Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Kendek #84101 üzenetére

    Jó, legyen három! Szerintem kár magunkat abba a hitbe ringatni, hogy ugyanolyan lifespan-je lesz a PS4-nek, mint amilyen a PS3-nak volt, mert az extrém hosszú volt, szerintem túlzottan is. Idén 3 éves a PS4, még maximum ugyanennyit adok neki - amit már az is előrejelez, hogy megindult a mozgás körülötte a Neo révén. Ha tényleg beköszönt a VR korszak, akkor meg pláne nem odázható el sokáig a generációváltás. Szerintem a Sony is csak azért nem lépi meg most és bohóckodik majd a Neo-val, mert erősen népharag lenne a dologból. Pedig nem kell csodálkozni azon, hogy rövidül a konzolgenerációk élettartama, ez valahol természetes dolog. Más kérdés, hogy a szoftverfejlesztők is nagyban hozzájárulnak ehhez, mert látható az Uncharted 4 kapcsán, hogy mit ki lehet hozni ezen vasból is, bár hozzáteszem, hogy már ugye bennem is felmerült az igény - ahogy az előbb írtam is -, hogy 60 FPS-ben tolhassam az ilyen részletezettségű címeket is. Márpedig ehhez még a jelenlegi generáció is kevés, pedig már a PS3-at is azzal promózták anno, hogy 1080p60FPS-sel futtat majd mindent. Ha belegondolsz, ez 2006-ban volt és még most, 2016-ban sem tudják ezt a konzolok maradéktalanul, sőt.

    Szóval én nem bohóckodnék ilyen Neo-kkal a Sony helyében: már most bejelenteném az E3-on, hogy jövőre jön a PS5, brutális - a VR-hez is elegendő - hardverrel, ami maximálisan kompatibilis lesz visszafelé a PS4-gyel, esetleg csinálnék beszámítási lehetőséget a PS4 tulajok részére, akik lecserélnék a konzolt. A PS4-re való fejlesztést pedig párhuzamosan nyomnám még vagy 3 évig az új gépre történő fejlesztéssel, ahogy azt a Neo-val kapcsolatban is pletykálják. Így meglenne a PS4-nél is a 6 éves életciklus, de közben meg párhuzamosan bevezetésre kerülne az új generáció. Ezzel a konkurenciát is be lehet előzni (nem mintha most nem lenne lemaradva a MS, mint a borravaló) és a jelenlegi felhasználókat is meg lehet tartani. A PS3 már úgyis lefutott, de az is megvolt kvázi 2-3 évig práhuzamosan a PS4-gyel. Most meg a PS4 lenne meg 2-3 évig párhuzamosan a PS5-tel. Ezeket az átfedéseket lehetne tartani és akkor nem éreznék úgy az emberek, hogy 2 évre vettek konzolt. Szerintem. :U

    Mondjuk engem akkor is hülyéztek itt a topicban, mikor 2010 derekán elkezdtem mondani, hogy én legkésőbb az akkori dátumhoz képest egy-két éven belül megcsinálnám a generációváltást, mert nagyon elhúzódik a PS3 élettartama. Olyanokat kaptam, hogy ne beszéljek már hülyeséget, egy konzolnak 10 évig ki kell tartani, majd 2016-2017. körül bőven jó lesz a PS4. Sosem értettem ezt a szemléletet, szerintem a Sony így is túl sokáig várt a generációváltással, ennek a levét isszuk most, hogy máris felmerült a következő generáció gondolata. Szóval szerintem kicsit késve jött még így is a PS4, annak ellenére, hogy ott is simán igazam lett, hogy küszöbön az új konzol.

    Én is simán elvárom, hogy ilyen szoftverárak mellett bizony a maximumot kapjam grafikát tekintve is - még ha soha nem is lesz olyan szinten a dolog, mintha a PC-verziót venném. Ezt pedig máshogy nem lehet tartani, csak úgy, ha szűkebbre vesszük a konzolok lefutási idejét. Ha belegondolunk, még 3-4 éves életciklusokat figyelembe véve is jól járnánk, ha a konzolok jelenlegi ára megmarad - és persze lenne visszafelé kompatibilitás. A probléma, hogy ez utóbbira látok kevés esélyt, mivel nagyon virágkorukat kezdik élni a remaster-címek - sajnos kezdenek ráálnni a fejlesztők. De összességével még 3-4 évekénti konzolcserével is olcsóbb a hardvert fenntartani, mintha PC-n játszana az ember.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák