Új hozzászólás Aktív témák

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #3700 üzenetére

    Jajj de jó, legalább végre a Telekom topicot fogod szemetelni. Biztos várnak már ott is "szeretettel". :C
    Egyébként 3. napja használom itt Sátoraljaújhelyen a PR szolgáltatását, igaz itt csak 140-es net van, de se a TV-vel, se a nettel nincs semmi baj immár a 3. napon. Stabilan megvan le és fel is. Pedig gondolom most hosszú hétvége és csúcsidő van.. Arról nem beszélve, hogy itt 3 TV + modem megy, és erősítő nélkül is tökéletes minden. Te az vagy akinek a Telekommal is baja lesz. :K

    [ Szerkesztve ]

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #3701 üzenetére

    Ja, mert a valóság/igazság leírása egy fórumon az szemetelésnek számít, mondjuk lehet, de max. azoknál akik fordítva ülnek a döglött lovon, egyébként lehet fogok ide járni akkor is és írni, hogy mennyivel jobb a Telekom mint a régi szar PR-es szolgáltatás, szóval jó hogy felhoztad a dolgot :DDD :DDD
    Figyelj csak, a sebesség most egy ideje nekem is megvan stabilan le és fel, egy kurva nagy problémám van most csak a nettel, hogy a válaszidő bizonyos esetekben kurva nagy, egyes oldalak csak töltenek és töltenek, míg valami elég hamar bejön, bár van hogy azután az is csak tölt és tölt és biztos a PR-es nettel van a szar, mert ha megosztom a mobilnetem a gépre, akkor még gyorsabban bejönnek az oldalak a mobilnettel mint mikor a PR-nél nincs válaszidő probléma, szóval eléggé szánalmas ez egy kábeles szolgáltatásnál, azt akkor ezek akarnak optikát.
    Egyébként majdnem mondtam, hogy ha ezek a szerencsétlenek is megcsinálnák az optikát, lehet a legkisebb csomagra előfizetnék redundancia miatt, ha esetleg gond lenne a Telekomnál, de aztán rájöttem, hogy az optikai csomagok se sokkal olcsóbbak, sőt a legkisebb csomag ott is 6 ezer forint, csak éppen 140 helyett 240 Mbit/s és eléggé röhejes feltöltéssel, igaz hogy az 500/200-as viszont talán csak egy ezressel drágább, de nem éri meg így sem, főleg nem ilyen gyenge IT háttérrel. Talán ha a kedvezményes 100-as csomagot meghagyják, maradt volna egy olyan előfizetés, mondjuk arra most nem emlékszem, hogy optikánál egyáltalán volt-e ilyen opció, de mindegy is, mert már nincs, meg ezeknél az optikai is röhej lesz szerintem, de majd meglátjuk, én mindenesetre arra is kíváncsi vagyok, hogy és mennyi idő alatt akarják a HFC-t kiváltani a meglévő ügyfeleknél, mert hogy a Telekomnak ilyen szempontból sokkal egyszerűbb dolga van, mivel teljesen új hálózatot építenek és a meglévőről szépen tudják átpakolni az embereket, viszont a PR-nek ugye a jelenlegi "gerinckábelei" a HFC hálózatba futnak, valószínűleg azért is fejlesztik azt is (meg mert nem lehet szarrá osztani egy FTTH hálózatot úgy, mint egy koaxot), de szerintem még odébb lesz mire befejezik, valamikor jóval a Telekom után, addig meg sok előfizetőt elveszítenek ilyen mentalitással, árakkal és gyenge szolgáltatással.

  • freeknight

    őstag

    válasz Alteran-IT #3702 üzenetére

    Mennyit fogsz te még panaszkodni a Telekomra :DDD
    Én most hirtelen nem is tudom, mikor váltottam, talán tavaly novemberben, és azon kívül, hogy optika, semmilyen szinten nincs minőségi ugrás a PR-hez képest. Néhány dolog jobb, néhány meg sokkal rosszabb. Remélem nem hiszed, hogy a Telekom egy szent jótékonysági intézmény, ahol az ügyfél az első. Ugyanolyan cég mindkettő, mindnek a pénzed kell, aztán kuss van.
    Csak hogy pár dolgot említsek, ami a Telekom részéről zavaró: a görcsös ragaszkodás az eszközeikhez, te itt nem fogsz sosem teljes értékűként saját routert használni, nem kérhetsz csak modemet, és még bridge mód sincs, csak passtrough, aztán ez vagy megfelel neked, vagy nem. Nekem nem.
    Ha gyári routerre vetemednél, folyton két külön hálózatot fog sugározni, egy, ami a tiéd, és egy rejtélyes "Telekom 2ndSSID" nevű valamit, amire senki nem tud csatlakozni és aminek létezését még csak elismerni sem hajlandóak az ügyfélszolgálaton, és természetesen ez a második jel használhatatlanná is teszi a 2,4 ghz-es csatornádat. Kb másfél óra telefonálgatás után sikerült egyszer kikapcsoltatnom, aztán 3 hét múlva visszatért. A topikban hosszas nyomozás után kiderült, hogy ez még a múlt évtizedből ismerős, méltán elfeledett Telekom Fon nevű szolgáltatás bétatesztje, hogy mi szükség van rá most is, senki nem tudja, arra mindenképpen jó, hogy megkeserítse az életedet.
    Nincs CI-kártyás tévézés, van helyette az ezer sebből vérző IPTV, vagy a még gagyibb android box, amin még tv-t se nagyon lehet nézni.
    Külföldi szerverek és routing? A Meta/Google/Netflix szentháromságon kívül semmi nem érdekli őket, ha ezen kívül valami másra kéne az internet, és az átlag 50 mbps sincs meg, vagy mondjuk többezres pinged van egyes külföldi szolgáltatók felé, akkor oldd meg magadnak VPN-el, vagy mehetsz máshová.
    Én a magam részéről köszönöm szépen, de váltok is vissza PR-re, amint elhozzák ide is az optikát, addig meg szívok a Telekommal.

    [ Szerkesztve ]

  • Zsolty20

    senior tag

    válasz Alteran-IT #3700 üzenetére

    Azzal tisztában vagy ugye, hogy HA elkészül még ebben az évben legalább fél-1 év mire VALÓS szerződések köttethetnek? :)
    Ha ilyen és ehhez hasonló hozzáállással rontasz neki a telekom topikba úgy elküldenek a búspcsába, hogy a lelked is elszakad a testedtől... :D
    Én elhiszem, hogy minden IS a bajod, mint egy menstruáló nőnek, de legyél férfi, bírd ki, ne hisztizz. Éltem tárcsázós netes faluban, tisztában vagyok a lassú net, sz@r szolgáltatás fogalmával és igen a PR sem tökéletes, de felvilágosítalak, a Telekom sem az sőőőt...

  • Krystal_s

    addikt

    válasz tomee987 #3701 üzenetére

    Nekünk a másik házban Telekom Optika volt és azzal a bekötés óta nem volt soha semmi gond! Normális eszközt (Ont) adtak hozzá, sőt mivel a kezdetekben az nem kezelte a PS-t, ezért a szerelő külön csak a PS miatt hozott nekem egy másik Routert is! Az egész házban (szintén 2 szintes és nagy kert) volt normális térerő a saját eszközeikkel. Erre mindig figyeltek, hogy az egész házban mindenhol jó legyen a jel. Ellenben a PR-nél...
    De csak az optika óta, előtte DSL miatt évekig ment a szemétkedés főleg a helyi szerelők miatt.
    Azért mert valaki panaszkodik, annak oka van és nem jó dolgában teszi.
    140-es nethez milyen Routert kaptál? A TV-hez kártya, vagy SetTopBox van?

    freeknight: Furcsa, amiket írsz, mert pont az ügyfélszolgálat a Telekomnál már 20 éve fejlettebb volt. Pestről simán ránéztek a vonalra éjjel bármikor és simán látták, ha gond van. Kimérték a sebességet is stb.
    Ellenben Pr-nél, ahol azzal sincsenek tisztában, amikor gond van az egész környéken. Nem tudnak távolról ránézni a Routerre, sem a vonalra, semmire, hogy legalább az ember tudja mivel, vagy hol lehet a gond és ne izguljon, hogy baszki pl itt a hétvége, vagy ünnepek és akkor napokig ki sem jönnek!

    "zavaró: a görcsös ragaszkodás az eszközeikhez, te itt nem fogsz sosem teljes értékűként saját routert használni"
    ?? A T-s szerelőn múlik, akiknél mindig volt általában 2-3 féle eszköz! (Router és Box, mert az ONT, az akkor csak Huawei HG8245H volt pár éve. Azóta nem tudom mi van. Csak szépen kellett kérni és akkor azt adták, ami akkor a legjobb volt és náluk nem kellett saját eszköz, hogy normálisan használni tudd azt, amire előfizettél. Alap volt 10-20 éve is, hogy wifit használ az ember.
    Itt PR-nél a bekötésnél vállrándítással itt hagytak!! 30-as nettel, amikor akkor 120-as előfizetésünk volt! A Router jelszót könyörögve kellett kérnem, mert nem akarták megadni.
    Kábelt sem kötöttek be, csak az ablakig, ahol a Router van, a többit pedig old meg másik szerelővel, ha a szobába is akarsz, mert tőlük pénzért sem lehetett venni!

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz freeknight #3703 üzenetére

    Azért nem feltétlenül, Telekomnál már komolyabb az infrastruktúra és kicsit több pénz is van, meg azért kicsit más a hozzáállás is, amit egyébként tökéletesen tükröz az, hogy a Telekom önerőből épít itt optikai hálózatot, a PR meg önerőből még a jelenlegi hálózatra is szarik, mindenre állami pénzt vár, mint valami pénznyelő, ha nincsenek ezek a SZIP pénzek, akkor szerintem egy méter új kábelt ki nem húztak volna sehol, ha csak nem muszáj valami olyasmi miatt, mert pl. a szél elszakította, vagy ellopták vagy ilyesmi, szóval azért van különbség bőven, az már más hogy mindkét cég hülyének tudja nézni az ügyfeleit, de ez a része engem nem érint.
    A routeres dologgal tisztában vagyok már az elejétől, viszont itt kicsit kijavítanálak, mert nem egészen görcsös ragaszkodás van az eszközeikhez, csupán hülye megoldásaik vannak, amik miatt az eszközeik "gyári" megoldásait kénytelenek használni, mert sajnos néhány IT-snek a T-nél is nagyobb a nyelve, mint az IQ-ja, nem véletlen lett anno IPTV ilyen idióta kivitelezéssel és ugye nem véletlenül nem állíthatják át a modemet bridge-be, mert akkor ugrik az IPTV, pedig egyébként máshogy is meg lehetne oldani ezt az IPTV dolgot úgy is hogy IPTV maradjon, de sajnos ész ott se sok van, így lett az android TV stb.... de szerencsére azért haladnak valamerre, meg mint mondtam úgy igazából a TV nem izgat, én 21. századi vagyok, nem 19-20. században ragadt ember, aki a TV-re kényszerül, mert máshogy nem tudja elütni a szabadidejét, mint hogy egy 1,5 órás filmet megnézzen még legalább fél óra reklámmal, amiért még fizet is, szóval érted.
    Egyébként passthrough módban egész használhatók az eszközeik normálisabb routerekkel, ez tapasztalat, illetve ha nincs TV-d, akkor tudtommal nem csak a kábelmodemet, de az ONT-ot is képesek az IT-sek átbillenteni bridge módba, az megint más, hogy megteszik-e vagy nem, nyilván attól is függ a dolog, hogy az ügyfél mennyire meggyőző, de ez ugyan így van ha NAT mögé tesznek, ha nem tudsz mit felhozni, nem kapsz publikus IP-t, mert ugye minek neked, szóval meg lehet oldani sok mindent a Telekomnál is, csak tudni meg akarni kell.
    Egyébként meg lehet nincs elég tapasztalatod, de külföldi szerverek és routing esetén a PR még szarabb, mikor beütött a covid és megnőtt a terheltség, volt hogy 3-4 hónapig használhatatlan volt elég sok irányban külföldre az internet a megnőtt válaszidő és a csökkent sebesség miatt, mert ugye a PR-nek a Telekommal ellentétben nincs közvetlen kapcsolata némettel, meg franciával illetve azon keresztül az USA-val, hanem nagyobb Telekommunikációs szolgáltatóktól bérelnek külföldi kapcsolatot és az a baj, hogy általában a legolcsóbb, illetve legszarabb szolgáltatókat választják, régen volt legalább 2-3 kapcsolat, amivel külföld elérhető volt, akkor meg mikor szar volt a legtöbb irányba, éppen azt néztem hogy mindegy hogy németbe, franciába, USA-ba vagy oroszba megy ki a forgalom, ugyan annál a szerencsétlen szolgáltatónál (akkor pl. éppen a gtt) megy ki ugyan azon a túlterhelt routeren, talán egyedül a Google, a Facebook meg egy-két hasonló oldal volt normálisan elérhető, mert ugye nekik van bix-en keresztül kapcsolatuk és így azon megy, nem megy ki más szolgáltató hálózatára az arra irányuló forgalom, na de a lényeg, hogy a PR-nél sem aranyélet a külföld, sőt gyakran még szarabb mint a T-nél és gyakran nem csak a külföld, hanem a belföld is.

    #3704 Zsolty20: Zsoltika, az hogy téged elküldtek úgy a búspicsába, az nem azt jelenti, hogy engem is elfognak, ne mindig magadból indulj ki :DDD
    Itt nem a mindennel is baj van helyzet van, hanem az van, hogy van egy bizonyos színvonal, amit elvár az ember azért, mert egy kisebb vagyont fizet egy szolgáltatásért, most az hogy nálad ez a színvonal, illetve elvárás egy nagy büdös nulla, mert ennyire igénytelen vagy, vagy ennyire szereted, ha hülyére vesznek a pénzedért, az a te dolgod, de mert te elégedett vagy minden szarral (az idióta politikusokkal, a gyökér cégekkel stb...), az nem azt jelenti, hogy másnak is elégedettnek kell lenni, tudod szerencsére minden ember más és szerencsére vannak igényesebb emberek is, akik néha az igényeik miatt megpróbálják emeltetni azt a színvonalat.
    A két szolgáltatót meg kicsit fentebb összehasonlítottam, csak hogy felvilágosítsalak, megint. Egyébként meg elhiheted, nem azért panaszkodok és írom azt amit, mert unatkozok és éppen valamit írnom kell, hanem azért mert ez az igazság. Örülnék, ha lehetne valami pozitívumot is mondani, mert igen, lehetne az pl. pozitívum hogy a PR is optikázik itt, de eddig mit csináltak és miért optikáznak? Mert rájöttek, hogy talán fel kéne végre ébredni, mert rájuk épít a Telekom azt eltűnnek a semmibe a színvonalon aluli drága szolgáltatásukkal. Persze lehet rózsaszín szemüveggel is nézni a dolgokat, de nekem nem megy, kérlek nézd el.

  • Krystal_s

    addikt

    válasz Akosman #3707 üzenetére

    A mi megyénket nem lehet megadni, nincs a listában. Elég érdekes. :F Jeleztem nekik. Gondolom, aki nem ad túl pozitív értékelést, annak nincs esélye a nyereményekre sem. :))

  • Akosman

    aktív tag

    válasz Krystal_s #3708 üzenetére

    Melyik megyét hagyták ki a listából ahol elérhető még a PR-Telecom? Remélem jó sokan kitöltik, és igénylik az 1Gbit netet legalább tőlük. Azért optikai hálózaton a legtöbb szolgáltató ezt kínálja mindenhol. Bízom benne, ha sok lesz rá az igény meg is emelik. :)

  • chester99

    aktív tag

    Üdv

    Miért van az, hogy a PR akinek ügyfele voltam (elégedett), sokkal többért adja a gyengébb szolgáltatását, mint a Telekom, akihez átszerződtem (optika)? Telekomnál 1000/1000 net, tv és telefon 8k, PR 500/20, Tv, telefon, 11k, és jópár csati nem érhető el a PR-nél csak kiegészítő csomagban, ami a Telekomnál alapból benne van. Nem értem a logikát, logikájukat, ahol én lakom, Telekom optika megjelenésével tömegesen szerződtettek át a PR-től, nem kellene lépniük erre? (mondjuk árcsökkentés ilyesmi? ha mondjuk 6k lenne a 11 sztem maradtam volna :DDD )

    [ Szerkesztve ]

  • plömplöm

    őstag

    válasz chester99 #3710 üzenetére

    pedig van benne logika. nálam a pr jelenleg koaxon szolgáltat, 140Mbps, kibszott sok tévécsatorna, meg állítólag van egy telefonszámom is :) , mindezt valóban nem annyiért, mint amennyiért pld a digitől kaphatnék gigás netet és kevesebb, de még mindig sok tévécsatornát és szintén egy telefont :) , de amiért nem mentem át a pld digihez, az a pr atomstabil szolgáltatása, konkréten évek óta nem vettem észre kimaradást, és négyen használjuk, beleértve a két nagykamasz fiamat, akik ha bármi nyűgjük van, akkor rögtön jönnek apához, hogy oldjam meg. van itt a topikban ez a hüjegyerek, aki szerint a pr a föld legócskább szolgáltatója, de neki tutin beakadt valami. a szomszédságokban sokan váltottak, mert hűdeolcsóbb, van itt digi és flip is, aztán nekik szoktak lenni kimaradások, nekem meg nem, és van akinek ez szempont, a feleségem és én is szoktam otthonról dolgozni, és így azért kényelmesebb, mint átváltogatni egy kimaradáskor mobilnetre. mindettől függetlenül persze a pr nem olcsó, hanem drága, ez nem kérdés.

    All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

  • Akosman

    aktív tag

    válasz chester99 #3710 üzenetére

    Azért ez nem mindenhol van így. Azért a PR-nél van jó pár csatorna ami a Telekomnál nincs HD minőségben, itt pedig úgy van. Nálunk a 800/250Mbit csomagot 104 tv csatornával és telefonnal 8050ft/hó havidíjért adja. Az első 3 hónapban pedig 3900ft/hó havidíjért. Igen van olyan csatornája amit valóban külön csomagba ad 1790ft/hó havidíjért, de ha azt is hozzáadom akkor is 9840ft/hó lesz. Igaz nálunk itt a DIGI is optikán, és a Telekom is most kezdte kiépíteni az országos gerinchálózatát a faluba. :) Teljesen elégedett vagyok a PR-rel, mivel abszolult hibamentes a szolgáltatása. :)

  • Krystal_s

    addikt

    válasz Akosman #3709 üzenetére

    "Kedves Krisztina!
    Köszönjük az észrevételt! A kérdőív időközben javításra került.
    Üdvözlettel: PR-TELECOM"

    Ez elég gyorsan ment. :)) Éjjel írtam nekik és már hajnali 6-kor válaszoltak.
    Bárcsak a helyi szerelők is ilyen normálisan megoldanák a problémákat.
    Nekem most nincs szükségem 150-nél nagyobb csomagra. Teljesen elégedett lennék, ha a meglévő 140-es megbízhatóan (szakadozások nélkül), alacsony válaszidővel működne.

    plömplöm: "így azért kényelmesebb, mint átváltogatni egy kimaradáskor mobilnetre"
    Nekem pedig még soha nem kellett ennyiszer mobilnetet használnom mióta Pr-hez kellett átjönnünk. Ez területfüggő, hogy épp azon a környéken, ahol él valaki, ott milyen a szolgáltatás. Gondolhatod milyen lehet, amikor az ember a 140-es net helyett inkább egy lassú, gyenge térerős mobilnettel játszik online PlayStation játékban, ahol nagyon fontos a válaszidő.
    Ti melyik Routert kaptátok a 140-es nethez?

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz plömplöm #3711 üzenetére

    Mondja az hogy hülyegyerek, aki annyira hülye, hogy a hülye szót is j-vel írja, másrészt aki kb. a múlt században ragadt mentalitásban és a hű de sok TV csatorna szar nettel drágábban jobban megéri neki, mint a gyorsabb stabilabb net és az olcsóbb TV szolgáltatás, (ami a mai században élő embereknél amúgy is eltűnőben van, mert felváltja őket valamilyen egyéb online, normális interneten (ami a PR-nél nincs) elérhető videotéka vagy egyéb stream szolgáltatás), szóval az ilyen inkább ne alkosson a másikról véleményt, inkább nézzen először tükörbe.
    Igen amúgy, a PR ugyan úgy elmaradott pl. mentalitásban is mint te, a minőségről meg ne is beszéljünk, de ez az ő hibájuk, az meg hülye aki még ezután is őket védi. Most is csak azért kezdtek el optikázni itt, mert bő 5 éven át nem csináltak semmit, most meg hogy már rájuk épít a Telekom és rettegnek, hogy itt is több száz előfizető otthagyja őket a picsába, mert ők is tudják, hogy egy kalap szar amit itt szolgáltatnak és a hálózatuk is egy nagy kalap szar, na ezért kezdtek el itt is optikázni, de ez mind azt jelenti, hogy igaz amit mondtam és ők is tisztában vannak vele, hogy amit nyújtanak az ilyen áron egy kalap szar. Itt egyedül amúgy akiknek beakadt valami, az az ilyen múltszázadban élő emberek mint te, de nektek eléggé beakadhatott valami, ha nem tudjátok, hogy már a 21. században élünk. A TV meg mint mondtam továbbra sem indok azért, hogy a szar drága maradjon, élelmes ember feltalálja magát és online akár olcsóbban megtalál sokkal több mindent, ha van egy normális internete, meg mondjuk egy Netflix és egy HBO előfizetése.

    #3713 Krystal_s: Valószínűleg ő azért elégedett, mert vagy valami nagy PR-es fan, vagy belső ember, vagy nagyon közel lakik a szegmenst ellátó gerinchez és így nincs se sok erősítő, se sok toldás ami olyan sok hibát generálhatna, mint itt. Itt nálunk van vagy legalább 10 erősítő mire elér ide az internet, arról meg nem is beszélve, hogy egyébként egy-egy szegmens itt hány felé van osztva, éppen ezért nem is csoda, csak inkább szégyen, hogy a 140-es netem néha 50-70 Mbit/s körül csordogál csak, de hát ilyen a PR az olyan helyeken, ahol ott van vagy 15-20 éve és magasan szarik rá mert eddig nem volt konkurencia, de rábasztak, mert szerencsére lassan kész a konkurencia sokkal modernebb FTTH szolgáltatása egy csomó plusszal (pl. TV GO, aminek a PR-es koppintása eléggé elmaradt minőségben és csatornaválasztékban is), szóval itt is meg fog csappanni hamarosan az előfizetői bázisuk, de meg is érdemlik.

    [ Szerkesztve ]

  • Krystal_s

    addikt

    válasz Alteran-IT #3714 üzenetére

    Nálunk alig 1 km-re már optika van és ezt a részt kihagyták sajnos. Nem tudom hol lehet a gond, utcában kábel, vagy az optikás részen? :F Az eszközök amiket adnak sem stabilak. Az nagyon sokat ront, de ugyanazokkal az eszközökkel is volt már jó a net és hónapokon át szakadozó, magas ping, kockásodó tv kép stb. Sokszor online rádiót hallgatok és többször megszakad, ami magától nem folytatja, ezért könnyen feltűnik. A sok mikroszakadást átlag ember nem is veszi észre, max azt, hogy a weboldalak nem mindig töltődnek be elsőre. Online játékokban pedig a reakcióidő siralmas, amikor egy pillanaton múlik minden. Te még nem is látod az ellenséget, de az már agyonlőtt. Nehéz ott így ügyesnek lenni. 2022-ben kábelt kell használnom PS-hez, pedig a Router 3 m-re van, 100% térerő, de így sem sokkal jobb.
    Sima online teszteken közeli szerverhez 14-20 ms ping körül van, (optikával 2-3 volt), de a külföldi szerverekhez nagyon rossz, több 100 ms.

  • Årpi

    őstag

    válasz Krystal_s #3715 üzenetére

    Nem hiszem, hogy az eszközökkel lesz gond, mármint én elég szerencsés területen lakom PR szempontból és egyik "csodával" (Technicolor, aztán Arris) sem tapasztaltam ilyeneket, pedig a legkisebb packet lossra vagy ping ingadozásra is érzékeny vagyok, kompetitív szinten játszok, játszottam FPS játékokkal. Frankfurtra olyan 23-28-as ping szokott lenni, de pl. keleti US szerverekre is megáll 100-120 környékén (kábelneten vagyok, nem optikán).

    Illetve az Arris szépen vitte nálam PS5-öt, Xboxot is wifin, nyilván az "N" szabvány határain belül. (Technicolor idejében nem volt még PS, most pedig már bridge módos Arris mögötti Mikrotik router + 2 AX-es Asus router AP módban szolgáltatja a netet, így kőstabil 500 mega van azokban a szobákban, ahol kell)

    Szóval sajnos nálad a valóban nem túl acélos eszközpark csak hab a tortán, nem azok lesznek a fő hibaforrások. Nagyon érdekes, hogy mennyire el tudnak térni egyes szolgáltatási területek egymástól :( de miért is dicsérjen az ember olyan szolgáltatást, ami nála kritikán aluli netet ad

    [ Szerkesztve ]

     iPhone 15 Pro |  MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC | 

  • Krystal_s

    addikt

    válasz Årpi #3716 üzenetére

    Köszönöm, hogy ezt leírtad. A szerelők mindig azt mondják, ezek az eszközök ennyit tudnak.
    A kábelen, jelerősségen sosem találnak hibát. Éves szinten elég gyakran vannak több órás kimaradások. Sokszor pont pénteken, amikor az ember izgulhat, hogy nah hol lehet a hiba, várni kell hétfőig?
    Az ilyen oldalbetöltés nálunk mindennapos. Vagy ezek a mondatok a család többi tagjával együtt több eszközön. "már megint nincs net" ".. net megint nem megy" "nálad megy a net?" Vannak jobb napok és rosszabbak.

  • plömplöm

    őstag

    válasz Krystal_s #3713 üzenetére

    "Ti melyik Routert kaptátok a 140-es nethez?"

    tc7200, de nem ehhez kaptuk, ez a 140Mbps csak lett a 120Mbps helyett valamikor, most azt keresem, hogy hány éve megy 24/7-ben, anélkül, hogy nekem akár csak egyszer újra kellett volna indítsam. ezelőtt mintha 60/5Mbps lett volna a sávszél, de arra nem emléxem, hogy ahhoz is ez lett-e volna. azelőtt meg 15/2Mbps volt, 2013 októberig, na ahhoz szinte biztosan nem ez volt még.

    nameg emléxem azokra az időkre, amikor invitel adsl volt csak, nálam itt a felsőbuckában a 8/0.5Mbps is hibátlan volt, a városszéli menő lakóparkban meg esettkelt, amikor azokat a sávszélduplázásokat megcselekedték, pont azt kellett ügyintézniük, hogy felezzék őket vissza 4-ről 2-re, mert azt még bírta :D

    All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

  • Krystal_s

    addikt

    Nálatok működik rendesen a net? Nincs itt senki, aki Vas-megye környékéről van?
    Tegnap este óta kb 10 percenként leáll 1-2 percre. Azt hittem szokásos éjszakai hiba, majd megjavul. Ilyenkor rászoktam nézni a Facebook oldalukra és ha mások is panaszkodtak, akkor tudtam központi hiba van. Január óta letiltották a hozzászólásokat. A saját fórumukat is megszüntették. Sehonnan nem lehet informálódni. A telefont fél óra után vették fel és szokásos módon semmi hibáról nem tudnak.
    Holnap megint jöhetnek ki és lehet magyarázkodni ...............🤬

    Próbáltam keresni másik fórumot, csoportot, de semmi aktív. Ez is inaktív már 2010 óta - Pr-telecom pcforum Beleolvastam, hát ezek semmit sem változtak. 😠

  • Årpi

    őstag

    válasz Krystal_s #3720 üzenetére

    Szintén Vas megye, hibátlan nálam, logok szerint sincs probléma, illetve mindennapi használat során sem vettem észre, pedig tegnap és ma is többször nyomtam online játékot (Valorant, Fortnite és Assetto Corsa)

    [ Szerkesztve ]

     iPhone 15 Pro |  MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC | 

  • Krystal_s

    addikt

    válasz Årpi #3721 üzenetére

    Nem tudom itt mi lehet, de furcsa módon bejelentés után mintha megjavult volna. Pedig állítólag du.4 után már nem szerelnek. Volt már ilyen, hogy mégis javítottak valamit este. Majd most tesztelem, de eddig pár óra alatt nem vettem észre leállást.
    A Router log semmit nem mutat.

    Ezek a jelértékek, hátha valaki ért itt hozzá.
    RF Parameters - Downstream
    Channel Frequency Power Signal to Noise Ratio Modulation
    1 9.1 dBmV 43.9 dB 256 QAM
    2 9.3 dBmV 43.9 dB 256 QAM
    3 9.5 dBmV 43.9 dB 256 QAM
    4 9.3 dBmV 43.9 dB 256 QAM
    5 9.4 dBmV 43.9 dB 256 QAM
    6 8.9 dBmV 43.5 dB 256 QAM
    7 9.0 dBmV 42.4 dB 256 QAM
    8 9.4 dBmV 43.7 dB 256 QAM

    RF Parameters - Upstream
    Channel Frequency Power Upstream Data Rate Modulation
    1 42.8 dBmV 5120 Ksym/sec 64 QAM
    2 42.8 dBmV 5120 Ksym/sec 64 QAM
    3 43.0 dBmV 5120 Ksym/sec 64 QAM
    4 44.0 dBmV 5120 Ksym/sec 64 QAM

  • Kisfundy

    aktív tag

    válasz Krystal_s #3722 üzenetére

    Nálam ez van,és szinte mindig tudja a 500/20-at! (Most is) [link]

    [ Szerkesztve ]

  • fery02

    addikt

    Szokatlan kérdéssel fordulok hozzátok, a TV néző topiktársainkhoz szólna kérdésem. :)

    Nem szoktam TV-zni, de mostanában több szabadidőm okán olykor leülök elé, viszont a reklámok életkedvemet veszik.

    Prémium Extra csomagunk van és érdekelne, hogy van-e eközött a 103 csatorna között olyan filmcsatorna, ahol képesek reklámok közbeiktatása nélkül leküldeni filmet (vagy maximum egyszer film közepén)?

    Ha igen, érdekelne ezeknek a csatornáknak a neve.
    Előre is köszönöm! :)

    Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek!

  • Kisfundy

    aktív tag

    válasz fery02 #3725 üzenetére

    Akkor mar inkabb hbo csomagra fizess elo,ott nincs reklam!
    A film now volt talan reklammentes,de ha minden igaz kivettek mar…

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz fery02 #3725 üzenetére

    Én ezért nem nézek már vagy bő 10 éve TV-t, mert egy hulladék az egész a konstrukció, a PR-nél meg mindemellett eléggé drága is ahhoz, hogy én azért fizessek, hogy egy filmnél legalább fél órányi reklámot végignézzek, persze úgy, hogy a filmet is csak akkor nézhetem, amikor a csatorna úgy gondolja, hogy éppen leadja. Csak annyit mondok, hogy Orwell valóságábrázolása állt eddig legközelebb a valósághoz.
    Amúgy pont ezért nézek én is inkább HBO Max-ott, vagy Netflixet, ott azt nézel meg amit szeretnél és akkor amikor szeretnéd, persze reklámok nélkül. Egy mai embernek egyszerűbb, ha csak internetre fizet elő, a TV díját meg inkább netes streamszolgáltatókra költi. Annyi hogy a HBO Max múlt hónapban volt kb. féláron, akkor jobban megérte volna.

  • fery02

    addikt

    Köszi mindkettőtöknek!

    Annyira még pont nem foglalkoztat a film- és sorozatnézés, hogy Netflix és társai után kezdjek el nézelődni, csak gondoltam ha már csak a nő miatt van előfizetett 103 csatornánk, akkor hátha van köztük ilyen is, ami nekem megfelelő lenne, de akkor talán a Film Now... vagy úgy tűnik akkor lehet az se. :D
    Majd ellenőrzöm, másképp meg akkor továbbra is kuka marad a TV nekem. :)

  • jociolaszi

    tag

    válasz fery02 #3728 üzenetére

    epic drama ott nincs reklám a filmek alatt és egész jó filmeket adnak

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz fery02 #3728 üzenetére

    Jaj amúgy nem azért mondtam, hogy úgy lebeszéljelek a TV-ről, mármint a szolgáltatásról, csak éppen ma már nem sok értelme van, mert lehet van 103 csatorna, de mire azokat végigkapcsolgatod, addig megöregszel, egyszerűbb inkább ha cím vagy kategória szerint keresel filmet valamilyen stream szolgáltatónál, azt akkor nézed meg, amikor jólesik.
    Engem is az zavart nagyon sokáig, hogy ha hazaestem a munkából azt meg akartam nézni valamit, akkor éppen nem volt semmi olyan a TV-ben, bezzeg mikor dolgoztam, vagy már aludtam, akkor adtak azért normálisabb filmeket, vagy éppen sorozatokat, csak ugye az ember nem azért fizet, hogy akkor menjen valami, amikor nem tudja megnézni, amikor meg tudná nézni, akkor meg nem megy semmi. A TV az részemről a múltszázadé sajnos, régen én is sokat néztem, de ma már abszolút nem tudnék visszaszokni rá, egyszerűen tényleg nem életképes a jelenlegi formájában, legalább is nálam meg még jó pár embernél.
    Egyébként 10 évvel ezelőtt is talán az AXN, az AXN Black/White (akkor még volt olyan is), a Viasat 3 (néha), Viasat 6, meg a Cool voltak azok, amiken úgy normálisan ment az adás, mondjuk ha úgy nézzük, akkor még az RTL és TV2-n is normálisabb tartalmak mentek, legalább is viszonylag, de ha most megnézek egy műsort, valahogy egyik csatorna sem túl vonzó.

  • miszabot

    csendes tag

    válasz fery02 #3725 üzenetére

    Helló!
    Ha jól látom a csatorna kiosztást, akkor FilmBox-od, Epic drama, de azt írták. Még az ismeretterjesztős csatornák vannak ID, Travel channel, DTX, talán még az Animal plenet ezeknél a csatiknál nincs szerintem reklám.

    [ Szerkesztve ]

  • fery02

    addikt

    Köszi mindenkinek!
    Akkor marad azért valami mégis.

    Film Now valóban nincs már, PR oldalán sem szerepel, a külön vehető extra csatorna csomagok között se.

    Filmeket nem néztem még végig, de a távirányító Műsorújság gombja szerint az Epic Drama és FilmBox csatornákon a filmek valós idősávban tűnnek szerepeltetve, legalábbis pár filmnél másfél órát lehet számolni kezdéstől a végéig, amibe valóban nem férhet bele reklám.
    Köszi mindenkinek mégegyszer! 👍

    [ Szerkesztve ]

  • tomee987

    tag

    válasz Akosman #3697 üzenetére

    [Száguldás a sátoraljaújhelyi járásban | DTV News]
    Eszerint 14,2 km-nyi optikát húztak Sátoraljaújhely belterületén. A műszaki átadás már meg is volt.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #3733 üzenetére

    Tény, húztak optikát, látom pár helyen, de a T-sek valahogy normálisabban csinálják, meg kíváncsi vagyok, mikor lehet majd rá előfizetni.
    Mondjuk arra is kíváncsi vagyok, hogy lett kivitelezve az FTTH, helyben van az OLT, vagy Patakon és akkor ha elvágják mondjuk Patak és Újhely között a bővített gerinchálózatot, akkor megint elszáll majd a szolgáltatás mindenhol a járásban.

  • Matrox1995

    csendes tag

    válasz tomee987 #3733 üzenetére

    Érdekes egy cikk. A felsorolt települések, több mint felén, nem rendelhető a szolgáltatás, a weboldalukon...

  • tomee987

    tag

    válasz Matrox1995 #3735 üzenetére

    A műszaki átadás után még kellenek bürokratikus engedélyek stb... Az általában fél éven belül szokott meglenni kishazánkban. Csak onnantól rendelhetőek a lakosság számára szolgáltatások.
    Itt Miskolcon is tavaly augusztusban átadták a Telekom optikát műszakilag de csak ez év március 1-től lehetett szolgáltatást rendelni.

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #3734 üzenetére

    Valószínűleg redundenciát is építhettek, szüleim és a Facebook oldaluk információi szerint Újhelyben utoljára 2020. őszén azaz több, mint másfél éve volt optikai kábelszakadás (vagy égés) miatti szolgáltatás kiesés. Azóta nem volt ilyen.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #3737 üzenetére

    Hát a jelenlegi HFC hálózatnál még nehéz elképzelni a redundanciát, mert közvetlenül a pataki CMTS-ről megy ki az oszlopon lévő konverterre, inkább azt tudom elképzelni, hogy azóta nem volt kábelszakadás, illetve egyéb probléma, de ettől függetlenül remélem az új hálózatnál már volt egy csepp eszük és normálisan csinálták meg, ha nem is redundánsan, de legalább nagyobb településenként külön fejállomással, hogy ha baj van, könnyebb legyen elhárítani a hibát, ne több száz üvegszállat kelljen hegeszteni, csak pár db-ot.
    Apropó új hálózat, ugye a cikkben úgy fogalmaznak, hogy Sátoraljaújhelyben kiegészítésre és korszerűsítésre került a meglévő hálózat, ha így nézzük jogilag akkor újhelyben már lehetne előfizetni az új csomagokra, ha itt is tényleg mindenhol van és kész is van az FTTH hálózat, mert gyakorlatilag nem új hálózatról beszélünk, de ezt csak azért írom, mert elég hülyén fogalmaznak a cikkben, hiszen eleve a két hálózat működése a közvetítő közeget kivéve nagyban eltér egymástól, így kiegészítés és korszerűsítés címszóval HFC-ből FTTH-t csinálni kicsit vicces.

    [ Szerkesztve ]

  • zsiga68

    senior tag

    válasz Akosman #3739 üzenetére

    Annyira hogy az e-mail szolgáltatásuk megszűnik. Mindeki mentse a leveleít.

  • Akosman

    aktív tag

    válasz zsiga68 #3740 üzenetére

    Sose használtam szolgáltatói emailt. Ha szolgáltatót váltasz, szintén megszűnik. Én a gmailt részesítem előnybe! :)

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz Akosman #3741 üzenetére

    Én sem, de azért gáz, hogy nagy szolgáltatónak harangozzák be magukat, meg ugye kiváló minőséget stb...-t adnak, azt arra nincs elég erőforrásuk meg eszük, hogy egy webmail szolgáltatást fenntartsanak, pedig nem egy nagy etwas, mondjuk most legalább nem azért az 50 MB-ért kell hogy égjen a pofájuk, hanem hogy már mail szolgáltatásuk sincs, mondjuk mindegy, mert az egész szolgáltatóról leír az igénytelenség.
    Ahol még DOCSIS-ot fejlesztenek, ott azt sem értem, miért nem mennek már ED 3.1-re, ha már hozzányúlnak a hálózathoz, vagy miért nem cserélik le az egészet optikára, vagy most "átkukázzák" a CMTS modulokat meg egyebeket onnan ahol optikáznak oda ahol még nincs 500-as net, vagy mi? Vicc amit csinálnak.

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #3742 üzenetére

    A Vodafone és a Vidanet is megszüntette az e-mail szolgáltatását és vélhetően a többi szolgáltató is erre fog haladni, ugyanis hamarosan bevezetik azt az Eu-s jogszabályt, hogy amennyiben internet szolgáltatót váltasz akkor a szolgáltatói e-mail címed és tárhelyed nem szűnhet meg.
    Ami elég nonszensz, hogy mondjuk van egy t-online.hu-s e-mail címed, de már 10 éve nem vagy T ügyfél és te még mindig azon levelezel, a szolgáltató tárhelyét nyúzod, miközben egy vasat sem fizetsz neki. Ergo a jogszabály arra kényszerít, hogy örök e-mail címet és tárhelyet biztosíts ajiba.
    Egyébként a PR-nél már elég régóta 3x500MB az e-mail tárhely és 1x500MB a webtárhely. (lsd. ÁSZF)

    [ Szerkesztve ]

  • Fücsök007

    őstag

    válasz Alteran-IT #3742 üzenetére

    Egyetértek, kész vicc náluk DOCSIS fejlesztése. (Arról már nem is beszélve, hogy 2 éve megjelent a DOCSIS 4.0 is!) Egyébként már az is jó lenne ha a kevésbé szerencsés helyeken meglenne mindenütt az 500-as net, meg hozzá normális beltéri egység. Ezt a szintet HFC-n már kisebb szolgáltatók is adják több helyen, a nagy szolgáltatóknál (Telekom/Vodafone) pedig elérhető 1000/40Mbit-es csomag is HFC-n. (Még náluk sincs kihasználva az ED3.1-es rendszer kapacitása, de biztosan fognak lépni idővel.)

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #3743 üzenetére

    Jaj értem, akkor követni kell az egy hülye százat csinál elvet, elvégre hülyének lenni egyszerűbb és beállni a sorba.
    Egyébként nem az a nonszensz, hanem hogy a szolgáltatókat idióták vezetik és legtöbb esetben a technikai hátteret is idióták adják, akik éppen hogy csak fent tudják tartani a szolgáltatást, illetve annak a szar színvonalát. Kurva régi dolog és kicsit bonyolultabb mint e-mail esetén és tényleg kurva régen létezik, úgy hívják hogy számhordozás, mégsem megy csődbe tőle egyetlen egy szolgáltató sem és megoldható, hogy ha pl. 70-es számod van, akkor át menj a T-hez a 70-es számoddal és az ő szolgáltatásukat vedd igénybe, nem lenne egy sokkal bonyolultabb dolog megoldani az e-mail hordozást sem, ha akarnák, vagy ha éppen lenne hozzá gyök2IQ feletti képesség a szolgáltatóknál, ugyanis a tárhelyet nem muszáj biztosítania utána már az adott szolgáltatónak, csak egy átirányítást, a másik szolgáltatónál meg aliasként fel lehetne venni az e-mail címet és lehetne úgy küldeni róla e-mailt, többféleképpen kivitelezhető, persze egyszerűbb hülyének lenni is megszűntetni egy szolgáltatást. Valahogy érdekes mód, de a Google nem megy csődbe attól, hogy kurva sok embernek ingyen e-mail szolgáltatást nyújt 15 GB ingyen tárhellyel, így nézve elég szomorú, hogy egy ilyen szolgáltató mint pl. a PR aki kurva drága szolgáltatást ad elég gyenge minőségben, na egy ilyen szolgáltató meg csődbe menne 50, ja bocsi 500 MB tárhelytől, meg 1-2 szerver fenntartásától, mondjuk úgy vagyok vele, hogy amelyik cég ennyitől csődbe menne, az menjen is, mert eléggé szánalmas és látszik hogy hosszabb távon úgy sem életképes, mert amúgy a PR már egy jó ideje csak vergődik, mindig le van maradva a többi szolgáltató mögött technikailag, csak az ilyen leépítő/spóroló lépéseket veszi át más szolgáltatóktól, szóval eléggé gáz amit csinálnak és amit eddig leírtam, az is bőven alátámasztja, nem kell még mással is indokolni.

    #3744 Fücsök007: Az a baj, hogy hiába van DOCSIS 4.0 is, már DOCSIS 3.0 is már vagy jó 5-6 éve volt, mikor a PR lassan elkezdett rá áttérni, mert már a UPC akkor 120 Mbit/s-t adott, amikor a PR-nél az ilyen 6-12 Mbit/s csomagok voltak a legmagasabbak (azt volt még a pr UNÓ meg hasonló csomagok, amik ilyen 768/128 kbit/s sebességűek voltak ha jól emlékszem, na az is mekkora szégyen volt már), azt azok is DOCSIS 2.0-n ugye, aztán jöttek rá lassan, hogy igen, fejleszteni kellene, azt szépen lassan lett DOCSIS 3.0, 2-4/1 csatornás hálózatokkal és jött a 12 Mbit/s csomag fölé a 20/3 és 60/5 Mbit/s, persze mire elérték ezt, a UPC-nél már 240/20-as csomag is volt és ingyen osztogatták a legújabb DOCSIS 3.0 modemeket kötelező jelleggel, hogy regisztrálják át a jelenlegi 2.0 modemeket és hajítsák el, mert ugye egyébként a csatornaváltások miatt a kisebb csomagok is élvezhetetlenek lennének, szóval a UPC pl. mindig odafigyelt arra, hogy az ügyfelek is jól járjanak, a PR-nél meg emlékszem anno könyörögni kellett, hogy ugyan már a motorola modem helyett adjanak már Cisco-t, mert túlterhelt a környék és újraindul gyakran a modem, csak az a baj, hogy ők is hülyék voltak hozzá, meg zsugoriak is, most is a 16-24/4-8-as Arris modemek csak az 500-as csomagokhoz járnak, nem érdekli őket véletlenül sem, hogy nem éred el a névlegest, sőt néha a garantált is nehezen jön össze, ennek a szolgáltatónak nem érdeke a minőségi szolgáltatás nyújtása, de mégis úgy próbálják eladni magukat, mert hát a TV ... csak a TV úgy mostanában a találékonyabb embereket abszolút nem érdekli, akik interneten ugyan úgy meg tudják nézni amit akarnak reklámok nélkül, csak sajnos a PR-nél 1-2 századdal le vannak maradva mentalitásban.
    Egyébként a Telekom ED3.1-en már ad 200 Mbit/s-t felfele, csak ott nem adnak, ahol csak lefele van ED3.1, de ott már a 40 Mbit/s is viszonylag jónak mondható, illetve legalább látszik, hogy fejlesztenek, de ezek meg ... a Tarr is ahhoz képest hogy kisebbként kezdte, jóval elhaladt a PR mellett, 250-es csomag mellé is 20-as feltöltést adnak, 500-as mellé meg 22 vagy 25 Mbit/s-t, ráadásul elég rég 24-32/8-as modemeket osztogatnak már a kisebb csomagokhoz is, náluk jóval hamarabb volt újabb Arris, illetve Technicolor modem is ami 24-32/8 csatornás, ráadásul tudtommal már IPv6 is kurva rég van náluk, PR-nél meg még hír sincs róla, hogy esetleg valamikor talán 10 év múlva lenne, szóval vicc az egész szolgáltató, ezért is felesleges DOCSIS 4.0-ról beszélni, mikor nem hogy DOCSIS 3.1 nincs náluk, de egy normális 3.0-ás hálózat sincs, ami úgy illene a mai előfizetői igényekhez. Most is a 140/10-es net jó ha tud 60/5 Mbit/s-t, csodálatos szolgáltatás ... azt akkor képesek megkérdezni ügyfélszolgálaton, hogy miért nem fizetek elő nagyobb sebességre, ha több kell, mondom minek fizessek elő, ha még a 140-es csomagot sem tudják rendesen szolgáltatni? Pénzkidobás ezeknél nagyobb csomagra előfizetni, legalább is itt.

  • Fücsök007

    őstag

    válasz Alteran-IT #3745 üzenetére

    Egyetértünk. :D
    Az ED3.1-nél nem véletlenül írtam, hogy fejlesztenek rajta. (Az pedig nem meglepő, hogy fokozatosan állnak át, és előbb csak a lefele sáv van meg.) Telekomnál a legtöbb rezes helyen optikára váltanak, viszont belvárosi társasházaknál/panel lakásoknál sok esetben marad a HFC, mivel nem nagyon adnak engedélyt a helyi koaxrendszerek kicserélésére. :( Természetesen drágább fenntartani a hálózatot, de a 200Mbit-es feltöltés már elég mindenre.
    Hasonlóan fog fejleszti a Vodafone is HFC-n, bár azt nem tudni mennyire akarnak átállni FTTH GPON hálózatokra ahol megoldható? :F Mindenesetre végre megszűnik a helyben toporgás ami UPC-nél volt az ED3.0-s hálózataival. :K
    Egyedül DIGI esetében várható lassabb ütemű fejlesztés és emelkedő árak a 4iG felvásárlás miatt. :(((

    [ Szerkesztve ]

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #3745 üzenetére

    Rengeteg ferdítés és szakamiatlanság van írásodban, de csak hozod a formádat.
    A legviccesebb az, hogy a Google ingyen ad 15GB e-mail tárhelyet mindenkinek és ezt a magyar internetszolgáltatókhoz hasonlítod. Kösz a vasárnapi poénbombát. :DD Legalább azt írtad volna, hogy "ingyen", hisz 2022-ben már nem csak készpénzzel lehet ám fizetni valamiért.

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz tomee987 #3747 üzenetére

    Na soroljad, "hallgatom". Ha szakmaiatlanság alatt valami olyat értesz, hogy te nem érted, az nem szakmaiatlanság a részemről, hanem értetlenség a te részedről, azért nem ugyan az :DDD

    Ami az ingyen részt illeti, relatív. Nekem ingyen van, mert külön nem fizetek érte a hagyományos értelemben, az meg hogy most melyik e-mail "szolgáltatónál" vagyok és melyik "kezeli" az e-mail-jeim az már oly mindegy, de egy ilyen diktatórikus országban inkább úgy vagyok, hogy inkább egy amerikai óriáscégnél legyenek a magyar nyelvű e-mail-jeim, akiknek fordító kell hozzá, mint sem valami magyar putricégnél, mint a PR, ami még azért is átok lenne, mert kb. 30x kevesebb tárhelyet. Google-val meg más bajom nincs, reklámot nem tolnak a képembe, mert megoldottam hogy ne tudjanak még droidon sem, hogy a leveleim meg nekik mit érnek, az már nem érdekel mint mondtam, nem véletlen mondtam azt hogy ingyen van, én tényleg nem fizetek nekik sehogy sem, reklámokat sem látok, így felőlem a tevékenységemet is nézhetik, nem tudnak mit a képembe tolni, szóval én amolyan veszteség vagyok nekik az átlag emberrel szemben, de ez az ő problémájuk, nem az enyém :DDD
    Egyébként meg a PR sem ingyen adja az e-mailt, ami pénzt elkér ezekért a használhatatlan és nem versenyképes szolgáltatásokért, simán kiférne belőle valami normálisabb e-mail szolgáltatás, plusz még a TV előfizetéssel is az ember pofájába tolják a reklámot, amiért nem hiszem hogy bárki külön fizetne, vagy kérné, hogy tegyenek be neki reklámot, szóval ha így nézzük, illetve hasonlítjuk a Google-t pl. egy magyar internetszolgáltatóhoz, mint a PR, akkor a "magyar" internetszolgáltató sokkal pofátlanabb, a tákolt hálózatáról meg a nem versenyképes szolgáltatásairól meg ne is beszéljünk.

    #3746 Fücsök007: Na, örülök neki :D
    Egyébként persze, főleg hogy a letöltési sávot a frekvenciatartomány miatt könnyebb "fejleszteni", de ahol már belekezdtek és kirakták a DOCSIS 3.1 modemeket, ott idővel a feltöltési sávot is megcsinálják, még ha idő akkor is, de ők legalább csinálnak valamit a DOCSIS hálózattal, nem csak lelakják, mint a PR, majd mikor észreveszik, hogy a konkurencia optikázik, akkor hirtelen elkezdenek ők is optikázni.
    Egyébként nem rossz a koax, van jövője, csak olyan éppen olyan szolgáltatóknál, akik értenek is hozzá.
    Egyébként hogy a Vodafone mit akar, azt nem tudom. A UPC egy elég érdekes és DOCSIS/koax orientált szolgáltató volt, mert ahol FTTH-t építettek ki, végén ott is visszaalakították az előfizetőknél és DOCSIS 3.0 lett belőle, lehet hogy végén ők is áttértek volna DOCSIS 3.1-re, de ezt már nem tudjuk meg, főleg hogy itt a Vodafone ami ugye szinte PR hozzáértéssel rendelkezik (mobil szférában megmutatták, hogy ahhoz hülyék, így nem tudom őket komolyan venni vezetékes téren sem) átvette a UPC-től a szolgáltatást itt is meg romániában is, szlovákba meg azt nézem, hogy 600/30-as és 1000/50-es csomagokat árulnak, de hogy lefele DOCSIS 3.0-n és 32 csatornán, vagy DOCSIS 3.1-en, azt nem tudom, mindenesetre elég drága lenne a Vodafone-nak FTTH-ra átállni mindenhol és kukázni minden DOCSIS eszközt, tehát ahol már koax van, ott gondolom fenntartanak egy színvonalat és max. a nagyon problémás helyeken optikáznak, mert ott ugye két választás lenne, vagy fejleszteni 3.1-re és azzal együtt egy nagyobb hálózatfelújítást bevállalni és továbbra is egy aktív hálózatot fenntartani, vagy áttérni FTTH-ra ami hosszabb távon jobban megéri, az a baj, hogy én tudom hogy döntenék, de hogy egy szolgáltató hogy döntene, passz. A PR-nél az ember hozzászokott, hogy állandóan hülyén dönt, meg úgy a legtöbb szolgáltató, de ugye a remény hal meg utoljára :DDD
    A DIGI meg veszett ügy sajnos, de így legalább végre igazi "versenypiac" lesz és egyformán drága árakkal indulhatnak a piaci szereplők, mondjuk 2-3 egyforma drága szolgáltató közül már nehezebb lesz választani, max. a DVB-C miatt dönthetnek többen a DIGI mellett, persze akiknél a TV a fontos, meg a könnyű kezelhetőség, de én egyébként lemondanék róla, egyedül a fideszes rétegnek lesz jó, végre egy "jó magyar" szolgálatónál tudnak előfizetni szolgáltatásra majd, ahol minden kormánypárti TV megtalálható, sőt az interneten is majd csak azok érhetőek el, illetve emellett a nagytestvér mindent tudni fog, amit az interneten csinálsz :DDD

  • tomee987

    tag

    válasz Matrox1995 #3735 üzenetére

    Úgy néz ki hamarabb meglettek az engedélyek, tegnap elindult Bózsva, Nyíri, Alsóregmec, Felsőregmec, Füzérradvány, Vilyvitány, Kovácsvágás, Vágáshuta, Pusztafalu, Füzérkajata, Filkeháza valamint Sátoraljaújhely Ipartelep és Némahegy városrészei is.
    [11 új településen érhető el PR-TELECOM]
    A cikkből az is kiderül, hogy optikán hamarosan elindul a gigás netcsomag.

  • Matrox1995

    csendes tag

    válasz tomee987 #3749 üzenetére

    Igen. Sőt akik jelentkeztek korábban a weboldalon,
    azokat fel is keresték a napokban telefonon.

Új hozzászólás Aktív témák