Új hozzászólás Aktív témák

  • dbotka

    csendes tag

    Sziasztok!

    Lehet, hogy már ezerszer volt kérdés, de 2 óra böngészés után nem találok számomra megfelelő instrukciókkal ellátott választ, tehát vázolnám a szitumat.

    Adott egy Linksys EA6200-as router, egy Zyxel NSA310 (ez mellé majd még jön a nagyobb tesója később). Most kötötték be a UPC netemet, elvileg 240 Mbites lesz 4 hónapig, amúgy a 120-as csomagot kértem. A sebességet eddig nem tudtam maxon hozni, az egyik kérdésem arra irányul, hogy van-e valakinek 240-es csomagja és azt tudja e maxon használni, vagy kb. milyen letöltési sebesség mellett működik?

    A másik kérdésem ennél jóval bonyolultabb. A sima modemes UPCs netnél még működött, hogy egy szimpla noip.com-os regisztrációval elértem kivülről az eszközömet, de így, hogy gyakorlatilag most 2 router is van, nem tudom, hogy hogy lehetne összehozni a távoli elérést. A történet úgy néz ki, hogy a UPCs routert szeretném továbbra is router módban használni, mások is azt használják WIFIről és ennek egyik portjára van rákötve a linksys routerem, amit megszeretnék csinálni saját kis privát hálózatomnak. Próbálkoztam a Port Forwardinggal és odáig működik is a dolog, hogy mondjuk a UPCs routerről elérjem az alatta lévő linksys routerre kötött NAS szervert. A problémám az, hogy hogy lehetne azt beállítani, hogy noips címről elérem a UPCs routert, ami aztán forwardól a linksys routerra, az pedig a NASra (tehát a vége az okés már, mint írtam). Próbálkoztam a UPCs router (EVW3226) port forwardingját belőni, de egyszerűen nem sikerül. Olvastam már itt a DMZről is, de azt meg nem tudom, hogy mire jó, és ha beállítom az se csinál semmit. Nagyon unszimpatikus, hogy halálra butítják ezeket az eszközöket, egy statikus IPt nem tudok beállítani rajta a linksys routeromnak.

    Van esetleg bárkinek ötlete vagy javaslata? :) Bocsi, ha kicsit bonyolult lett.

    Köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák