Új hozzászólás Aktív témák

  • hunspikey

    őstag

    A hétvégén felfedeztem kicsit a Panasonic Remote TV 2 - nevű appot - ami meglehetősen hasznosnak bizonyult ugyanis megint kicsit okosabb lettem a VT60-al kapcsolatban - azon belül is: a különféle képi módok hogyan működnek című fejezetben :)

    Pár hete írtam, hogy a világos panel drive-hoz iszonyat mennyiségű brightness kell, mert bedől az alja mint állat. Nos, ez csak részlegesen igaz. Ugyanis nem a világos panel drive váltja ki a dolgot, hanem az a mód amit használtam máshogy működik, mint a pro módok amiket eddig használtam.

    Konkrétan fogalmazva ami az professzionális képi módban igaz és működik, az teljesen máshogy értelmeződik az egyéni képi módban.

    Viszont: az egyéni képi módban máshogy ábrázol a TV- és szerintem a gamma görbét is máshogy használja. Teljesen máshogy is kell beállítani, mert pl a kontraszt csúszka úgy vettem észre, hogy sokkal inkább valósan százalékosan értelmeződik 0 - 100-ig, mint a többi képi mód esetén, ahol pl közepes, vagy sötét panel drive-al egy bizonyos érték felett nem történik semmi - nem világosodik a kép.

    A kalibráló videókkal 2.4-es gammával sikerül egy sokkal nagyobb átfogású képet varázsolni azonnal, ugyanis a referencia fekete alatt villogott még az összes oszlop és fehérből is elláttam a legvégéig.

    Pro módban nekem mindig is olyan vacak volt a sötét részlet, ha meg fel-brightnesseltem, akkor meg ostoba lett a kép úgy amblokk.

    Ezen felül minden értéket gyári alapra resetelve, is ordít, hogy a pro módok lilás overcast-ban fürdenek, míg az egyedi nem. Sokkal jobb a szürkéje normál fehér egyensúllyal alapból.

    A Panasonic remote appal arra is rájöttem- hogy a gamma görbe részletes IRE értékeit bizony egyben kell állítani - a pontok nem szakíthatóak el egymástól túl nagy értékben, mert a kép ott kilyukad. Maga az IRE értékek is görbe jelleggel állítandóak, ha szépen akarod az alját, vagy a tetejét (ez nálam fényességet jelent) állítani.

    Végül is 2.4-es gammával, a következő értékek adnak meglehetősen rohadt jó képet :)

    képi mód: egyedi - vagy egyéni vagy mi :)
    kontraszt: 82 (nem sikít! ez pont annyi mint a pro mód 50-ese)
    brightness: 10
    gamma: 2.4
    panel: közép
    részletes gamma:
    IRE10: -25
    IRE20: -12
    IRE30: -5
    IRE40: 0
    IRE50: 0
    IRE60: 0
    IRE70: 0
    IRE80: 6
    IRE90: 16
    IRE10: 30
    sharpness: 32
    színtelítettség: 50
    fehéregyensúly: normál
    részletes wb-t nem állítottam

    Akikek van kedve próbálja ki :DD

    Egy dolog biztos, hogy a pana alkalmazásával gyerekjáték beállítani a TV-t - ugyanis a kép folyamatosan anélkül változik, hogy a TV felírná a képre, hogy mit állítasz, ezért teljes képi tartalommal kitakarás nélkül lehet végre mindent azonnal a telefonról állítani - nagyon kényelmes és kb 20x gyorsabb mint mindenféle almenük almenüjében kotorászni a távirányítóval.

    A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

Új hozzászólás Aktív témák