Új hozzászólás Aktív témák

  • FefeeX

    veterán

    Nos, kis antennás tapasztalattal a hátam mögött... Begyűjtöttem a kollégáktól kölcsönbe pár antennát. És meg kell mondjam, az urban legend amit terjesztetek, elég nagy marhaság. Talán félreértettetek valamit, de a jelerősítő igenis hasznos dolog. (amúgy kicsit furcsállottam is mikor azt mondtátok, hogy nem ér semmit, holott mindenhol azt árulják)
    A tesztkörnyezet BP VII. ker. belső udvaros 1900as évek elején épült ház földszinti lakása. Itt a lakáson belül az ablaktól távolodva már a mobil térerő is meg-megszakad.
    Normál, erősítés nélküli szobaantenna: valóban elhiszem, hogy van olyan hely, ahol elég, de azt mondani, hogy jobb mint az erősített... Se kép, se hang.
    Külső erősítős (lecsatlakoztatható, anélkül is használható) antenna:
    erősítő nélkül, az elvárt szintet hozta. Se kép, se hang. Rátettem az erősítőt, akkor már-már jött a jel, RTL, TV2 szakadozva, a többi nulla. (kiírta, hogy gyenge jel)
    Beépített erősítős szobaantenna: hasonló az enyémhez, hasonló eredménnyel. tv2-rtl klub néha akad, a többi tökéletesen jön, maxra tekerve az erősítést, alatta csak rosszabb.
    És a külső erősítőssel megtámogatva már-már tökéletes, mobiltelefonáláskor zavarja csak be kicsit a telefon, de messze nem annyira, mint korábban, plusz erősítő nélkül.
    Viszont még mindig nem tökéletes, így külső antennán gondolkozom, csak nem tudom, engedély, hasonlók hogyan merre meddig... Az antennák ki nem drágák, de a szakember aki felteszi gondolom nem 10 forint.
    Konklúzió: ahova elég az erősítés nélküli antenna, oda tényleg felesleges az erősítő (lásd interferencia), van ahová viszont nem, ráadásul BP-en kívül tudtommal jóval több az ilyen hely - oda azért kell az az erősítő...

Új hozzászólás Aktív témák