Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
akoscomp
csendes tag
Kingdom of Hungary nével elérhető egy Magyarországtérkép.
-
törölt tag
de ki van halva a topik
-
föccer
nagyúr
Jobb keson, mint soha.
Nem kell szekhazat epiteni es a gond letudva.
Es az en kerdesem.
Eleddig, csak a klasszikus ttd-vel jayszottam, de most elovettem az open ttd-n. Franko az egesz, imadnivalo. Viszont az uj jelzotipusokkal meg nem vagyik teljesen megbaratkozva. 2 vaganyos allomasnal 2 kombinaltal vedem azallomasi vaganyokat, ezek ele etesek egy kereszt alaku kitero part, hogy barmilyen iranbol tudjanak fordulni a vonatok, valamit a bejovo sinparra rakok egy bemenetit, a kimenore egy kimeneti jelzot.
A galiba az, hogy ha tele van az allomas, akkor a bemeneti jelzo beengedi a csomopontba a vonatot, hiszen a visszameno kimenetie szabad, ugyabakkor beall a valtora, hiszen az allomasra nem tud beallni. Igy az allomasrol sem tudnak kijonni a vonatok es beall a csomopont.
Erre valami ertelnes megoldast tud nekem javasolni valaki?
Koszi.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
szesz
tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy amikor elkezdem a játékot és megcsinálom a székházamat, nem tudok utána sem buszpályaudvart/garázst sem vasútállomást/garázst építeni. Gyak. nem tudom elkezdeni a játékot.
Csak szép sorban, mint az aknamezőn
-
JetiRulez
őstag
Ezt a cikket eddig valahogy észre se vettem. Éppen ma kerestem a fórumon valami segítséget a játékkal kapcsolatban és kiszúrtam ezt. Kimerítő írás, köszönetem érte!
Éppen az eredetivel játszom, a sima, eredeti Transport Tycoon-nal. Az OpenTTD után erősen érződik benne a sok új funkció hiánya, de ez már csak ilyen és mégis elvagyok vele.
Ha felkerültem az eredményjelzőre, jöhet a Deluxe, majd újra megmérettetem magam online.
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
KockUU
csendes tag
Nekem is megvan! Egy nap 2-4 órát tolom!
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz szimplabek #37 üzenetére
A Traffic Giant az egy fos ehhez képest, sokat toltam én is, de nem elég komplex
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
szimplabek
csendes tag
Üdv Bog,
van BKV-s transport tycoon, itt. Nem rossz, néha elő szoktam venni.
Annyira azért nem vertél le és ne feledd: még mindig 2:2 az állás
/bek/
-
Nohab-King
csendes tag
Sziasztok!
Talán hasznos lehet azoknak, akik most kezdik: [OpenTTD Leírások]
CikkekMint olvastam, érdekel titeket a szerveres játék. Esetleg ha itt próbálkoztok, akkor többen is tudtok játszani. Én is benne lennék szívesen. Tessék: [Szerveres fórumtémák]
Azért ilyen üres az a két topik, mert nemrég készült, azelőtt egy másik fórumtémában beszéltük meg a szerveres játékot. -
norbiphu
őstag
Szervertől függ, hogy letiltják-e.
Azonban az tény, hogy ha valaki 'szenved' és sokat tervezi a sínrendszerét több éven keresztül, akkor elég idegesítő tud lenni a repülős játékostárs. Aki belép elkezdi pakolgatni a repülőket akkor néhány év alatt bőőőven megelőzi az összes többit és ezt nem szeretjük, mert nem reális.
Bognak meg hiába mondod, legszívesebben légvédelmet telepítene minden városba, ha valaki repülőt vesz.
[ Szerkesztve ]
"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
-
copin
őstag
Repcsinél az is probléma, hogy ha lezuhan, ki kell találni, hogy most honnan hova is ment
A jármű másolása egy másik repteren gyorsan megoldja ezt is (azért másikon, mert sokáig tart a takarítás).
Bog Nálam már tévedt el hajó úgy hogy nem volt üzenet (pl.: "beragadt" egy öbölbe). Szóval a hajók mozgásán lehetne finomítani.
[link] Szerintem ezt a gépet még te is megvennéd.
[ Szerkesztve ]
-
marcias
őstag
Ha egy játékban egyes funkciókat le kell tiltani a verseny kedvéért, akkor több mint valószínű, hogy ott valami rosszul van balanszolva. Sztem a reptereknek, repülőknek legalább 2x ennyibe kéne kerülniük. Mert sztem az sem megoldás, hogy "ne legyenek repülők". De az hogy a szomszéd városba olcsóbb repcsit indítani, mint vonatot, több mint fura. Az egymástól távolabb eső, jelentős méretű városok közötti légi forgalommal viszont nekem semmi bajom, sőt, kifejezetten a pártján állok, sztem hozzátartozik a játékhoz. Csak tény, hogy túl egyszerű és olcsó.
-
Bog
HÁZIGAZDA
A repcsi tilalom szerver oldalon is állítható, szerencsére. Repülővel a hülye is tud pénzt csinálni, ezért nincs értelme. Az igazi szervező agy a vonatra esküszik. A nagyobb pályaudvarokhoz meg busszal odaszállítom a környékről a népet.
Az 1970 azért jó, mert akkor már van elektromos vasút, hamarosan jön a villamos is.
Én szeretem a vizet és a hajózást, mert azok biztos nem tévednek el és akadályozzák egymást a haladásban, csak lassan jön vissza a lóvé, bár ha szerencsés a térkép, akkor csak a járművet kell kicsengetni, ami majdnem annyiba fáj, mint egy vonat.
Engem most egy dolog idegesít, hogy az állomásokra beálló járművek nem sorban kapnak árut, hanem egyszerre töltődnek fel, így a vonatok többet állnak a pályaudvaron. Mondjuk ezt is ki lehet védeni kevesebb peronnal, ha a bejövő vonatokat be lehet állítani egy csinos sorba, s azokat a kimenő vonatok nem zavarják meg, de ez erősen helyszínfüggő.
MOD: az is fura, hogy egy 100 utasos egyszerűbb repcsi ugyanannyiba kerül, mint egy mozdony. Szerintem ez irreális, a repülőgépek egy pöttyet drágábbak szoktak lenni, bár az is igaz, hogy még én sem vettem sem repcsit, sem pedig mozdonyt a közértben.
[ Szerkesztve ]
-
marcias
őstag
Én most jelentkezem rá, bármikor szívesen játszom.
Ez a repcsi tilalom beálltás vagy megegyezés kérdése? Amúgy nem teljesen értem, miért kell őket tiltani. Miért 1970-ben kezdődne? Ez is valami szokás? Csak azért, mert én még csak ismerősökkel játszottam párszor, így a multis trendekkel nem vagyok tisztában. Amikor egyedül játszom, többnyire 1950-ben szoktam kezdeni.
Elrood: A hajózás igazából csak azért nem nagy jelentőségű, mert többnyire sok szárazfölddel játszunk, így ez gyakorlatilag normális. Én játszottam már olyan pályán, ahol nagy vízfelületek voltak, olaj, gabona stb. szállítására kitűnően alkalmasak voltak a hajók. Ezen felül, olajfúrótornyok csak hajóval elérhetőek, illetve, egy idő után megjelenik a légpárnás hajó, ami nagyon jól hoz a konyhára partmenti városok összekötésénél.
Egyébként érdekes próbálkozás, hogy az OTTD-ben vannak csatornák, amivel kis költséggel lehet bejutni hajóval a szárazföld belejébe.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
én mindig figyeltem az akciókat főleg a buszokkal lehetett jó pénzt csinálni így az elején, olcsó befektetés, és az első 1-2 évben szépen is hoz, de utána stabil pénz..
-
Elrood
őstag
Folytatva a sort...
A hajóval meg az a baj, hogy lassú (nem érdemes ezzel kezdeni, mert a befektetett pénz is elég lassan jön vissza), elég nagy mázli kell, hogy a parton legyen két dolog, amit össze lehet kötni, és gyakran előfordul, hogy jelentős földmunkákat kell végezni, ami nagyon drága.Repcsinél az is probléma, hogy ha lezuhan, ki kell találni, hogy most honnan hova is ment (sok repcsinél idegtépő végignézni az egész mapot), de játék előrehaladtával mégis érdemes használni, mert vasút után ez tud jó kis pénzeket hozni.
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
copin
őstag
A repülőben csak az a rossz, hogy gyakran lezuhan (a valóságtól eltérően) és mialatt a pályán füstöl, nem lehet használni a kifutót (a másik, hogy a lezuhant gépet másolni kell, ami nem olcsó). A helikopter pedig egy idő után nem elérhető, a régiek pedig elég gyorsan elöregednek.
-
"A hajózásnál és a repülőnél az utat persze nem nekünk kell megépíteni, az „adott”, úgyhogy ezt a két formát csak csírák használják, mert nagyon jó rajta a bevétel és nem kell hozzá sok agy."
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Bog
HÁZIGAZDA
Uraim,
nem lenne esetleg értelme rendezni egy komoly partit valamelyik este? Jó nagy pályán 1970-es keződátummal, repcsik nélkül?
-
marcias
őstag
Miért nem tudok részesedést vásárolni a többi cégben? El van szürkülve a gomb.
-
Nohab-King
csendes tag
Sziasztok!
Jó lett a cikk!
Aki szereti a játékot, annak ajánlom a legnagyobb információs bázissal rendelkező magyar oldalt: www.openttd.info
-
marcias
őstag
Hú, a legutóbbi verziókhoz képest bizony fejlődött a játék! Nagyon tetszik, hogy már egy csomó minden fölé lehet hidat építeni, illetve az útszéli buszmegálló régi vágyam volt! Azt viszont nem értem, a szemaforokat miért kellett lecserélni, a piros-zöld megoldás nekem jobban tetszett. Ezt nehezebb látni.
-
trassher
addikt
Neki is álltam játszani. Még anno 4 éve, 14 évesen toltam a 133-as pentiumon.
Redmi Note 7
-
Elrood
őstag
Két újabb nagy előnye:
Ablakban fut (ekkor se eszi a procit),
Nagyon csekély gépigény.''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
mob_zzz
aktív tag
Az abandoniaról letölthető változattal működik ez az OpenTTD?
-
ru5h
csendes tag
Az "Aztán csönd."-höz hozzáfüzném, hogy az OTTD elött még volt a TTD Patch ami gyakorlatilag az Openttd alapja szinte egy-az-egyben azon alapul és egy magyar srác az egyik fő fejlesztője nevezetesen Csabóka.
-
marcias
őstag
Isten ez a játék, játszol vele, függő leszel, megunod. Aztán megint elő kell venned pár hónap után. Amúgy az írásban, a OTT linkben van egy plusz pont, emiatt a link nem működik.
-
copin
őstag
Magyar fan oldal. Itt lehet leszedni a hiányzó fájlokat, sok grf (például ) és a legújabb verzió mellett.
-
Tyrel
őstag
Volt egy másik ilyen játék is, bár valamiért nagyon kevesen ismerik, de a grafja valamivel jobb volt és bár repülő nem volt benne ill. tömegközlekedés sem, csak az ipari szállítmányozás, nekem mégis nagyon tetszett anno, jó feelingje volt...
Egy probléma van vele, hogy új generációs gépeken nem hajlandó elindulni és erre nincs is hivatalos megoldás, patch vagy ilyenek...
Az Industry Giant 2-ről van szó, szerintem aki szereti a műfajt és van egy régebbi gépe az ne hagyja ki...
Ill. aki tudja hogy lehet elindítani egy újabb masinán az plz. ossza meg velem...Turenkarn
-
norbiphu
őstag
Nem tudom mennyire szerezhető be most netről, könnyebb elérhetőség érdekében belinkelem azt a pár fájlt ami kell az OpenTTD telepítéséhez: [link]
(Ha probléma akkor szedd ki Bog légyszi, de sztem abandonware cucc már. )
"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
-
Morden24
nagyúr
Több éve már mindig van egy pár olyan hónap, amikor óriási tycoonozásokat tartunk, igazából utolérhetetlen ez a cucc ilyen téren (most is az egyik komára várunk, aztán toljuk tovább). Másnapos vasárnapokra a legjobb program
Sectumsempra - For Enemies
-
Bog
HÁZIGAZDA
Villamosok vannak az első képen... bár az is igaz, hogy én felturbóztam a játékot egy csomó NEWgrf fájllal (ezeket is le lehet tölteni), így nem csak egyféle állomásom van, meg a vonatok között benne vannak a MÁV-os mozdonyok, illetve a buszoknál az emeletesek.
Ahhoz, hogy menjen a játék, kell egy eredeti TT Deluxe, arra kell ráhúzni az OpenTTD verziót.
-
copin
őstag
A hajózásnál és a repülőnél az utat persze nem nekünk kell megépíteni, az „adott”, úgyhogy ezt a két formát csak csírák használják, mert nagyon jó rajta a bevétel és nem kell hozzá sok agy.
A dokkokhoz ki kell vinni néha a cuccot, szóval ott is előfordul, hogy építeni kell a szárazföldön útvonalat, néha még jobban lehet bonyolítani, mint a szárazföldi szállítást, ami már nem éri meg annyira. Levegőben csak akkor szállítok, ha már nagyon unom a játékot (csak helikopterrel).
A villamosos dolgot még nem láttam, dobj róla egy képet, kíváncsivá tettél.
Ezeken a képeken, akár a simutrans is lehetne, annyira hasonlítanak egymáshoz ezek a játékok...
Egy kérdés:
Hogy kell ezt az OpenTTD-t telepíteni? Kéne hozzá valami fájl a telepítő szerint.
[ Szerkesztve ]
-
edward2
addikt
ez a játék eszméletlen! Ami kicsit zavart legutobb amikor nekiálltam játszani ujra, hogy az évek tul gyorsan telnek... erre te nem tudsz valami megoldást? vagy valaki? hogy kicsit jobban meg lehessen ízlelni minden kort?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest