Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    Almaecet lett a megoldás végül is az alkohol ötletén. Két kanál egy kevés vízzel hígítva és egy perc alatt enyhítette az émelygést. Sajnos ki nem jött semmi, szóval egész este rosszul voltam.
    Fene se gondolta, hogy nem szabad bezabálni a zsírból. Azt hinném már hozzászokott a szervezetem.
    hamar beájultam, az alvás segített. Ma meg szerintem böjtölök, rá se tudok nézni a kajára. :D

    MÁS
    Az elmúlt héten kísérleteztem a böjtöléssel, hétfőtől 20/4-es IF péntek estig, majd 48 óráig nem ettem semmit vasárnap estig. Életemben nem böjtöltem még ennyit. Nagyon nehéz volt a második nap, csak a kaján járt az eszem. Viszont a tapasztalataim azt mutatják, hogy nem való nekem a ketózis.
    Ugye panaszkodtam, hogy ketózisban gyengének / lustának érzem magam.
    Edzések alkalmával annyira nem ütközik ki ez a dolog, vhogy egy jó bemelegítés után és az erős koncentráció alatt nem érzem magam lustának. Viszont a fizikai munka az vánszorgós... Otthon is érzem az izmaimban az energiahiányt, csak akkor nem vagyok annyira aktív.
    Egyszerűen nem tudom mit tehetnék még, hogy ezt kiküszöböljem. Mások beszámolói alapján jó közérzetemnek kéne lennie (mondjuk fejben tényleg tiszta vagyok, reggelente pörög a legjobban az agyam), mások vígan elvannak, sportolnak, maratont futnak, állításuk szerint sose voltak ilyen jól, stb. Nekem miért nem működik így?
    Újévkor kezdtem el a ketogén étrendet, a klasszikus 75-20-5 mértékekkel. Tünetmentes volt az átállás.
    Nem tudom elképzelni, hogy az elmúlt fél évben ne adaptálódtam volna teljesen, szóval mi a fenéért alacsony az energiaszintem ketózis alatt??
    Kiemelt figyelmet fordítottam az ásványi anyag bevitelre, különösen a sóra és káliumra. Kiemelt figyelmet fordítottam a vitaminokra is, ettem az avokádókat, brokkolit, karfiolt, kelbimbót, spárgát, salátát. Emellé minőségi zsírokat és fehérjéket vörös húsokból, csirkéből, halakból, tejtermékekből, olívából, stb.
    Időnként multivitamint is szedve, 3-4 napos kúrákban (utána rendszerint elfelejtettem szedni) de arra sem reagált pozitívan a szervezetem, szóval a D vitamin, K vitamin, B vitamin se oldotta meg a problémát.
    A 48 órás böjtölés alatt volt némi reményem, hogy talán mégis a rossz makró arányok miatt érzem magam gyengének, de minél mélyebben voltam ketózisban, annál gyengébbnek éreztem magam - pedig pont ellenkezőleg reméltem: ahogy teljesen kiürül a ch és a glikogén hátha jobb lesz a közérzetem. A második napon már gyengébb szorítóerővel keltem reggel, ekkor már éreztem ez nem optimális. Estére már szinte vánszorogtam csak.
    A böjtöt zabkásával törtem meg végül, benne két nagy kanál házi meggy lekvárral. Érdekes rá egy-két órára visszatért az erőm.

    Úgy hogy most megingott a ketogén étrendbe vetett bizalmam. Szerintem át fogok térni ciklikus ketóra, edzésnapokon IF és ketó, hétvégén és munka előtt meg napi 3x étkezés, reggelire 50 g ch.
    Meglátom mi lesz, ha szándékosan növelem kicsit a szénhidrátot. Ha ez se lesz eredményes, akkor nyár végétől abbahagyom a ketót és visszatérek a normál fitness étrendre.

    Jah amúgy a hússzoros növekedési hormon felszabaduláshoz is fűztem reményeket, viszont az elmúlt hónapokban tömeget azt nemigen növeltem, vagy csak nagyon minimálisat ott, ahol megszakítottam magam.
    Mindezt úgy, hogy a kalóriák nem voltak igazán megvágva, hisz sokszor nassoltam. Viszont ezzel az erőkifejtéssel ketó+IF előtt több izmot tudtam építeni. Bár lehet meglepődnék, amint feltöltődnének az izmaim megint glikogénnel és vízzel, ezt még nem tudom. Viszont a száraz izomtömegem az elszomorító. Úgy 20-30 %-kal vagyok erősebb az edzőtársamnál (ő normál fitness étrenden van, napi 5-6x eszik), akivel hasonló fizikumunk van, viszont rajta tetten érhető a fejlődés, rajtam meg nem. :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák