Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Gabor970 #50062 üzenetére

    Egyáltalán nem elítélendő, ha valakinek nem tetszik egy film, ami a másiknak igen. Sosem értettem, hogy miért kell valakit emiatt egyeseknek megbélyegezniük, mert ez abszolút ízlés dolga, pontosan olyan, mint a nőideál. Érthetetlen lehet, hogy valakinek miért pont az tetszik, ami nekünk nem, ettől színesebb a világ. A SPOILER-ezés viszont tényleg főbenjáró bűn, azt erősen kerüld - én sem utálok semmit jobban, mikor valaki ezt csinálja!

    A filmet illetően (FIGYELEM NYOMOKBAN SPOILER-ES LEHET!): a Gravity egy mainstream sci-fi (huhh, már ez a meghatározás is meredek, valahol fából vaskarika, de szerintem az) - erre már önmagában az IMAX-használatból, illetve George Clooney és Sandra Bullock szerepeltetéséből is lehet következtetni. Nagy költségvetéssel forgott és mint manapság minden ilyen film, igyekszik biztosra menni. Innentől kezdve elengedhetetlen, hogy olyan kellékeket használjon a film, amelyek fenntartják az érdeklődést, vagy épp giccsesek. Személy szerint nem éreztem annyira a valóságtól elrugaszkodottnak a filmet, bár szerintem volt egy-két nyilvánvaló ökörség benne, illetve nyilván ennyi véletlen és szerencse a világon nincs, amit ebbe a filmbe belezsúfoltak. Szerintem ennél jóval kisebb incidenstől is úgy elhullott volna ott mindenki a film ötödik percében, mint a szél, de akkor miről forgattak volna másfél órát?!
    A vérbeli sci-fi ennél sokkal lassabb, erősebb töltettel bír, sokkal több merengésre ad lehetőséget, illetve nem feltétlen olyan a vége, mint amilyen itt volt - ez túlontúl is egyszerűsített séma volt, de mondom: itt a fő cél nyilvánvalóan az volt, hogy megmutassák, hol tart a CG manapság és ezzel együtt szórakoztató/fogyasztható is legyen a film, mert ha sci-fi-t csinálnak belőle, azon bizony sajnos az átlagpolgár le-lebólint, horkol párat. A sci-fi-re való törekvés azonban nagyon is értékelendő: annyira elhanyagolták ezt a műfajt (is) manapság a blockbuster-ek mellett, hogy az valami elképesztő. Ezzel szemben itt már az első trailer után is bizakodó voltam: két szereplős, űrben játszódó, nyomasztó alaphelyzetből kiinduló cliffhanger, ami kapcsán lehetett sejteni, hogy ez valahol egy lélektani film is lesz. Egyből a 127 óra jutott eszembe - ami egy másik, hasonlóan jól megkomponált mozi volt.
    Csak részben lett igazam: véleményem szerint még sokkal nagyobb lehetőség lett volna a Gravity-ben és a meglátásoddal ellentétben én még tovább "nyúztam" volna a fő karaktert idegileg, bőven lett volna még itt érzelmi/pszichikai potenciál, akár az "akciójelenetek" kárára is, vagy leginkább még azokon felül.

    Nem hibátlan a film, de mindenképp üdítő színfolt az idei palettán, a látvány pedig IMAX 3D-ben olyan szinten magával ragadó volt, hogy még 2 napig a hatása alatt voltam. Simán elhittem neki, hogy ott lebegek az asztronautákkal együtt.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák