Hirdetés
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- Battlefield 2042
- EA Sports WRC '23
- GTA V
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
-
GAMEPOD.hu
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben92
őstag
válasz ph_5.5 #42550 üzenetére
Kérdeztem annó, 100-250€ között mozog attól függően, hogy milyen obi de nem mindegyiket tudják konvertálni. Erre még a szállítás Japánba és vissza extra költség ami szintén a megrendelő sara. DG HSM obikból sokat tudnak konvertálni de DG DN-ből alig egy párat (gondolom nem éri meg).
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
veterán
-
kk831228
addikt
-
Gaben92
őstag
válasz deny330 #42554 üzenetére
Mert lehetetlen a flange focal distance (aki tudja mi ez magyarul segíthet. ) és a bajonett átmérő miatt.
Nikon Z = 16mm
Sony E = 18mm
Canon RF és Leica L = 20mmSzóval ha egy Sony E mount obit csak úgy fel tudnál tekerni egy Nikon vázra akkor 2mm-el közelebb lenne mint kellene, emiatt kell egy átalakító ami nem csak a bajonett konverziót csinálja meg hanem 2mm-el messzebb is viszi az obit. Innen meg látszik is a probléma, hogy ha egy E mount obit egy Leica vázra tennél fel akkor mindenféle átalakító nélkül is már 2mm-el messzebb lesz mint kéne.
Akkor működhetne a dolog egyedül ha az L mount bajonett átmérőben annyival nagyobb lenne, hogy lehetséges lenne egy olyan átalakítót csinálni ami konkrétan bentebb vinné az obit a váz belseje felé 2mm-el, de a valóságban az L mount pont, hogy kisebb.
De az említett obit gyártja a Sigma L mountra, lehet jobban járnál ha eladnád és vennél egy másikat. Macerában mindenképp, de anyagilag is.
Kíváncsiságból ránéztem neked, a 14mm DG HSM konverzió 460€, ha el is kell küldeni Japánba akkor pedig 580€. Szvsz, no brainer. A 14mm DG DN pedig nincs a konvertálható obik listájában.
-
Ijk
nagyúr
válasz kk831228 #42556 üzenetére
Nekem december óta van egy AD300, de azóta se vettem elő, lehet el is adom. Babafotóhoz elég egy kis vaku is egy ernyővel vagy 60cm boxszal, pl. Godox V350 + X2T (ezt viszont sokszor használom), már ha nincs még semmilyen vakud, mert azt jó eséllyel később is sokszor használod. Ha van és kicsi a teljesítmény neked valamiért akkor érdemes szvsz AD200pro-n gondolkozni.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
deny330
aktív tag
válasz Gaben92 #42557 üzenetére
Szívem szerint eladnám, de ezzel egy a probléma: Sony e bajonettre míg 250k körül megcsíphető ez az obi újonnan, addig Leica L bajonettre a duplája - legalábbis én nem találtam 460k alatt, már pedig annyiért már az újabb 1.4 DG DN Art is van majdnem csak. A bajonett konverzió rengeteg, én azt hittem hogy ez azért 100k-ból kifutja basszus. Akkor inkább elgondolkozok azon, hogy eladom és veszek Pana 18mm 1.8-at.
-
Gaben92
őstag
válasz deny330 #42560 üzenetére
Add el külföldön…. Rendesen meglepődtem, nálunk a 14 DG HSM rommá akciózva is 1000€ Sonyra újan, amúgy meg 1200-1400€ között megy. Pedig Magyarországon drágábban szoktak ezek kijönni ahogy hallom.
Kérdezz rá azért a helyi Sigmánál, amiket írtam azok a Sigma Nordic árai ami a finn/svéd/norvég piacot fedi le, talán Magyarországon értelmesebb áron van, de benne van, hogy központosított.
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, tervezem a Karakoram bejárását a géppel .. valami jobbféle Kodak -> E mount adaptert tudnátok ajánlani ?
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
kovsol
titán
Asszonytól kaptam ajándékba egy SIRUI Száraz szekrényt 40 Literes verzió, és belefért az összes cuccom. Akkor most már az objektívek tárolásán se kell gondolkozzam, megvan a fix helyük. [link]
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
veterán
azért a syntexshopnak is van humora: március 20-án rendeltem egy kártyát, amire azt írták, hogy a nemtommelyik másik helyükön van, 1-2 munkanap múlva átvehető. ma jött a levél, hogy a rendelést törölték, mert nem vettem át. és valóban, május 16-án írtak, hogy átvehető a kártya
hanyas vagy, te disznó?
-
Dißnäëß
nagyúr
Verseny ≠ békés együttélés, amiben mindenki jól jár.
Ezt sajnos a rendszer indukálja és egy hangyabokányi előny(nek tűnő húzás) is már azonnal implementálásra kerül, holnapra meg a száz másik ugyanúgy lemásolta..
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Neck
veterán
28-45 f1.8 Sigma.
Kovsol, az új all in one?An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
vond
MODERÁTOR
Mekkora nagy batár ez is. Szerintem nem túl jó az átfogás. Én még mindig több értelmét látom a 35-150-eknek (plusz alá valami nagylátónak). A Tamron 40mm-ig f/2, csak azzal még elmehetsz 150-ig is. Hasonló méretben sokkal jobb lett volna inkább valami 20-35 f/1.8, vagy akár még szélesebb.
kovsol meg jól elvan a kis 35 f/2-esével szerintem.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Ijk
nagyúr
válasz Dißnäëß #42577 üzenetére
Szerintem nem rossz kompromisszum ez az átfogás. 28mm már elég széles, sőt emberekhez nem is nagyon jó kisebb gyújtótáv. A 45 meg a majdnem 50 (szebb lenne papíron ha meglépték volna az 50-et), ami már portréra is alkalmas. Tehát pl. esküvőn van egyetlen obid, ami elég beltéri csoport fotókhoz nagy fényerővel és egyben ami egész alakos portréhoz, kellő háttérmosással. F2.8 meg messze nem 1.8, inkább 45 f1.8 telét választanám a gyerekekhez mint 66 f2.8-at, amikor sokszor 1/500 záridőt kell lőnöm.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Dißnäëß
nagyúr
Nálam a 28 mondta ki a nemet a Tami ellen, pedig pokolian jó üveg, kis standby után meglátom mi lesz a következő menet, de inkább valami kompromisszumot keresek, ami minél lentebbről indul és benéz 50+ körülre és nem a Tamron 17-50 f/4, vagy annak G2-ese legalább.
-
Neck
veterán
Én egyébként annak örültem volna, ha egy picit szélesebb, mondjuk 24.
A 45 rendben van. Esetleg a vége beleeshet f2-be. Nem para, a 35-150 is onnan indul.An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
kovsol
titán
Egyébként annyira nem tetszik az irány, hogy a fényerő van ennyire fetisizálva, miközben maga a vázak meg elég kicsik.
Én még mindig úgy vagyok vele, hogy a SIGMA I series - Premium Compact Primes vonal az ami nekem érzésre legjobban harmonizál ezekkel a Sony FF vázakkal.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz kovsol #42582 üzenetére
Nem csak Sony E-re gyárt a Sigma, L-mount vázak azért jelentősen nagyobbak. Egyébként meg ha jól látom akkora mint egy 135 1.8, tele zoomokról inkább ne is beszéljünk.
Szerintem nincs azzal semmi baj hogy vannak f1.2AF és f1.0 MF fixek, f1.8-2 zoomok. Amit én hiányolok 100g körüli, alacsony profilú f4 fixek, ami bőven elég pl. utazáshoz, A7C szériára jól passzolna.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
kovsol
titán
"Amit én hiányolok 100g körüli, alacsony profilú f4 fixek"
Na pont erről beszélek. Fényerő hajhászás megy, aztán elmész kirándulni és úgyis f4+ lövöldözöl vele. Vagy inkább el se viszed, mert nehéz.
3rd party f4 zoomra is lenne igény tuti, mert ezek az új sony f4 G zoomok horror áron mennek.Tele zoom esetében legtöbb esetben már fényerővel amúgy is spórolnak, fizikát meg nem lehet átírni.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Dißnäëß #42577 üzenetére
Kár, hogy nem lett semmi a Tamron 16-70 f/4-eséből. (Tartok tőle, hogy már nem is lesz.) Azt le se vettem volna a vázról, még az f/4 ellenére sem. Mondjuk a Zeiss 16-35-öt se nagyon tekerem le, csak nagy ritkán, ha más kell, mint nagylátó zoom.
Neck: Már az is sokkal jobban nézne ki, mint a 28-as kezdő. Akár tényleg f/2-vel is végig. De muszáj volt egyessel kezdődnie, na.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
pdave
aktív tag
Sziasztok, úgy rémlik, mintha olvastam volna valahol, régebben, hogy van olyan Sony szoftver, ami a video adatokból tudja stabilizálni a videót. Homályosítsatok fel kérlek, jól emlékszem? Ha igen, melyik szoftver az?
https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
veterán
a gyári a catalyst browse és catalyt prepare. utóbbi pénzbe kerül, előbbi egyszerre csak egy fájllal foglalkozik. sokkal jobb náluk a gyroflow, ami viszont nem kezeli a váz stabilizálási adatait (de ahogy láttam, már alakul az is), így most csak kikapcsolt stabilizátorral készült felvétellel működik jól.
hanyas vagy, te disznó?
-
pdave
aktív tag
-
deny330
aktív tag
Amúgy igen, ezt alá tudom támasztani. A Panasonic S5 is azért érezhetően nagyobb mint egy A7II (más összehasonlítási alapom nincs, úgy értem újabb sony vázakkal), és akkor az S1-et nem említettem. Van itthon egy régi 70-210-es Vivitar obim ami fix f3.5 fényerejű. Őszintén szólva a Sonyn sokat nem használtam, bumszli nagy rá és dög nehéz, nehéz vele manuálozni. Nem mondom hogy a Panasoniccal sokkal jobb lett a dolog, de egy fokkal kevésbé töri ki a csuklómat a kamera így, hogy nagyobb a markolata a váznak - cserébe szidom a mérete miatt az S5-öt, mikor próbálom tatyóba kényelmesen elrakni ha megyek valahova.
#42584 kovsol
'Fényerő hajhászás megy, aztán elmész kirándulni és úgyis f4+ lövöldözöl vele. Vagy inkább el se viszed, mert nehéz.
3rd party f4 zoomra is lenne igény tuti, mert ezek az új sony f4 G zoomok horror áron mennek."
Ezzel egyet tudok érteni maximálisan. Nézegettem utazó obikat régebben amik 24-ről indulnak és nem ordenáré nagyok, meg még megfizethető is lenne. A régi Sony 24-70 F4 az egyetlen ami erre megfelelne, esetleg a 28-70 f2.8 sigma, de a 28-as kezdő miatt nem erőltetném. Az összes többi 24-70-es obi F2.8-as, ami tök jól hangzik, de a valóságban pedig a súlyuk miatt én tuti nem vinném el túrázni, pláne nem bringázni a tatyóba. Erre lehet mondani azt, hogy 500g ide-vagy oda, és én vagyok a nyápic, de tavaly hogy a Kőris hegyre feltekertem 2 utazó obival + a sony vázzal a kilátóig (plusz ugye az alap cuccok, mint mondjuk egy darab esőkabát, kis kaja, víz), hát azt hittem megellek. Azóta inkább viszek egyet és könnyebbet, ha kell inkább egy nagylátó fixet, aztán cropolok.
Esetleg érdemes megemlíteni a Sony 20-70 F4 G obit, de az meg közel 500k..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Ford topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest