Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gduck
addikt
válasz kabelmania27 #22464 üzenetére
Egy év alatt összejön egy majonéz ára! HURRÁ!
-
mlinus
őstag
most kapok agyvérzést, nem változott semmi a konfigurációmban de az utorrent megint listen errort nyom... TC7200 bridge módban pedig. nem értem.
-
MR!!
aktív tag
válasz Zirowe #22546 üzenetére
Ja valami dereng, hogy előfizetésenként meg volt határozva hány számítógépet lehet rákötni...
(#22550) bogabi
Én komolyan veszem, de mi van azzal a sok hozzá nem értő felhasználóval , aki vesz egy routert, hazaviszi és épp hogy örül annak ha sikerül működésre bírnia , nemhogy még bekonfigolja meg levédje a hálózatát...
És még mindig rengeteg olyan hálózatot talál az ember az utcán sétálva ami nincs titkosítva...
Az internetszolgáltatók illetve router gyártók erre nem igazán hívják fel a figyelmet szerintem. Arra pl igen, hogy ezt a műsort 12 éven aluliak számára csak nagykorú felügyelete mellett stb Vagy ételekre , játékokra mennyire kell odafigyelni , hogy ne legyen baj.
De egy mezei routerra amiért be megy a paraszt a Teszkóba és levesz akciós áron a polcról, otthon bedugja, 3X klikkel a tovább , OK gombra és kész , örül hogy működik...
... miért nincs ráírva: HA NEM JELSZAVAZOD LE MEGFELELŐEN A ROUTERED AKKOR NAGY BAJBA IS KERÜLHETSZ HA VALAKI RÁCSATLAKOZIK ÉS EZT AZT TÖLTÖGET LE !
miszter
-
Zirowe
nagyúr
A szolgáltatói routerek alapból le vannak jelszavazva.
Volt is belőle balhé.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
F_Zolee
veterán
Kaptam választ az ügyfélszolgálattól.
"Köszönettel vettük DIGI KÁBEL szolgáltatásaink iránti érdeklődését.
Jelenleg FTTH hálózat kiépítése van folyamatban (kábel tv,internet, telefon) az Ön címén."Na kíváncsi leszek a hűség lejáratkor.
-
paolinho
őstag
De mitől jobb ez az Ubee csak modemként (bridge módban), mint a méretében sokkal kisebb korábbi Scientific Atlanta EPZ2203-as modem? Mert pl. azt én sokkal kényelmesebben eltudom helyezni a ruoterrel együtt egy erre a célra kialakított helyen. Konkrétan a két szerkezet kisebb, mint ez a "combo-jószág".
-
F_Zolee
veterán
válasz kabelmania27 #22560 üzenetére
6200 de emelkedik. Ez is 2 év hűség ára...
Amúgy nem igazán látok erre felé építést szóval nem tudom mire gondolhatnak.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz paolinho #22561 üzenetére
Esetleg azért mert újabb a chipset+fw.
F_Zolee: Ügyfélmegtartóba lehet 5ezer körül megkapod, milyen csomagban vagy? lehet sablon szöveg
gduck: Párszor tankolsz shell vpower95őst vagy 100-ast ( utóbbival autópályán 5,8as fogyasztást is el tudsz érni autópályán+minimális városi forgalomban) és összejön egy halszendóra menüre való[ Szerkesztve ]
-
-
F_Zolee
veterán
válasz kabelmania27 #22563 üzenetére
Már átnevezték annyiszor így jó kérdés mi volt. Talán digital bronze volt anno.
Elő kellene kapni a szerződést, hogy tudjam pontosan.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz F_Zolee #22565 üzenetére
Érdekességképpen össze lehetne hasonlítani Fibernetes időben mennyit fizettél a netért és most. Arra tippelek kb amennyivel kevesebbet fizetsz annyiszor gyorsabb, nekem Invitelnél (szintén ex Fibernet) 6/1, analóg 41+telefon, 9000körül van, lehetne 9990ért 15/3-as csomag, de nemnagyon megy, 10/2-vel 8300ért 2éves hűséggel, de az is csúcsidőbe lassul 2ds és 2us-közül választ a modem, vannak települések ahol kicserélték cmts-t d3-ra, és lett dtv, de a szolgáltatási terület többségén még mindig docsis2 van+analóg tv, mondhatni mint UPC 2000-es évek elején. 2000-es években három nagy ktv szolgáltató volt UPC, Matávkábel, Fibernet. Fibernet/Invitel kábelnet topicban sokan panaszkodtak hogy ismerősnél kevesebbért UPC többet ad, szerencsések akik átkerültek UPC-hez.
[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz kabelmania27 #22564 üzenetére
Bevallom őszintén, hogy ehhez a webstar docsis izéhez nem értek, de az tuti valós, hogy most, hogy megint a korábbi felállással fut a Net, az elmúlt cirka 3/4 órában egy fikarcnyi torpanása nem volt az oldalak betöltésének. A hétvégén még tesztelgetem azt így egy kicsit, aztán megpróbálom az Ubeet újra, de ha rosszabb lesz megint, mint a korábbi, akkor megy a levesbe. Egyébként ilyen esetben mi a helyes teendő. Visszateszem a dobozába, és leadom a UPC-nél, vagy reklamálok előbb az ügyfélszolgálatnál? Volt már erre valakinek gyakorlata?
-
F_Zolee
veterán
válasz kabelmania27 #22566 üzenetére
6 megás netem volt fibernél valami 4k körül. Csak miután bejött a upc akkor lett csomagra előfizetve. Nekem a fiberrel évente 1x ha volt bajom de akkor mindenkinek kb.
5200al induhatott a csomag és akkor csak 1 évre kellett aláírni. Nem változott semmi benne és ma már 6200...mate3553: amilyen bekötési időket olvastam náluk nem tudom várjam-e.
[ Szerkesztve ]
-
-
paolinho
őstag
válasz kabelmania27 #22571 üzenetére
Köszi, akkor így teszek. Kíváncsi leszek, mi lesz ebből?!
(#22572) mate3553: Neked is köszi! Referálok, ha sikerült előrébb jutnom az ügyben.
-
Callisto
őstag
Pár hete észrevettem az adatforgalom lassulását, akadását netezés közben. Arra gondoltam a routerrel lehet baj. Végül szereztem egy másikat, hogy megnézzem. Ugyan az a probléma.
Erre megnéztem a letöltést és meglepődve láttam, hogy szigorúan 1MB/s. Folyamatosan! A 3,5 helyett.
Továbbá az alábbiakat állapítottam meg:
- korlátozva a letöltést jönnek a weboldalak ahogy kell
- különböző sebességmérők a 30mbit-et mérik ahogy kell
- ha nem korlátozom a letöltést, akkor egyből meghalnak a weboldalakMajd egyedi nem regisztrált helyekről végeztem sebességméréseket miközben letöltöttem:
Nincs meg a 30 mbit!!! Sőt szinte semmi, holott a letöltés szigorúan maximum 1MB/s!
Regisztrált, ismert sebességmérő helyekről természetesen meg van összesen a 30mbit/s, de a letöltés akkor is szigorúan 1MB.Arra gyanakszom - sőt biztosra veszem -, hogy a UPC ismét korlátozza a felhasználók részére bocsátott sávszélességet saját elgondolása szerint. Valaki találkozott ezzel vagy csak velem kivételeznek?
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Zitronensaft
aktív tag
Magasról szarni rá,ki mit tölt le..a kis példám arról szólt,hogy nem szeretnél te annyira 10 embernek osztogatni a gigabites netedet,mert ha valami gixer van neked fröcsögne a telefonba a sok szolid,idősödő droid éjjel 2-kor,hogy mileszmá,ezér fizetek? És ezt sokkal hamarabb megunnád,mint azt gondolnád.
Egy dolog szivességből elárulni a szomszédnak a wifid kódját,egy másik meg pénzért 10 embernek netet szolgáltatni. -
club1
veterán
válasz Callisto #22576 üzenetére
A http://www.speedmeter.hu/ mit mond?
-
Járókeret
senior tag
Sziasztok!
Lehet buta kérdés,de még nem volt sose led tv-m.
Vettem egy full hd samsung ledtv-t.
Jelenleg a UPC alapcsomagba vagyok (net,tv,telefon), viszont szerintem a csomagban lévő hd adások nem elérhetőek. MOst webstar modem van itt, amit még szerződéskötéskor adtak (nemtom hány éve, mert ez albérlet, de legalább 2).Lehet,hogy ez a modem nem tud hd adást biztosítani? Ez pontosan hogy működik?
Köszönöm előre is
-
club1
veterán
válasz Járókeret #22581 üzenetére
A modemnek semmi köze nincs a hd adáshoz. Az az internet miatt van ott.
HD adást digitális előfizetés birtokában nézhetsz. A UPC-nél ráadásul ennek kötelező tartozéka - akármilyen modern tv-d is van - a box, vagy a médiakártya, amiben aktív előfizetői kártyának kell lennie.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Járókeret #22581 üzenetére
A HD adáshoz digitális előfizetés kell, HD box vagy kártyát kell a tévéhez. Érdemes digitálisra váltani a jelenlegi analóg előfizetést mert egy FHD LED tévé nagyon ronda az analóg adás.
A modemnek semmi köze a tévéhez.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kungzi
veterán
-
mackosajt
addikt
válasz F_Zolee #22559 üzenetére
Jó neked.
Legalább válaszoltak.Én lassan 1 éve írtam a digi-nek, érdeklődést, de válaszra se méltattak.
Írtam 2 hónap múlva, hogy hátha, de semmi.Most talán annyi a változás, hogy a Telekom már felénk adja a 120-as netet.
Egyébként a UPC a leggyorsabb a 47-es út ezen oldalán. A másik oldalt ott a digi.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Járókeret
senior tag
válasz kungzi #22585 üzenetére
hát srácok, nagyon köszi a segítséget, de akkor végképp nagy a baj, mert semilyen box-om nincs.
a upc alapcsomagába van X db hd adás. most már értem,hogy ehhez kéne box, de nekünk nincs.
szólni kéne,hogy adjanak ?a meglévő modembe van a sima analóg csatorna, az van rákövetve a tv-re.
SZERK: elnéztem, alap csomag nem tartalmaz hd adást, tehát akkor minden sztornó
köszi srácok[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Callisto #22576 üzenetére
192.168.100.1 címen nézd meg a modem értékeket, ha routert használsz iktasd ki és úgyis nézd meg
paolinho: Kimaradt, hogy a legegyszerűbb megoldás hogy bridge módba teszed a modemet (három gépet tudsz vezetékesen egyszerre használni) és veszel (ha kell a wifi) egy jófajta gigabites routert.[ Szerkesztve ]
-
Callisto
őstag
20mbit-et. De a letöltés fixen 1MB (8mbit) mindig és bárhonnan. Ha a letöltés megy 1MB-tal akkor meghal a WEB is. DE hivatlaos(!!!) mérőoldalakról adja a 30mbit-et általában. Viszont nem hivatalos méréssel valóban a letöltés 1MB-ja mellett nincs maradék sávszél. Tuti korlátoznak.
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Callisto
őstag
válasz kabelmania27 #22591 üzenetére
Routert kihagytam és úgy rendben van minden. Routerre visszadugva egy ideig ok aztán beáll 1MB-ra fixen. Érdekes, hogy másik routerrel ugyanez a helyzet. Ez hosszabb utánajárást követel azt hiszem. Köszönöm az idejüket azoknak akik ötletet adtak.
-
Uthenger
aktív tag
válasz Callisto #22594 üzenetére
Ha normalis routered van, es van rajta mrtg akkor nezz forgalmat a routeren.
Par ismerosom belefutott mar hogy kinai ip cimekrol erkezett ra par probalkozas aztan szepen lecsokkentette a savszelt.
Vegul ip csere segitett meg 25/53-as port tiltasFekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger
-
fireproof
őstag
A UPC-s router helyére érdemes lehet bekötni egy ilyen Dlink routert?
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest