Új hozzászólás Aktív témák

  • EnterR

    veterán

    Kísérleteztem egy kicsit, hogy minél többet ki tudjak csikarni az amúgy is borzalmas letöltési sebességből. Olvastam Reddit-en ezt a varázslatos 1473-as MTU beállítást. Kipróbáltam, PSN ledobott, nem lehetett bejelentkezni a beállítás után. Ezután kicsit utánaolvastam ennek az MTU-nak, és a megfelelő működéshez az Ethernet MTU-ját is át kell állítanom. Kikísérleteztem egy szimpla DOS ping teszttel, hogy mekkora maximális packet méret, aminél nem lép fel fragmentáció. Eljutottam egészen 1372-ig, ez alatt már nem futott le a ping teszt. Ehhez az értékhez hozzá kell adni 28-at (az IP és ICMP header miatt) és ezzel megvan az optimális MTU beállítás, az 1400.

    Parancssorban a netsh interface ipv4 show subinterfaces sor bepötyögésével lehet megtudni, hogy a kábeles kapcsolatnak mekkora az MTU-ja, ez általában 1500. Ezt az értéket módosítottam a kikísérletezett 1400-ra a netsh interface ipv4 set subinterface Ethernet mtu=1400 store=persistent parancs beírásával. Ezután újrakonfiguráltam PS4-en a wireless netkapcsolatot. A teszt hibátlanul lefutott, és a PSN sem dobott le és le tudta csekkolni a PSN állapotát.

    Ami ezután jött, egy kicsit meglepett. Kezdetektől fogva rendre 11Mbps letöltési-, és 1.2Mbps feltöltési sebességet kaptam, viszont most megugrott ~26Mpbs/~5Mbps-re. Tisztában vagyok vele, hogy ez a sebességmérő nem mérvadó és egyenlő egy talicska sz@rral, na de kéremszépen, egymás után több alkalommal is gyatra adatokat kapok, majd egy kis buherálással ez megduplázódik, kicsit furcsa.

    Mivel gépen is megváltoztak a dolgok, mértem egy netsebességet gépen. Az eddigi 22ms válaszidő helyett rendre 12-14ms válaszidőt kapok.

    Sajnos egyelőre nem tudom tesztelni ezt élesben (gondolok itt update letöltésre), mert nincs mit letöltenem és minden játék frissítve van. Kíváncsi leszek, hogy mit fog később produkálni egy letöltés, de majd adok tájékoztatást.

    [ Szerkesztve ]

    PSN ID: marquuard

Új hozzászólás Aktív témák