Új hozzászólás Aktív témák

  • zone

    őstag

    válasz kymco #20048 üzenetére

    Attól függetlenül, hogy biztosan vannak ettől fontosabb dolgok is, mennyi időbe vagy erőfeszítésbe tellene feltenned a kérdést? Egy olyan kérdést, amire te biztosan nem, de egy mindent tudó lény tudhatná a választ. Főleg, hogy a meggyőző válasz lehet, hogy segítene elindítani egy úton, nem ér meg neked ennyit? Mert ez a válaszod olyan volt, mintha azt mondanád tudsz repülni, de most nem érsz rá megmutatni.

    Sam Harrisnek van egy nagyon jó hasonlata. Képzeld el, hogy a szomszédod abban a hitben él, hogy egy hűtőgép méretű gyémánt van elásva a kertjében. Ez értelmet ad az életének, és a családjával együtt vasárnaponként nagyon élvezik, hogy együtt ásnak a kertben. Nem szeretne olyan világban élni, ahol nincs egy gyémánt elásva a kertjében.

    Szívesen meghallgatom, de elég nagy a lista az oldalon, melyiket hallgassam meg, melyik volt az, ami nagy hatással volt valakire?

    Én úgy látom, hogy különleges vagy, mert nem sokan állíthatják, amit te.
    Ez az isten vajon mikor tud a lelkére beszélni és elérni azokat az afrikai gyerekeket, akik az első évüket sem élik meg? A mindenkit egyformán szerető Isten világában 2013-ban minden egyes nap 17.000 öt év alatti gyerek halt meg.

    A mítosz szerint komoly áldozatot hozott, ami valójában egyáltalán nem komoly és morálisan egyáltalán nem helyeselhető.

    (#20056) tomtyi
    Mondtam, hogy nem érdemes időt pazarolni rá. Kijelenti, hogy falnak megy a primitívségtől, erre primitív sértésekkel folytatja, aztán cinikusan megjegyzi, hogy nem kell megsértődni és ugyanúgy folytatja. Ennek ellenére nem sértődtem meg, nem vagyok az a nebáncsvirág fajta, de ha valaki már eleve ilyen stílusban kezd egy párbeszédhez, a folytatásában nem óhajtok részt venni.

    (#20071) kymco
    Az hogy valakiben megbízom, nem jelenti azt, hogy automatikusan elhiszem minden állítását. Ha a barátom azt mondja, hogy van egy új kutyája, minden további nélkül elhiszem, de ha azt, hogy van egy új (Carl Sagan-féle) láthatatlan sárkánya, máris kételkedni kezdek.

    [ Szerkesztve ]

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

Új hozzászólás Aktív témák