Új hozzászólás Aktív témák
-
trassher
addikt
válasz Kornel #12592 üzenetére
Nehogy már azon a fél literen múljon. Az a kocsi már bőven alulmotorizált városi közlekedésre is. Városban nekem az 1.3 egy tankkal elmegy 600km-t úgy hogy tempósan haladok. 6,1-es fogyasztás, 1.0-val meg lenne 5.5.
Szerk.: Évközben debrecenben közlekedek vele és az 1.0 oda pl kevés lenne. Én még most is azt mondom hogy inkább 1.3 mint 1.0.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
Megvolt az újabb pénzköltés suzuki téren.
-2 első féktércsa, fékbetétek
-vezérműszíj, feszítőgörgő, hosszbordás szíj
-2 első féltengely gumiharangÖsszesen 40.000 Ft
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
A motormosás jó, semmi kárt nem fog okozni. Beb@szna ha egy motormosás bármi gubancot csinálna egy motortérben. Ennyi erővel esőben se menjetek ki a kocsival mert alulról felverődik a víz.
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
-
trassher
addikt
Srácok segítségre lenne szükségem, lévén hogy életemben nem szereltem még be fejegységet.
Ilyen csatlakozók vannak a kocsimban.(1, 2) Elég ha veszek a fejegység mellé egy ISO csatlakozót és értelemszerűen összedugom ahogy kell vagy mást is kell még mókolni?Mellesleg itt a jármű is, még nem raktam be róla képet úgy hiszem.
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
'96-os 5 ajtós swiftbe mennyire bonyolult villanyablakot rakni? Elég lenne az első kettő is de ha egyben van szett akkor mehet mind a négy ajtóba.
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
Mk2-es swift-be milyen ülést ajánlanátok? A vezetőoldalit mindenképp cserélnem kell és most keresek előre egy pár ülést. Gti ülésekkel van valakinek tapasztalata? Nem boyracer vagyok csak képen alapján a kialakítása jónak tűnik.
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
Újra szerelőnél jártunk.
Komplett közép és hátsó dob csere munkadíjjal 18600 ft. Hátravannak még a szilentek, új gumik és új vezetőülés.
Plusz kapott a kocsi a Wunderbaum-ok szert gráljából is, +10LERedmi Note 7
-
trassher
addikt
Köszi a válaszokat. Majd a gumis ismerőstől is megkérdezem amikor megyek hogy ő melyiket ajánlja.
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
155/70 R13 méterben milyen nyári gumit ajánlottok? Nem raccsingra kell csak normális közlekedésre, semmi flanc
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
SOS segítségre lenne szükségem
'96 1.3 swift benzin. Kiálltam vele az udvarról majd egyesbe raktam és elindultam. Minimálisan tudtam csak benyomni a gázpedált, mondhatni csak a addig pörgött fel ameddig a szivató húzta. Kivettem üresbe és kicsit jobban ráléptem majd megint 1 és a motor bőg, 6000 rpm fölé pörög úgy hogy nem is lépek a gázra.
Valami ötlet? Éjszaka minus 10 körül volt és fújt a szél elég rendesen, gázbovden fagyhatott be?Redmi Note 7
-
trassher
addikt
Hátsó fékcsövek kicserélve. Rézből, anyagdíj 2700 Ft.
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
válasz Kornel #11415 üzenetére
Állj rá egy aknára vagy ha van lehetőség akkor csápra és megtudod nézni hogy miből is van a gyári fékcső.
4,5 évesen nem hiszem hogy gond lenne a gyárival. Az én swiftem '96-os és most lesz lecserélve a gyári mivel elkezdett rohadni, mondjuk ennyi idő után nem csodálom.Redmi Note 7
-
trassher
addikt
válasz karakpecze21 #11413 üzenetére
Így van. Az autót még remélhetőleg szeptemberig használom aztán jön az új. Utána nővérem fog járni vele csak városban szinte és úgy szeretném odaadni neki hogy a kocsi egyben legyen.
Ő még 5 évig ellesz vele aztán lehet vinni a bontóba mert annyiba fog kerülni egy szervíz gumikkal mint a kocsi maga.Redmi Note 7
-
trassher
addikt
válasz karakpecze21 #11411 üzenetére
Nem tudtam újra szerkeszteni. Most beszéltem helyi autósbolttal telefonon. Rézből pótolják ők is. Leveszik a gyári csövet, hozzáformálják a rézcsövet, rárakják a csatlakozókat. 80cm-es cső csatlakozókkal 1600 forint.
AMD Power:Ennek fényében megéri 5 évente 3000-ért a gumi?Megkérdeztem azt is hogy mehet e alá gumi. A srác azt mondta ha fém van alatta gyárilag akkor nem lehet gumit rakni.
Mellesleg visszakerestem a 21000 forintos csövet és láttam hogy az gyári suzuki. Autóboltos srác azt mondta nem lehet csak gyárit szerezni belőle, utángyártott nincs. Vagyis van amit a szerelő csinál meg rézből a fent írt áron.
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
válasz karakpecze21 #11408 üzenetére
Tudom de 5000-nél az sem kerülhet többe. UNIX-nál is csak gumi és ez lepett meg igazán. Egyetlen helyen találtam fém fékcsövet ami nem réz, cserébe 21000 forint. Úgysem az lesz mert annyit nem ér majd pénteken megtudom mennyibe lesz a fékcső és hogy milyet tudnák a kocsi alá rakni.
AMD Power: Egyértelmű csak gondoltam ha már fém van alatta akkor legyen az új is fém. Nem gondoltam hogy ilyen elszállt árakkal dolgoznak. Mellesleg egyik ismerős szerelő aki már elköltözött tartott a műhelyben 20 méter rézcsövet ilyen esetre. Méretre vágta és formázta, rárakta a csatlakozókat és kész. 5000Ft.
karakpecze21:Szerkesztettem, így már érteni fogod mire is írtam az 5000-t
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
-
trassher
addikt
'96-os 1,3-as swifthez hátsó fékcső mennyibe fáj? Fém kell nem gumi. Neten találtam 21.000-ért.
Azért nehogy már egy fékcső az autó árának 20%-ába kerüljön......
Még az UNIX-nál is csak gumit találtam.Redmi Note 7
-
trassher
addikt
Már miért bánnám? Van hozzáértő akivel hoznánk egy szépet majd itthon motort váltót futóművet rendbe raknánk. Rácsosorrú passatról 95%-ban csak jókat olvasok és csak jó tapasztalataim vannak. Nem egy föld alól kiásott malacot akarok venni.
Mobile.de-n és hahun amiken első blikkre látszott hogy rendben vannak 1 hét alatt elkelt mind, biztos tök véletlenül. Mellesleg itt a keleti határ mellett látom mit bírnak ezek a kocsik és én közel sem használnám annyit és úgy mint azok a bizonyos "üzletemberek". Nem hiszem hogy egy szépen rendbe hozott darab ne lenne még autó jó pár évig.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
válasz Kornel #11282 üzenetére
Tudom hogy szereti. Igazság szerint kinőttem már a swiftet, nyáron új kocsin töröm a fejem ha összetudom szedni az árát. B4 passat variant és Golf3 variant a két esélyes vagy Audi 80 B4 avant. Kell a hely mivel debrecenbe 5en járunk kocsival és 5 személy +csomagok már elkérik a nyomatékot.
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
válasz a_tesz #11276 üzenetére
Az 1.0-ás swift mindenre elég csak dinamikus közlekedésre nem. Nekem 1.3-as 8V van, na már az sem egy élmény. Jó az amikor egyedül ülök benne akkor letaposom 1-2-ben és hangja van meg megy de ez egy elég ritka állapot. Ha valaki nagyrészt egyedül utazik akkor is 1.3-at ajánlanék, nem az 1.0-ás varrógépet.
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
Fateromnak ignis-e van, hát egyáltalán nem jó autó szerintem.
184cm vagyok, alig férek elől és hátul is, ülések kemények. 300km-en legalább 3szor szállok ki belőle mert a derekam szétnyomja. A váltó maga a megtestesült gonosz, sebességben oldalirányba kb 3-4 cm a holtjátéka. A bódé billeg, szélben hatványozottan. Nem mai a gép, 2006-os ha jól emlékszem, jelenleg 2120000 km van benne. Igénytelen és strapabíró mint a suzukik általában de kb ezek az egyedüli jó tulajdonságai.Szek.: Ma szét lett kapva a '96-os swiftem. 4 nap állás alatt 3 cm-nyi víz gyülemlett fel benne. Ha kíváncsiak vagytok rakok fel képeket az akcióról.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
Gyújtáselosztó fedelet és rotort nézesd meg. Nekem hasonló gondom volt (melegen nem indult).
Mellesleg hogy hogy 45 perc - 1 óra mire bemelegszik? Nekem '96, 1.3. Beindítom, elindulok, 15 perc és meleg, ha járatom az udvaron akkor 25 perc de akkor már legalább -5 fok van és 2 napja állt az autó.Mellesleg elosztófedél + rotor csere munkadíjjal együtt 6700Ft.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
Sziasztok!
'96-os 1.3 swift hidegen pöccre indul, melegen nem indul be csak teker. Hívtam a szervízt, azt mondta az eladó srác hogy van benne egy "gomba"(gondolom nem tudja a pontos nevét) ami szabályozza a dúsítást és ez lesz a ludas. Valaki találkozott már hasonló hibajelenséggel, esetleg tudja valaki mi is lehet ez az alkatrész? Elfelejtettem megkérdezni kb mennyi az ára az adott alkatrésznek és mivel a nevét sem tudom így nem is tudok mire keresni.
Ha lehűl a motor akkor újra tökéletesen indul, benzinszűrő szombaton volt cserélve.Redmi Note 7
-
trassher
addikt
válasz karakpecze21 #10519 üzenetére
Valószínűleg féltengelycsukló.
Akkor nem[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
Nem az elemmel nincs gond. Kivettem, visszaraktam, nyomásra a led világít.
Igen erre gondoltam én is. A kulcs természetesen megvan mind a 2. Ezen a képen a bal oldali van a kocsiban.
Most az létezik hogy a kis kulccsal ki tudom szimplán kapcsolni a riasztót?Redmi Note 7
-
trassher
addikt
válasz anonymus89 #10502 üzenetére
Érdekes a dolog mivel egyszer már csinált ilyet. Akkor szerencsém volt mert előtte nyitottam ki a kocsit így nem volt gond, nyitottam, zártam kulccsal majd az eset után 2 héttel kipróbáltam és ismét ment a távirányítóval. Most megint leesett,, megint szar csak a kocsi csukva, még az udvarra nem tudom betolni.
A másik poén az hogy ha nyomom a gombot akkor világít a led a távirányítón.[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
Sziasztok!
Leejtettem a kulcsot és most nem tudom kinyitni a kocsit távirányítóval. 96-os suzuki swiftről van szó.
Riasztó+kp zár van a kocsiban. Hiába nyitom ki kulccsal az autót 1 őerc után riaszt, ha indítanám egyből jön a vinnyogás. Van valamilyen lehetőség, pl biztosíték kivétele hogy kiiktassam a dolgot vagy marad holnap az autóvillamossági szerelő?Redmi Note 7
-
trassher
addikt
Köszi a válaszokat! Összességében jó állapotú csak pont ott rohadt át ahol a cső kiérkezik a középdobból. Ezért is inkább hegesztetnén mert máshol nem rozsdás.
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
96-os 1.3-as swiftemen leszakadt a kipuff. Konkrétan a középdobból kijő cső rohadt át és szakadt le, perpill fel van drótozva. Hétfőn viszem szerelőhöz. Aki már találkozott ilyen vagy hasonló problémával annak mi a tapasztalata? Hegeszthető vagy nagy valószínűséggel új középdob kell? Nem esne most jól 13K kiadás amikor épp telefont szeretnék venni.
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
sziasztok!
96-os swiftembe keresek első üléseket. a gyárinál van esetleleg jobb alternatíva, értsd más típus ülései? gti ülésekkel vkinek van tapasztalata?bocsi a trehány írásért de félkézzel csak így megy.
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
Bemész autósboltba, és mondod mi a gond. Javítódobot szoktak adni. Ez általában a dob és az előtte lévő cső. A csövet olyan hosszúra hagyod amennyi kell. Van a szettben bilicsn és azzal rögzíted a középdobból jövő csőhöz. Érdemes kipuff cementet kenni a csöveg végére és úgy összerakni. Ez a hőtől kemény lesz és tutira nem fog kifújni. Én így javítottam magamnak vagy 2 éve azóta semmi baja. Asszem 8 ezer forint volt.
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
Sziasztok!
96os swiftemben szorul a jobb első ablak. Egészen addig jó amíg majdnem fel nem húzom. Mikor már csak 4-5 centi híja van úgy szorul hogy néha attól félek letöröm a tekerőt. Valami ötlet hogy mi lehet a gond? Esetleg szerelési útmutató?Redmi Note 7
-
-
trassher
addikt
-
trassher
addikt
Ma szerintem csak telós képek lesznek de az is több mint a semmi. . Utána ha kérek egy gépet lesznek normális fotók is.
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
Ez egy szörnyeteg. Kár hogy utcán nem lehet majd alázni vele.
A héten tolok fel pár képet az én tütümről. Semmi nagyszám csak egy 96-os, 5 ajtós Swift GLX-C 45K km-rel. 4 évet a garászban állt és most hogy van jogsim megcsináltattam. Ma vagy holnap kész a műszaki és a zöldkártya és akkor már lehet vele hasítani.
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
Sziasztok
1es swiftben cserélt már valaki hátsó szélvédőt? Konkrétan 96os 5ajtós az alany. Szerelő szerint kell a szélvédőn kívül kell még 26K 4 darab díszlécre vagy mire ami a gumit takarja.Elég hirhedt a hely helyi viszonylatban de gondoltam rákérdezek. Azt monta a szerelő megpróbálhatja kivenni és visszarakni de nem vállal rá garanciát. Na mondom kösz a semmit.
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
Gyári könyöktámaszt eddig sehol nem találtam csak 2es stifthez.
Ezt találtam ami univerzális és jobb fajt de semmi csicsa. Villanyos ablak nincs szóval azt sem zavarná. Ha tudtok linkelni gyárit azt megköszönném. Közben keresek még én is hátha...Redmi Note 7
-
trassher
addikt
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy 1es swiftben volt-e valaha gyári könyöktámasz? Most szeretnék egyet beszerezni és nem tudom volt-e valamelyikben gyárilag vagy sem. Univerzálisból találtam többfélét is. Áruk 5-15K között mozog. Akinek volt már dolga ilyesmivel attól nagyon szívesen venném ha írva valami infót vagy tanácsot. Előre is köszi a válaszokat.Viktor0610: Suzukiban az 5ös épphogy csak dísz. Pályán elég gáz, mert ugye 4ben ordít a 0 hangszigetelésnek hála, 5ben meg agyhalál és sehova se megy.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
trassher
addikt
Sziasztok
'96-os swifthez érdekelne hátsó szélvédő. Nem tudja valaki mennyi ennek a körülbelüli ára bontóban? Épp most kalkulálok hogy mennyiből lehetne üzembe helyezni a kocsit. Műszaki áráról se nagyon tudom mennyi most. Aki tud ezekről az árakról az pls írjon . Előre is kösziRedmi Note 7
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szólánc.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest