Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Masterboy84
tag
Sziasztok!
Főként olyantól kérdezném, aki Sony a6400-ról váltott a6700-ra, hogy megéri váltani? Főként videózásban számítok jelentős javulásra, de tényleg sokkal jobb az a6700? Gondolok olyanokra, mint dinamika tartomány, rolling shutter, kevés fényben történő minőség javulás (??), stabilizátor stb...
-
gboszi
senior tag
Nekem nincs se 6400 se 6700 de pont most panaszkodnak a facebookon, hogy 4-5 perc után leáll a felvétel 4k-nál a melegedés miatt, pedig pont emiatt vették
"If you're good at something, never do it for free!"
-
Dolphine
addikt
válasz -szabi- #43303 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hogy én vagyok-e az embered, de megpróbálom összefoglalni, hogy én mit tapasztaltam eddig.
Én egy A58-ról váltottam, azon egy 16-55 2.8 SONY objektív van. Ehhez a géphez képest, az a6700 egy hatalmas ugrás. Nagyon gyors az autófokusz (a szemfókusz bámulatos), incs backfocus (az A58 esetében nem egyszer volt), jobban tűri a kevsébé megvilágított helyeket. ISO8000 van beállítva felső határként, de még ott is vannak jó képek, illetve TopazLabs segítségével menthető gépek. A58 esetében ez ISO3200 volt. A két gép közötti nagy különbség, hogy az a6700 esetében kevesebb a színzaj nagyobb ISO esetében. Nekem a Tamron objektívvel nincs gondom. Gyors, éles, könnyű eléggé fényerős. Nincs összehasonlítési alapom, a gépen nem volt SONY 2.8-as objektív.
Ahogy gboszi írta hajlamos a melegedésre. Mikor először használtam, éléggé furcsa volt, hogy a markolat mennnyi melegszik az A58-hoz képest, viszont volt egy újabb firmware 1.3 azóta ez annyi nem probléma. Az objekítv csatlakozásnál érződik azért, hogy meleg a gép. Videózni nem szoktam, így arról nem tudok nyilatkozni. Ami negatívum a gépben a másikhoz képest, hogy gyorsabban merül! Az A58 esetében alig egy-két százalék, az a6700 esetében hasonló körülmények között, akár 10 százalékos merülés is megfigyelhető!
Nem tudom, hogy hasznos volt-e amit írtam. Ha van konkrét kérdésed és szeretné rá választ, megprbálok válaszolni!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Dolphine
addikt
-
Neck
veterán
válasz Masterboy84 #43305 üzenetére
Én is úgy láttam a tesztekből, hogy 4k25 alatt sokkal jobban bírja.
Meg, ki kell hajtani a kijelzőt, mert a kijelző alatti váz részen adja le a hő nagy részét.[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
-szabi-
őstag
válasz Dolphine #43306 üzenetére
Szia
Mindenképpen, van már több hónapnyi tapasztalatod.
Én még mindig nem vettem semmit. Szóval semmi összehasonlítási alapom nincs csak amit látok a youtube-on, de ott van bennem kétség.
Jól emlékszem Tamron 17-70mm végig f2.8 működik?
Viszont nem fix tehát tudod szűkebbre venni ha kell?
Ezzel az egy obival használod?
Mennyi képet tudsz készíteni mire eljut a lemerülésig?
Tud menni powerbankról?
Engem a videórész is érdekel.
Lehet fényképezni videó rögzítés közben? Van ilyenkor bármi korlátozás?
Összedugva PC-vel élőképezni tud?
Most hirtelen ennyi ami eszembe jut.
Köszi a türelmedet a sok kérdéshez.üdv
szabi -
Dolphine
addikt
válasz -szabi- #43310 üzenetére
Szia!
Amire tudok válaszolni:
Jól emlékszem Tamron 17-70mm végig f2.8 működik?
Igen, végig 2.8.
Viszont nem fix tehát tudod szűkebbre venni ha kell?
Természetesen, igen.
Ezzel az egy obival használod?
Nem, van egy SONY 70-350 mellé. Szintén nagyon szeretem!
Mennyi képet tudsz készíteni mire eljut a lemerülésig?
Fogalmam sincs, addig még nem mentem el vele, de jó pár száz képet biztosan tudsz készíteni. Én még olyan helyzetbe sose kerültem, hogy teljesen lemerüljön, pedig voltam két napos kiránduláson és több száz képet készítettem vele!
Tud menni powerbankról?
Elvileg igen, hiszen PD képes USB-C van rajta.
A többi kérdésedre sajnos nem tudom a választ!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
-
Neck
veterán
válasz qnadam #43309 üzenetére
Ez igaz. Viszont nem az van, hogy 5 perc helyett 10 percig bírja, hanem órákig. Szóval gondoltam azért megjegyzem
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Nippon
őstag
Sziasztok!
Használ valaki Luminar Neo-t Lightroom helyett? Érdemes megvenni, ha csak önmagában szeretném használni?
Főleg családi portrékat készítek Sony A7IV-gyel. -
gyapo11
őstag
válasz Nippon #43317 üzenetére
Csak nem saját infóm van a Luminarról, egy ismerősöm használta Macen, de aztán beletették az AI-t, és az már nem tetszik neki. Igaz, nem hagyományos képfeldolgozást csinál, hanem több fotót összead, kiegészíti grafikával, szóval nála a fotók csak alap a kép megalkotásához.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
veterán
válasz Nippon #43317 üzenetére
évekkel ezelőtt próbáltam, akkor úgy éreztem, hogy közelében nincs a camera raw-nak. azóta persze lehet, hogy változott.
meg 99€-ért az ember könnyebben tud megbocsátó lennide leginkább próbáld ki, azt csak te tudhatod, hogy neked mi felel meg.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
johniee
senior tag
Sziasztok
Nemrég lett egy FX30-am.
Valaki elmagyarázná, hogy miben különbözik a két "Frame Rate" beállítás?
Utólag szeretném a begyorsításokat/belassításokat Premiere - ben megcsinálni.
"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)
-
veterán
válasz johniee #43320 üzenetére
ha a rec frame rate 25, akkor egy 25 fps videófájlt kapsz. ha frame rate 50, akkor 50 kockát rögzít másodpercenként. ha ezt a kettőt összekombinálód, akkor az 1 másodperc alatt felvett 50 kockát 2 másodperc alatt fogod lejátszani 25 fps-sel. tehát egy felére lassított videót kapsz. ez az s&q mód lényege.
hanyas vagy, te disznó?
-
norbert1998
nagyúr
Halihó
Akku kérdés:
Az mennyire a vége az akkuknak (vagy a gép rossz?), ha töltés után pár nappal ilyen 50-70%-ot ír a gép?
Illetve azt a jobb akkukkal is csinálja, hogy ilyen 30-40% alatt egyszercsak piros lesz az akku jelző és át van húzva. De előtte meg ellőttem 700 fotót tegnap, és nem is töltöttem azt az akkut, ami benne volt - pont egy jobb, aztán a rosszabb akkuval meg kb 30 fotó után csere...
Plusz még egy gép hülyeség: A zoom gyűrű a vázon nem igazán viselkedik. Sokszor be se veszi, hogy tekerem, néha meg az ellenkező irányba zoomol. Ez javítható? Vagy kosz? Vagy típusbaj?
A5100 -
gyapo11
őstag
válasz norbert1998 #43323 üzenetére
Akkuról általánosságban lehet tudni, hogy idővel nő a belső ellenállása, ezért terhelésre csökken a feszültsége. Ezért gyakori, hogy hosszabb állás után bekapcsoláskor még többet mutat, de pár kép után üres akkut jelez.
Másrészt ha a gépben van, gép kikapcsolva, akkor is mindenképpen fogy a töltése, de nagyon függ az adott géptől hogy milyen gyorsan. Van olyan gépem ami 2-3 hónap alatt 0-ra leszívja az akkut, van olyan, ami fél év múlva is teljes töltöttséget mutat. A csúcs az egy elemlámpa, 8 mA-t fogyaszt kikapcsolva, tehát egy 3000 mAh-ás akkut két hét alatt leürít.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
norbert1998
nagyúr
-
vadkörte
addikt
válasz norbert1998 #43325 üzenetére
Milyen töltővel töltöd őket?
A leírt tüntetek alapján erősen elhasználódott az az akku. Lassan ideje lenne cserélni. Az A7M2-mhöz 5 akkum van (6 volt, egyet elvitt a pusztulat) A 2 gyári jól tartja a töltést, normálisan merül, 300-350 kép van bennük /akku/töltés. A még "élő" zöld Patona hasonlóan bírja, de ez mivel "szingli", csak vésztartalék. Az általánosságban használt két Jackal rosszabbul viseli a használatot, de 300 kép/akku azokból is kijön.
Ha nem használom a gépet, de a gép is és a grip is ki van kapcsolva, pár hónap alatt simán nullára meríti a két tele töltött akkut is. Valamint amíg nem ballanszírozós Nitecore töltőt használtam, rosszabbul viselték a használatot az akkuim.Üdv. V. Körte
-
Neck
veterán
Mótvá' ?
-
norbert1998
nagyúr
Amúgy tegnap játszottam kicsit a SEL55210-zel is este, egész korrekt kis obi állványról.
Nem biztos, hogy ez lett a legjobb képem tegnap, de most ezt tudom adni
-
vihartigris
őstag
-
TCr
veterán
válasz norbert1998 #43333 üzenetére
Nem a legjobb eszközzel és kapkodva is munka közben, de kicsit kiigazítva.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
drr
őstag
Sziasztok!
Vettem használtan egy A7ii-t. Csak 8e körüli expóval. Szóval nem volt agyon hajtva. A tulaj tökéletesen működőként árusította, a képeken is szép volt, megvettem. A ki/bekapcsoló gombjával viszont valami nincs rendben. Ugyanis kikapcsolt állapotban a jelölés nem ér oda az Off feliratra. És nem is kattan jelezve, hogy elérte a pozícióját, ahogy bekapcsoláskor azt teszi. Ugye ez nem normális?
[ Szerkesztve ]
-
Masterboy84
tag
válasz norbert1998 #43325 üzenetére
Ha már akksi... Valahogy meg lehet nézni gyári akksinál, hogy hányszor volt töltve, vagy mikor gyártották?
-
drr
őstag
-
veterán
válasz Masterboy84 #43337 üzenetére
a ciklusok számát nem (persze lehet, hogy rögzíti, de nem tudok kiolvasási módról). a gyártás ideje ki tud derülni a qr kódból, így vettem használt akkut mpb-ről
hanyas vagy, te disznó?
-
norbert1998
nagyúr
válasz vihartigris #43334 üzenetére
Úgy értve, hogy ez az egy volt átexportálva a telefonomra, sima JPG a gépből, és hogy van ennél jobb is. Hétvégén majd lesz időm válogatni, aztán majd meglátjuk, mit találok
-
-
gyapo11
őstag
válasz KawaBazsy #43344 üzenetére
Persze, de van olyan is, amikor rendesen rá van tekerve és hónapok de akár évek után is azonnal működik mert nem merül le. Olcsó fejlámpán is mértem 10 μA körüli áramot, annak már 12500 nap kell hogy lemerítse.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
őstag
Akkor lehet azt kell megnézni bekapcsolt álapotban, hogy ha a beállított idő lejárta után kikapcsol, akkor úgy mennyire merül az akku. Én néha elfelejtem kikapcsolni, és akár hetek után előveszem és akkor látom hogy be van kapcsolva, de nem merült le.
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Adott egy a6700 fényképezőgép. Az megoldható valahogy, hogy a gépben található memóriakártyán lévő képeket WiFi segítségével felmásoljam a PC-re? Tehát ne kelljen állandóan ki-be tenni a memkártyát, hogyha a képeket PC szerkeszteni akarom?
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
Új hozzászólás Aktív témák
- Opel topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Kupon kunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest