Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Golota #28876 üzenetére
Nem.
A tiednél beállítod egyszer ezt a paramétert, hogy melyik szoba milyen takarítási módban menjen - SAVE és kész.
Nem kell egyesével kérni.Megoldja ő, nem kell semmiféle automatizmus.
BEállítod a szobák sorrendjét, azt is, hogy melyik szobában mit csináljon.
Ennyi lenne az egész. Megoldja a gép. Nem egy bonyolult dolog.EZt bizony végig kell zongorázni, tesztkészülék hiányában én sem fogom sajnos megmondani , hogy melyik menüben lesz.
Német teszt van már rengeteg, ha angolt találok linkelem.
-
Victoryus94
őstag
válasz
Golota #28871 üzenetére
Mi Home-ot használok. Abból van a fenti kép.
Ha az X20+ tudja, az olcsóbb Xiaomik tudják, és a gyártó (Dreame) termékei is tudják, kizárt hogy pont a "nagytestvérből" hiányozna.
Az lehet hogy más a neve, máshogy néz ki a menü (akár eltérő verzió miatt. Én pl Androidot használok, iPhone-on még nem láttam az appot).
De szerintem ugyanúgy a "Custom mode"-on belül lesz. -
-
Vesa
veterán
válasz
Golota #28866 üzenetére
Elvileg a Custom Mode menüben kell lennie, itt egy videó.
-
-
Kormi76
aktív tag
válasz
Golota #28866 üzenetére
Olvasom itt az eszmecserét, itt azért több dolog is van. Az egyik, hogy nincs optimális sorrend, csak bizonyos szempontból optimális van. Energiafelhasználás? Víz felhasználás? Tisztítási hatékonyság? Mi a fontosabb? Plusz van sok változó, pl. a lakás mérete, akku kapacitása, stb. Ebben például eltérnek a gyártók, a Robrocknak van smart ai üzemmódja, kitalál valamit, hogy szerinte hogyan lesz jó. Legutóbb nekem például előre vette a szőnyegeket, és többször is volt emiatt egy szobában. Roborocknál sorrendet is lehet állítani, ha te akarod megmondani, szerintem is elég alap, de lehet ezt a Xiaomi nem tudja, ezt én passzolom. Én például ritkán takarítok teljes lakást, inkább zónákat, szoba csoportokat állítottam be (itt is lehet sorrendet állítani).
-
Vesa
veterán
válasz
Golota #28856 üzenetére
Szerintem Graphicsnak igaza van abban, hogy a gép nem képes kitalálni a user igényeit, abban viszont neked van igazad, hogy a gyártó beépíthetne legalább egy vízmennyiség érzékelőt, ami mindentől függetlenül ha azt érzi, hogy nincs víz a tárolóban, akkor visszaküldi a gépet vízért. Ettől még nem fogja kitalálni a gondolataidat, és nem az általad elvárt sorrendben fogja a szobákat végig járni (hiszen azt tényleg neked kell beállítani), viszont az sem fordulhatna elő, hogy szárazon mos fel.
-
-
válasz
Golota #28854 üzenetére
Nem fogok ezen vitatkozni. Használd, ahogy szeretnéd.
Adtam javaslatot, ha ez nem felel meg, akkor mindegy mit írok.
Az optimális logisztika sem fog mindenkinek megfelelni.. Mert a user fejében vagy egy elképzelés és ha nem úgy csinálja, akkor jön az, hogy de hát miért nem úgy programozták le.
És ez nem lesz egységes, én ezt már ebből leszűrtem.
Én alapvetően nem igazán értem a problémát, de elfogadom, ha számodra ez nem ideális, de azt nem értem, ha a szoftver kínál lehetőséget ennek orvosolására, az miért nem elfogadott?
Szerintem meg nem mindegy ,ha az egész lakást akarod takarítani, hogy hol kezdi.
Hogy miért?
LEírom az én esetem, nem kell elfogadni, de az én logikám nem fog egyezni a géppel, a gép meg nem tudja, hogy a konyha zsírosabb hely...
1. Elmegy a laminált padlóburkolatos helyekre, mert azok kevésbé koszosak,
2. folyosók, előtér,
3. majd szőnyeg
4. és végül a konyha.Miért a konyha az utolsó? Pedig ott van a gép... Mert zsíros , jóval koszosabb és nem akarom ,hogy utána ezt esetleg széthordja a mop mindenhova.
Emiatt igen, tovább megy a gép... Ha rá hagytam volna ezt, akkor a konyhával kezd, szétviszi mindenhova... Gyorsabb lenne? Igen...
De nem érné meg. Látod, nem egyezik az elképzelésünk, és ezt egyik gép sem fogja kitalálni... Mert nem egyforma szobák, koszosság van.
És az én fejemben is van egy elképzelés a takarítási sorrendről, nekem ez így praktikusabb és nem hordok szét mindenhová zsíros moppal koszt... Kerülgetne is az idegbaj...
Szerintem Te is gondold át, hogy a gyorsaság, vagy a takarítás a fontosabb.
Ha gyorsan akarok takarítani, arra az én gépem kínál megoldást, de mivel én nem vagyok itthon, amikor dolgozik, számomra az idő nem tényező, a hatékonyság igen.
Hidd el, ha akarod, a prioritásaid alapján kényelmesen be tudod állítani a gépet. Ezt mindössze 1x kellene megtenned. Nem tudom így negatívumként érzékelni ezt, hisz lehetőség van rá, hogy módosítsd.
-
válasz
Golota #28851 üzenetére
Erre van a szoba-sorrend, hogy te állítod be, hogy melyik szoba a piszkosabb vagy kevésbé piszkosabb és hogy hol kezdjen.
Ez nem hiba, hanem egy olyan lehetőség, amit ő magától nem fog tudni felmérni, de a szoftverben be lehetne paraméterezni.
Ilyen az, amikor fejlődik a robot, de a user hátrányként éli meg.
Egyszerű példa, nálunk mindig a szőnyeg az utolsó a sorban, engem nem érdekel mekkora utat tesz meg, mert azért nem kilométerek vannak a szobák között.
-
válasz
Golota #28842 üzenetére
- felmosásnál végigmegy a szőnyegen is (felemeli a mopot, nem vizezi) teljesen szükségtelenül. Így nyilván hosszabb a felmosási idő is.
Ezt annyira nem értem, ez miért negatívum?
Ezt inkább neked kellene beállítani, hogy ott szőnyeg van ,és oda ne menjen.
- Nem optimális a logisztika: képes egy távoli szobát kitakarítani, majd visszamenni egy másik szobába és ott folytatni.
Másik, miért nem állítasz be szobasorrendet?
Ezek a negatívumok szerintem inkább beállításbeli dolgok.
-
Golota
aktív tag
válasz
Golota #28728 üzenetére
További Xiaomi X20 Max tapasztalatok,lebontva pozitívumokra és negatívumokra:
Negatívumok:
- felmosásnál végigmegy a szőnyegen is (felemeli a mopot, nem vizezi) teljesen szükségtelenül. Így nyilván hosszabb a felmosási idő is.
- Nem optimális a logisztika: képes egy távoli szobát kitakarítani, majd visszamenni egy másik szobába és ott folytatni.
Gondolom a fenti két dolog jelentősen hozzájárul a takarítási időhöz.
- Felmosásnál túlbecsüli, hogy mennyi vizet visz és az ajánlott 20 m2/ "tankolás" már elég ahhoz, hogy a végén szinte száraz moppal törölgessen. Mondjuk én úgy állítottam, hogy sok vizet használjon. Át kell állítani 15 m2/ tankra.
Azt gondolom, hogy ezek szoftveresen javíthatóak azért.
Jöjjenek a pozitítumok:
- Tényleg visz vizet magával, megfigyeltem
- A széleken nagyon szépen takarít. Rendesen kiszedi a koszt és a mop extension is tökéletes.
- Alapos takarítás, ha be van állítva a deep cleaning és hogy 2x menjen végig (hosszában és keresztben)
- Sokan írták, hogy félrevezető a szöveg és a mop washing hőfok valóságban a felmosást állítja, nem azt hogy milyen hőfokon mossa ki a koszos korongot. Nos, ez tényleg igaz, csekkoltam. A frissen húzott csíkok mind forró vízzel vannak, ez kézzel egyértelműen érezhető. Meg is látszik a felmosás minőségén.Összefoglalva:
továbbra is jó vételnek gondolom. Király a station, így nagyon low maintenance a dolog. A hajat szépen leszedi a speckós kefe és a jó beállításokkal a takarítás/felmosás igen hatékony. A problémák nagy része szerintem szoftberben orvosolható lesz. Részemről eddig nem bántam meg. Hibátlan? Nem. Viszont ár/értékben elég jónak tűnik, ahogy elnézem a választékot. -
Rudi500
csendes tag
válasz
Golota #28819 üzenetére
Köszi a választ. Külföldi fórumon se találtam infót hogy lenne belső tartálya, de ezek szerint valami biztos van.
Amiket korábban írtál a Dreame-re cikkszámokat ott is turpisság van, még nyomozom, de kb így néz ki a dolog, de javíts ki ha tévedek:
- RLL82CE = L10s Pro Ultra = L10s Pro Ultra Heat
- RLL82CE-2 = ez kb ugyanaz mint az előző csak több porzsákkal vagy kiegészítővel, de passz
- RLS6LADC = L10s Ultra (nem tud forró vízzel mopot tisztítani)Köszi
-
válasz
Golota #28748 üzenetére
Annyit hozzáteszek, hogy minél melegebb levegővel szárítja, annal hatékonyabban végez.
Mi ősszel szivtuk meg, mert a 2 óra kevés volt a Q Revonál, minél újabb gépekről beszélünk, ha magasabb hőfokon szárít, hamarabb is végez.
Nekünk sajnos akkor bepeneszedett a gyári mop garnitúra.
-
Vesa
veterán
válasz
Golota #28728 üzenetére
Köszönjük az infókat!
Kefe ügyben szerintem ez normális, mert a vágási funkció csak azoknak kell, akinek hosszabb szőrű háziállatuk van, vagy hosszú hajú emberek élnek a lakásban. Tehát nem mindenkinek és nem feltétlenül haszontalan a másik kefe sem, sőt, gyakorlatilag az a normál típusú kefe van szinte minden egyéb robotporszívóban és valójában a pengés verzió szmít extrának.A porszívózás időtartama viszont nem túl biztató. Gyanítom, hogy talán a szívőerő fokozása érdekében dönthettek a szívónyílás szűkítése mellett. Ez marketing, az emberek joobban harapnak a puszta szívóerő adatra mint arra, hogy a porszívózás majd meddig tart. Előbbivel el lehet adni a készüléket, utóbbival aligha, már csak azért is, mert egészen más kontextusba kerül ez a téma egy kisebb lakásban, mint egy hangár méretűben. Viszont nagyszerű, hogy erre felhívtad a figyelmemet, mert nálunk egy több mint 200nm-es nappaliban fog dolgozni a gép (nem számítva a többi szobát), innentől nem mindegy, hogy esetleg 1 órával később végez mint más készülékek. Tehát erre is figyelni kell.
-
Victoryus94
őstag
válasz
Golota #28728 üzenetére
Szerintem örülj hogy kétféle kefét kaptál. Így eldöntheted melyiket használod.
Biztos van olyan helyzet, amikor nem jó, ha kaszabol.
Nem tudom, pl. vékony kábellel, hosszúszáló szőnyeggel mit kezd, az én gépemhez (X20 Pro) csak a "használhatatlan" típúst adták.
Ettől függetlenül összeszedi a macskaszőrt, és a hajszálakat is.
(Havi 1x kell kicsit megtakarítani a kefét, ha valami belegabalyodik)A térképezés: LIDAR átlát az üvegen, és a tükör is átveri. Nálam viszont nem zavarta, ha ajtókat nyitottam, zártam. Ezen helyekhez érdemes lehet no-go zónát tenni.
Ha így is meghülyül, készíts egy térképet, amikor minden nyitva...Én egyszer sem indítottam el az X20 Pro gépet véletlenül.
A felület egyezik, csak 1-2 funkció tér el.
Úgyhogy szerintem ez inkább user, vagy telefon hiba.
(A húzás nem számít érintésnek akkor sem ha épp ikonról húzom az ujjam... tehát nálam véletlenül így sem indul el, de egyébként a Start cleanup alatti területet szoktam megcélozni ösztönösen) -
-
Golota
aktív tag
válasz
Golota #28607 üzenetére
Hosszas hezitálás után végül megrendeltem a Xiaomi X20 MAX-ot. Remélem itt komolyabban veszik a biztonságot, mint az Ecovacs.
Mindenesetre én minden okoseszközt egy olyan alhálózatra csatlakoztatok, aminek nincs hozzáférése a belső hálózathoz. Egészen biztos vagyok benne, hogy a kamerák, smartswitchek, stb tolják az adatokat Kínába, de mivel csak a saját dolgaikhoz férnek hozzá, különösebben nem zavar. Az nem érdekel, hogy a fűnyírási szokásaimről meg a lakás alaprajzáról tudnak Pekingben. Éppen ezért semmiképpen nem akartam kamerás robotot és nincs benti kamerás eszközöm sem.
Elvileg a héten megérkezik. Majd beszámolok, mit tud a robot, ha érdekes valakinek.
-
válasz
Golota #28591 üzenetére
A szívóerő gyártói mérés.. Szóval hogy mi a valid, azt nehéz megmondani.
Nem tudom, nekem ránézésre az Ecovacs nem olyan bizalomgerjesztő, biztosan jó cucc, de olyan nem kiforrottnak érzem, mondanám, hogy gagyinak, de biztosan nem az.
Xiaomi- Dreame- Roborock vonalon nézelődnék.
-
válasz
Golota #28563 üzenetére
Eggyel fentebb pár gépet említettem.
Illetve 250 körül még ott van az új Xiaomi X20 Max is.
Dreame L20 ultra is volt legutóbb brutális akcióban 260-ért, most megint egekben az ára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Deame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Eredeti játékok OFF topik
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- BestBuy topik
- EA Sports WRC '23
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- További aktív témák...