Új hozzászólás Aktív témák

  • Dudee

    senior tag

    válasz Vasy09 #40810 üzenetére

    PS4 venti téma - záró fejezet.

    Előző részek tartalmából:
    Említettem, hogy a decemberben vásárolt PS4 nem minden fronton okozott felhőtlen örömet.
    Azt vettem észre ugyanis, hogy kb 5 perc GTA V után a venti jelentősen felpörgött. Ha ekkor PS gombbal visszaléptem főképernyőre simán felpörgött -szerintem- maximumra. A lényeg a lényeg, a reklám dumával ellentétben az én konzolom jelentősen hangosabb volt játék közben, mint a PS3.

    Pár napja felhívtam a bajommal a hivatalos Sony szervizt (nem a boltot, ahol vettem). Elmondtam a sztorit. Azt mondták még senki nem jelzett ilyet PS4-el kapcsolatban (furcsa, mert angol fórumokon elég sokszor előjön), de vigyem be nyugodtan, és egyből (!) kicserélik egy bontatlanra (!).
    Meglepődtem, mert sztem nem ehhez vagyunk szokva itthon :)

    Most szombaton bementem hozzájuk. A szerviz kinézetre klasszikus 80as évekből itt ragadt Gelka szerviznek tűnik, hegyekben a tv-k, konzolok, egyéb cuccok. A pince falain összevissza lógó villanyvezetékek, leszakadt kábelcsatornák. Szóval elsőre nem kelt profi kinézetet, hiába az egyik legnagyobb gyártó hivatalos szervize :)

    De tulajdonképpen nekünk ez mindegy is, ha jól dolgoznak. Márpedig esetemben semmire nem lehet panasz. A srác fél perc alatt hozta a gyári replacement PS4-et. Lezárt kartondoboz (nem bolti, nem színes), fóliázva minden. Lepapírozta, kezembe nyomta, és kész. Szóval ez mindenképp elsőosztályú volt. Nem is tököltek azzal, hogy mi lehet az én eredeti konzolommal, mert simán kötözködhettek volna, hogy nem is hangos, meg hogy "ez ilyen". De erre nem került sor.

    A helyzet most:
    Jelentem sokkal jobb ez a gép. Kb fél óra GTA után kezd az alap RPMről feljebb pörögni a venti, de közel sem akkora szintre, mint a másik 5 perc alatt. Ez így már teljesen rendben van.

    A következő dolog merült fel bennem: említette a szervizes, hogy amit ad nekem új cucc, az még az előző HW revision (CUH-10xx, és nem pedig CUH-11xx, ami nekem volt). Rákerestem a különbségekre. Elég sok apróság van, amiről pontosan nem tudni mi célt szolgál (általában olcsósítás szokott lenni, kidobálnak belőle ezt-azt, újra méretezik, etc), de pl a hűtőbordán is változtattak, valamivel kisebb lett, és más alakú.
    Egyáltalán nem biztos, hogy ez okozta a jelenséget, de azért benne van..

    Gondoltam ezt megosztom veletek.
    Üdv!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák