Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #42077 üzenetére
Ez mennyire működő megoldás?
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #42075 üzenetére
Köszi!
Be tudtam állítani, viszont kérdés, hogy szkennelni fog tudni? Van erre megoldás? (elírtam 4300 samsung)
[ Szerkesztve ]
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #42073 üzenetére
Vargalex 0.92es verzió.
Mit kell tennem?
-
Tonyo
őstag
Sziasztok!
Opwn wrt van fent. Mennyire működik megbízhatóan a printer server? Egy samsung scx3200 at kötnék rá. El tudja valaki lépésről lépésre mondani, hogy mit hogy kell csinálni, hogy menjen? Láttam a leírást, de már az se tiszta, h telepítsem a csomagokat.
Köszi!
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #30875 üzenetére
Senki nem mozdul! Működik minden! Köszi szépen!
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #30866 üzenetére
Engedélyezem a wifit. Beállítok egy kódot. Náha látja néha nem, de ha látja is csatlakozik de nem kéri a kódot, és hibával nem csatlakozik...
Sose volt gondom ezzel a routerrel, ezért is szerettem, mert ment minden elősre..
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #30855 üzenetére
Köszi, már csak a wifit kell beállítanom..egyelőre nem tud csatlakozni.
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #30853 üzenetére
Akkor az elején jól csináltam mégis?
WAN oldalon ment a digi jelszó stb...
Lan oldalon próbáltam beállítani a DHCP-t..Szóval mit és hogy állítsak be ahhoz ha DHCP-t szeretnék használni?
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #30849 üzenetére
Na akkor én voltam a hülye..megnézem újra! Köszi!
MOst akkor keverem wlan és lan oldalt? wlan oldalra állítottam be a digi net felhasználónevét és jelszavát.
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #30847 üzenetére
Ez osztja ki a gépeknek az IP-t automatikusan nem igaz?
Egyébként ha ezt staticon hagyom, amit ugye a telnet állított be, akkor se megy a net...
-
Tonyo
őstag
Sziasztok!
Sikerült felélesztenem a statikus ip-s/telnetes módszerrel, de amint beállítom a DHCP-t lan oldalon kifagy és kezdhetem elölről. Nagyon instabil lett, bármelyik mentésnél kifagyhat..Ez mitől lehet?
-
Tonyo
őstag
válasz Jamboo529 #30760 üzenetére
Ezt megtaláltam, de még nem próbáltam. Ma megpróbálom
Intruder2k5: Nem villog semmi. A gép felismeri, wifi is Openwrt. Led is világít. De nem tudom behozni a Lucit.
Digi netem van, addig is csináltam egy csatlakozást laptopon direktbe, ilyenkor ugye kéri a jelszót. Nem lehet, hogy ez zavar be? Ezt töröljem?
-
Tonyo
őstag
[link] Erre valaki?
30/30/30 hard resetet is próbáltam, semmi..igaz nem 30 sec telt el pontosan, több. -
Tonyo
őstag
Sziasztok!
Openwrt van fent, net beállításánál befagyott és azóta se kép se hang. Drága LUCI kát nem lehet elérni, hiába nyomom a restet 10 -20-30 secig, vagy húzom ki.
Van más módszer még arra, hogy elérjem és default beállításokat kapjak?
-
Tonyo
őstag
Most felmountoltam az 1 Tb-os hdd-m egyik particióját, de ugyanúgy jelszót kér..kép róla:[link]
[ Szerkesztve ]
-
Tonyo
őstag
válasz vargalex #17128 üzenetére
fdisk: invalid option -- 1
Usage: fdisk [-b SSZ] [-u] DISK Change partition table
fdisk -l [-b SSZ] [-u] DISK List partition table(s)
fdisk -s PARTITION Give partition size(s) in blocks
fdisk -v Give fdisk version
Here DISK is something like /dev/hdb or /dev/sda
and PARTITION is something like /dev/hda7
-u: give Start and End in sector (instead of cylinder) units
-b 2048: (for certain MO disks) use 2048-byte sectorsEzt adja a parancsra. Leformáztam ahogy írtad, de még mindig nem okés.
bpmcwapKöszi az infót az ssh-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyo
őstag
válasz vargalex #17128 üzenetére
Mit ad vissza ssh-n azfdisk -l /dev/sdaparancs? Ezt hova is kell beírni?
Ez egy 15Gb-os pendrive.
Nem tudom hogy sikerül-e mountolni. Annyit csináltam, h hozzáadtam a Mount Points-nál. Device-nál kiválasztottam a sda5-öt ez volt kb. 15 GB, megadtam a /mnt nevet, majd a formátumot-->apply and save.
Network Shares nél semmi nem változtattam, mert /mnt volt ott is a path.
[link] Megjelent egy ? jeles valami itt most..
[ Szerkesztve ]
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #17120 üzenetére
xp
Intruder2k5 Megcsináltam ezt is, de még mindig kér jelszót.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #17118 üzenetére
Köszi, alakul. Egy jelszót kér. Ilyet én nem állítottam be, a master pass se jó ide..
-
Tonyo
őstag
válasz vargalex #17114 üzenetére
192.168.1.1/mappa neve
Magyarán azt szeretném, ha intézőben látnám a meghajtót és simán át is tudjak húzni oda dolgokat..
Lehet, h totál rosszul csinálom a mountolást.
Leírnád pontról pontra, hogy mit hogy? Szoktak menni az ilyen dolgok te most ehhez láma vagyok!
[ Szerkesztve ]
-
Tonyo
őstag
Nem stimmel valami ezzel a mountolással..Mountolok egy ext4 es 16 Gb-os pendrivot..Sikerül is és beállítom a Networks sharesben is, de amikor mondjuk a gépről töltenék valamit oda akkor kb csak 86 mb-ot lát belőle. Ez miért van? Valamint hogy tudom megcsinálni, hogy sajátgépbből lássam a meghajtot? Ne netes felületen kelljen szöszmötölni.
-
Tonyo
őstag
válasz vargalex #17061 üzenetére
Most sikerült mountolni, viszont nem jön be ezen a címen file://192.168.1.1/samu
"/samu" lett a Mount Point neve. MIt csinálok rosszul?Illetev ennyi jön be
Index of /samu/
../
modified: Wed, 05 Oct 2011 14:22:16 GMT
directory - 0.00 kbyteHa a ../-re nyomok akkor a Luci nyito oldalára visz..
[ Szerkesztve ]
-
Tonyo
őstag
Mennyi ideig tart egy 1 Tb-os hdd mountolása? NTFS szinte tele van, normális, hogy Applying changes /etc/config/fstab-nél csak forog?
-
Tonyo
őstag
Feltettem a modolt alex fele fw-t.Luci bejott,be akartam allitani a DHCP de kifagyott kileptem a chrombol.Visssza akartam lepni. 192.168.1.1 webes feluletbe,de nm engedbe.Reset,tap kihuzas nm hasznal?hogy tudok visszajutni a Luciba?
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #16951 üzenetére
ext 2 volna az ideális?
Azt viszont látja a winfos ha esetleg visszakötöm?Van valamilyen részéletes "hülyebiztos" leírás amivel az Alex féle fw feltehető?
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #16927 üzenetére
Még annyi kérdésem lenne, hogy garancia ugrik vagy visszatehető a gyári fw?
Ja és NTFS-ben maradhat az usbre kötött HDD? Kicsi macerás volna áttenni róla a dolgokat és formázni..
[ Szerkesztve ]
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #16936 üzenetére
Te milyen firmwaret használsz?
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #16925 üzenetére
5MB ra gondoltam, 5 Mbit/s tenyleg keves.Ez amit leirtal egesz biztato!Nem toltok es nezek full hd-t majd egyszerre.Mindez,h megvalosuljon melyik firmwaret kell felrakni?A ram mod mikepp modositana a kepet?Jobban birna?
[ Szerkesztve ]
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #16921 üzenetére
Koszonom a kimerito valaszod!Sejtettem,h lassu lesz a letoltes ha a routerrol futtatnam a torrenteket. Epp ezert irtam azt verziot amikor a geprol toltom de a routeren levo hdd ra menne.Net eleg gyors igy nem szukseges napokig seedelni.5 mb al ilyenkor tudnek tolteni?Ebben az esetben se menne a full hd es a toltes egyszerre?
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #16919 üzenetére
hoppa telefonrol irok,nm rakta be a linket.Fentebb irtam egy kisebb kerdes halmazt.
-
Tonyo
őstag
Erre valaki?
-
Tonyo
őstag
Sziasztok!
A káérdésem az volna, hogy ezekkel a nem gyári firmwarekkel mekkora letöltési sebesség érhető el a ráköthető HDD-ra? Amikor megvettem még gyári frimwarrel, rákötöttem egy 1 terrás samsung story station-t, de kb 700 k-val tudtam letölteni, feltöltés meg se moccant. Normális esetben 5 mb is megvan, feltöltés szintén.
Másik kérdésem, hogy ez a router alkalmas lehet egy kisebb nas szerepének betöltésére?Mondjuk 2 HDD-val hubon.
Egy htpc-re kötném lanon és innen játszanám le a full hd-kat, valamint ide is tölteném le a dolgokat. Ez így menne?
Utolsó kérdésem, ami inkább csak extra, squeezecenter elfutna rajta?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Tonyo
őstag
Nálatok is iszonyat lassú az usb-re kötött hdd-ra másolni? Még a letöltés is max 1.2 mb/s-mal megy. Gyári fw lehet a hibás? A vinyó egy samsung 1 T story station.
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #3064 üzenetére
Itt hol lehet a wifit időzíteni?
-
Tonyo
őstag
válasz Speeedfire #3057 üzenetére
Nincs valami olyan moddolt fw amit csak rá kell tölteni és megy? Értem ezalatt azt, hogy nem kell a leírás alapján soronként megírni..
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #2338 üzenetére
Köszi, épp ebben a pillanatban sikerült a sajátgép-->tool-->map network drive variációval elérni. Működik amúgy valakinek webes felületről?
Az normális, hogy a routerre kötött pendrivera kb 600 kB/s al jön csak a letöltés? Elméletileg gyorsabb ennél nem?
[ Szerkesztve ]
-
Tonyo
őstag
Még mindig nem tudok belépni a routerre kötött pendriveba. Valaki kérem írja le, hogy mit kell beállítani, vagy hogy kell belépni. Köszi!
-
Tonyo
őstag
Az otthoni hálózat megoldódott-->win reinstal A pendriveot továbbra sem látom..Hogy tudom megnézni a tartalmát?
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #2326 üzenetére
Azokon nem változtattam:S Sőt most ki is kapcsoltam az egész tűzfalat. Én sejtem mi kavarhatott be. Direktbe is rádugtam a netet a gépre és ugye akkor új kapcsolatot kell létrehozni a jelszó és username miatt. Azóta nem megy ha jól emlékszem, már azt a kapcsolatot is töröltem mivel routerről megy minden.
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #2324 üzenetére
2 jelszót adtam meg. Nem érem egyik gépet sem, a nyomtató sem megy..eddig hálózaton keresztül ment ha minden gép be volt kapcsolva. Nem tudom mit fogok csinálni, mert hiába futottatom ezerszer végig a windows hálózat varázslót.:S
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #2322 üzenetére
Igen, minden be van állítva, reboot is volt. Lehet, hogy az otthoni hálózat nem jó? Nem látom a többi gépet mióta digi netem van. Hiába futtatom, otthoni hálózat varázslót, nem történik semmi. Régebben egy beállítás után újra kellett indítani a gépet, most meg semmi..csak végig tovább,tovább a megszokott beállításokkal, és semmi nem történik
szerk: Username or Password is incorrect.
Please refer to the troubleshooting below:ilyen ablakot kapok, amikor fentebb írt módszerrel be akarok lépni a pendriveba..
[ Szerkesztve ]
-
Tonyo
őstag
Na megvan a router. Beüzemeltem, a moddolt fw-vel még várok, először menjenek az alapdolgok. Hogy tudom megnyitni az usb-re kötött pendriveot? Adtam neki egy nevet, és ha jól értettem úgy kellene, hogy 192.168.1.1/név* Nekem így nem működik. Mit kell csinálni?
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #2308 üzenetére
Megrendeltem ipontól 13,3ért. Majd fw modban kérek segítséget
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #2306 üzenetére
Ezekszerint nincs jobb vétel 13 körül mint a TL-WR1043nd?
-
Tonyo
őstag
Azt tudjátok esetleg, hogy a WR941ND és WR841ND miben tér el ettől? Lehet, h inkább 7-8 ezerért veszek egy WR841ND -t ha elbírja 40/20 as diginetet.
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #2301 üzenetére
Akkoe majd dugdosom routerről usbre gépre ha többet akarok másolni, ha letöltök 5 mb-al még mindig simán menti az adatokat.
-
Tonyo
őstag
válasz Speeedfire #2298 üzenetére
Okés köszi Hálózatra kötve a hdd-t amúgy nem lassítja az adatátvitelt?
-
Tonyo
őstag
válasz Intruder2k5 #2294 üzenetére
Gyárival fwel miért nem megoldott amúgy a nyomtatás?
-
Tonyo
őstag
válasz Speeedfire #2293 üzenetére
Miért tartod nagynak? Tp-link számomra több mint elég, most fejtettem ki, hogy torrent kliens nem fontos annyira, egyedül az, hogy nyomtató menjen, és esetleg legyen ki be kapcsoló wifi gomb.
-
Tonyo
őstag
válasz Speeedfire #2289 üzenetére
pont ezeket, usb, torrent...
Intruder2k5: itt mindenki custom fwel használja nem? Van hátránya? Gondolom nekem is ez lesz az első,h átrakom, és akkor gond nékül megy a nyomtatáős. Torrent-et lehet,h nem használnám..
[ Szerkesztve ]
-
Tonyo
őstag
köszi a válaszokat!
Jut eszembe a torrent kliens mennyire használható rajta? Hány torrent file mehet egyszer?Max letöltési sebesség?
Tudok olyan routert ami ehhez hasonló de van rajta fizikai wifi ki-be gomb?
[link] Egy ilyen elég volna egy 40/20 as digi nethez? Sajnos ezen nincs sok extra.. -
Tonyo
őstag
Sziasztok!
Olvasgattam a témában,de van pár kérdésem.
1.Rá tudok kötni egy (ntfs) 1,5 Tos usb-s samsung story-t, úgy, hogy asztali gépen, és wifin kapcsolódó laptopon is látom(tudok rá tölteni, stb)?
2.FULL HD filmet wifin keresztül le lehetne játszani?3.Továbbá, van egy samsung multifunkciós nyomtatom, sima usb-vel. Ezt is ráköthetem, így minden gépről lehetne nyomtatni?
4.Hány usb hely van a routeren?
5.És a legfontosabb, van wifi ki-be kapcsoló?(fizikai gomb)
Vláaszotokat előre is köszönöm!
Üdv. Tonyo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/512 FHD HUN
- HOPPÁ! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/512 FHD HUN
- Legjobb ár !! 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro Chip / 1TB SSD / Bontatlan
- AKCIÓÓ - Új - 16.2" MacBook Pro M3 MAX 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB - Magyar
- BONTATLAN - M3 MAX MacBook Pro 14" 14C CPU / 30C GPU / 36GB RAM / 1 TB SSD / Magyar - ÁFÁ-s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest