Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Woodslave #600 üzenetére
Jah jogos, elkeveredtem, sorry
Szerintem a kókuszzsír imádat az "ami növény az egészséges" vonalról érkezett ketoba is. Aztán mivel baj igazából nincs vele, nem is kopott ki. Magának a kókusznak vannak pozitív hatásai, az már kérdeses számomra ezek mennyire igazak a kókuszzsírra is.Én tojást általában sertészsírral sütöm
-
Zolaash
aktív tag
Jelentem -20kg-nál járok!
Rip and tear
-
válasz Woodslave #600 üzenetére
elvileg a füstölési pontja is magasabb mint a kókusznak.
Elvileg.
Gyakorlatilag széles határok között ingadozik a disznózsír füstölési pontja. Fajtától, tartástól és életkortól függően, ezért mérni kellene a füstölési pontot.De érdekes kérdést feszegetsz.
Minden fajta olajnak és zsírnak van élettani hatása.
Favorit a napraforgó olaj, aminek nincs kiemelkedő tulajdonsága. A repceolaj gyakorlatilag eltűnt. Nem jobb vagy rosszabb. Az olíva olaj finom, de sütésre nem optimális.
A sertészsír lett a nagy vesztes. Az egészséges életmód nevében diszkvalifikálták az étkezésből. Az utódot kiáltották ki szívbarátnak. (Napraforgó olaj. Bár nem hozott szignifikáns egészség javulást, mivel nem a zsírok elsődlegesen felelősek az infarktusokért.)
A marhazsír, magyar nevén faggyú. Egyétek, nekem nem ízlik. Belgiumban sok helyen készül benne a hasábburgonya.
Avokádóolaj. A tökéletes sütőolaj. Nagyon drága, de legalább az íze sem ideális. Grillhús pácolásához csak ezt szabadna használni. Nagyon magas a füstölési pontja.
Lenolaj. Ha valami, akkor az igazi szívbarát. Nem rossz az íze, de csak hidegen használható.
Tökmagolaj. Nagyon finom olaj. Csak hidegen használható és erőteljesen zöldes színe van némi barnás beütéssel. A férfiak idősebb korban, kapszulában vásárolják, kb százszoros áron.
Argán olaj. Finom dió jellegű íze van. Használják külsőleg is hajra és bőrre. Sajnos nagyon sok szennyezett olaj van forgalomban, még a bió olajok is szennyezettek lehetnek.
Olíva olaj. jó főzőolaj. Sütni csak a finomított változatával lenne szabad, bár annak alig van íze.
Jó kompromisszum, ha az étel elkészítésének utolsó fázisába kerül az ételbe. Hozza az ízt és nem károsodik a melegtől. Az olajat szokták külsőleg is használni, bár az argan olaj hatásosabb.
Kókuszolaj. Ez Magyarországon nem egyértelmű. Sokszor tévesztődik a pálma zsírral. A kókuszolajnak kókuszíze van.Érdemes lenne kitárgyalni a halakból származó olajokat. Nagy közelítéssel, minél mélyebben él a hal, annál egészségesebb számunkra az olaja.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Woodslave
nagyúr
válasz Hieronymus #606 üzenetére
a finomított kókuszolajnak nincs íze. Vagy azt mondod hogy akkor az pálmaolaj csak átbaxnak?
én a tojás sütéshez használok, de inkább lassan sütöm.
Meg a csirkemellet nem szűz oliva olajban pácolom és sütöm szintén nem füstölve.
[ Szerkesztve ]
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
válasz Woodslave #607 üzenetére
A kókuszolajnak, kókuszra jellemző íze van. Ebben a formájában viszonylag drága "csemege"
A felhasználása is korlátozott, mert nem minden étel bírja el a kókuszos ízt.
(Tojást még nem sütöttem benne. Kipróbálom. )A pálmaolaj, a kókuszon kívül, minden más részéből készül a pálmának.
Eredetileg nem jó az íze, ezért finomítják. Íztelen zsír. Nagyon sok helyen használják, mert viszonylag olcsó.
A ma kapható margarinok, kivétel nélkül, pálmaolajjal vannak keményítve.
Jó sütési tulajdonságai vannak, de nem több.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Woodslave
nagyúr
válasz Hieronymus #608 üzenetére
[link] ez mi akkor?
Szűrt, színtelen, illatmentes kókuszolaj, amely egyaránt felhasználható sütéshez-főzéshez most konkrétan nem ilyet használok de annak semmi íze semmi nem emlékeztet a kókuszra
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Woodslave #609 üzenetére
Elvileg kókuszolaj 24 fokon olvad*, pálmaolaj meg 30-37. Ez alapján elvileg biztosra lehet menni De magyar szabályozás elég szigorú, 100% hogy nem lehetne ráírni valamire, hogy kókuszolaj, ha pálmaolajat tartalmaz.
*Szerk: most nézem hidrogénezett kókuszolaj 30 fok fölött... szóval ha nem olvad meg 24 fokon, akkor vagy nem kókuszolaj, vagy hidrogénezett kókuszolaj, de ha az van ráírva hogy nem hidrogénezett, akkor az mindenképp gáz
Plusz wiki szerint: "From December 2014, food packaging in the EU is no longer allowed to use the generic terms "vegetable fat" or "vegetable oil" in the ingredients list. Food producers are required to list the specific type of vegetable fat used, including palm oil."
[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
nagyúr
válasz Cathfaern #610 üzenetére
ezek a tégelyesek olvadnak. Lehet kapni a lild-ben pl ami olyan papírban van mint a margarin, na az tuti hidrogénezett, de ezek nem.
csak arra írtam, hogy qrvára nincs kókuszíze vagy szaga ezeknek, csak a szűz kókuszolajnak.
Azt meg nem hiszem hogy pálmaolajat adnának el ezen a néven ahogy írtad is. Pláne hogy most megy a balhé hogy rákkeltő a pálma (persze csak hevítés esetén de az meg nagyrészt a előállítás feltétele legalábbis drágább ha nem úgy csinálják mindegy)
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
-
Zolaash
aktív tag
A nadrágszíjamon (nadrágtól függően) 4-5 lyukkal vagyok beljebb. Egyéb infóval nem tudok szolgálni, mert azóta is ugyanazokat a göncöket hordom még jellemzően, de úgy nézek ki mint valami árva gyerek, lóg rajtam minden. Fel tudok húzni olyan pulcsikat, amik egy szezont voltak rajtam, de azóta kihíztam őket, és most megint jók. Egy olyan 3-4 méretet tippelnék. Voltam nemrég szabadidőnadrágot venni, és az XXL-es volt méret (más kérdés, hogy nem vettem meg, mert béna volt a szabása), de előtte 5-6 XL-eseket nézegettem.
A rendszeres program mit takar? Diéta, aztán hízás, és így tovább?
[ Szerkesztve ]
Rip and tear
-
-
Zolaash
aktív tag
válasz Ted_Beneky #615 üzenetére
176
@D1Rect: de hogyhogy? Ősszel-télen nem figyeled, hogy miből mennyit? Vagy nem érdekel?[ Szerkesztve ]
Rip and tear
-
félisten
Gyúrok vazze'.
Én nem tudom összeegyeztetni a ketot a nyárral a gyümölcsök és a sok zöldség miatt.
Pl. a borsó nagyon nem keto barát, de imádom.
5-7 hónapot tömegelek a télen, de nyárra azért megcélzom, hogy egészséges formám legyen.
Általában elég 3-4 hónap diéta, onnan csak tartani kell, ami annyira nem megerőltető és nincs semmi, ha kiesek a ketozisból vagy feljön 2kg.176kg voltál? Akkor ez neked már egészségügyileg is fontos volt.
-
Zolaash
aktív tag
Persze, de ehhez a súlyhoz tartozik ám egy 206 centis magasság is. Szóval olyan 140-145 kiló körül szerintem már nem tűnnék dagadtnak. A bőröm eddig oké, persze nyilván nem én leszek a kivétel, aki megdönti a szabályt, és visszaugrik a bőröm eredeti állapotára. Bár már nem szeretnék túl sokáig diétázni, nem akarok pálcikára fogyni. A térdem jelezte folyamatosan a túlsúlyt...
@Ted_Beneky: köszi!
[ Szerkesztve ]
Rip and tear
-
félisten
Én 0.1kg híján teljesítettem a januári tervet (-6kg), de közben "betöltöttem"(bezabáltam tortából 2 napig).
A februári terv ismét -6kg lesz, de akkor sem esek kétségbe, ha csak -4kg lesz.Az idén először használok chia magot, a reggli turmixomba(30-50g) és nekem nagyon jól bevált arra, hogy minden reggel legyen székletem, amivel így ki is küszöböltem a keto egyik "nagy hátrányát".
Végeztem egy emberkísérletet is:
Rendesen rosszul lettem egy szelet tortától ~1 hónap keto után minden átmenet nélkül, szájszárazság, szájzsibbadás, ilyesmik. Ne próbáljátok ki otthon![ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
El is felejtettem írni, kipróbáltuk ezt: [link]
Annyi módosítás történt, hogy mandula helyett kókusz liszttet használtunk (amiből kevesebb kell és olcsóbb is, erről lásd lentebb), lehet mandulaliszttel picit más (bár nem hiszem).Alapvetően jó ez a kenyér. Azért köze nincs egy igazi kenyérhez, de attól függően, hogy mit vár el az ember egy kenyértől, egy közepes szeletelt kenyér szintjét azért hozza. Picit száraz, de szvsz keto alatt max azért hiányzik az embernek a kenyér, hogy jó vastagon megkenje valamivel Úgy meg ez kevésbé probléma.
Ugye ez pirítható kenyérféle, megpróbáltam így is (serpenyős pirítást javasolják, nem kenyér pirítósat). Nem volt rossz, de inkább csak kinézetre pirult meg a kenyér, nekem nem hozta azt amit egy pirított kenyértől elvárnék (kívül ropogós, belül puha), puha maradt kívül is a pirítás ellenére.
Viszont amire nagyon jó, az a bundás kenyér Mivel picit száraz, jól megszívja magát tojással, kis túlzással azt mondanám majdnem olyan, mint az "igazi"Ami problémám van vele, hogy elég sok benne a szénhidrát. Egy vekniformában kb. a forma felét éri el magasságra, ennek ellenére 16 szeletre vágva (recept szerinti 20-at nagyon vékonynak éreztük) szeletenként nettó 0,6g ch van benne (mandulás verzióban meg még több). Ami elsőre nem hangzik soknak, de ugye minimum 2 szelet kell belőle ahhoz, hogy elérje az ember egy kisebb szeletelt kenyér méretét, szóval az már 1,2g. Ha mondjuk szendvicset is szeretne az ember, az már 2,4g / szendvics. Összeségében így se rossz, de ez a jól teleeszem magam bundáskenyérrel felkiáltás nem működik azért
Ami jó benne, hogy hűtőben (!) dobozban jól eláll, lassan egy hetes és nem igazán történt állag vagy ízváltozás, szóval ha keveset is eszik belőle az ember akkor is el fog fogyni.
Ja és hatalmas előnye, hogy minimális tojásíze van!
Mandulaliszt helyettesítése kókuszliszttel:
Alapvetően költségtényező miatt álltunk neki ennek, de mint kiderült szénhidrátra is pozitív hatással van. Kókusz liszt előnye / hátránya, hogy sokkal szárazabb, mint a mandulaliszt. Ez amiatt előny, mert így sokkal kevesebb kell belőle: negyedannyi, mint mandulalisztből. Szóval ha a recept 1 bögre (kb. 112g) mandulalisztet ír, akkor elég bele negyed bögre (28g) kókuszliszt. Viszont cserébe minden negyed bögre után kell bele +1 tojás, szárazságot ellensúlyozandó. Szóval pl. a fenti recept 1,5 bögre mandulalisztet és 6 tojást ír. Kókuszliszttel ez 0,375 bögrét jelent és 7,5 tojást (nyilván utóbbit muszáj kerekíteni Mi 7-et tettünk bele).
Kókusz íztől nem kell félni, ha nem magában van, akkor nincs kókuszíze.
Ami hatalmas előnye, hogy kb. harmad annyi a kilónkénti ára, mint a mandulalisztnek és ugye ráadásul negyed annyi kell csak belőle. Minimális állagváltozást okoz, mandulaliszttel picit homogénebb, puhább lesz a tészta, de szvsz ez elhanyagolható ahhoz képest, hogy mennyivel olcsóbb és mennyivel kevesebb ch (ami megint a negyedelésből adódik).
1:1-ben helyettesítés eszébe ne jusson senkinek, használhatatlan végeredménye lesz (össze se fog állni). -
Cathfaern
nagyúr
Pizzával is próbálkoztam elég sokat még keto elején, mivel ahogy írod is, a teteje annyira keto barát, hogy az elmondhatatlan, és ugye ízt úgyis az adja, nem a tészta... de igazán sikert nem értem el. Amiket próbáltam:
- húsos alap: ugye ennek egyszerűbb verziója a simán darálthús belenyomkod serpenyőbe / formába, azon süt egy kicsit, majd rá amit akarsz. Ennek egy kicsit bonyolultabb verzióját csináltuk, ezt, a "tésztát" alapnak használva: [link]. Tulajdonképpen nem rossz, de egyértelműen érzed, hogy csirkemellet eszel
- karfiolos alap: ezt próbáltuk: [link]. Tulajdonképpen jó, de nyilván érződik a karfiol, és nagyon sok vele a macera ahhoz képest, hogy egy rakott karfiol kb. ugyanezt az élményt nyújtja
- Amerikaiak szerint a (pizza)tészta non-plus-ultrája ez: [link]. Szerintem borzasztóan száraz, bár lehet túlsütöttük... de szerintem amúgy is száraz lenne. Illetve szerintem nagyon sok benne a ch (meg a kalória is)Amit nem próbáltunk, de akár jó is lehet:
- Sajt + krémsajt + tojás: [link]. Nincs túlbonyolítva, de talán épp ezért lesz jó
- Ütifűmaghélyas verzió: [link]. Ütifűmaghély egész bejött tésztáknál, szóval nem kizárt, hogy működik.
- Az a tészta amit ebben a hsz-ben írtam sajtos pogácsának: [link].Ha barátnőmnek is lesz kedve, hétvégén lehet kísérletezünk a 3 közül valamelyikkel, aztán beszámolok az eredményről
-
Cathfaern
nagyúr
Nah megcsináltuk ezt a receptet: [link] (ha valakinek gond a német, google fordító simán megoldja)
2002 kalória és 20g nettó szénhidrát, 114g protein lett az egész, mi feleztük (recept is 2 adagra írta). Had tegyem hozzá, hogy a krémsajtot és a mozarellát is nagyon meg kell nézni CH tekintetében, mert drasztikus eltérések vannak az egyes márkák között, és mivel ezek adják a nagy részét, ezért beleválogatva akár a duplája is lehet a szénhidrát! (metro sajátmárkás aro mozarella, 1g ch / 100g, Aro mascarpone 2.1g ch / 100g)
Első körben leszögezném, hogy aki nem szereti a sajtot, az hanyagolja ezt, mert nagyon sajtos Mi az aljába is mozarellát tettünk, lehet oda jobb lett volna valami keményebb sajt (trappista pl.), így elég lágy lett a tészta, lehet ezen segített volna.
Ízre a sajton túl semleges a tészta, tojást nem érezni rajta. Viszont állagra picit sem hasonlít egy igazi tésztához, elég lágy, nincsen "textúrája".Alapvetően azt mondanám, hogy eddigi legjobb "ketos pizza" amit ettem, de nem azért mert ennyire jó a tészta, hanem azért mert nagyon gyorsan és fájdalommentesen össze lehet dobni (főleg ha az ember reszelt sajtot vesz), tojás + mascarpone is simán villával összekeverhető. Szóval ha valaki nagyon pizzafeltét feelingre vágyik, akkor hajrá, egyszerű, akár vacsinak is belefér. De teljes pizzaélmény (amihez a tészta + feltét is hozzájárul) sajnos kevés. De ha nem úgy nézem, hogy pizza, akkor egy nagyon jó ketos kaja
-
válasz Cathfaern #628 üzenetére
Próbáld ki túróval.
A Frischkäse, kategóriába a magyar túró is belefér.
Ha az eredeti recept szellemében készíted, akkor inkább Ricotta vagy körniger Frischkäse (Hüttenkäse) lenne az ideális.
Az utóbbi annyiban tér al a magyar túrótól, hogy bors méretű szemcsékből áll össze és egy kicsit lazább szerkezetű a túrónál.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Hieronymus #629 üzenetére
Ah koszi, ezt jo tudni, akkor megprobalom azzal is Nemet terminologiaval kevesbe vagyok kepbe, plusz nemetul se nagyon tudok, szoval kenytelen voltam google forditora hagyatkozni, az meg kremsajtnak forditotta.
-
nbg
senior tag
válasz Cathfaern #631 üzenetére
Oh, en anno ugyanezt a receptet reklamoztam nektek...
Es igen, a Frischkäse siman ertelmezheto turonak - ha talalsz valami kevesbe szarazabb, lazabb allagut, mondjuk Aldiban vagy Lidlben siman el tudom kepzelni, hogy otthon is lesz ilyesmi.[ Szerkesztve ]
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
Cathfaern
nagyúr
Valoszinuleg akkor mentettem le, most csak linkgyujtemenybol szedtem elo, szova akkor koszi Tenyleg esdigi legjobb ketos pizzaelmeny.
Neked mennyire lett "kemeny" a teszta? Illetve milyen sajtot tettel az aljaba a "Frischkase" melle?
Amugy leteznek jo ketos (receptes) nemet oldalak? Nem nagyon tudok nemetul, viszont az o alapanyagaik sokkal kozelebb allnak a magyarhoz, igy olcsobb / egyszerubb belole kajakat kesziteni... angol vonalon nagyon sok olyan dolog van ami nalunk nem, vagy csak dragan elerheto, illetve igy nagyon sok olyan jo alapanyag kimarad, ami kifejezetten ketos, de arrafele nem ismerik (pl. turo, tejfol) -
nbg
senior tag
válasz Cathfaern #633 üzenetére
En siman mentem a recept utan, viszonylag vekonyra teritettem a cuccot, es tok jo kis ropogos tesztaja lett, kozel olyan, mint az eredeti olasz pizzak ropogos konzisztenciaja.
Reszelt mozarellat hasznaltam az aljaba is, feltetnek is. Szinre, allagra olyan, mint barmilyen masik reszelt sajt - mondjuk trappista vagy emmentali, szoval nem a hagyomanyos, feher, puha verziot kell elkepzelni - nem tudom, ezt a verziot hogy nevezik hivatalosan, talan pizza-mozarella?Nem neztem meg korul nemet nyelvu oldalakon eddig, magyar es angol nyelvu cuccokkal dolgoztam meg csak, de ha talalok valamit, osztom...
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
A reszelt mozzarella teljesen átlagos kereskedelmi termék.
Például.Az olasz ételek egyik elengedhetetlen sajt kelléke. A másik a parmezán.
Visszatérve a rendes mozzarellára. A ketó étrendbe bizonyosan belefér egy finom előétel.
Mozzarella - paradicsom előétel.
hozzávalók:Mozzarella.
Paradicsom. (érett, szóval paradicsom ízű)
Friss bazsalikom levél.
Balzsamecet.
Olívaolaj. (lehetőleg extra szűz)A sajtot kevesebb mint 1 centiméteres szeletekre vágjuk.
A paradicsomot kicsit vékonyabbra.Egy lapos illetve tálalótálba egy kevés ecetet öntünk.
Az ecetebe belefektetjük a sajt szeleteket.
A sajtra kerüljön a paradicsom.
Legfelülre a bazsalikom levelek.
Az egészet meglocsoljuk még egyszer az ecettel.
Finoman megöntözzük az olajjal.
Az elkészült ételt pár percig hagyjuk összeérni, a tálalás előtt.Egy hasonló recept.
Ebben frissen őrölt bors és citromlé is szerepel.Tipp.
Az olajat és ecetet összedolgozva más ízt ad, mint csak egy kicsit keveredve. Ki kell próbálni mind a két ízt.
A balzsamecet vörös szőlőből is készülhet. Nekem jobban ízlik a vörös. Próbáld ki mind a két fajtát.
A cserepes bazsalikom nagyon érzékeny. A vásárláskor be kell csomagolni papírba a növényt és így vinni haza. Teljesen, hogy minél kevesebb hőingadozást kapjon.
Meleg és világos helyen, sokáig életben marad.
Nyáron a szabadba is ki lehet ültetni, de védett helyre kell elhelyezni.
Ha túléli az első pár napot, hosszú ideig marad életben.A leveles növényeket idegméreggel védik a levél rágcsálóitól. A valódi citrom leve, semlegesíti az idegmérget. Az ecet helyett illetve mellet a citrom levét érdemes használni.
A paradicsomot hűvös helyen, de nem a hűtőben kell tárolni.Bon appetit.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Hieronymus #637 üzenetére
Jah csak a helyi lidl-ben valamiért sosincs Metroban meg 3 kilós kiszerelésben van, amivel eddig úgy voltam, hogy mit kezdjek annyival, erre tegnap kiderült, hogy simán lehet fagyasztani... szóval hétvégén beszerzésre kerül
A recept amúgy tényleg ketos (bár paradicsom ch tartalmával vigyázni kell, de relatív nagy mennyiség azért megehető), csak az a baj, hogy nem bírom megenni a nyers paradicsomot Barátnőmnek (aki amúgy nagy paradicsom rajongó) meg ez a baja velük jelenleg: [link]
-
nbg
senior tag
Asszony is neki akar allni dietazni, hurra. Viszont "cukorfuggo" neztunk helyettesito cuccot neki, talaltunk is, erythrit-stevia keverek, izre meglepoen tok jo. Na most a kerdesem annyi, hogy ket, kozel ugyanolyan termeket osszehaonlitva az egyiken 0g ch szerepel, a masikon 96 g, de megcsillagozva, hogy az bizony mind "nem felszivodo szenhidrat". Ilyenkor mi van? Ezzel az infoval tul sokat nem tudok kezdeni...
[ Szerkesztve ]
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
Cathfaern
nagyúr
Ha nem felszívódó akkor jó Édesítőknél azt kell nézni, hogy dextrós, maltrodextrin, stb ne legyen benne, és akkor jó eséllyel nem lesz vele gond.
Mi három féle édesítőt használunk amúgy:
- Tiszta erytrit: ez süteményekben nagyon jó, mert nagyonjából azonos édesség mellett 1-1 tömegű a cukorral, így amikor tésztamennyiséghez kell a cukor, akkor ideális. A probléma vele, hogy van némi utóíze, illetve nem is utóíz, csak hasonló érzést (nem ízt!) érzel, mint amikor mentolos cuccot eszel, hogy "hűsíti" a szádat. De süteményekben az egyéb ízanyagok ezt úgyis elnyomják. De mondjuk kávéba vagy teába nem ideális. Árban drasztikus különbségek vannak, érdemes webshopokban körülnézni, mert nagyjából 1 kilót kapni azért az árért, amit hipermarketekben 250g-ért elkérnek...
- Stevia pötty: Ebből van amelyiknek borzalmas mellékíze van (pl. ami a müllerben kapható), de van amelyik meg teljesen ízmentes, pl. ez: [link]
- "Éttermi" édesítő pötty: nátrium-ciklamát - nátrium-szaharát alapú cuccok, utóbbi időben ahogy én láttam "felmentették" ezeket az anyagokat. Előnye, hogy borzasztóan olcsó (600 db kerül pár száz Ft-ba, és 1 darab 1 kiskanál cukornak felel meg kb.) és semmi mellékíze.Amúgy ugye azért írják arra amit néztél, hogy 96g ch, mert ugye ezek ún. cukor-alkoholok. Aminek semmi köze az alkoholhoz, meg a cukorhoz se sok, csak ez a kémiai neve És lényegében ch, de ahogy a rostot is (ami ugyancsak ch) az emberi szervezet nem tudja lebontani, így fel se szívódik.
Barátnődnek tanács, hogy ne lepődjön meg, eleinte amikor édesítős cuccot eszik, lehet hogy éhes lesz utána (szervezet azt hiszi, hogy cukrot kapott és nekiáll inzulint termelni ami éhséget okoz), de idővel ez elmúlik.
-
Cathfaern
nagyúr
Wow, wow es wow. Tegnap vacsorara megcsinaltam ebbol egy fel adagot, turoval (dobozos, bar szerintem barmilyennel mukodik max nehezebb szetnyomkodni), illetve vettunk 2,5 kilos tomb mozarellat (robotgep sajtreszeloje ftw ment fagyasztoba 300g-os csomagokban), az ment bele a tesztaba. Hat ez valami hihetetlenul jo. Eg es fold az elozo probahoz kepest, ott a teszta eheto volt, de semmi extra, itt magaban elennem a tesztat is. Es a legjobb: eleg massziv ahhoz, hogy akar kezben fogva a szeletet is lehessen enni Szele ropogos (ha nem ken oda az ember szoszt / feltetet), belseje puha, nagyon jo Vegre nem azt erzem hogy csak probalkozik az ember hogy valami eheto pizzaszeru dolgot hozzon ossze
Szoval rezemrol befejezodott a "ketos pizza" kereses, ennel jobbat liszt nelkul ugyis lehetetlen alkotni. Plusz idobarat (mosogatasbarat) es arbarat is, es meg a macro aranyok is jok.Ami legjobban mutatja, hogy ez mennyire jo: ugy volt a felet megeszem, masik fele reggelire, mert baratnom nem kivanta vacsorara... nos, nem ezt reggeliztem
Amit majd meg akarok probalni, hogy ezt a tesztat serpenyoben vekonyra kisutni kvazi palacsintanak vagy kicsit vastagabbra hagyva lapos kenyernek
Szoval ajanlom mindenkinek, semmi frankenfood beutese nincs a receptnek, sem izben sem allagban sem elkeszitesi "maceraban", sem alapanyagokban.
-
Cathfaern
nagyúr
Totál ON topic bacon-ös hátterek
-
mephi666
nagyúr
válasz Cathfaern #645 üzenetére
torokgyulladásom van, tegnap megettem rá több mint fél kiló mézet... este megnéztem azért, mit is tud a méz: 1kg kb 3000 kalória, amiből bő 800g szénhidrát (még, jó hogy nem vagyok "160g szénhidrát-diétán") jól esett volna hozzá egy kis sült bacon... a kettőnek jól megy az íze együtt... nekem mézes-bacon háttérkép kell...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
nbg
senior tag
Na mizu, mindenki ledobta mar a 20-30-40 kilojat, es torolte a topikot a kedvencek kozul?
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
robekri
addikt
Sziasztok!
Olvasgattam ma a logot és hozzászólásokat is.
Első körben Cathfaern gratula az összefoglalóhoz.Nekem régen már említették ezt a diétát, de sportolásom miatt nem próbáltam ki. (jelenleg ez annyit jelent, hogy 1x kettlebell; 1x box és 1x tenisz.
Vidékiként itt "nagyfaluban" keresem a vidék ízeit, hagyományait.
Jelenleg ott tartok, hogy:Tojást fateromtól hozom. (igazi házi, kukorica + búza);
Sonkát készítek 6 hét leforgása alatt+ füstölés;
Kolbászt töltök + füstölés;
Szalonnát, töpörtyűt, pörcöt házit veszek.
Imádom a magyaros kajákat, mindenféle bográcsot, de zöldségeket is, gyümölcsöt is, tejterméket is.Cukor nélkül iszom a kávét, üdítő ritkán, na de a pálinkázgatás és sörözés (ritkán bor, fröccs) ezt minden 7végén eljátszom, van amikor péntek, szombat is. Haveroktól és családtól is függ.
Kérdések:
Van-e értelme nekikezdeni így a ketogén diétának? (7végi piálás, hajlandó lennék csak egyszer )
Elegendő-e ha csak elhagyom a köretet? Nem szeretnék én sem grammozni.
Eléggé szeretem a főzelékeket is......
Tejfölt 20%-ról 12re csökkentve?? Joghurt kefírt zabpehelyben is szeretem..182cm/101-105kg/38 év.
Köszönöm!
-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!
-
Cathfaern
nagyúr
"Első körben Cathfaern gratula az összefoglalóhoz."
KösziPálinka ok, borból száraz vörös ok, fröccs száraz vörösborból nyilván ok Sör viszont felejtős, tőlünk nyugatabbra van alacsony ch tartalmú, nálunk nem hiszem hogy találsz ilyet.
Üdítőből van ezerféle cukormentes, olyan is aminek használható íze van (mi most fedeztünk fel Pennyben 0-s málnaszörpöt, jó nyilván nem háziszörp, de a saját kategóriájában finom)."Tojást fateromtól hozom. (igazi házi, kukorica + búza);
Sonkát készítek 6 hét leforgása alatt+ füstölés;
Kolbászt töltök + füstölés;
Szalonnát, töpörtyűt, pörcöt házit veszek."
Ezek tökéletes ketos kaják"Imádom a magyaros kajákat, mindenféle bográcsot, de zöldségeket is, gyümölcsöt is, tejterméket is."
Magyaros kajákból pörkölt ok. Magyaros levesek (pl. gulyás) már nem igazán, tele van olyan zöldséggel ami nem keto barát (pl. krumpli, bab, stb.). Gyümölcsből alapvetően szeder - málna - áfonya - eper jöhet szóba, nagyon korlátozott mennyiséggel, és nem 20g ch-t tartva esetleg pár alacsonyabb ch tartalmú még (pl. alma, de egy nap nagyon max 1, és akkor más ch-s dolgot nem nagyon eszel)."Elegendő-e ha csak elhagyom a köretet? Nem szeretnék én sem grammozni."
Nem muszáj grammozni, de csak a köret elhagyása attól még kevés, bizonyos kajákat egyszerűen kerülni kell. Pl. mindent amiben liszt van (kenyér, tészta, rántott hús, magyar főzelékek 90%-a), mindent amiben keményítő van (krumplit használnak sűrítésre is, rizs, kukorica)."Eléggé szeretem a főzelékeket is......"
Az gyakorlatilag felejtős. Alapból is túl sok CH van azokban a zöldségekben amiből tipikusan főzeléket főz az ember, de ha ez nem lenne elég, akkor még jól be is vannak sűrítve liszttel kivétel nélkül."Tejfölt 20%-ról 12re csökkentve?? Joghurt kefírt zabpehelyben is szeretem.."
Eszedbe ne jusson 12%-os tejfölt enni A % a zsírtartalmat jelenti, az jó barát keto alatt Zabpehely viszont felejtős, túl sok ch.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Házimozi belépő szinten
- Mazda topik
- BMW topik
- További aktív témák...
- Dell 5820: Intel Xeon W-2135, 64GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Nvidia Quadro P600, USB 3.1 C/A, ÁFÁs
- Eladó alig használt benq Zowie xl 2411P kihasználatlanság miatt karcmentes, tökéletes állapotban
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro Max 256GB
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Trident Z5 RGB Black - 8+ év magyar bolti garancia
- Intel core i3 9100 processzor + hűtő
- ASUS TUF F17 - 17.3" IPS 144Hz / i5-11400H / 16Gb DDR4 / 2x512Gb NVME / nVidia RTX 3060 / GARANCIA
- Philips 55PUS6561/12
- Bombaáron UTP,E-Sata,RS232,Vga,Usb,Jack,RCA kábelek adapterek! Nézz be,megéri!