Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz MageRG #21625 üzenetére

    Nem szeretnék az abortuszról vitázni, nincs nagy kedvem hozzá. Csak azért hoztam fel a témát, mert jól látható, hogy az ember milyen kreatívan képes a saját kényelme érdekében egyszer ölni, másszor pedig megbotránkozni, ha Istenről van szó.
    Kreatív, mert kimondja, hogy nem kifejlett emberi lény...
    Az abortuszok jelentős része visszavezethető közvetve vagy közvetlenül anyagi okokra. Van persze betegség indok, sőt megerőszakolás is, de a legtöbb az anyagi. Nem minősítem ezt, de érdemes ezt tisztán látni.

    Nem maszatolok. Csak tisztázom, hogy amit most mi teszünk hasonlatos ahhoz, mikor a piacon Juli néni és Mari néni a CERN működése és az El Nino kölcsönhatását értelmezi, kritizálva azokat a tudósokat, akik ezt tudományosan cáfolják.
    Meg van a joguk hozzá, talán van is értelme a beszélgetésnek, csak súlyos ismerethiányban szenvednek, és az általuk alkotott modellek nagy eséllyel nem lesznek hasonlatosak a valósághoz.
    A végtelent akarod pellengérre állítani végesként. Az alkotótól akarja számon kérni az alkotás a szándékok értelmét.

    A "Valahogy el kell döntsük, mi a jó és mi a rossz." pont a bűneset következménye. Alapból Isten dolga eldönteni, hogy mi a jó és mi a rossz. Az ember ezt magához ragadta. A megfogalmazásod pontosan szemléltei a Mózes első könyvében leírt bűnbeesés történetét. Nem az ember dolga eldönteni, hogy mi a jó s mi a rossz. Ez most szimplán etikai vonatkozásban értem.

    Elmondjam miért veszélyes, ha kritika nélkül fogadunk el jónak bármit, amit Isten tesz?
    Tökéletes lehetőség egy aberráltnak, hogy kiélje vágyait. Elég csak arra hivatkozni, hogy ő Isten akaratát teljesíti.

    Ez valós veszély. De ehhez nem kell Istenre hivatkozni. Hitler őrültségéhez elég volt Friedrich Nietzsche-hez visszanyúlnia. Ez pedig nem keresztény forrás volt. És a német nép nagy része simán elhitte, hogy az a jó és az a rossz, amit Hitler mond.
    Az ember kreatív, Isten nélkül is képes erre.

    Az a logikai problémám azzal, hogy én akarom Isten szavait és tetteit megítélni, hogy teljes mértékben függünk tőle. A világok teremtője, Ő alkotott, terve van az életemmel, gondviselő, megváltó, időbe és térbe nem zárható, egyszerűen végtelen. Megjelenései, mint egy végtelen dimenziós lény 3d-s leképeződései.
    Ha az igaz, amit írtam, akkor nem tudom megítélni szavait és tetteit, mint ahogyan kisgyerekként nem értettem az egyetemi professzorok tétel bizonyításait.
    Ha nem igaz, hogy Isten ilyen, akkor meg nem érdemes hinni benne, mert nem akarom én sem, hogy diktátor parancsoljon nekem.,

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák