Hirdetés
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- GTA V
- Nintendo Switch
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- PS Vita / PlayStation TV
- The Division 2 - Jövő hónapban jön a Battle for Brooklyn DLC
- Old Skies teszt
-
GAMEPOD
PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
kreten67 #78448 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem létezik, de közben a linkelt wiki-n is megtaláltam. Csak ugye nem írnak róla semmit. Érdekes egyébként, hogy Alin ezt a modellt a Slim-hez írják. Viszont legalább árban nagyon hasonló.
(#78449) kreten67: vagy elviszed pl. hozzá és akkor cserélheted az elektronikát is...
-
kreten67
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #78446 üzenetére
A fat gépekbe a BD-Rom kompletten nem átcserélhető! Az olvasó aljában lévő elektronikai panelnak (nyák), mindenképpen maradnia kell a gépedben, mert van rajta egy chip, amit keres (azonosít) az alaplap induláskor. Tehát a gépedbe csak pontosan ugyanolyan olvasót tudsz átültetni, de az elektronikai panelt az eredeti sajátodat át kell rá raknod, így gyakorlatilag a komplett mechanika és az olvasófejet cseréled.
-
vargalex
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #78446 üzenetére
Nem foglalkoztam Fat géppel, de ha jól tudom, ott "párosítani" kell a vezérlővel a drive-ot. Azaz nem elég egyszerűen cserélni. De erről kreten67 kollégának nagyobb tapasztalata van.
-
-
Elims
veterán
válasz
kreten67 #78440 üzenetére
Ha lesz vmikor eladó min.slim ps3-ad rakd fel légyszives a hardverapróra.
Érdekelne egy bármilyen állapotú joy nélkül,szeretném vmikor kijátszani a last of us-t magyarul.
Van gépem,teljesen gyári patika állapotban,joy-okkal,játékokkal,de az én verziómon nem választhatok magyar nyelvet.. -
-
vargalex
félisten
-
kreten67
senior tag
válasz
vargalex #78435 üzenetére
Nekem nem éri meg, mert 3-5 ezer ft környékén veszem a Ps3 gépeket (kontroller nélkül) a lomis ismerősöktől. Csak a bontatlan gari-matricásakat vásárolom és szinte mindegyik működik, max ez a BD-rom hiba , néha egy hibás hdd , de többnyire működnek. A Ps4 gépeket is tőlük vásárolom, de azok majd mindegyike HDMi dekoder hibás, arra költenem kell 4-5000 forintot.
-
-
-
A`rpi
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #78407 üzenetére
Szép szett, és alkalmi vétel!
Használd egészséggel!
-
-
kreten67
senior tag
válasz
vargalex #78432 üzenetére
Igen az SS CPU kupakos, de SS-ről még nem kellett leszednem soha. Nem kedvelem az SS gépeket, nagyon gagyik és a megbízhatóságuk sem jobb a többinél, csak később kerültek forgalomba, de mostanra ezek közt is gyakori az alaplaphibás példány. Az SS gépekben a BD-Rom olvasófeje gyengébb az elődeiknél, hetente hoznak olyat ami a BD-t nem, de a Ps1 CD-t beolvassa. Nekem is van vagy három alkatrésznek, aminek a BD-Romja hulla. A fat gépeknél is gyakori manapság a lemezolvasó hiba, de többnyire mechanikai (az egyik mikrokapcsoló szokott elgyötrődni a háromból), és vagy nem adja ki a lemezt, vagy nem érzékeli hogy benne van.
-
Mivel jelenleg az albérletben egy darab tévénk van, rá akartam kötni a pár napja említett fat ps3-mat a monitoroma (ami csak 1680x1050 felbontású). Van egy HDMI->DSUB átalakítóm amivel minden más esetben gond nélkül működött a monitor. Elsőnek rádugtam, out of range jelet küldött ezért átállítottam a PS-t hogy ne küldjün 1080 jelet. Így már érzékeli a monitor, hogy kap jelet de teljesen fekete a kép. Ha bemegyek a monitor menüjében mutatja hogy 1280x720 jelet kap 60Hz-en de mégis fekete a kép. Mi lehet a baj?
-
vargalex
félisten
válasz
kreten67 #78430 üzenetére
A PS3 SuperSlim CPU-ján is van kupak szerintem, csak a GPU-n nincs.
-
perge666
veterán
Nekem a Fat PS3 tetszik legjobban mind közül,ezért van polcon.
Mondjuk emellett van mindenfajta PS a polcon.
Még 35 leszek,de mintha úgy érezném hogy öregszek kifelé a játékokból,mindig van valami más teendő ami miatt sokszor meghiúsul a játék.
Az új címekből is egyre kevesebb érdekel,mintha leragadtam volna a múltba.
A régi címekre szívesen emlékezek vissza,de amikor elkezdek játszani valamelyikkel,hamar alábbhagy a játékláz.
Nagyon sok játék van megvéve PS3-4-Vitán amiket még el sem indítottam,vagy éppencsak belekezdtem.....Szerintem én lassan átálok játékosból gyűjtőbe.
-
kreten67
senior tag
Ps3 super-slim (ezekben nincs kupak/IHS) és Ps4 (itt is kupaktalan a cpu /gpu) gépekhez az MX2 vagy MX4 paszta nem megfelelő (túlságosan híg az állaga), ide inkább IC Diamond 24 carat vagy Thermal Grizzly Hydronaut paszták ajánlatosak. A PS3 fat vagy Slim gépeknél, szerintem a legjobb megoldás amikor az IHS=kupak alá a sűrű minőségi paszta (IC vagy T Grizzly) kerül, a kupak fölé a nagy felületre a hígabb MX2 vagy MX4.
A nagy felületre azért is ajánlott a hígabb MX paszta, mert későbbi szétszedésnél, könnyebben elenged ez a paszta és nem kockáztatjuk a chip-feltépést az alaplapról.
Összegezve, a kis felületen nyomódó chipeknél (notebook CPU és GPU vagy Ps4 Cpu) a hígabb MX paszták használata nem megfelelő , az ilyen helyekre a fent említett minőségi sűrűbb a pasztákat ajánlott használni. A gallium tartalmú, úgynevezett folyékonyfém pasztákra itt most nincs értelme kitérni, bár a Ps4 gépek esetén van értelme a használatuknak, de veszélyes és csak gyakorlott szaki kezeire szabad bízni. A gallium reakcióba lép a réz felületével (lassan, de ezt is zabálja 2-3 év) az alumíniumot pedig rövid időn belül roncsolja, így a használatuk megfontolandó. A Ps5 gépek gyárilag folyékonyfém pasztával kerülnek forgalomba, de itt a hűtő réz felülete kezelve van, így nem okoz korróziót, és a chip felületét is szigetelték a paszta okozta zárlat elkerülése végett. -
kreten67
senior tag
A fat Ps3 gépeknél, a pásztázás után továbbra is fennálló hőmérséklet probléma a CPU kupak alatt rejlik. Sajnos ezeken a gépeken a sima takarítás és paszta csere már nem segít, ellenben a kupak alatti pasztázás után drasztikusan javul a helyzet. Egy rendberakott Ps3 fat cecHK vagy HL szériás fat gép halkabban működik egy slim vagy super-slim géptől. Sajnálatosan a kupakleszedés kockázatos művelet, még a szakértő kezekben is! Én gyakran végzek ilyen beavatkozást, és még célszerszámokkal, nagy gyakorlattal is megesik a tragikus, menthetetlen végeredmény. Onnan tudható, hogy a kupak (IHS) alatt van a hiba, hogy a CPU és a GPU hőfoka között akár 15- 30 fok eltérés jelentkezik. Egy rendberakott Ps3 gépben a CPU és GPU hőfoka közel azonos.
Ez a saját munkám:
IHS leszedés elött:
IHS leszedés után: -
vargalex
félisten
Én csak ezek alapján írtam: kezdete, közepe, vége.
Én egyébként a PS3 SuperSlim-et MX4-el pasztáztam újra (ahogy a PS4 Slim-et is), egyáltalán nem pörgetik túlságosan a ventit. De ugye a kollégánál Slim-ről van szó, ami jobban melegedhet. Persze ekkora hőmérséklet különbségnél az is lehet, amit te írsz, vagy csak nem jól pasztázták.
-
-
válasz
vargalex #78420 üzenetére
miért ne lenne jó ps-hez?
az mx4 egy tök kommersz paszta, a ps pedig nem termel 500 wattnyi hőt, van elég nagy átadó felület is...perge666 gépe lehet, hogy kupakmachinált volt és az nem érintkezik jól vagy az egész gép nem lett tökéletesen összerakva, de persze elvben elképzelhető, hogy keveset kent a gpu-ra az ex-tulaj (bár általában inkább túl sokat szoktak...)
az a baj, hogy így polcon mi érteme gépet tartani?
ha tartalékban is van, ha majd épp kell, nem lesz bevethető a gép! -
perge666
veterán
Fogalmam sincs mi lehet a gondja,PlayStation szerelésben nem vagyok othon.
Fat modell a 40GB-os verzió.
Úgy adta a srác módosítva szóval meglehet nézni a hőfokot és emlékeim szerint 70-80 körül mozgott a gpu talán,a cpu meg vagy 40-50,de ezt csak emlékezetből írom lehet nem pont így volt hanem fordítva.
Amikor megvettem év elején akkor próbálgattam néhány napig és azóta nem volt bekapcsolva.
Meg én az eredeti játékok híve vagyok,van is nagyon sok PS3 játékom meg módosítatlan gépem.
Csak ez a gép úgy jött “ nagyon olcsón “ és meg kellett vennem. -
vargalex
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #78417 üzenetére
A PS4 topicban a szakik szerint az MX4 nem konzolhoz való, pl. PS4-nél nem lehet vele megfelelő eredmény elérni. Illetve állítólag néhány napig jól teljesít, de utána nem megfelelő és emiatt emeli a venti fordulatszámát.
-
válasz
perge666 #78418 üzenetére
Nem lehet, hogy nem szorult rá rendesen a fém a cpu-gpu-ra nálad?
Azt nem gondolnám, hogy a paszta gyenge/kevés/stb.Milyen modell? feltört? (-> korábbi modellek azért melegedősek, ill. a tört cuccnál van lehetőség rosszul belőni a ventivezérlést... de mondjuk annál legalább látod a hőmérsékleteket, nem túl alacsony? (mert akkro visszavehetnél a venti sebességből!))
-
perge666
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #78417 üzenetére
Pasztázásnál jól járj utána mit hogyan.
Én tavasszal amit vettem Fat PS3-at,az elég hamar felmelegszik és a ventije üvölt,pedig állítólag frissen lett takarítva és pasztázva.
Nálam a polcon pihen nincs használatban,de ha lenne a közelemben aki frankón újrapasztázná akkor nem sajnálnám érte azt a néhány ezrest. -
-
válasz
T0mBd1gg3R #78415 üzenetére
ha úgyis szétszeded, szvsz mindegy, ne szenvedtesd
márpedig szerintem egy újrapasztázás kötelező! -
-
válasz
T0mBd1gg3R #78410 üzenetére
nem jó a slim meghajtója (még slimen belül is vannak revíziók
)
ezt biztosan lehet még jailbreakelni, a slimtől kezdődik a maceraén az egész gépnek nyomnék egy factory reset-et legelső körben.....
-
GZoli7
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #78412 üzenetére
Én 1TB-osat raktam a FAT-be. Megy rendesen. Az SSD előnye nem lesz akkora, mint egy PC-nél.
-
Még egy kérdés, bármilyen vinyót beletehetek a gyári helyére a gépbe? Tehát egy CFW és egy 500gigás vinyó vagy akár ssd totál kitolná a lehetőségeket?
-
perge666
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #78409 üzenetére
Csak a játékok többet érnek 20 eurónál.
Ilyen vásárt énsem hagynék ki. -
-
-
perge666
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #78407 üzenetére
Nagyon jó vétel volt.
-
Köszönöm, szétnézek! Amúgy is szét akarom szedni átpasztázni. Pákám sajnos itt nincs (melóba meg nem tudom behozni), otthonhagytam mikor szeptember végén eljöttünk Magyarországról.
Ez a pakk volt 20€. A nőci azt mondta, a 3 kontrollerből 2 biztosan jó, én 2-t próbáltam, az egyik jó volt a másik driftelt balra. A vicc, hogy mondta, hogy ad hozzá valami játékot, de azt hittem egyetMég egy kis PS bluetotth headset bizbasz is volt hozzá töltőállvánnyal (a gép tetején van a képen) és eredeti doboz is bontatlan zacskós leírással.
-
A`rpi
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #78405 üzenetére
"Sziasztok! Szereztem ma egy CECHL04-et, működik, menüben tudok mászkálni, van rajta valami demó az elindul, de lemezt nem vesz be. Az sem kizárt hogy van benne, de nem adj aki. Van iyen típushiba? Mit lehetne tenni?"
[link] Szia, itt nézz szét.
-
Sziasztok! Szereztem ma egy CECHL04-et, működik, menüben tudok mászkálni, van rajta valami demó az elindul, de lemezt nem vesz be. Az sem kizárt hogy van benne, de nem adj aki. Van iyen típushiba? Mit lehetne tenni?
-
nyogo83
senior tag
Tud valaki belfoldi boltot ahol tudnek az analog karokra gumi vedo sapkat venni? Csak PS4-hez talalok.
Vagy mindenkepp cserelni kellene az egesz analog kart(marmint a kupakot, gumistol)?Van 3 gyari kontrollerem es mindegyiken mar oszlasnak indult a gumi resze(ragacsos), viszont nem lenne kedvem mindet szetszedni ezert
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- További aktív témák...
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- Playstation 5 Lemezes, CFI-1016A - Gran Turismo 7 - Kontroller - Kamera - HÁZHOZ IS!
- Playstation 5 Slim lemezes dobozos 2026.11.08 gyártói jótállás
- Ps 5 Slim digital hibátlan dobozos 2026.09.20. gyártói jótállás
- Újszerű Asus Rog Ally Z1 Extreme 512Gb SSD+Ajándék tok!
- Elite series v2 komplett ( fülekkel, töltővel, tartóval ) - újszerű - 15 hó alza garral FÉLÁR ALATT
- Series X - két hónapos - karcmentes + Xbox wireless headset ( 22 hó garancia )
- JSAUX 6-in-1 Docking Station (Steam Deck, ASUS ROG)
- Asus Rog Ally X !!!Megapack!!! Újszerű, Összes tartozékkal, 28 hónap Garancia + rengeteg extra!!!
- Xbox One S all digital.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest