Új hozzászólás Aktív témák

  • penge111

    addikt

    A napokban végére értem egy hatalmas kalandnak, közel 110 órát tettem a Divinity Original Sin 2-be. A programról egy kisregényt lehetne írni, de inkább egy kis "rövidre" szabott pozitív, negatív bontásban mutatnám be a játékot:

    Pozitív:
    + Aprólékosan, törődéssel megalkotott fantazi világ. Él, lélegzik az egész. A legszebb CRPG jelenleg a piacon.
    + Fantasztikus zenék, kitűnően visszaadjak a játék hangulatát.
    + A narrátor zseniálisan hozza az asztali szerepjátékok hangulatát.
    + Grandiózus történet, sokféle befejezési lehetőség, mélyen kidolgozott karakterek.
    + Körökre osztott harcrendszer, rengeteg lehetőséggel. A harcok hatalmas kihívás képesek nyújtani.
    + Rengeteg titok, felfedezni- és olvasnivaló…
    + Minden karakter, még az utolsó mókus, rák stb. is saját szinkronnal rendelkezik.
    + 14! karakter osztály, rengeteg skill.
    + Érdekes specialitások, amik megfűszerezik a játékmenetet: képesek vagyunk állatokkal, szellemekkel társalogni. Az elfek halottak testrészeit elfogyasztva látják azok múltját, skilleket sajátíthatnak el. Mások arcát lenyúzva képesek vagyunk azok alakját felvenni.
    + 6 egyedi történettel ellátott karakter, egész játékot átölelő küldetéslánccal.
    + Erős újra játszási faktor. A játék több pontján döntés elé kényszerülünk, többfajta befejezés, rengeteg kipróbálható osztály, skill. A hat egyedi történettel rendelkező hős közül, max csak 4 lehet a csapatban, így marad még kettő. Van local és online coop, gyáááá…

    Negatív:
    - Időrabló játék, mivel rengeteg dolgot lehet csinálni akár egy pici szobában is.
    - Kicsit macerás az itemmenedszment a játék végére a rengeteg cucctól, ami nálunk lesz akár 3-4 perc is lesz a játék betöltése.
    - A krafting rendszer bizonyos részeinek nem láttam értelmét.
    - A csapattársak keveset beszélnek egymással

    Összességében azt tudom mondani, hogy számomra megszületett a CRPG királya, ezt a játékot nevezném igaz RPG-nek, nem az olyanokat, ami csak nyomokban tartalmaz szerepjátékos elemeket. Az egész világ zseniális, a narrátorral megfejelve árad belőle a nagybetűs hangulat. Azt érzetem, mint amikor a 80-as években asztali szerepjátékot játszottam a gyerekkori cimboráimmal. (Erről beszélek gyerekek, mint a Stranger Things sorozatban láthattatok!) Nem véletlenül szórták a kritikai oldalak erre a címre a 90% feletti értékelést.
    Ugyanakkor ez a cím a régi korok játékait idézi, így a mai pörgős világban rengeteg játékosnak nem fog tetszeni a lassú játékmenet, a tanulást és, taktikát igénylő körökre osztott harcrendszer. Aki viszont fogékony a stílusra egy felejthetetlen hosszú kalandban lesz része. Illetve a játék tökéletes megértéséhez elég erős angol kell, nekem is homályos maradt pár rész, mert már nincs annyi szabadidőm, hogy végigszótárazzak egy játékot.

    [ Szerkesztve ]

    PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/

Új hozzászólás Aktív témák