Új hozzászólás Aktív témák

  • Def26

    félisten

    Még pénteken kérdeztem a sony -tól egy mukit, hogy ha külföldről vásárolunk ps4 -et mi módon alakul a garancia. Válaszok rövid tömör volt.
    EU ide vagy oda, csak az általuk elismert és hivatalos Magyar árusítóhelytől származó gépeknek lehet itthon intézni a garanciáját. Tehát ha Ausztriából való a gép akkor csak abban a régiós térségben érvényesíthető a gari ahonnan származik a ps4.
    Azt mondták minden a térségben (mienkben is) helyi speciális árszabás van, ez fontos a garancia ügyintézés miatt. Más régiókból származó gépeket értsd: Ausztria, Nagy Britannia, a saját térségükben tudják csak érvényesíteni a garanciát. Tehát import gépekkel is elhajtanak az adott régióba, vagy vissza a boltba ahol vetted. Ezt a széria számból tudják azonosítani.
    Ha egy Magyar boltból származik a gép, ami nincs a listában és nem a Magyar beszerzési szabályoknak megfelelően vettek gépeket akkor az adott bolt intézkedik a garanciális szervizekről.
    Azért van erre szükség, hogy pl. a Kelet Európai szervizeket ne terhelje a más régióból származó gép szervizelése és ez vice versa igaz.

    Ez már csak feltételezés, de azt gondolom, hogy azért magasabb egy picit a Magyar árazás, mert ez az ár tartalmazza a Magyar/Cseh stb régióban a szerviz költségeket.

    Itt a hivatalos bolt lista. [link]

    Remélem azért nem csak az 576 -ban lehet majd venni gépeket, minden estre érdekes garis ügyintézés várható, ha így van. :U Azt sem tudom mennyire igaz, de mindenképp van benne ráció.

    [ Szerkesztve ]

    Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

Új hozzászólás Aktív témák