja továbbra is vezérelni? G1-en nem lehet lejjebb venni a ventik sebességét mint 1600 rpm.
Milyen gyakran kell karbantartást végezni egy ilyen rendszeren? Vannak teljesítmények, amiket figyelembe kell venni pumpa, radiátornál? Esetemre mit ajánlotok? Esetleg all-in-one kombó?For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
törölt tag
Ha vizezed a kártyát akkor onnantól a radiátoron lévő ventik lesznek csak, azok pedig sima 12 centis ventik amiket az alaplapról szabályzol ahogy akarsz.
Ez így körülbelül 50 ezer lenne. Ha ez így sok, akkor egy jobb léghűtés kéne rá, és azoknak a ventijét szintén te tudod majd alaplapról szabályozni.Esetleg meg lehetne próbálni a kártya topikjában érdeklődni, hogy Biost lehet-e módosítani és a fordulatszámát levinni a gyári ventinek.
-
#Morcosmedve
veterán
-
rhommel
csendes tag
-
törölt tag
válasz rhommel #33434 üzenetére
Ha ugyanilyen, mint a fotón is, akkor az egyik baja, hogy a molex to venticsati az 5V-os. Ami lehet kevés a szivattyúnak az elinduláshoz. A másik baja meg az lehet, hogy ezeknek a tápoknak a molexébe az egyik GND nincs bent, ha megnézed akkor látszik hogy 3 vagy 4 tüske van-e a molexben ami a tápon van. Mert mintha a fotón is látszana, hogy a 5V GNDje nincs benne, akkor meg nemcsak hogy 5V kap, hanem semennyit.
[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
válasz rhommel #33434 üzenetére
Nem bonyolult az a kötözgetés, közép tájt van egy szem zöld kábel azt kösd össze a mellette lévő bármelyik feketével . Természetesen mindent érdemes lekötni a tápról csak a pumpa legyen rákötve .
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Maotun
őstag
Üdv! Gyiku nagyúr küldött ide
EK Water Blocks EK-XLC Predator 360 de inkább a 240 es
COOLERMASTER MasterCase 5 Pro házba elfér??? 40mm vastag bordát említ a gyártói oldal venti nélkül
, de ez az EK kompakt borda+pumpa+venti kialakítás 68mm vastag?????
Akkot befér vagy se? HA NEM milyen ház javasolt amibe a 330mm hosszú vga is elfér?
megtisztelő válaszaitok köszi előre is! -
ryori
senior tag
Meggyűlt a bajom a vízhűtés beszerelésével.
A gyári intel hűtő igen hangos, vettem hozzá egy NZXT Kraken X41-es vízhűtőt.
Mint kiderült a házamba (Zalman Z3) ugye csak 120MM-es venti foglalatok vannak.
Krakennek meg 140MM-es a ventije, és csak 140MM-es szerelhető a radiátorára is...
hát most mi legyen, vissza nem veszik, eladni az ár töredékéért lehetne, bár csak kibontva volt...
próbálgatom ide, oda nem lesz jóAztán végül, úgy oldottam meg. hogy a felső részen található 5inches részbe belefért a radiátor a hűtővel együtt. nem esik le. a borda nem ér a házhoz mert ugye a keret.. és ugye kapja a levegőt allulról is mert nem fedett alulról slot gyorskötözőkkel fixáltam, és teljesen stabilan ott ül a dvd helyén a radiator kis holtjáték sincs, mintha be lenne csavarozva, persze nincs megfeszitve.
Első ventillátor fújja allulról a bordát, felette a 140mm-ese szívja, a háztetején lévő fújja ki a házból.
Pár kép akit érdekel esetleg a dolog és hogy hogy lett megoldva:
-
KAMELOT
titán
Ez úgy ahogy egy kidobott rakat pénz volt mind hűtésileg mind ház szempontjából. Ahogy proci kolléga írja. Először tessék tervezni utána építeni. Abból a ovodás vízből kijött volna egy rendes vízhűtés! Sőt még jól is mutatna. Radiátort aODD helyére vízszintesen ráteni!?!?! Ez durva. Se alulról se oldalról és felülre meg sehova nem megy ki a meleg levegő!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
senior tag
Én se akarlak elkeseríteni, de igaza van az előttem szólóknak!
Ez pénzkidobás volt, így meg hogy a házba fújja a meleget, még ártottál is az egésznek!
Ennél egy jó léghűtés is sokkal jobb! A víznek pont az lenne a lényege, hogy a házból kijuttassa a forró levegőt! Ez most így vízhűtés helyett "házfűtés" lett! -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Egy kompakt, halk és megbízható gépet szeretnék építeni, ami azért teljesítményben is ott van.
Sajnos a procihűtőknél amivel maradéktalanul elégedett lennék (Thermalright Silver Arrow ib-e) az nem férne be a házba, vagy nagyon necces lenne (elméletileg 3mm-el magasabb).
Viszont a házam (Cooler Master N200) egész jól támogatja a vízhűtéseket, így fontolóra vettem a vízhűtéseket. De akkor már egyedit tennék bele ami a procit + a vga-t is hűtené.Annyira nagyon nem vagyok otthon a témában ezért a véleményeteket szeretném kikérni.
Ezeket a komponenseket kellene majd hűtenie:
I7 4790k, r9 290x vagy ehhez hasonló teljesítményű vga.Így első körben ezeket néztem ki a rendszerhez, két hőleadót gondoltam tenni a rendszerbe, hogy tutira halk, és hűvös legyen:
CPU Blokk, VGA Blokk,
hőleadó 1, hőleadó 2, pumpa, tartály, csőVélemény? Ezek kompatibilisek egymással, működne így a dolog nekem?
A választ, és a segítséget előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest