Új hozzászólás Aktív témák

  • crey

    MODERÁTOR

    válasz #31733248 #79712 üzenetére

    "Másrészről nagyon örültem volna, ha a mi időnkben az átlagbérhez viszonyítva annyiért lehetett volna lakást bérelni, mint manapság. Nálunk egy új társasházi kislakás bérleti díja és rezsiköltsége még elvitt egy átlagfizetést - ma már messze nem."

    Egy-két pontban értem amit mondasz (bár vitatkoznék vele, mert a mai generációknak is ahogy az előtte lévőknek vágya az önálló élet), de ennél kifejezetten tévedsz - mert ma is elvisz. Sőt.
    A nettó átlagkerest 2020 szeptemberében 260 900 Ft volt, míg az átlag albérlet ár esett vissza 160 000 Ft-ra (és ebben még nincs rezsi, ott még alsóhangon dobj rá 40k-t). És ez is csak azért, mert az AirBnb piac bezuhant, így a turisztikailag érdekes, főleg belvárosi, eddig rövidtávra kiadásra berendezkedett ingatlan tulajok dömpingszerűen szórták tele az albérletpiacot, és lenyomták az árakat.
    De meglepő módon a külvárosokban, kertes övezetekben vagy az agglomerációban az albérletek ára nem hogy nem változott, de még növekedett is (főleg a kertes házaké, mert mindenki menekült a zsúfolt belvárosból).

    rbalint88: unod már a wall of text szövegeket? :D Pedig amúgy érdekes amiről vitatkoznak, és alapvetően egyik vélemény sincs elborulva.

    Tailor: A Saturnt én is megvettem, de meglepő módon nem adott annyi élményt, mint pl. a Fat Boy Harley vagy a Londoni busz (amiket vagy kaptam, vagy vettem). Miután a rakéta forma hengeres, ezért rengeteg az ismétlődő folyamat az építésben, és hiába 2000 elem, gyorsan összerakod.

    A Defenderért viszont fáj a fogam, az nekem is kéne... Csak nem vágok rá ki ennyi pénzt... na majd használtan hátha szembe jön.

    Most pedig következzék egy kéretlen Gin ajánló, én a legszívesebben az alábbi palackokból bújok elő - és még dörgölni sem kell hozzá...
    Zseniális skót cucc, a kolléganőmtől kaptam (aki amúgy skót), kétszer elvitte már az év Gine díját a UK-ben, az Isle of Harris Gin. Eszméletlen jó kis Gin, barna tengeri hínárt adnak hozzá a főzethez szárítva (sugar kelp), és a manufaktúra azért jött létre, hogy az elvándorló fiataloknak tudjon munkalehetőséget adni az amúgy kopár, de gyönyörű szigeten.

    Továbbá beszereztem egy üveget a Monkey 47 Sloe-ból, az "eredeti" régi barátom, ezt az alfaját még nem ittam, ma fogom nyakon vágni.

    A nem túl drága, de amúgy nem is szar - sőt kifejezetten jó minőségű, a magyar főzésű Balaton Gin. Miután körbejártam Fonyód környékén az összes Tesco, Spar, Aldi és társai helyet, hogy hátha találok egy üveg Gint a nyaralásunkra (hadd iszogassam miközben a Balatonparti apartman teraszáról csodálom a tanuhegyeket és a naplementét), az Aldi volt az egyetlen hely ahol vállalható Gint találtam, de azt nem szeretem (Bombay Sapphire). Végső elkeseredésemben Szigligeten találtam véletlenül egy delikátot, ahol nem csak ezt lehetett kapni, de Fever Tree tonikot is. Én úgy megörültem ennek, hogy be is vásároltam, és boldogan szopogattam a G&T-t esténként.

    Egy portugál utamon, Lisszabonban sikerült nyakoncsípni a Sharis gint, és egyből beleszerettem. Fever Tree Mediterran tonickal, és Zöld alma szeletekkel mennyei.

    Ezt pluszba még ideteszem, bár sajnos itthon nem nagyon beszerezhető... Rocha Negra, azaz Fekete szikla Gin. Az azori szigeteken jártunk nászúton, és ott futottam bele. Szerintem az egyik legtisztább és legkarakteresebb gin amit valaha ittam, hoztam is haza belőle, sajnos csak egy üveggel... :(

    Aki ezek közül bármelyiket Kinley vagy Schweppes tonikkal meri felönteni, azt remélem a utóléri egy borókabokor és megerőszakolja.

    [ Szerkesztve ]

    Sarcasm: just one of the many services I offer.

Új hozzászólás Aktív témák