Új hozzászólás Aktív témák
-
Scholes9
nagyúr
Amúgy én ilyen cikkeket szoktam olvasgatni Sok remek cikk van még ezen az oldalon. Ha nem is minden részük igaz az itt leírtaknak, azért sokat lehet tanulni ezekből szerintem
[ Szerkesztve ]
PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
(#140) "..hosszú távon se lesz semmi bajunk ketózisban, hisz az eszkimók is élnek."
Ez nem érv, mert nagyon leegyszerűsített megközelítése a problémáknak.Az teljesen biztos, hogy a mai eszkimók élnek és az étrendjük megfelel nekik.
De azt nem tudjuk, hogy az eredeti bevándorló egyedek mekkora százalékának vérvonala tűnt el, a megváltozott étrend okán.(#149) "Ez a fehér rizsre valóban igaz, de pl a barna rizs, basamati rizs vagy a jázmin rizs teljesen rendben van."
Az utolsó kettő, közönséges fehér rizs.
De a főzés mértéke nagyban befolyásolja a felszívódás sebességét. Nem szabad puhára főzni a rizst, ha az egészség fontos. (A tésztákat sem.)Amíg nem tudjuk a DNS szerkezetének elemzésének segítségével megállapítani a személyre szabott optimális étrendet, addig csak esetlegesen válnak be ezek a diéták és étkezési ideológiák.
Némelyeknek gyógymód, másoknak sorscsapás lehet egy extrém diéta.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Cathfaern
nagyúr
"Most urine testing kits detect aceto-acetate, not the predominant ketone beta-hydroxybutyrate. It is possible for the test to be negative with high levels of beta-hydroxybutyrate" (innen).
Leheletnél elbizonytalanodtam, utánanéztem és azt találtam, hogy aceton nem feltétlen van a lehelletben (ezt gondoltam, mert azt tuti érezném ha nekem lenne és nincs), viszont BHB mindenképp van. Szóval itt az a kérdés, hogy annak idején mit teszteltek. Ha csak acetont, akkor nem feltétlen jelez bármit is.
"Azét nem teljesen mindegy, hogy ketózisban voltak-e, mert rengeteg cikk megemlíti annak igazolására, hogy hosszú távon se lesz semmi bajunk ketózisban, hisz az eszkimók is élnek"
Atkinsosok elég régóta vannak, 10-20+ évekről is beszélhetünk. Másrészt nyilván ezek nem klinikai tesztek, csak egyedi beszámolók. Lásd: [link]. Illetve ugye van ő: The Bear. De ez meg egyedi eset. Ami viszont biztos, hogy a túl sok szénhidrát cukorbetegséghez és szívproblémákhoz vezet.Egyébként nekem van egy olyan elméletem, tudományos alap nélkül, szóval talán nevezzük inkább feltételezésnek, hogy az embernek az lenne az ideális, hogy ha az év egy részét ketózisban töltené (amikor természetes körülmények között nem teremnek meg friss növények és zöldségek), másik részét pedig szénhidrátdús és zsírszegény diétán (vegetáriánusként). De ilyen felvetést mástól nem hallottam még
-
válasz Cathfaern #154 üzenetére
"..mert azt tuti érezném ha nekem lenne és nincs
Nem éreznéd. Saját (száj)szagát nem érzi az ember.
Legfeljebb közvetve tudnád érzékelni. Például a rágógumi anyagának állaga megváltozik, mert elkezdi oldani az acetongőz. (Ha oldja az aceton.)Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Franklin
addikt
válasz Cathfaern #154 üzenetére
Ajánlom "Sáfrán Mihály - A paleón túl" c. könyvét, tuti tetszene, rengeteg ilyen feltételezés-elmélet van benne (persze forrásokkal alátámasztva), többek között a szezonális ételekről.
Mihály egyébként kétszeres európa-bajnok kenus, kint volt a pekingi olimpián is. És ketózik
Ha pesti vagy, szívesen kölcsönadom.
-
Ugy tekertel 130 km-t, hogy csak egy banant es ket muzli szeletet ettel? Csak azert csodalkozom ezen, mert terepen legtobbszor mar 20 km utan siman ehes vagyok.
Igen, pontosan. Túrabeszámoló a Gázlóról. (most visszaolvastam és látom, hogy viszonylag az elején ettem még 125gr camembert sajtot)
Ma ezt mentem (ma kezdtem a Strava loggolást ) : Katt
és egyetlen gramm CH-t nem ettem. Ami fogyott az menet közben 125gr Aldis camembert sajt volt illetve még kb 25-30gr chedar sajt. Reggelire sonkás rántottát meg egy almát ettem. Egyetlen pillanatra sem éheztem illetve nem volt semmilyen holtpontom.
A sztorihoz hozzátartozik, hogy kényelmes túratempóban mentem. Versenytempóhoz ez egyértelműen kevés lenne. Vácra visszaérve a csokizóban bedobtam 2,5dl forró csokit (csoki-csokit) igazából már nagyrészt leszarom ezt az egész ketózis dolgot, csupán ahhoz tartom magam, hogyha olyan túrára megyek ahol nem kell nagyon komoly iramot tartanom, akkor kerülöm a CH-bevitelt, egyébként meg próbálom szimplán alacsonyan tartani a szénhidrátot, de ezt a 25gr/nap ajánlást nonszensznek tartom.
[ Szerkesztve ]
-
-
Az uszas az oke, a bringan lehet szerintem elfogyni igazan.
úszással nincs tapasztalatom, de a bringa elméletileg úgy kéne kinézzen / / , hogy ha országúton mész és nincsen szint (ez itt egy nagy ha) akkor messze a legnagyobb energiafogyasztó a légellenállás, sokkal nagyobb mint a gördülési vagy a hajtási (lánc, csapágyak) ellenállás.
A légellenállási erő a sebesség második hatványával arányos, tehát a légellenállás által felemésztett teljesítmény a sebesség harmadik hatványával arányos (P=F x V) illetve (F~c*V²). A ketózisnak nyilván van egy nem túl magas max teljesítménye amivel energiát tud felszabadítani, ez nyilván nagyon erősen függ a sportolótól. Ha ezt a határteljesítményt átléped akkor én úgy gondolom, hogy az erő elég hamar el fog fogyni (miután a cukorraktárak lemerülnek). Ha a ketózis által biztosított teljesítményt nem léped át, akkor úgy gondolom kis túlzással a világ végéig de legalábbis elég sokáig el lehet menni. Na és a lényeg: ha visszaveszel a sebességedből 10%-t (V -> 0.9V) akkor a légellenállás által felemésztett teljesítmény már csak 73%-a lesz a 10%-kal magasabb sebességhez tartozó légellenállás-teljesítménynek. Megfordítva ha 10%-kal növeled a sebességet, akkor a légellenállás 33%-kal több teljesítményt fog felemészteni...
Kis sebességet beáldozva sok teljesítményt lehet megspórolni. Ezzel taktikával persze nyerni nem fogszMondjuk nem tudom, hogy az úszás és a bicaj egymáshoz képest mennyire fontos egy ilyen versenyen, melyikkel lehet jobban elhúzni, melyikkel lehet nagyobbat bukni, ha elengeded...
A fenti levezetés csak elméleti okoskodás volt, a gyakorlat mint oly sokszor itt is lehet teljesen más...
[ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
válasz joysefke #163 üzenetére
Van erre egy saját megfigyelésem, ami pár év alatt állt össze..
Minden olyan soportforma végezhető ketondiéta mellett, ami orrlégzéssel egyensúlyban tartható. Például a bringázásnál. Az úszásnál a légzésintenzitás és a víz hőmérséklete együtt dönthet. Mell és hát esetén takarékosabb a dolog, úgy mehet, ha nem túl hideg a víz. Szabadtüdőzöm és gyakran úszom hideg vízben. A ketózis mellett a hőháztartás megváltozik és az oxigénfelhasználás is. Sokkal nagyobb lesz a co2 tűrés és enyhe hypotermia mellett sincs görcshajlam növekedés. Úszás után viszont cukormentes tejeskávét tolok, mert bebambulok a vízből kiszállva..Auratech Field Recording
-
nuke7
veterán
válasz Cathfaern #39 üzenetére
nagyon kíváncsi vagyok, mert a forumon - gyúrós - volt fenn rólam 81-82kg-s kép is és 76kg is...
most azzal szenvedek, hogy újra 76 fölé menjek, úgyhogy ketogén étrend szóba sem jöhet, de paleóból a glutén, tejtermék, minimál hozzáadott cukor dolgokat tartom, csakhát nehéz így hízni...
(kötetlen munkaidő mellett nagyon nehéz kajára és edzésre is figyelni :/ )https://youtube.com/user/nuke7
-
-
-
Scholes9
nagyúr
Azért olyan távol nem állhat az igazságtól De egyen parizert, akinek 6 gyomra van
Holnap megyek temetésre, kolléganő férje hunyt el elég fiatalon - az biztos, h még nem volt 60 - gyomorrákban
Amúgy csak gondoljunk bele: mennyi ember eszik a világon reggelire péksüteményt, persze nem teljes kiőrlésűt, me' az drága kijelentéssel! Ja, hogy ennyi a cukorbeteg? És van, aki még csodálkozik is?
A másik nagy része meg fehér lisztből készült zsemle, parizer, meg a ki tudja miből készült margarin. Ez a reggeli. 0 hasznos tápérték, rengeteg mérgező anyag.
És ez nagyon szomorú Sajnos ilyen szempontból nagyon buták rengetegen
Bocs, nem válasznak akart menni, csak már kikívánkozott ez belőlem
[ Szerkesztve ]
PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
-
Scholes9
nagyúr
Ok, lehet, de, hogy nem egészséges az biztos. A parizerben meg biztos, h nem éppen a szervezet számára hasznos anyagok vannak. De mindenki azt eszik, amit akar, mindenki a saját egészségéért felelős
De az is tény, h folyamatosan nő a cukorbetegek száma és az is biztos, h ez nagyrészt a nem megfelelő táplálkozásnak köszönhető.
[ Szerkesztve ]
PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Polllen
nagyúr
válasz joysefke #168 üzenetére
A húsipar a tartósításhoz többnyire nitritet használ, amiből hő hatására káros anyagok szabadulhatnak fel.
Auchanban pl. láttam már olyan pultot, ahol a mentes húsok külön vannak. Érdemes onnan választani a sonkát & egy faktorral kevesebb."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Woodslave
nagyúr
válasz joelke HU #166 üzenetére
erről megint olvasni pro és kontra. Azt hogy a WHO mit tesz hova, azt is fenntartásokkal kell kezelni sajnos. Lásd tojás, vaj zsír csak hogy ontopic legyek - most nem nézek utána de tutira tiltólistán voltak.
Sajnos nem vagyok se orvos se élelmiszeripari mérnök (már ha ez számítana) szóval kénytelen vagyok azokra hagyatkozni amiket ezzel kapcsolatban olvasok.[link]
Apparently, some studies conducted by some scientists a long time ago linked nitrates with cancer. However, these studies have since been refuted (9).
Nitrates aren’t some artificial compounds unique to bacon. Our bodies are loaded with them and the biggest dietary source is vegetables.
Yes, vegetables are loaded with nitrates.
There is some concern that during high heat cooking, the nitrates can form compounds called nitrosamines, which are known carcinogens (10).
However, vitamin c is now frequently added to the curing process, which effectively reduces the nitrosamine content (11).
The harmful effects of nitrosamines are outweighed by potential benefits, but dietary nitrates may also be converted to Nitric Oxide, associated with improved immune function and cardiovascular health (12, 13).
Valószínűleg - bár ez erre a topcira pont nem jellemző - a méreg a dózisban rejlik ahogy mondani szokás, bár azon kívül hogy heti pár alkalommal 2-3 csík bacon ehetsz konkrét ajánlást nem láttam. De ez hasonló mint a tojás, tökre egészséges szuperfood, de azért biztonság kedvéért ne egyél napi 3-nál többet... Ugyanaz van mint általában, senki nem meri bevállalni - néhány extrém arctól eltekintve - hogy elköteleződjön, mert tényleg nem lehet megmondani hogy ettől leszel rákos, a megfigyeléses kutatások teljesen megbízhatatlanok.
Én szoktam enni bolti bacont - bár tényleg nem jó elolvasni a csomagolást - de megpróbálom heti 3-ra mérsékelni max... Mostanában meg csak mikróba rakom egy-két perce nem sütöm a tojás alá. Csak azt nem tudom mit eszek a tojáshoz...
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Auratech
őstag
A tárgyalt diéta során az lényeges, hogy ne legyen sok a füstölt, pácolt, faszénparázson pirított... étek..
Én nagyon sztárolom a libazsíron megkapatott csirkemájat rozmaringgal, tejszínnel. Mellé kockázok egy fél kígyóuborkát, paprikát...
Csínján kell bánni a hagymával, fokhagymával, erős aromás fűszerekkel. főként, ha nagyobb terhelés miatt 2-3e kCal feletti a napi bevitel. A szalonnát én is csípem de inkább az abált verzióját sütöm meg hirtelen, mint a gyári gyorspácos-füstaromás csodákat, amik rendesen fel vannak ütve kémiával...
Parizert, virslit a legritkábban eszem. Akkor is csak a bizonyíthatóan 80-valahány% feletti hústartalmút.
Inkább veszek friss tarját, szépen megfőzöm, beformázom és csomagokra bontva frigóból eszem ki. Olcsó kiváló felvágott..
Kedvencem a vaj, de abban nyomokban lehet cukor, az számít. Nem azért kell figyelgetni, hogy miben van cukor, vagy nincs, mert valamilyen elméleti határértéket szabok magamnak, hanem ha a terhelés, evés, időrend... valamilyen irányban felborul, a közérzet hamar kárát látja.
Fontos az alvás előtt közbeni folyadékpótlás.
Nyilván ha pukkadásig iszod magad az nem jó, mert úszik rajta a zsír és éjfélkor menni kell.
Beálltam úgy, hogy fél négykor megébredek és iszom legalább fél litert. Néha citromos/lime-os vizet. Aztán még egy-másfél óra alvás. Sokat számít a friss ébredéshez a hidratáltság.
Ha nem iszom eleget reggelig, néha az enyhe másnapossághoz hasonlító közérzettel kelek, amit a kávé se tesz igazán rendbe..
...Ja és anyám mindig panaszkodik, hogy nincs itthon cukor.. Hozott 12 kilót. Fél év alatt fogyott el egy kiló a vendégek kávéjába, meg fűszerezésre...
Mellesleg amióta kevés szénhidrátot eszem, a korábbi allergiás dolgaim rendeződtek. A gyulladás hajlam elmúlt. Az alapanyagcserém kisebb, vagyis inkább azt élvezem, hogy a kajálás utáni kóma emlékké vált, ami alacsony vérnyomásom, pulzusom miatt megkínzott a munka közepén. Néha majdnem bőgni tudtam volna, annyira álmos lettem egy jó ebéd után... Most eszem és semmi..gond.[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Hieronymus #156 üzenetére
Oké, átfogalmazom: kérdeztem már többször másokat, hogy éreznek-e valamit a lehelletemen, és mindig negatív volt a válasz
És azért az elég durva lenne, ha annyi aceton lenne valakinek a lehelletébe, hogy az elkezdjen oldani bármit is -
Woodslave
nagyúr
válasz Auratech #178 üzenetére
tényleg mit tudtok ajánlani reggeli "húsfélének". Ahogy korábban írtam tojást szoktam enni, de 3 tojás fehérje tartalmát magam részéről keveslem, ezért jó lenne felturbózni. A bacon ugye véleményes.. Az abált szalonnát lehet vajon elkészítve vásárolni és ez kevésbé "rossz" - mármint a feldolgozottság szempontjából mint a bacon?
Nem nagyon akarok és tudok gasztroangyalkodni.
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Auratech
őstag
válasz Dexar007 #183 üzenetére
Hülyegyerek. A szalámit én csináltam. Két éttermünk van Győrben és a húselőkészítésből keletkezett frissen lefagyasztott nyesedékből (itt sertésszűz vége és marhalábszár, tokaszalonna, só, mustármag, bors, fokhagymapor) minden második hét végén csinálunk valamit a családnak... Nem akartam vagizni ilyesmivel, de szégyellnivalóm sincs. Bocs.
Amúgy létezik fogyasztható, minden szempontból megbízható termék is, de a biztos, amit magadnak csinálsz. Nem ördöngösség és sokkal olcsóbb. normális szalámi nincs 3500Ft/kg alatt, csak véletlenül. Magadnak ezt 1500 Ft-ból megoldod. Ha fasírtot tudsz csinálni, szalámit, kolbászt is...
Régen mindenki magának töltötte kolbászt, vastagkolbászt, szalámit, préssajtot... és a csirke se gmo-szóját, hallisztet meg szart kapott, hanem normális eledelt..[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
válasz Woodslave #182 üzenetére
Az abált szalonnát lehet vajon elkészítve vásárolni és ez kevésbé "rossz"...
A válasz egyszerű.
Minél kevésbé feldolgozott az alapanyag, annál közelebb áll az egészségeshez.
Ha szalonna, akkor:
Sózott szalonna. Tartalma szalonna és só optimális esetben.
Füstölt szalonna. Szalonna, só és füst.
Húsos szalonna. Ezek már garantáltan pácolt termékek. Cukrok és tartósító szerek már megjelennek valamint ízfokozókkal is emelik a fogyasztás élményét.A főzés kevésbé, a sütés jobban emeli a káros anyagok mennyiségét az ételben.
Tehát az abált szalonna már emelt kockázati szintet jelent.Sonkák közül elsőbbséget élveznek a sós levegőn szárított fajták. Leginkább a dél-európai országok elterjedt tartósítási eljárás. A feketeerdei és hasonló termékek csak tömeggyártásban elérhetőek. Jobb elkerülni őket.
(Még az eredeti termékek is tartalmaznak cukrot és tartósítószert.)Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Woodslave
nagyúr
válasz Hieronymus #187 üzenetére
ha sima szalonnát sütök akkor az csak zsír szinte.. Szóval szerinted is felejtős a bacon?
akkor marad hogy csináljak kolbászokat otthon sajnos nem fog menni
[ Szerkesztve ]
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
válasz Auratech #178 üzenetére
Inkább veszek friss tarját, szépen megfőzöm, beformázom és csomagokra bontva frigóból eszem ki. Olcsó kiváló felvágott..
ehhez tudnál légyszíves valami részletes leírást adni, hogy hogyan, mert én szívesen eszem felvágottat, de ami az én mércémmel jó minőségű az boltban lassan csillagászati áron van, arról nem is beszélve, hogy nagyítóval kell keresni. (100% jó minőségű húsból, vizezés nélkül, kevés adalékanyaggal etc)
-
válasz Woodslave #188 üzenetére
"ha sima szalonnát sütök akkor az csak zsír szinte."
A sütés miatt emelkedik a kedvezőtlen hatású zsírok aránya.
"Szóval szerinted is felejtős a bacon?"
Nem, de figyelembe kell venni a kedvezőtlen tulajdonságait. Magyarul, naponta és mértéktelen mennyiségben nem szabad fogyasztani.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Auratech
őstag
válasz joysefke #190 üzenetére
Igyekszem tömören. A tarját egészben főni teszed fel, meleg vízben. Épp ellepje+1cm. Egész fokhagyma, vöröshagyma, pár szem bors. Sót mérsékelten (kilónként 2 teáskanál só) akkor elég, mikor megfőtt és lekapcsolod a gázt, hogy kihűljön! Ha füstöset akarsz, esetleg lehet szalonnabőrt mellétenni ha van.. Kábé két órát főzni, forrás után kicsire véve..csak gyöngyözzön.
Sózod a vizet, hagyod kihűlni egy órát, leöntöd a vizet, letakarva a hűtőbe. Hidegen felszeleteled, megformázod, hogy a szélek ne legyenek cafrangosak. Fél centis szeleteket vágsz. zsírpapír/folpack a szeletek közé, zacskó, frigó.
Én a napi adagot vajon átsütöm hamar (folpack le!), akkor nyugisan elvihetem hűtés nélkül is egy fél napra és finomabb is. Egyszerű. Salátával, házi majonézzel (a bóti keményítős!) koviubival fogy el. Azért meg lehet unni..Auratech Field Recording
-
-
-
apatyas
Korrektor
No. Elvileg belefogtam. A tegnapi ebédem még tartalmazott rizst. Este szántam rá magam hogy csinálom.
Este tejföl, sajt, paprikásszalámi, kesu, napraforgó, 2 paradicsom, 1 répa, ricotta, vöröshagymás tepertőkrém, és még azért volt mellé 1,5-2 dl piros gyümölcslé ami a doboz alapján 15-20g ch. Számolni semmit nem számoltam és nem is fogok, fogyás abszolút nem cél! (74kg 181cm 33 év)
Reggeli paradicsom szalámi, összességében elég kevés. Délelőtt napraforgó eszegetés.
Ebéd: büfésoros grill zöldség és fűszeres csirkemell, meg egy fej töltött gomba, na abban némi rizst fedeztem fel evés közben - elfér. (utólag - mégis mire számítottam, mivel tölthetik meg.. )
Mai vacsi valszeg zöld zöldség lesz meg tarja vagy szalonna.
Érzés: egyelőre nem sok. Reggel kicsit nehezebben keltem. Nap közben néha mintha szurkálna a hátam.
A dolog nincs igazán megtervezve, eszem amit sikerül. Egyenlőre, érzésben valahogy könnyebb, hogy nem csak édeset nem ehetek, hanem kategorikusan van egy csoport, amit mindenestül kizárok. Eddig elég sok pizzát ettem, minden második nap legalább - és mégis csak 72-74 vagyok, hízni egyedül másfél üveg mogyorókrém után sikerült idáig pár kilót, az pár éve volt.
Egyébként, tartok a cukorbetegségtől, két kanál méz fogyasztása után ha otthon vagyok, elálmosodom és ledőlök aludni.
Bőr kiválasztásáról mik a tapasztalatok? Jobban zsírosodik, bedugul, vagy megváltozik máshogy?
Folyt köv.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
-
Cathfaern
nagyúr
Mondjuk én 181 cm és 74 kilóval számolgatnék, nem feltétlen a szénhidrát miatt, hanem a kalória miatt. Keton nem nagyon vagy éhes, így könnyű fogyni, de neked ez inkább hátrány, mint előny, olvastam olyan sztorit is, hogy 165 cm volt az illető, 38 kilónál úgy döntött, hogy hiába nem éhes ideje lesz többet ennie, azért ezt nem várnám meg...
"Este tejföl, sajt, paprikásszalámi, kesu, napraforgó, 2 paradicsom, 1 répa, ricotta, vöröshagymás tepertőkrém, és még azért volt mellé 1,5-2 dl piros gyümölcslé ami a doboz alapján 15-20g ch"
Ez így tippre önmagában legalább 50g szénhidrát, ha nem több. Répában relatív sok van, ricottában relatív sok van, paradicsomban mérettől függően relatív sok van, tejfölben relatív sok van, kesuban sok van, napraforgóban relatív sok van. Mondjuk mértékeket jó lenne tudni, mert pl. én is ettem 100g tejföl + 100g túrót vacsorára, de dupla ennyi már elég necc lenneAmúgy tulajdonképpen mi a cél? Ha a ketózis, akkor a "rizs - elfér" nem nagyon fér bele. Ha simán csak alacsony szénhidrát (180-nál kevesebb), akkor ok.
És mégegyszer, így hogy alapból is elég sovány vagy, nagyon figyelj oda a tested jelzéseire, illetve én azért legalább eleinte írnám a kalóriákat is...
-
Cathfaern
nagyúr
válasz fordfairlane #197 üzenetére
Persze
1) felütsz x darab tojást egy tálkában, villával összekevered (rántotta alap ugye)
2) serpenyőbe teszel zsírt / vajat / olajat, amelyik szimpatikus (én ha csak rántottát csinálok 2 evőkanál zsír belemegy, így hogy a húsból is fog kisülni lehet elég kevesebb)
3) alacsony - közepes lángon felhevíted, majd beleöntöd a kívánt mennyiségű darálthúst
4) kevergeted addig amíg a darált hús teljesen ki nem fehéredik (darált húsból marhát se szabad "félig átsütni), inkább menj biztosra és picit süsd túl, tojással úgyse lesz száraz
5) Ha ez kész van, öntsd hozzá az tojás masszát, és kevergetés mellett (csak annyi a lényeg, hogy ne ragadjon le és mindig a folyós rész kerüljön alulra) süsd addig amíg jónak nem látod (ha biztosra akarsz menni, akkor amíg nem lesz száraz, mint szállodákban)Ennyi Nyilván tojást lehet sózni, borsozni, akármivel fűszerezni, de ez opcionális. Tehetsz bele hagymát is, ez már mehet a hús mellé is, vagy paprikát is, azt én szeretem ha ropogós marad, szóval azt már csak a tojással együtt tenném hozzá.
-
Lortech
addikt
Nem tudom, mibe fogtál bele, de ha a ketózis a cél, a gyümölcslé teljesen felejtős.
Ha muszáj, a Sió light almája talán, ami ~2g ch körül van, de egyébként eléggé értéktelen táplálék, jobb ha leáll ezekről az ember.
Répa nem túl jó, paradicsomot sem lehet ész nélkül enni, vöröshagyma szintén. Napraforgó sem annyira jó, a legjobb az olajos magvak közül a mandula, ami elég jó snack és ásványi anyagok szempontjából is nagyon sok értékes van benne, ez jól jön ketózisban. Nekem ez volt az alapsnackem, a másik pedig a zöld olívabogyó.
Rizs és gabonafélék teljesen elkerülendőek, különben felesleges kínozni magad ezzel a diétával, és úgy általában a nem általad készített ételekre figyelni kell, a látszólag oké táplálékokban is van mindenféle kerülendő, pl. öntetekben cukor, liszt, még natúr húsokat is gyakran készítenek el lisztbe forgatva. Grillezett zöldségek között is lehet olyan zöldség vagy fűszer, ami nem ajánlott, és a grillezés miatt is vizet veszít a zöldség, ami által adott tömegre / kiadósságra nagyobb szénhidrát arány jut.Thank you to god for making me an atheist
Új hozzászólás Aktív témák
- Enermax Platimax 850 W moduláris tápegység (Platinum minősités) Beszámitok!
- RaidSonic IB-2914MSCL-C31 NVMe SSD / HDD dokkoló és klónozó - Dobozos, újszerű
- LINDY USB3.0 43138 Optical Drive Enclosure BD/DVD/CD külső ház - OEM, újszerű
- IcyBox IB-1824ML-C31 RGB Illuminated NVMe SSD ház - Dobozos, újszerű
- Inateck NVMe SSD ház - Dobozos, újszerű