Új hozzászólás Aktív témák

  • Callme

    tag

    válasz 30z.Samu #156996 üzenetére

    Akkor egy gyors élménybeszámoló a PS Portal-ról:

    Ha valaki most rendelte, vagy a napokban fogja ebben a hidegben, akkor kénytelen várni 1-2 órát ugyebár, hogy a gép átvegye a szobahőmérsékletet. Ha ezt sikerült kivárni, akkor jöhet a firmware - és rendszerfrissítés, továbbá a dualsense frissítése, ez kb 15-20 perc.
    Aztán ha mindez megvan, bejelentkezés, Ps5-ön ugye előre beállítva a távoli játék, és már mehet is a csatlakozás.
    Először ne ijedjen meg senki, lassan fog csatlakozni, sőt, az első 1-2 csatlakozásnál még a felbontást is lejjebb vette egy 30 másodperc elejéig, aztán beállt.
    Mivel hányásig redditeztem magam a Portallal kapcsolatban, néhány dolgot olvastam, ami hasznos lehet: az első sikeres csatlakozás után nem árthat egy firmware reset a portal beállításain belül, a micro stutterek ellen. Továbbá nálam is bevált az a metódus, hogy kihúzom a hdmi kábelt a Ps5ből, amikor a Portallal játszok. Ha nem húzom ki, pl. a Ps5 menüben folyamatosan nyomva az iránygombokat gyors menüléptetés esetén ilyen fél másodperces megakadások fordulnak elő, és ez a jelenség pl játék közben, intro videó közben (Naruto storm connections) és ugyancsak játékban való gyors menüléptetés közben észlelhető. Szóval a legegyszerűbb lecsatolni a Ps5-öt a hdmiről, és akkor teljesen fluid az élmény. Még azt is olvastam, hogy értelemszerűen amelyik játéknál van performance mód, akkor a Portalhoz azt válasszuk, mivel a 4k felbontással úgysem tudna mit kezdeni.
    Ezt a HDMi kihúzgálást félretéve nagyon tetszik, szép a kijelzője (no azért nem ér fel egy Samsung QN95B-hez), de igazán mutatósak rajta a játékok, szépek a színek, a felbontás pazar.
    Dualsense tulajdonságokkal még nem próbáltam, majd az Astro-nak adok majd egy fél órát, bár szinte teljesen ugyanaz a kontroller, mint a sima Dualsense, annyi, hogy az analog stickek kicsit kisebbek, és a Háromszög-X-Négyzet-Kör gombok is egy árnyalattak mintha kisebbek lennének.
    Én egy TP-Link Archer Ax53-as (AX3000) routert vettem a szobámba Acces point-ként használva, egy Telekomos Sagemcom fast 5670 ONT-ra van vezetékesen rákötve( egy 20 méteres lan kábellel), így a szobámban, sőt még a mellettem lévő konyhában is hibátlan az élmény. Lehet használni mesh hálózatot, vagy powerline adaptereket is, de mindegyiknél van egy kis hátrány, hogy nem annyira stabilan tartja a vezeték nélküli jelet, így a Portal használatát is befolyásolhatja.
    Polcra tartónak én egy ilyet vettem hozzá: [link] Teljesen jó, és tölteni is lehet rajta a Portal-t, no meg ennél Playstation-ösebb tartó nem is kell :)
    Ha valaki hordozni is akarná, akkor ajánlom a Skull n Co Portalhoz készült tokját, majd én is beszerzem, de egyelőre úgyis csak itthon fogom használni.
    Otthonon kívüli, illetve másik wifi hálózaton vagy hotspoton való játékkal még nincs tapasztalatom, de annyit olvastam, hogy azért egy kicsit komprumisszumosabb pl egy mobil hotspottal csatlakoztatott játékélmény, viszont ha másik, stabil wifi kapcsolattal csatlakoznánk házon kívül (leszámítva ugye a bejelentkező oldallal rendelkező kávézókat, buszmegállókat stb.), akkor nem lehet probléma.
    No, ez egy kicsit hosszúra sikerült :DDD De összegezve: meg vagyok elégedve a cuccal, van mellette oled switchem is, imádom (Mario-k, meg Zelda-k, stb), de nem volt kedvem újra megvenni és kijátszani ugyanazokat a játékokat még egyszer,amik már megvannak, ezért esett a Portalra a választás.
    Igen, egy Steam Deck Oled biztos jobb választás annak, akinek van Pc-je, és steames könyvtára, de ha csak Playstation-ben gondolkodik az ember, akkor jó kis kütyü lehet.
    Kívánok minden Portal tulajdonosnak jó játékot, és rengeteg eltöltött órát a masinát markolva :)

    PSN ID: CallmeEighty8

Új hozzászólás Aktív témák