Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plata
félisten
válasz
Triathlete #649 üzenetére
Majd füst jelekkel kommunikálunk.
-
Triathlete
senior tag
válasz
negyven2 #638 üzenetére
Baromi, jó a kérdés! Számomra az online vonzóbb, végigjátszást már fél éve megnéztem (VR) -nekem a sztori olyan semmilyen volt. Ha offline akkor csak azért, hogy visszaszokjak az irányításra, mivel GTAO-ban sem vagyok szerintem már több mint egy éve.
Egyébként, ami felmerült még bennem, hogy ha a közösség a GTAO-hoz hasonlóan próbál egy lobbyba szerveződni akkor ott, hogy fog zajlani a kommunikáció? Mintha azt írta volna valaki korábban, hogy csak egy bizonyos távolságon belül lévők láthatják, hogy mit írok a chatre, nem úgy mint a GTAO-ban, hogy Mt. Chilliad tetején ha írtam valamit akkor azt a déli kikötőben lévő játékos is láthatta. Erre van valami megoldás?
-
jossua
tag
nah elő rendeltem a normális verziót )
kaptam egy kulcsot ) azt csak be kell majd írni miután már elérhető a játék és csokolom ??? -
törölt tag
Igen, mert kontrolleren rossz gombot nyomva megütöttem, mire ő fejbe rúgott.
Amúgy ja, ezt kell csinálni. Csak jönni menni, felfedezni a térképet, és majd közben jönnek a dolgok.
Hát ahhoz azért sokminden hogy felsoroljam, de nemrég jött 3 elég jó dolog: a bounty hunter ( bűnözőket kell levadászni) collector ( több száz elrejtett gyűjtögetni való a térképen) és trader, amii hasonló a gta onlineos gyárakhoz: behordod a supplyt majd eladod a terméket.
Ezen kívül deathmatch szerű dolgok + ugyan ez területfoglalós verzióban, battle royal íjjal, vagy más fegyverrel, poker, van néhány sztori misszió ami a contat missionokhoz hasonlít a gtaban, free roam eventek: horgász, vadász challange-k ( tojás keresés
)
-
törölt tag
Sok csalódott ember lesz itt kezdéskor. Mikor mindenki felmegy majd onlineba, aztán ott ültök egy szamár hátán a sivatag közepén és csak néztek hogy na most akkor mi van
Szerintem itt fordítva van mint a GTA-ál, azaz a sztori sokkal erősebb mint az online. Az online még mindig elég gyenge. Kb olyan szinten van mint a GTA online startnál. képzeljétek el a GTA onlinet mikor még nem voltak gyárak, klubházak, bunker és egyebek. Csak pár mission, deathmatch, meg heist ( itt még az sincs az ígéret ellenére - bankrablás) .
Én tuti sztorival kezdem majd, mert kíváncsi vagyok hogy néz ki. ( a szar mosott alacsony felbontású xbox one s-en is csodás volt, úgyhogy itt biztos nagyot fog ütni. )
Eleve az irányítás is olyan bonyolult volt elsőre, hogy felszállás helyett csak ütöttem vágtam szegény lovamat . Nem tudom egyáltalán az online elmagyarázza-e ilyen tutorial szerűen, de ha jól emlékszem nem. Így ezért is ajánlatos szerintem egy pár órát a sztoriba tolni elsőre.
-
negyven2
veterán
2013 óta konzolon vagyok. És ott az első játékom volt a RDR1, amit kimaxoltam többször is, és számomra az előző generáció legjobb játéka (meg az egyik legjobb játék a Half-Life 2 és Portal 2 mellett).
Függetlenül attól, hogy számomra a modern világban és a jövőben játszódó történetek, játékok jobban bejönnek (ezért se fejeztem be mind a mai napig a Witcher 3-at, pedig az is egy zseniális játék). Én most a definitív kiadással úgy vagyok, hogy megvárom a nextGen kiadást (vagyis én is várok majd még egy évet).
Én amúgy azt mondom, hogy a sztorija jó, még a lovaglás is ami általában csak 5-6 perc max. (legalábbis települések közt kényelmes tempóban, mert a küldetések alatt sok a scriptelt jelenet ami megköti a mozgás szabadságát.
Viszont nekem az egy sztorija jobban bejött, hiába egyszerűbb a dramaturgia. Viszont így, hogy jól ismerem az előző részt, sok dolog jobban mutatott a kettőben, illetve meg lett magyarázva, mégha Rockstar módon is. -
negyven2
veterán
Én ugye csak konzolos start-ot tudom felhozni, ami igazából nem annyira mérvadó ugyanis azt egy 4 nap alatt több lépcsőben nyitották meg a játékosoknak (előbb az Ultimate-es tulajok játszhattak vele, utána azok akik a megjelenés napján, utána az első héten játszok, és végül mindenikek meg lett). És igazából szervergondokra nem igazán emlékszem. Legalábbis nem nem igazán volt olyan mint anno a GTA Online indulása idején.
-
szTotyy
őstag
válasz
negyven2 #638 üzenetére
Az látszik, hogy szereted a játékot, te behúzod pc-n is, vagy marad a konzol?
Én szerintem úgy leszek ezzel is mint gta-val. Az online része a játéknak beszippantott. A sztori meg majd halad, ha elfelejtem befizetni az internet számlám, vagy csak elmegy a net. Nem mintha nem érdekelne a sztori, csak az online jobban. -
negyven2
veterán
Ez nem igazán PS. Inkább jól megrendezett jelenetek. Megfelelően beállított fény árnyék hatás, megfelelő időben és időjárás mellet elkészítette képek (ami a legtöbb esetben a ködös, párás effekttel társul). Félreértések elkerülése véget, a játék így is ki fog majd tudni nézni, ha összeállnak hozzá ezek a dolgok. Meg persze ha megfelelő gép is van alatta De még ha az sincs akkor is durva a látvány amit add (főleg művészileg maga a táj felépítése).
Ja és gondolom supersampling is lehet rajta (vagyis maga a képeket 8K-ban renderelte ki a játék, de azt már csak 4K-ban jelenítette meg (amiben a képek készültek).Illetve még ezekhez a képekhez hozzájön, hogy a beépített Photo Mode (amivel készülhetett) kicsit csal (ahogy a GTA V-ös Director Mode is). Ugyanis ilyenkor sokkal jobb, magasabb felbontású lesz a képen lévő tartalom, mintha csak simán Open Wolrd-ben lennénk. Legegyszerűbb példa, nézzétek meg pl. a GTA V átvezetői, majd utána ugyan azt a helyszínt (és a karaktert) Open World-ben. Ugyanis a Rockstar játékoknak az átvezetői valós időben kerülnek kiszámolásra. Viszont mivel az egy rögzizitett eseménysor, így abban nagyobb lehet a grafika minősége.
RDR-nél is így van, hogy átvezetőben pl a karaktermodellek nagyon jól néznek ki, de ha azon kívül azért látni a különbséget. És itt is jobban néz ki a Sztori része a játéknak mint az Online része.
Ezért mondom, hogy az ilyen képeket a korábban kiadott hivatalos képekkel kell összehasonlítani (ahogy a videókat is).
De amúgy kérdés: holnapután ki, hogy kezdi a játékot? Sztori mode, vagy egyből Online?
-
gyimger
őstag
Nézzétek ezeket a csodás képeket: [KATT]
-
Met
nagyúr
Lesz steam-es akcia jövök én is segíteni a lóeladásokban
-
jossua
tag
RDR2 ben is sok mission van amugy ??? mennyire változatosak ?
-
negyven2
veterán
Tábornak van "védeleme". Ami lényegében egy fehér zászló, és ha felnvan húzva akkor nem tudnak bántani a játékosok, de te se tudsz más játékost amíg bent vagy a tábor területén. NPC-ket, állatokat a tábor területéről is tudsz lőni.
Vadállatok se tudnak támadni, ugyanis ha a tábor közelébe érnek inkább visszafordulnak.
Viszont a tábor védelemnek van egy cooldown ideje. Vagyis ha bekapcsoltad akkor 30mp-ig nem tudod kikapcsolni és persze fordítva is így van. Egy kivétel van, ha megtámadsz egy másik játékost, mert akkor egyből kikapcsol. Vagyis nem lehet azt játszani, hogy lelősz valakit, és bemenekülsz a védett táborba. Illetve küldetések alatt is kikapcsol a védelem.
Amúgy alapértelmezetten mindig aktív a tábor védelem
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Anonymus23 #626 üzenetére
okok ^^
-
negyven2
veterán
válasz
VincentVG #623 üzenetére
Maga a játék úgy kezdődik, hogy (ez nem igazán Spoiler, de akit zavar az ne olvasson tovább...)
csapatunk menekül a rendfenetartó erők elöl, egy balul sikerült bankrablás után. Ezért felmennek a havas hegyekben ahol éppen az évszázad egyik legnagyobb hóvihara tombol éppen. Lényegében az egész első fejezett itt fog játszódni. Itt konzolon is baromi látványos az egész a hóval, hóviharral és a rajta átszűrődő különböző fényekkel. Vagyis effektből már itt nem lesz hiány. Később persze, miután kinyílt a világ, lényegében bárhová el tudunk menni (kivéve a RDR1-es térképrészre, mert hivatalosan az csak a játék vége után nyílik meg.Amúgy maga ez a világ nem nagyon hasonlítható a GTA V-höz, mert itt alapvetően van kettő nagyobbacska város, több kisebb település, és ennyi az ember alkotta rész. A többi, az a vadon ami a havas, néha hóviharos hegyekből, a buja zöldellő hegyvidéki erdős részből, a kopár félsivatagos puszta, a hatalmas dimbes-dombos prérin át egészen a ködös fullasztó mocsarakig terjed. Illetve lesz majd karibi dzsungel rész is
. Vagyis bár itt az épületek meg a forgalom nem terheli le a rendszert de azért a táj le fogja majd tudni. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Anonymus23 #618 üzenetére
Hol? 29.5k a linken.
-
Anonymus23
veterán
Voidun most az Ultimate 23.637 Ft
-
jossua
tag
Ki az aki már előrendelte ?
-
gyimger
őstag
-
VincentVG
senior tag
válasz
negyven2 #605 üzenetére
hat ez nem lep meg...
en arra szamitok (GTA5 bol kiindulva) h itt-ott vissza kell majd vennem meg fullHD-ban is ha mindenhol 60fps-t szeretnek. (oke "csak" 1080Ti)
de tuti h gyonyoru lesz. uhhh 1 eve varom...mar csak 3 nap...
u.i. valaki mondja meg pls mikortol jatszhato egeszen pontosan.
jovohet kedd "reggel" 0 ora?? -
negyven2
veterán
Igen, én is néztem mikor amikor írták, hogy a német GameStar ránézett a beállításokra is és ezt tapasztalták. Amúgy még így "High" beállítások mellett is nagyon jól néz ki. (mondjuk ezen a gépen persze, hogy jól néz ki, hiszen csak a VGA kb. háromszor annyi mint egy One X
).
Amúgy egy kis érdekesség, amit már régen észrevettem: alapvető a legtöbb vegetációval interakcióba lép a karakterünk, lövünk és világ tárgyai tárgyak (lehajlik a bokor, a fű, akisebb faágak), viszont van, hogy a kamera is lenyomja a füvet.
Mondjuk láttam már olyat is, hogy látszódott a tps kamera árnyéka is (másnál).
-
jossua
tag
-
negyven2
veterán
Nos ahogy nézem összegezve a legtöbb most kijött tesztet, az van, hogy az a konfiguráció amin tesztelek a játékot (1TB SSD, Intel Core i9-9900K 5GHz, 32GB RAM, RTX 2080 Ti) nem Ultrában futott hanem egy vegyes opciók mellet, ahol volt mindenféle beállítás a Ultrától a Low-ig (és még egy kettő Off is). Így volt meg a 60fps ami még is se volt 100%-osan stabil. Ezen a gépen ha minden Ultra-ra kapcsoltak akkor ~30 fps körüli sebességet produkált.
-
negyven2
veterán
válasz
korte019 #602 üzenetére
Ezért panaszkodnak sokan RDO-ban is, hogy egyben van a társaság, és hogy az aim csalás az online játékban. Úgyhogy szerintük vagy az legyen, hogy külön lobby a free aim-et használóknak, vagy tiltsák be az aim-ot az Online-ban (reddit és gtaforums kommentjei alapján).
Én viszont azt tapasztalom (ahogy már írtam), hogy a legtöbb free aim-ben játszó játékos (ugye még mindig konzolról beszélek), simán előnyben vannak PvP-ben azokkal szemben akik valamilyen célzásrásegítést használnak. Általában ha egy RDO-s PvP meccsben 10-20-as K/D arányt hozz egy játékos akkor nagy eséllyel free aim-ben játszik (esetleg megtámogatva valamilyen bill/egér átalakítóval).
Ugyanis itt RDO-ba sokkal többet számít egy PvP csatában a megfelelő Abilty kártyák és tonikok használata, mint hogy ki milyen aim-ban játszik.Plusz ugye itt az aim assist kettő féle lehet.
A Wide az alapbeállítás, és ez a klasszikusnak mondható rásegítés, vagyis a célzás lenyomásakor ráugrik az ellenfélre vagy élőlényre, és amíg nyomva tartod addig követi is. minden esetben az adott célpont kvázi közepére megy rá a célkereszt, és neked onnan manuálisan kell pl. fejre irányítani. NPC-k esetén elég felfelé pöccinteni a kontrollert és már fejre is vitted. Játékos esetén viszont manuálisan kell odanavigálni.
A testre mért lövésből itt sok kell egy ellenfélbe, játékosba, míg értelemszerűen a fejlövés szinte minden esetben azonnal halálos. De ahogy írtam, nincs olyan lenyomod és fejlövés. Vagyis ügyesnek kell lenned az analóg karok irányításban itt is. Ennek amúgy lehet állítani az érzékenységét, és maximumon tényleg az van, hogy még a hátad mögött lévőt is befogja. Kisebb értéken persze csak a szemben lévőket.A másik aim opció a Narrow, ahol neked manuálisan kell rácélozni a játékos közvetlen közelre, és ilyenkor a célzás lenyomásakor a test közepére húzza a célkeresztet, de nem tartja ott teljesen automatikusan, vagyis neked pl. a futó embert követni kell az analóggal, hogy rajta maradjon a célzás. Vagyis itt a Wide-al szemben, nem full mágnesen a rendszer, hanem csak nagyon minimálisan segít a célzásban neked.
Illetve ugye ott a free aim ahol célzásban nincs segítség, max. ha csípőből lösz. Ettöl függetlenül viszont elképzelhető hogy magát a célzásban szabad kezet kapsz, de a lövedéknek van aim-ja. Ugyanis sokszor előfordult, hogy szerintem mellé lőttem a célpontnak (pl. egy fél fejjel), de mégis eltalálta. Viszont ezt csak online-ban tapasztaltam, és ott simán benne van a szinkronizációs hiba, lagg.
Amúgy én Wide-ban játszok a legtöbbször (de az minimumra van véve),mert főleg PvE játékos vagyok és sajnos itt is pofátlanul csalnak az NPC-k (vagy pedig az utolsó mexicói bandita is mesterlövés képzést kapott)
Amúgy ha pl. bokorban vagytok elbújva akkor nincs assited aim. se neked, se aki téged lőne. Illetve bokor, magas fű, vagy sátor esetén (de még ha egy fa lombja is van az útban, akkor a lövedékek ereje drasztikusan lecsökken, és eltérül kicsit . Valamint esőben, ködben is csökken a fegyverek pontossága kicsit (plusz ilyenkor gyorsabban kopnak)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest