- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
seiko
senior tag
válasz nostromo73 #19398 üzenetére
Miért lényegesebb a járástartalék, mint a pontosság? :-O
-
nostromo73
tag
ez a 50+óra járástartalék, elégé meg győző, a pontosság terén, volt egy longines hydrom, az 1-2sec/nap tudott, arról le tudnék mondani cserébe egy ilyen járástartalékért, most két versenyzőm van ( ha esetleg mégis a búvár órák -nál kötök ki ) az előbb linkelt seiko meg a certina ds action buvár, nem tudom melyik lenne a jobb választás nehéz szülés lesz ha majd eljön az ideje.
-
ans
aktív tag
válasz nostromo73 #19396 üzenetére
Kb -10, +10/mp-en belül per nap, de én annyira nem foglalkozom ezzel. Úgy vagyok vele, ha pontos kell, végy kvarcot, azok is jók.
Viszont szombat délután leveszed, hétfőn reggel fel, ezt simán bírja. Egyszer mértem járástartalékot, három napig ment egy óraforgatóban, a kivétele után 56 óra elteltével állt meg.
-
ans
aktív tag
válasz nostromo73 #19393 üzenetére
Konkrétan nem ez az óra, de a szerkezet ugyanez: nagyon jó a járástartaléka. Több mint 48 óra.
-
csabulaxi
senior tag
Hétvégén néztem haver ilyen óráját, kb. 5 éves, iszonyúan vigyáz rá, abszolút karcmentes, de a tachyméter fekete számok egy része már lekopott, ott ahol az ing hozzá ér az órához. Volt nagy csodálkozás, hogy a monsterem mennyire "világít" mikor beléptünk egy sötét helyiségbe, a Certina semmilyen fluoreszkálást nem produkált."A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz Zozzer888 #19278 üzenetére
Még nem olvastam végig az egész hétvégi termést, úgyhogy lehet, hogy már más is ajánlotta...
Ez eléggé hasonlít, eléggé olcsó, de azt hiszem, sajnos nem vízálló.My name is Biga... Csigabiga! :D
-
Teasüti
nagyúr
válasz bandus #19372 üzenetére
Én is így vagyok vele azt hiszem. Majd ha idős leszek, akkor valószínűleg azokat a cuccokat fogom keresni, amikkel együtt öregedtem meg. Pl. 50 év múlva mekkora retro lesz mondjuk egy PS3 konzol!
Ott van az oceanus-om. Edzett anyagokból van összerakva, vízálló, napelemes, atomórával szinkronizál és még szeretem is, vagyis "lelke van".
Na most ezt hogy lehetne összehasonlítani egy ilyen régi...? -
Dzsana
senior tag
Majd megigazítjuk a sapkáját! :-) Élőben tényleg nem ilyen szembetűnő. Így szervizelés nélkül is nagyon szépen jár, 1 percen belül van a járáseltérése. Szerviz után szépen beállítva tökéletes lesz. Azért szeretem ezeket az AS 1130-asokat, mert baromi pontosak, alig van járáseltérésük.
[ Szerkesztve ]
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
Dzsana
senior tag
-
WiZARD
addikt
válasz DonThomasino #19375 üzenetére
nem nagyon.
minimálisan van olcsóbb, de nem állítható a forgás sebessége stb...Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
na végre megvettem az óraforgatót, amit akartam egy ideje
képalphawatch.hu -n vettem, régóta nézegettem mindenfele, itt volt korrekt áron, jónak tűnő cucc...
ugyanez van csomó helyen németnek, olasznak stb árulva, jóval drágábban.
a márkás forgatók pedig picit más áron mennek.az alpha órákat is megnéztem ha már ott jártam. egész korrektnek tűnnek, de attól még nem vennék ilyet, ha már olcsó automata, akkor inkább egy seiko 5 vagy hasonló.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
pohár
félisten
-
bandus
veterán
-
mocsanisi
senior tag
Lőttem egy saját képet is az óráról: KÉP.
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
jookomak
őstag
válasz Dzsana #19367 üzenetére
Nekem sem jönnek be annyira. Illetve szeretem azt az érzést, amikor az újat fölcsatolom. Onnantól én "írom" az óra történetét. Csak akkor hordanék vintage órát, ha a családból kapnám.
Mondjuk most, hogy sokat linkelitek a régi Omegákat, egyre nő bennem a vágy, hogy legyen egy. Mai, új omegához sajnos nincs esélyem, természetesen az ára miatt. -
Misi1979
őstag
válasz Dzsana #19367 üzenetére
Különbözünk engem meg a modern, villanyos csodák nem hoznak lázba Jut eszembe, megvettem végülis a Casio Lineage-t, szép-szép, csillog-villog-modern, de ööö.. na.
Nincs benne szellem
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
Dzsana
senior tag
válasz Hankuk Taja #19350 üzenetére
Jé, azt a Silvana-t mióta árulja már kellaci, de eddig nagyon magas volt az ára. Látom, feladta, és lejjebb vitte az árát. Én azt látom, hogy túl sokat akar fogni az óráin, nagyon drágán adja őket. Ha megnézitek az értékeléseit, nem is a drága órákat tudja eladni, hanem az olcsóbbakat. A felújítottakra túl sokat számol, vagy drága szakemberekkel dolgoztat.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
Zozzer888
addikt
válasz Teasüti #19357 üzenetére
Persze, egyszerű fém,ötvözet, kis nemesfémmel, üveg, azt csók. Nem az anyagköltséget fizeted meg , hanem a mérnökök több ezer munkaóráját.
Tudása?
Egy óra időt mér,mutat,esetleg napot/hónapot jelez.Ennyi a tudása.
Mi olyan nagy szám egy ilyenbe?
Az hogy megcsinálták a 60-70-80-90 éve és azóta működik.És fog is működni még nagyon sokáig.Hihetetlenül fura érzés hogy egy szerkezet ledolgozik 50évet és a mai napig olyan pontosan jár, ahogy akkor mikor az első tulaj felhúzta.(szószerint).
persze egy olcsó quartz is mutatja az időt de...hol lesz az 50év múlva?
mondjuk én gépészmérnöknek tanulok, és nekem nagyon tetszik a dolog hogy a kezemen van egy kis szerkezet ami egy hihetetlen finom gép, és egy deka elektromosság nem kell hozzá és mégis működik.(91es vagyok,nekem az csoda hogy ha valami mozog áramforrás nélkül)
meg az óráknak üzenetük van...
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
bandus
veterán
én is szeretem a szép órákat, viszont ezek a vintage cuccok cseppet sem mozgatnak meg, és egy forintot nem adnék egyikért sem
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Mariner
tag
válasz Wg5113 #19359 üzenetére
Aki ismer tudja,hogy nem nagyon szoktam olyan miatt bosszankodni amihez csak egy kis jóindulat szükséges.Erről senki nem tehet,a legnagyobb odafigyeléssel is előfordul.Mégiscsak 60éves mechanikáról beszélünk amit ráadásul a kelleténél talán ritkábban is állítgattam.Majd elviszem és meg lesz oldva ez is.Semmi miatt nem idegesítem magam,okolni meg főleg nem okolom se az eladót sem az órásmestert.Személyesen vettem át egy benzinkútnál,megittunk egy jó kávét és beszélgettünk néhány percet.Szimpatikus embernek tűnt.A hirdetéseit azóta is olvasgatom már csak a szövegek miatt is.Igyekszik némi információt is megoszteni az olvasóval és nem is csak az órákra vonatkozóan.Szeretem az ilyent!
MZ/X jelentkezz!
-
ujskodas
tag
Sziasztok!
Mostanában nem jártam a topicon, nem nagyon volt időm.
Januárban vásárolt Orient Mako-m [link]
eddig napi +4-6 sec- pontossággal üzemelt. Viszont péntek estére és ma estére is ( szombaton a szokáso +4) összeszedett 35!!! sec-et.
Mi lehet vele? Extrém rázkódás, odaverés, stb. kizárva.
Köszi előre is a válaszokat.Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.
-
Mariner
tag
Én vásároltam már tőle egy több mint 60 éves Doxát,az első dolgom az volt,hogy bemértem igaz nem kézen,hanem letéve de a járáseltérése csak -10sec volt 24 óra alatt,a járástartaléka pedig 44,5óra.Azóta (biztosan mert ritkán hordom/húzom fel/állítom be)annyi baja volt csupán(sajnos jelenleg is fennál),hogy amikor állításhoz kihúztam a koronát,visszatoláskor nem ugrott vissza az a fogaskerék ami a felhúzás és mutatóállítás között vált.Gondoltam rá,hogy mivel adott 2év garanciát,megkeresem,hogy az órásával nézesse meg,de aztán mivel az átadás nem annyira egyszerű(vidéki vagyok)eddig nem került még rá sor.Másra nem szívesen bíznám,mert álomszép mind a tokja,mint a lapja.Akivel ő dolgoztat igen szép munkákat végez az biztos.
Teasüti:ezek a vacakok már akkor órák voltak,amikor te még csak pikáns álom(legalábbis nekem van pár olyanom),és a Samsung Monte-od a shield fóliával egyetemben már az enyészet martaléka lesz,amikor ezeket még az unokám hallgatni fogja..Mondjuk ízlések és pofonok különbözőek.A Picasso képek miért olyan drágák?Különbet fényképezek a Minoltámmal?!Azért én nem lepődök meg azon,hogy amit én nyomtatok az sosem fogja elérni sem a minőségét sem az árát egy festménynek.[ Szerkesztve ]
MZ/X jelentkezz!
-
Teasüti
nagyúr
Vki magyarázza már el nekem, h mi kerül annyiba ezeken az órákon, amire itt nyáladzotok?
Ha szimplán csak a tudását nézem, meg a technológiát ami benne van, akkor egyszerű kacatok csupán. Vagy nem?
(Jó, tudom hogy ez egy szerelem, vagy mi. De... ) -
Zozzer888
addikt
szoktam nézni a hirdetéseit, gyönyörűek az órái, de a szövegek sem utolsók
-
Wg5113
aktív tag
Órákból nem nagyon lehet megélni manapság,de szeretni lehet őket.Lacinak is van másik munkája ezen kívül.
-
Teasüti
nagyúr
válasz TimeCenter #19188 üzenetére
Jól sejtem, hogy ez az óra nem mai darab?
Mennyit számít a kor ezeknél?
Gondolom a gari ugyanúgy jár hozzá, de előfordulhat olyan, hogy elöregszik a polcon állva?
Származhat ebből vmi hátrányom?Ha erre jársz, akkor meg tudnád mutatni azt a képet, amit említettél?
Amin másik szíjat raktál erre.Köszönöm!
-
Empsepo
senior tag
De szép ez az óra!
Ennyit biztos megért. -
Hankuk Taja
csendes tag
Szerintem is, ezeknek a vintage óráknak lelkük van, de csak az olyan órabuzik szemében mint amilyenek mi vagyunk itt néhányan.
Üzleti szempontból viszont nem tudom, hogy megéri e. Figyelem a vaterán kellaszlo aukcióit,
ahol tényleg gyönyörű órák vannak, de azért kíváncsi lennék az egyenlegére. Szerintem ma ezen biztos bukott.[ Szerkesztve ]
Koons százados: "Öt hosszú éven át hordta ezt az órát a seggében. Aztán, amikor haldoklott vérhasban, nekem adta. És én járkáltam ezzel a fémkrumplival a seggemben két évig." Ponyvaregény
-
Miamiquake
aktív tag
-
tupacamaru
veterán
válasz guriga78 #19345 üzenetére
Úgy is olyan sok órás és óragyűjtő olvassa ezt a fórumot hogy biztosan lesz jelentkező garmadával.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Mariner
tag
válasz Miamiquake #19335 üzenetére
Olyan sznob üzletembert én is láttam már akitől az óráját látva megkérdeztem:
-Szép óra:Submariner?
-NEM ez Rolex
-Erre én:nézdcsak ide van írva:Submariner.Ez egy Rolex Submariner.
Olyant is láttam már aki szintén Rolexet hordott de tudott is mindent róla és nem sznobizmusból vette hanem mert az a tökéletes óra(számára) amire mindigis vágyott.
Nekem is van Pobeda órám amit nem tudna senki megfizetni,és van olyan órám is amit meg lehetne fizetni bár nem olcsó.A megfizethetetlen az az emlék kategória,minden másra ott a Mastercard,bár legalább aranyszínű legyen..[ Szerkesztve ]
MZ/X jelentkezz!
-
Misi1979
őstag
válasz guriga78 #19343 üzenetére
Ha megcsináltatod, a reális ára 40-50ezer körül van, ennyiért talán el tudod adni.
Ehhez a szerkezetet, a tokot, a számlapot restaurálni kell. Ehhez persze minőségi munka is szükséges, annak meg ára van. Sajnos ez az ár lehet hogy túl sok.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
seiko
senior tag
válasz Miamiquake #19337 üzenetére
Heeeelyes!
-
guriga78
csendes tag
Akkor oda adom az órásnak ajándékba,úgy is fájt a foga rá!Csinál valamit vele!
-
seiko
senior tag
válasz Miamiquake #19335 üzenetére
A tárgyaknak nincs lelkük, maximum belemagyarázzuk.
De még most sem javasoltál olyan órást, aki tudna esetleg esztergálni egy ősrégi Omegába billegőtengelyt!
-
Miamiquake
aktív tag
Az Okoskodást másra bízom "kedves" fórum társ.
Itt azt kéne megérteni hogy minden órának lelke van. Emlékek vannak vele, amikre jó érzés vissza gondolni.
Nem feltétlenül minden az ár. Ismerek nem egy olyan sznob üzletembert akinek a kezén 3 4 ezer euros karóra van, és lövése nincs nagyon még arról sem, hogy milyen szerkezet van a tokban. Csak megvette mert a társadalom ezt várja el.
S van olyan ismerősöm is akinek a méreg drága órák mellett ott van egy Pobeda (egyébként elenyésző értékű karóra) mert "ez volt az első ÓRÁM"!
Ezt kéne megérteni...
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
DonThomasino
veterán
667 es Cortebert szerkezethez keresnék tokot, vagy komplett órát.
(állapot mindegy)" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
guriga78
csendes tag
http://kepkezelo.com/images/xrz3749zs4yosmq1che.jpg
-
guriga78
csendes tag
Nem akarok menni a mekibe...
csak erről van szó!Csak ilyen képet tudtam csináni hátha jó!A billegő tengely részt az órás szedte szét szakszerűen!http://img1.indafoto.hu/1/1/150055_ff228ab2025af7f40620118f9b3c4252/15365181_5305e3cb61bff73b7613a9a83881c4f9_m.jpg
http://img1.indafoto.hu/1/1/150055_ff228ab2025af7f40620118f9b3c4252/15365177_c3faf967c0804e7c3d8b2879fbf420bd_m.jpg
http://img1.indafoto.hu/1/1/150055_ff228ab2025af7f40620118f9b3c4252/15365171_a473faf0b8ff38c61b507a71f9e26c8d_m.jpg
http://img2.indafoto.hu/1/1/150055_ff228ab2025af7f40620118f9b3c4252/15365167_13e178666bf44f3555830c68f9ccf9da_m.jpg -
seiko
senior tag
válasz DonThomasino #19323 üzenetére
Kb. 10-20 ezer Ft, szerviztől függően.
Privátban írok majd egy szakember elérhetőséget. -
seiko
senior tag
válasz Miamiquake #19321 üzenetére
Biztosan igazad van, bár a topiktárs hirdeti az órát már máshol is.
Ha el akarja adni, akkor nem gazdaságos a javítása.
Ha meg akarná tartani, arra az esetre én javasoltam neki egy szakembert.
De te csak okoskodj tovább nyugodtan! ;-) -
DonThomasino
veterán
Vki meg tudná mondani egy Tissot PR50 Automata
nak mennyi szervize ? és hol érdemes csináltatni?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Miamiquake
aktív tag
Ez a magyar mentalitás, adjuk el a francba és kész.
Azzal már persze senki nem foglalkozik, hogy lehet egy ilyen szép kis mechanikus órát "megmenteni".
E helyett: boltold el, azt irány a meki...
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
-
seiko
senior tag
-
Potzee
addikt
Sziasztok!
A tanácsotokat, segítségeteket szeretném kérni!
Van egy CASIO WVA 460 (4321) karórám.
A kondenzátorok feltöltve, atomóra jelével szinkronizál, a digitális időmérés pontosan történik, a kis- és nagy mutató is pontosan mutatja az időt...DE a másodperc mutató megakadt
Szinkronizáltam a mutatókat. Működött is szépen egy ideig (néhány perc) aztán a másodperc mutató újra megakadt...
Tapasztalt már valaki ilyet vagy hasonlót?
Mi lehet a gond? Orvosolható a probléma?
Tudtok javasolni egy megbízható szervízt?Köszönöm szépen a segítségeteket!
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
atkd5331
csendes tag
válasz arpad.attila #19308 üzenetére
Úgy tűnik hasonló(an jó) az ízlésünk! A Stenharttól én a Nav B Chrono II-re fenem nagyon a fogam. A ocean kollekcióval az a bajom, h "kissé túlságosan" hasonlít vmire... Én nem szeretem ezt!
-
Zozzer888
addikt
válasz arpad.attila #19308 üzenetére
mind a kettő
-
guriga78
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni?
Van egy omega órám régi háború előtti,és el törőt a billegő tengelye.Tudna valaki segíteni honnan lehetne szerezni egyet.Várom valaki válaszát Köszönöm! -
Teasüti
nagyúr
válasz TimeCenter #19207 üzenetére
Megvannak még a fényképek?
-
Gudy
tag
válasz Miamiquake #19301 üzenetére
Az a Marvin patent darab.Egyszer begyűjtök egy ilyet. Hány mm átmérőjű?
-
Misi1979
őstag
-
Zozzer888
addikt
válasz Miamiquake #19303 üzenetére
A korona szerintem is cserélt, faternak van egy ilyenje, csak aranyozott tokkal, azon más a korona
-
Miamiquake
aktív tag
-
Zozzer888
addikt
válasz Miamiquake #19301 üzenetére
-
Miamiquake
aktív tag
Egy fontos dologra jöttem rá ma Vintage órákkal kapcsolatban. A teljesen felújított daraboknál én jobban szeretem azokat amelyek enyhén patinásak, kicsit látszik már rajtuk az idő, ugyan akkor szerkezetileg tökéletesek.
Mint pl a Doxa Marvin párosom
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Liftor Active - fekete, szövet+háló - ÚJ BONTATLAN
- OWON SPM6103 programozható tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest